Laʻau

Lykuala

O Likuala o se pama vine e olaola i Initia ma i totonu o teritori o le motu latalata i lenei atunuu. O se laau totoa, e iai sina puʻupuʻu pe sili atu foʻi ma laulaʻau lapopoa lapotopoto. O laulaʻau ei ai le lanu lanu meamata lanu mumu lanu ma laʻau paʻu i autafa o le lau. Ua totogo le laau, o le fualaau aina ei ai foliga o se tamai mumu po o se moli.

Tausiga ile

Nofoaga ma moli

Paʻu o se lauʻau faʻapitoa, o ona laʻau o le a le gafatia le susulu o le la, e oʻo lava ile mu e ono foliga mai i le faʻagogoina o nofoaga. E faʻasalalau le laau, ae o le susulu malamalama. Ona o le tele o le fugalaau e le faatagaina ai e tuu i luga o le windowsill, e sili ona lelei le tausia o le fugalaau i le pama latalata i le faamalama i le itu i sisifo po o le itu i sasae o le fale.

Lulu

Likual o se laau toto ma e sili le fiafia e tupu i le tausaga atoa i se vevela tumau i le lautele o le 20-25 tikeri. E taua tele i le taumalulu e puipuia ai le faʻaitiitia o le vevela o le potu i lalo o le 16 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

Likuala e fiafia ia i ai i totonu o se potu e maualuga le mafiafia ma e fiafia tele i le faʻaleleia o taimi masani. Mo nei auala vai, e fautuaina e faʻaaogaina naʻo vai ua filifilia pe faʻafefe. I masina mālūlū malulu, e mafai ona faʻaitiitia le togavao.

Faʻasa

O le palu pulu e fiafia i le susu ma le suāvai, aemaise i le taimi mafanafana. I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinu le fale i taimi uma ina ia tumau pea le susu susu. E amata mai i le masina o Oketopa ma seia oʻo i le amataga o le tautotogo, e mafai lava ona tumau pea voluma e faʻavaivai pe afai e teuina i se potu mafanafana (i le 25 tikeri Celsius).

Afai e maualalo le vevela o le ea, ona tatau lea ona faʻaitiitia le tele o le faʻavaivai, talu ai o le a leai se taimi e alu ese ai ma mafai ai ona mate le fale mai lona faʻaopoopoga. E tatau ona tu i vai vai mo ni nai aso ma fetaui ma le vevela o le potu, pe tusa ma le 22-27 tikeri o le vevela.

Le palapala

O le papa pamu e lagona tele i le eleele eleʻele. A e toto se laau, e mafai ona e faʻatau le eleele mo le pama pe kuka i le fale. O le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona aofia ai vaega e fa: o le tasi vaega o le oneone ma le peat ma vaega e lua o laulaau ma eleele suauʻu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le atinaʻe ma le tuputupu ae o le lelei e faalagolago lea i le taimi tatau ma le talafeagai o le faʻaaogaina o faʻamaʻi. E manaʻomia e le laau na o le faʻamaʻiina o meaola, tasi taimi i aso uma 30, mai le amataga o le tautotogo i le amataga o Oketopa.

Suiga

O le alofilima o se laau vaivai; E fautuaina le toe totoina o le laau i le tulaga o le faanatinati ma manaʻomia lelei ma le faaeteete ina ia le faaleagaina le aʻa. E manaʻomia se eleʻele eleʻele e tumau i le maualuga, na o le faʻaopopoina o sina eleele fou. O le fugalaau fugalaau fou e tatau ona sili atu nai lo le taimi muamua, ma i le pito i lalo - o se vaega o le tele o le uamea poʻo soʻo se isi alavai.

Faʻataʻitaʻiga Paʻu

Na o le pau lava le ala e faʻaaogaina ai lipine o fatu. Mo le lūlūina, e fautuaina e faʻaaoga fatu fou, e pei o le matutua e tupu umi atu. Afai o le a mafai ona tuʻuina atu muamua pe'ā mavae le 1-3 masina, e mafai e le toeaina ona tupu pe a mavae le tausaga.

A o leʻi lūlūina, e fautuaina e sosolo fatu mo le tele o itula i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae, ona faʻalolotoina lea o le tasi le centimita i totonu o eleele mama. O se atigipusa e iai fatu e tatau ona tapunia e pei o se kiona, ae faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le ea ma faʻaleleia mai se fagu moli. O le potu e tatau ona susulu ma mafanafana, faatasi ai ma le vevela o le ea e tusa ma le 23 tikeri.

Pests ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi faʻatoʻaga e mafai ona tupu mai i le tele o susu i le taumalulu. O isi faʻamaʻi uma o le pamu e masani ona tupu ma le le talafeagai o le tausiga o le laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le susulu o le la, o le maualalo o le ea, le maualalo o le manogi, le lava o meaai paleni poʻo le faʻaaogaina o le vai malosi. O meaola faalavela mo vailaau, o se apogaleveleve ma se talipupuni e matautia.

Ituaiga o mea lelei

Faatasi ai ma ituaiga eseese ma ituaiga o gasegase, o le tele o mea taatele e mafai ona iloga.

Licuala grandis - o lenei ituaiga o laau e tele lanu lanu e lanuina ma nifo i tafatafa o le pito atoa o le pepa, lapotopoto poʻo le oval foliga, oʻo atu i le lautele o le tasi mita. Fugalaau e aoina i mea e tutupu mai - o meaʻai e fua mai - fualaʻau.

Licuala bidentata - o lenei laʻau pulapula e laʻititi i le laititi ma lau laititi ma lau uʻamea - vaega o loʻo faʻasino i le pito. I laau matutua, o le ogalaau e oʻo i le mita e tasi le maualuga.

Licuala spinosa - o le ogalaau o lenei ituaiga o pama e pei o le fatu i le fausaga. E tofu le laau ma le tele o ia ogalaau, e tusa ma le valu senitimita, pe a ma le lua senetimita, e pipiʻi le tasi i le isi. O lau o loʻo i ai se foliga e le masani ai faʻatusa ma ni vaega vaapiapi.