Fugalaau

Lily i totonu ma tausi fale

I totonu o fugalaau i totonu o le aiga, o laau totő ma fuga kuka, o fugalaau lalelei matagofie ma se manogi masani e mitamita i le nofoaga - o mea uma nei o se lili. E masani lava, o tamai togalaau faʻataʻitaʻi e ola aʻe i tulaga o le potu, ma ituaiga meaola laiti e talafeagai i totonu o ipu. E ui lava o le lili totonu o le aiga e fai si vavalalata taimi, e fiafia tele.

E le gata i lea, e le gata o se vaega o totonu, ae e masani foi ona liua e aoina.

Ituaiga ma ituaiga o lili fale

Ua vavaeina le laau e tusa ai ma le fausaga o la latou fugalaau:

  • O fugalaau e pei o ni pesini, lautele avanoa. O ituaiga nei e maua mai ai ituaiga petals: Gilded Lily, Lily Beautiful, Empress of China the Lily. Grand Commander o se tasi o mea sili.
  • Pamu fausaga e pei o le faʻalaulemole e aoina i totonu o se masini. O fugalaau faapena e mafai ona vaaia i ituaiga eseese, e sili atu ona lautele: Royal Lily, Lily-flowered Lily, Royal Gold ma isi. O a latou fugalaau e mai samasama lanu samasama i moli lanumoli O lenei ituaiga meaola e aofia ai le lili totonu.
  • Fugalaau faʻatoʻa totogo. E le eseese lenei vaega i ituaiga eseese, e pei ona matauina i isi ituaiga. O le tele o laau toto e laʻititi lava - e oo i le 60 cm, o fugalaau e laʻititi foʻi - o le lapoa e na o le 5 cm. O ituaiga L. Citronella ma lili lily e taatele.

Lily totonu: Fale tausi

A oʻo ina totoina togalaau ma meaʻai i totonu, o le malulu o le ea ma le vevela e le taua tele. Eseese ituaiga o lo latou lava faapalepale i le maualuga ma le maualalo o le vevela. ma le gaosiga.

  • O le mea aupito sili ona le lelei i tulaga o le tausiga e iloa lelei Asia.

O nei laau toto ei ai le uumi pito umi, ma o fugalaau e iloga i se lanu matagofie i laula, fasi, fasi. Eo lena vaega e tupu lelei i le vaega o le la, faʻapea foʻi ma le vaeluaina. Latou te manaʻomia le suāuʻu talafeagai, sili atu pe itiiti le faʻasaʻoina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E tasi a latou mea toe foʻi - o le le lava o le sogisogi, ae o lenei vaega itiiti o le faʻapitoa o Asia e faʻamalieina e le matagofie o lanu.

  • O fualaau vao e tupu i luga o le susu susu ua faʻamafanafanaina ma le humus leaf, o se ata e talafeagai mo i latou. E lauiloa foi i latou mo lo latou tetee tele i le malulu ma faʻamaʻi.
  • O ituaiga siliva lalelei o lili ua lauiloa o hybrids sinasina-paʻepaʻe. O le matagofie uma eo mai faatasi ma le agamalū, o lea e matua faigata lava ona latou tausia.
  • O faʻalavelave uumi faʻaleleia e iloa e le isi igoa - lili totonu. Talu ai e masani lava ona tupu aʻe e pei o se fale ile fale. Lily sa alofa tele i le tele o faafetai i fugalaau tetele ma le manogi manogi. E le gata i lea, o le laau e matua manaʻomia le tausiga ma e ono afaina i faʻamaʻi, o lona uiga o le totoina o le faafitauli. I luga o le windowsill, e sili atu ona malupuipuia le aganuu a le aiga i le tausiga lelei. E taua le faʻamautinoa e leʻo iai le fugalaau i luga o le fugalaau.

O afea e faʻatau ai le lili fale?

O le agafale i totonu o loʻo faʻatauina i le foliga o se pulufana, e pei o se masbobo laau. O le vaitau sili ona lelei o le autumn. Faʻalogo i le tulaga o le tui: afai e te maua ni laʻau, vaʻai, mimigi, ona le talafeagai lea mo le totoina. I le tulaga o le le mafai ona iloa ia faailo, o loʻo faʻaauau pea le faʻapalapala. I le avea ai o se viseptic, karbofos poʻo se fofo o le manganese e mafai ona galue.

E masani lava ona fufuluina ma faʻamalosi le faʻatoʻaga o fale, ma o nisi taimi e faʻatau atu ai le fugalaau, ina ia faʻateleina le vaitau o fuālaʻau e fafagaina i fomaʻi faapitoa, e taua le aua neʻi faʻafefeina i le suavai.

Tulafono faʻavae

Filifili se ulo, palapala, aua nei galo e uiga i le lelei alavai. O le totoina o se lili potu i tulaga o le fale e faigofie lava. Totoina i totonu o se meaʻai, lea o loʻo faʻatulagaina faapitoa mo laau toto, o le eleele malamalama ua faʻamamafa ma meaʻai ma le lelei o alavai faʻalelei, e talafeagai foi.

O le pulu e tatau ona i ai le tulaga tutotonu o le ulo, o le mamao i puipui e tatau ona i totonu o le 3 cm. Fafaga ma le palapala i le ogatotonu o le pusa. A maeʻa, o le manuia o le laau o le a faʻalagolago i le taimi na tuʻuina atu mo le taimi malolo ma le vevela o le ea.

Lili potu


Faatasi ai ma le totoina lelei o se laau o le bulbous, o aganuu a le aiga e mafai ona lelei le tupu i taimi eseese o le tausaga.

O le lily i totonu o le tino e mafua mai i le ituaiga o lapupastrumrum ma amaryllis, o le mea lea, e manaʻomia se vaitau o le vavalalata i le mafanafana ma le malamalama, ma i le taimi o le filemu latou te fiafia i le pogisa ma le malulu. O le mea lea o le nofoaga sili ona lelei o le a avea ma se faamalama o le la. I aso vevela, e sili atu ona lelei le tatalaina o faamalama, talu ai o lenei fale fale, e pei o mea uma, e manaʻomia se vaitafe fou, aemaise pe a uma le goto.

E tatau ona faʻaitiitia le faʻamavae pe a maeʻa fugalaau, o suiga i fafo e suia lelei lava: o le moli e sui ai le ata, e vevela le vevela i le malulu. Afai e te vaʻaia se mamanu lava e tasi o le lūlūina o lili potu, ona mafai loa lea ona e faʻaleleia lau faila.

Lily totonu i le maea ai o le fuga

O le lily totonu e faatatau i fugalaau e le tele naua ma e le o ni fiafiaga fiafia ma o latou matagofie. Ae peitai e mafai ona e ausia se faʻaopoopoga i le taimi o le fugalaau ma faʻaopopo lona numera. E faʻalagolago i le taimi e teu ai le fale pe a oʻo i se tulaga moe.

O lea la, pe a uma ona fuga, e tuʻuina le lili i totonu o se fale mago, malulu. E mafai ona totoina i le eleele fou ma le faʻaopoopoga o le apa. E tatau ona e vevesi i le taimi o le pulu ma laei ma fagu, ona i ai lea i se tulaga o le alualu i luma tuputupu ae o le a leai ni faafitauli i le fuga.

Maʻi ma meaʻai

Afai e maua lelei le togafitiga, ona faʻaitiitia lea o le faʻaleagaina o faʻamaʻi. Faatasi ai ma faʻamaʻi masani, e maua ai le mumu mumu o le pulufana. O lenei maʻi e amataina i le malulu ma le malulu. Ina ia faasaoina le pusa, e tatau ona aveese le palapala lea e faalavelaveina ai le teuteuina o vaega e aafia, aofia aʻa aʻafia. A maeʻa le faʻagasologa, o togafitiga uma lava e togafitiina i le fungicide ma faʻasusu i gaʻo ua gaosia. Ona faʻamaluluina lea o pulufana mo le 3 aso, ma faʻaititia le faʻavaivai.

O vailaʻau o loʻo ola i luga o le laau e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻaleagaina. Faatasi ai ma mea e masani ona taatele e osofaia ai e le gata o lili, ae o fugalaau uma foi o le: moli vavave, mealybug, fuainumera iniseti. Galue faʻaumatia nei iniseti insecticides. Ae peitai, e sili atu le puipuia o latou foliga mai e ala i le tausiga lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se apogaleveleve mite e aliali mai i le fesoʻotaʻi ma le maualuga o le vevela o le ea, e mafai ona e puipuia ona foliga vaaia e ala i le fatuina o tulaga susu.

Afai e maua e le lili fale le tausiga lelei, e seasea ona aafia i meaola faalafua ma faʻamaʻi, ma o le fale e foliga maloloina ma malosi. Lea avea ma lafoaʻi ma pale ona o le tele poʻo le le lava o le susu, o fugalaau mai le malulu e amata ona pogisa, ma pe a vevela le vevela, e paʻu le lanu. O le mea lea, e aoga le mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o le lili o le potu ma ave ni fetaui talafeagai i le taimi, o lona uiga o le matagofie o fugalaau o le a teuteuina lou fale mo se taimi umi.