Fugalaau

Lelei le tausiga o le fale mo gerbera i le fale

O totonu o Gerbera - o se faʻataʻitaʻiga o le aiga Astrovidae poʻo Compositae, e silia ma le 70 ituaiga fugalaau. I foliga vaaia, latou te foliga mai o se chamomile, o se mata o le la, po o se aster ma se tele o lanu, vagana ai le lanumoana. Mafaufau i mea autu o le tausia o ia i le fale.

Gerbera Home Care Basics

E faigofie ona tausia o ia. O lenei aferika afia, mo lona le mautonu, ei ai lava ona uiga ma uiga.

Tataina o le palapala i totonu o se ulo - o se mea e manaʻomia mo le tupuina o se fagafao

O le tausiga o ia e aofia ai:

  • Tatalo le eleele.
  • Aveeseina o laulaau vaivai.
  • Pest Control
  • Faʻatuina o se masini mimiti mo le tuputupu ae, fugalaau gerbera

O Gerbera o le a fuga lauulu i le taumalulu, pe a fausiaina o ia i se aoauli sefululua itula. Ma i le vaitaimi o Iuni - Aokuso, e malolo ai, faʻaleleia ai le lanu lanumeamata.

E faigofie ona tupu se laʻau olaola matagofie pe afai e matauina nisi tulaga o le tausiga.

Faʻamamafana ma fafaga

Mo le faʻafeinu, faʻamamaina, mafanafana, faʻafefeina vai faʻaaogaina. E tatau ona fuafua lona aofaiga. O le faʻateleina o le a mafua ai le pala o aʻa, o le mea le lelei o le faamutaina o le totogo, magogo o le lau.

E sili atu le sasaa atu i totonu o le paeta. Laʻau ile laulaʻau po o siama e mafua ai le pala. Le inu i le laau ile 30 minute. e fautuaina e tafe le vai mai le apa. O le suavai e tausia e se tagata e faʻamaualalo pe faʻapipiʻi le vao.

E mafai ona e faʻaaogaina le faʻaleleia, ae le tatau ona paʻu le vai i le fugalaau.

Lulu ma moli.

O Gerbera e le fiafia i suiga faafuasei i le vevela, ae na ia tuuina atu lona uiga gafatia i tusi, ua lava lava le faatonutonuina o le pulega vevela i le vevela taimi faatasi ai ma le ea.

E le afaina ai le fugalaau ona o le tetee atu i le lafo

Faʻasolo o le vevela i +10 ma lalo ifo e lamatia ai le fugafaʻapalapala polo. E oo lava i le le mafaamatalaina o le vaitaimi o totoe, e tatau ona i ai se eseesega i le tau vevela o le taumalulu - taumafanafana.

O le vevela o le potu e tatau ona fesuiaʻi i le va o +16 - +20 i le taumafanafana, +12 - +14 i le taumalulu.

O le manaʻomia mo le faʻamalama o se tasi o manaʻoga autu mo le tupuina o lenei fugalaau. Mo le tuputupu ae, o itula o le ao e tatau ona 12 itula. Gerbera lelei i luga o le windowsillse feagai ma sasaʻe poʻo sisifo o le potu.

Tuuina atu o le laau i le moli susulu, le vevela vevela, ea fou, e mafai ona e faateleina le aofaʻi o le totoina e faalua i le tausaga.

Soʻo ma le faʻasusu

E i ai se eleele ua saunia mo le totoina o fugalaau i le fale, ae e mafai ona e kukaina oe lava ia:

  1. Faʻatasia, mo lenei mea, 2 vaega o fanua laupepa ma peʻa ma oneone i le aofaʻi tutusa.
  2. Faaaoga na o le paʻu mo le totoina.
  3. Faafefiloi peat ma le masuasua i tutusa tutusa.
  4. Faaopopo le 1 vaega o le paʻu o le coke i le 2 vaega o le paʻu.

Soʻo se tasi o nei ituaiga palapala e faʻatasi ma le faʻaleleia o alavai vaʻaia o le a maua ai se iʻuga lelei. O le totoina o mea taumafa e faʻatatau i latou tausaga.

E lava tagata matutua tasi pe lua faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina i le tausaga, e tatau ona fafagaina laau laiti i le 3 taimi i le masina. Fertilizers e avea o se puipuiga mai faʻamaʻi, faʻateleina le fugalaau.

Laʻei pito i luga e faia i se vaivaiga vaivai o fomaʻi faʻasaina faʻalavelave. Organics e afaina ai le gerbera. O le vaitau o le vavao e manaʻomia ai mea maualuga o le potassium, filemu - nitrogen.

Auala e filifili ai se fagu

Ina ia tupu se fugalaau manaia, e tatau lava ona e filifilia le ipu saʻo. Tulaga faʻatagaina:

  • Fou, sela ma pu mo alavai.
  • Faʻamamaloto ma le iai o se palatusi.
  • E tatau ona faia le ulo i mea e manava ai.

Faamai, meaola faalafua

O totonu o laau e mafai ona aafia i na faamai na fugalaau togalaau.

Spider mite

E foliga mai o ia leai se susu.

Spider mite

I le mauaina o nofoaga ma se tamai laupepa i luga o le laau, e tatau ona taofia le foliga mai o se apogaleveleve:

  • togafitiga o iniseti i le tele o taimi
  • fufuluina lelei laʻau i lalo o le vai mafanafana
  • Fufulu lelei i itu uma e lua.

Malosiaga malosi

O le paʻu o le vevela, o le tele o le vevela, o le faʻaaogaina o le vai malulu mo le faʻavaivai - e oʻo atu ai i se maʻi faʻaleaga. E matua afaina ai tamaiti talavou.

Fungicides e masani ona faʻaaogaina mo le puleaina.

Whitefly, aphid

Le faʻaalia o nei mea faʻavevela fai mai le le lava o le susu. O se faailoga o le faamai o le foliga mai o ni meaʻai laiti ma ni paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu samasama ma lauulu.

O lea ituaiga laau e tatau ona vavae ese ina ia puipuia ai le salalau atu i isi mea totō o totonu. Ona tatau lea ona fufuluina le fugalaau ma le faʻaeteete i se vaifofo o le vai mafanafana ma se faʻamaʻi lanu meamata ma le tagamea ma tuʻuina atu ma se sauniuniga e aofia ai le permethrin.

Faʻasaʻo taimi - faʻatasi i le 3 aso seia maeʻa toe faʻaleleia.

Malosiaga malosi
Whitefly
Aphid Damage Faataitaiga
Faʻafiafia lanu

Fuga lanu paʻepaʻe pe paʻepaʻe

E ono oʻo mai pe a faʻapala le eleele. Pe a aliali mai le maa, taofi le vai inu, faaopoopo i ai se mea mago, ma togafiti faʻatasi ma fuluʻi.

Paʻu o le ua o le aʻa

Ua valaauina leaga le lelei o alavai ma le le matauina le puleaina o vaiinu. O foliga vaaia o lanu enaena i luga o laulaʻau, o la latou uila e faʻaalia ai le faaleagaina o le aʻa i tafatafa.

O lea ituaiga laau e manaʻomia ai se faʻaopoopoga vave faʻapipiʻi ma le tausisia o tulafono uma mo le totoina o se gerbera.

Tausaga o le Taumalulu

A oʻo mai le aso, e fautuaina le malamalama faʻaopoopo. Ae a faʻapea o le gerbera o le a taumalulu i luga o le windowsill, e manaʻomia ona sui se mea laupapa poʻo se fofo i lalo o le ulo. O le a ia faia le gaioiga mo aʻa.

Tofiga

Aua gerbera faatupulaia i tulaga o potu E tolu metotia e mafai ona faʻaaoga: totoina o se laau mai fatu, vavae, vaeluaina o se togavao.

Fatu

O le tuputupu ae o se gerbera mai fatu i le fale o le faagasologa sili ona umi, ae e faigofie. Taimi sili ona luluina: i le ogatotonu o Ianuari - 1 le sefulu tausaga o Aperila.

I totonu o ipu ua saunia, tuʻu le paʻu peʻa (peʻa, oneone lelei, fanua laupepa), faʻamago lelei. Sue fatu i luga ma fufulu i le eleele. Ufiufi i pepa alumini poʻo tioata, faia o ni lauʻeleʻele.

E tusa i le 20 aso o le a aliaʻe mai ai pine muamua. O le tuputupu aʻe e oʻo i le 4 - 6 laʻau, o le malosi o laau e manaʻomia ona faʻapipiʻiina i ni ipu laiti. O le lanu muamua o le a faʻaalia i le 10 masina.

Laʻau

E itiiti le taimi e taumafa ma e le faigata. Mai i le uterine plant, cuttings with 1 to 2 leaves, o le ulu o le tuputupu ae, o se vaega o le rhizome e tatau ona vavae ese ma toto i totonu o se ipu ua saunia ma le palapala.

Ina ia faʻaleleia ma faʻateleina le faʻatulagaina o le gaosiga, e mafai ona e ufiufi le afifi i se afifi, tuu i se mea mafanafana ma susulu, ia mautinoa o le vai ma faʻalelei. O le laau faʻamalosia ua totoina i se nofoaga tumau. Cherenkovy vaitaimi - Me, Iuni.

Bush division

Le auala sili ona faʻatuatuaina e faʻamautinoa ai le saogalemu o varietal characters. O se toeaina matua, e le laʻitiiti nai lo le 3-4 tausaga, ua aveeseina ma le faaeteete mai le ulo. Ina ia puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaaogaina le manganese disinfection.

Vaevaega o le togavao e faia faʻatasi ma se tagata matua
Tui aʻa ma vaelua le numera o mea tuputupu ae. I vaevaega taitasi e tatau ona itiiti ifo i le toalua. Faʻapaʻaga i lenei auala faaaluina ia Mati, Aperila.

Suiga

O le mea na maua mai e le tatau ona faanatinati atu i le totoina. E tatau ona fuga, taumalulu, ma i le tautotogo e ala i le faʻafefegaʻi lafoina i se nofoaga fou o le olaga. O lenei metotia e aofia ai:

  • Sui sui o le sui.
  • Asiasiga ma le faagasologa o aʻa
  • Lafoaʻi alavai ma palapala.
  • Taumatau tuu se togavao i totonu o se ulo (aua le ufiufi le ua i le centimita).
  • Humidification ma le matauina.

I lalo o le fautuaga, o le fugalaau o le a amata ona tatupu ma lau laulaau fou.

Faʻamatalaga

O laulaʻau o le gerbera, e pei o se uʻamea, e aoina e se rosette latalata ane i le aʻa, i luga o laupepa e tasi e leai se mea e tasi o ni ato - o mea e le i ai le diamita e 4 - 15 cm. faigofie, semi-terry, terry.

Eseesega

Vaaia o hybrids gerbera na maua mai o se taunuuga o le sopoia o vine o le Aferika i Saute-o lau laau lanumeamata ma Jameson.

E vaevaeina i latou i ni ituaiga o terry, o le tele o vao ma lapisi, lanu, ituaiga o fugalaau.

Jameson

O le ituaiga tele ituaiga o gerbera. O le eseese o loʻo i ai le tutumau, lautele lau, fugalaau tetele.

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina auiliili atili i totonu o le tusiga i luga o le totoina tatau o Jameson's gerbera i le fale.

Le tausamiga

E taʻutaʻua mo le tele o meaola o fugalaau eseese i luga o se puʻupuʻu puupuu, laulaʻau lauulu. E alofa o ia i le mafanafana ma le tele o malamalama.

Aldebaran ma Alcor

Faʻailoa i ni lanu laiti mai le 8 i le 10 cm, peti vavalalata, maualuga le maualuga e oʻo i le 50 cm.

Vega, Migar, Jupiter, Algol

Tuʻu faʻatasi ma le iʻu i le 13 cm le umi. E talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloa.

Jameson
Le tausamiga
Alderbaran
Alcor
Vega
Migar

Mars, Viola, Lua-Tone, Faʻafefiloi

MarsE i ai ni faʻalavelave tetele
ViolaO loʻo faʻaalia i laulaau lauitiiti, fugalaau faʻalua
Gerbera lua-leoO le lauiloa oi latou e maua ai lanu e le masani ai
FaʻafefiloiFafaga faigofie, tele lanu, fuataga e oo atu i le 45 cm le maualuga, e talafeagai mo le ola i totonu o ipu, e faapitoa le fiafia i tagata fai togalaau

Aʻo alu le moe ma oso i luga

O se vaaiga ofoofogia i le natura, tatala ma tapunia o petals. O lenei gaioiga e pei o se siva fiafia, ma le mata. O mea uma e feosofi solo i le ogatotonu o le fugalaau, e peiseai o le puipuia o mea laiti laiti.

Ma e pei foi ona tatalaina ma le alofa, ia faailoa atu le malamalama i lo latou matagofie uma. I le saienisi, o lenei faagasologa ua valaauina Niktinasty - o se tali tetee o se fugalaau.

Na matou suʻesuʻeina le faʻaogaina o le tausiga o se vaʻai potu. Afai e te fuafua e toto se fugalaau i luga o le eleele, mo oe o se vaega i le totoina lelei ma le tausiga o le togalaau gerbera.

Jupiter
Viola
Faʻafefiloi

O Gerbera o faailoga o le matagofie matagofie ma le susulu matagofie. E faafetai o ia mo le lelei o fugalaau matagofie. O lanu eseese ma eseʻese lanu e fiafia ma faʻaleleia ai lagona.