Laʻau

Tausiga tatau ma le tuputupu ae o le sooga i le fale

Crossandra ua avea o se tasi o fale matagofie pito i totonu o fale. O le tuputupu ae i le fale ma le tausiga lelei e faigofie lava, ae o loʻo iai pea ni nuances. O le a tatou talanoa e uiga ia i latou i lenei tusiga.

O foliga mai o Crossandra

Sa taʻua e saienitisi o le aiga e tau atu i le aiga o le acanthus. I le vaomatua, o loʻo i ai foliga o se vao, o lona maualuga ausia le mita e tasi. O loʻo i ai ni mea matagofie matagofie ma ni laulaau uumi o lanu enaena.

Homeland o Initia. O loʻo faʻaaoga pea fugalaau e pei o se lauulu lauulu. O tamaitai e lalagaina i latou io latou ulu pe a o le a latou o atu i le malumalu.

Totonu Crossandra e sili atu lona taua tele. O le togavao e tusa ma le 40 cm le maualuga, ma le lautele o le fugalaau taitasi e 2.5 cm. O le lanu e tumau pea, e pei o aiga feʻai, mai le moli matala i le apricot susulu, e ui lava e taua le matauina o tagata o nei aso e mafai ona sili atu foliga matagofie.

Crossandra tuputupu ae ma le tauagafau pe a tupu aʻe lona aiga
O se tasi o mea taua o le matagofie o fugalaau pupula

Inflorescences e lapopoa ma e i ai ni mea faʻapitoa, lea e masani ona tupu. Lea lamolemole e lamolemole, susulu. O fua o pusa. A o latou matutua, o le puipui o pusa, ma fatu laiti e felelei faataamilo i le laau.

Vaitaimi

O se mea manaia o le fale ma le cassandra vao o le puaʻa umi.

E fiafia o ia i ona tagata i fugalaau felafolafoaʻi i le toeitiiti o le tausaga atoa, fuafua mo ia lava na o se malologa puupuu i le taumalulu.

Nuances o le tuputupu ae

O le galueaiina i le fale e le faigata, aemaise lava pe afai oi ai i tagata e ona le poto masani i lenei gaoioiga. Ae ui i lea, o nisi nuances o loʻo i ai pea.

  1. Mo le tele ma le faaumiumi o le fugalaau i le potu e tatau ona i ai le fugalaau punavai o felafolafoaiga vaivai. E i ai se laina iinei - o le malamalama susulu o le a susunuina moli matala, ma le leai o se malamalama o le a taʻitaʻia ai le faʻasaina o le fuga.
  2. Crossandra faʻailoga ma i le tulaga o le faʻamaina. I le taumafanafana, e tatau ona e faʻamamaina le eleele pe a uma ona faʻamalu le pito i luga (e masani lava ona tupu lenei mea i se aso pe a uma le fafaga mulimuli), ma i le taumalulu - pe tusa o le tasi i vaiaso uma.
  3. I le vaitau o le fugalaau, e tatau ona fafagaina i taimi uma le fugalaau i fugalaʻau oona, a le o lea, o le uila, ua fuga le fugalaau, o fugalaau e laiti, o foliga vaaia e le lalelei.
Tatala susulu o le la e mafai ona susunuina le taamilosaga faʻamalosi

Faʻapena i le fale

E masani lava i le fale, o le toe gaosia e tupu saʻo i vaega o le laau - toso.

E sili atu pe a vavae ese ni puupuu pupuu - e tusa ma le 10-15 cm le umi. I le tulaga faapitoa, e mafai ona e faia e aunoa ma le taofia i totonu o le vai, e tatau lava ona e alu i le eleele.

E talafeagai le saunia o se faʻafefiloi o peat, eleele ma fuga lau, e maua i le tutusa tutusa. Mo le faʻaleleia atili o alavai o le palapala, e aoga le faʻaopopoina o sina oneone itiiti. A mavae ni vaiaso se lua, e tupu aʻa, e faʻavaveina lenei faiga, e mafai ona e ufiufi le tipi ma se ata tifaga ma tausisia le maualuga o le maualuga o le masima iina.

Atonu o tuputupu ae mai fatu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻafefeteina i le vai mo le 2-3 itula, ona totoina lea i totonu o se faʻafefiloi tutusa i le tuufaatasiga i le lomiga muamua. O le a sili atu le lelei o fatu ma sili atu ona malosi pe afai e fausia ni fale gaosi.

Sopo le vavae
A uma ona aʻa i totonu o le vai
Ina ia fatuina se siosiomaga susu, o le totoina o togalaau e ufiufi i se ata tifaga

Eseesega

Faʻafetai i le faʻaleleia o galuega, o le tele o ituaiga meaola ua ola nei i totonu o fale. O nisi oi latou o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Faʻamasinoga

Faʻamalie (talo e tutusa) - e masani ona faʻaaoga pe a fausiaina se togalaau aina. E faaigoaina ona o le foliga o laulaau ei ai ona uiga mataga. O fugalaau i lenei ituaiga e tele lava ina lanu moli i lanu, o loʻo i itu uma e lua o le ponuncle.

Faʻamasinoga

Tropic

Tropic - o se vaomago eseese ma se laʻitiiti laʻitiiti laʻitiiti - e oo i le 25 cm. Faʻalagolago i ituaiga patino o lenei ituaiga, e mafai ona valiina fugalaau i le lanumeamata moli po o le samasama.

Tropic Yellow
Vaʻaia Tele

Prickly

Prickly - se lanu samasama samasama samasama, e faʻaalia i laʻau teuteu o loʻo i ai se foliga lautele ma le siliva siliva.

Prickly

Red

Red - maua lona igoa ona o le lanu mūmū sesega e umi e le silia le 10 cm. O le togavao lava ia e mafai ona tuputupu ae i le manaia tele o le faatulagaga 60 cm.

Red

Guinean

Guinean - o se ituaiga tino teuteu, e le oʻo i se maualuga e tusa ma le 25 cm. I luga o laʻau o spiky o paʻepaʻe maamaʻe poʻo fuga lalac pua.

Guinean

Vaʻa

O se tasi o ituaiga lauiloa mo le galueaina o fale o le Wave Fortune.

Faʻamalie le Fortune

Totoina o se laau

A maeʻa le faʻatau atu o se potu, e tatau ona e totoina le laau i totonu o se isi ipu.

O le mea lea ia mautinoa o le fugalaau e togafitia i vailaʻau i le faleoloa e leʻi taofia ona tupu ma fuga ae leʻi leva ona faʻatau. Afai e fuga mai le kesi pe a faʻatauina, ona tatau lea ona e faʻatali seʻi oʻo i le maeʻa o le fugalaau ma naʻo pe a maeʻa ona fai lea o se mea e gaosi.

O le eleele mo le laau ua saunia mai se paluga lapisi, laulaʻau ma eleele suauʻuaveina i tutusa tutusa. I lenei tuufaatasiga e lelei tele le faaopoopo o le oneone, lea o le a le faatagaina ai le susu e nofo ai i aʻa, ma le omea, lea e sili ona lelei mea tau minerale. O le alavai faʻavaivai i le atunuʻu e tatau ona i ai.

A o lei totoina, e tatau ona fufulu laulaau o le laau ma se laumei susu susu e aveese ai ituaiga uma o mea leaga. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, e mafai ona e faʻaaoga le fagu.

O se fagu mo se fale fou ua filifilia faʻalagolago i le tele o vao. Soo se mea e mafai ona faʻaaogaina, ae sili atu ona lelei le filifili mo oloa gaosi.

Crossander e tatau ona toso ese mai fafo o le ipu tuai ma le faaeteete, ma liliu i lalo. I lenei tulaga, e tatau ona e uuina le laau ile ogalaau ina ia aua nei pau. Pe a aveeseina le suauu, faatasi ai ma le eletise omea ua siitia atu i se fagu fou. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa e le o aʻafia aʻa.

A maeʻa le faʻatau, e manaʻomia e le fugalaau se faʻaogaina i totonu o le ipu saʻo

Tausiga

A maeʻa ona maua e le fale se fale fou, e tatau ona faʻavave loa.

O lenei mea o le a mafai ai e aʻa ona faʻafetaui vave i le eleele fou. O le tele o le suāsusu e tatau ona faʻalelei, ae aua nei galo o le nofoaga na fanau mai ai le laau tau malulu.

O le palapala e tatau ona fai si sinamu. O lenei tulafono e le faʻaaogaina i le vaitau o le taumalulu, pe a tulaʻi le setete i laau totō. I le taimi lea, o le faagasologa o le olaga e faifai malie, ma e le manaomia le vai e pei ona masani ai.

E sili atu le faʻapipiʻi o le crossandra i le itu i saute poʻo faamalama i sasae. I lenei tulaga, o le a tuʻuina atu i ai le tele o le malamalama. Afai e le mafai, ona manaʻomia ai lea o molī faapitoa, aua o Crossander o se laau faʻatautaia, ma e faalagolago tele i le moli.

O le maualuga o le maualuga o le suavai e mafai ona tausia e ala i le pulumu.

O se tulaga talafeagai o le susu i totonu o le potu o loʻo i ai le crossander o loʻo i ai e mafai ona tausia e ala i le totoina i lea taimi ma lea taimi laau totō. O le fugalaau e le faʻafefeina le ea vevela, ona o lenei mea e le tatau ona e tuʻuina i tafatafa o afi afi.

Meaʻai e tatau ona faia na o le taimi o le fugalaau. Mo lenei mea, o mea faʻaaogaina ma minerale faʻasamala e faʻaaogaina ile palapala i le vaiaso e talafeagai. O faufautua i faleoloa fugalaau o le a taʻuina atu ia te oe pe o le a le faʻamalositino e ave mo le crossandra. I le leai o fugalaau, o le fafagaina o laau e le aoga. A le o lena, o le vaega o le vaega o le a galue malosi, lea o le a aafia i le lumanaʻi le fuga o le laau.

Mo le lelei, totō i totonu o le potu o se tulaga malulu o le ea e tausia. O le mea lea, i le taumafanafana, o tulaga sili ona lelei e fausia i le 27-28 tikeri i luga aʻe o le zero, ae i le taumalulu e masani ona faapaleni e le crossander se faaitiitia o le vevela i le 17 tikeri.

O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu o le tausia o se fale vevela ma le suauu e iai ni faigata. Ae e ui i lea, o tagata uma lava o loʻo i ai le sini o le totoina o fugalaau manaia matagofie i le fale e tatau ona taulimaina. A uma mea uma, faatasi ai ma la latou fesoasoani i totonu o le fale e maua ai se siosiomaga tulaga ese ma le mafanafana.