Fugalaau

Totoina ma le tausia o manulele i le fale

I totonu o vaipanoa mafanafana o Amerika, e le lelei le faʻapenaina o vavao vavalo, matagofie o vaʻaiga o laau mo fugalaau, teuteuga o paʻu alpine ma lanu lanumeamata. Ae o le totonugalemu o Rusia, zephyranthes, tausi fale sma o se mea e le faʻalavelave e pei o fanua tatala, o se aganuʻu o loʻo maua i luga o le faamalama o le taulaga.

Faamatalaga ma foliga o se fugalaau marshmallow

E iloa le eseesega o zephyrinhes mai isi laʻau pulu lauiloa:

  • laulaʻau ua faʻaloloa mai le ua o le pulufana;
  • fausiaina poʻo le tuʻuina atu o gafa e tusa ma le 25 cm le umi;
  • fugalaau e tasi o lanu eseese, i foliga foliga e pei o crocuses po o superax, sili atu ona iloa e tagata fai togalaau.

O le maualuga o le corolla ma le pulupulu tubular e 7-9 cm, ma o le lanu o petals ma le autu e faalagolago i le eseese ma le eseese o zephyranthes. O tagata fugalaau fugalaau e mafaufau i le tulaga tulaga ese o le laau e latalata i le atinaʻeina o uila ma le foliga mai o ponuncles ma pulupulu. Ae a maeʻa le fugalaau, faʻapupulaina laʻau e tele lava ina oti, ma faʻamalosi mo le tele o masina faʻamofuina i se "miti".

O nei aganuu e tatau ona amanaia pe a tausia ia marshmallows i le fale.

O le fugalaau o le Zephyranthes e tausia le togalaau i le taimi o togavao, vaʻaiga ma le taotoga

I le oʻo mai o pepe, e manaʻomia e le Zephyranthes le susulu o le la ma le mafanafana. O le laau e le fefe i faamalama o le itu i saute, ma i se vevela talafeagai, o se fugalaau mai i vaega laiti o Amerika e tupu matagofie i le faapaologa ma e oo lava i le laufanua, mo se faataitaiga, i se togalaau vevela.

Faʻatoʻa lelei le tausiga o laau, o le totōina o laau i totonu o se nofoaga malulu e faʻamautinoa ai le tuputupu ae vave o le tina ma le faʻaalia o ni pusa fou.

I le faaopoopo atu i le la susulu, i le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau, e manaʻomia ai e le agavaʻa agavaʻa:

  • ea mafanafana i le 20-25 ° C;
  • masani ona faʻasusuina, a itiiti ifo ma le tasi i le 10-14 aso;
  • mauaina o le mafanafana mafanafana.

Faʻasagaina e pei o le pito i luga, 2-centimeter layer o le meaʻai faʻapala. Afai e tele atu le susu nai lo le mea e manaomia e le laau, e le mafai ona aloese mai le aʻafiaga ma le pala o le aʻa o le aʻa ma le pito i lalo ole pulu.

I le taumafanafana, pe a vevela le vevela ma vevela, o le pulupuluina o lauulu e avea ma se fesoasoani lelei i le fausiaina. O lenei fuataga mo le tausiga o marshmallows i le fale, e pei o le ata, e fesoasoani e faatumauina pea le fou o laʻau ma fugalaau, e oo lava i le avanoa.

E oʻo atu ia Setema, e amata sauniuni Zephyrantes mo le "faʻauʻu." I le tele o ituaiga o lenei agavaʻa, o loʻo tumau ai le tele o masina. O le malosi mo le fafaguina i tulaga masani o suiga o le tau. I le fale, faʻatonutonu le ala o suiga o le olaga i le tausiga o le fugalaau o marshmallows ma fesuiaiga o le vevela.

Pe a paʻu lau laʻau ma pau i luga o se laau, o lona uiga ua oʻo i le taimi e faʻafeiloaʻi ai le marshmallow i se potu malulu, lea o le a mago ma pouliuli. O le maualuga o le vevela e mafai ona fesuiaʻi i le va o le 5-14 ° C, ae afai e pa'ū ifo i lalo, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le malulu o pulu.

I le taimi o loʻo moe ai, e le manaʻomia e vai le suāvai, e le fafagaina i latou. Ae peitai ina ia aloese mai le faamamaina o pulu, o nisi taimi e malu malie ai le eleele i le vai tumau.

I le amataga o le tautotogo, ua faʻaaogaina ai le tele o faagasologa i totonu o le laau, o le lanu lanumeamata muamua ua aliali mai, ona sosoo ai lea ma tumutumu. I le taimi lea, o le fagu e tuʻuina atu i le moli ma amata ona fafagaina ma faʻafefe faʻalavelave mo le taumalulu. Tausia mo marshmallows toe foʻi i lona vasega muamua.

I nisi o meaola, e le pa'ū laʻau mo le taumalulu. O le mea lea, e le faʻamamāina i le pogisa, ae taumafai e teu i le maualalo o le vevela, faʻaititia le faʻafefe.

Totoina ma tausia Zephyranthes i le taimi o le fugalaau

O tausaga taʻitasi, o loʻo iai ni nai afafine laiti e faʻatupuina i luga o tamaʻitaʻi matutua o le zephyranthes, lea e faigofie ona vavae ese ma tuʻuina atu i ola fou.

Afai o le totoina ma le tausia lelei o zephyrins sa saʻo lelei lava, e vave lava ona taofiofi e tumutumu talavou ia tumutumu o fuga laau ma tatala pupuʻu i le tausaga talu ona vavae ese mai le tina.

E sili ona faigofie le aoina o nai pusi i le tautoulu pe a latou totoina. Mo le totoina, ave ni pusa tele po o ni ulo, taoto se alavai i luga o latou pito i lalo, ma sasaa se paluga o tutusa tutusa ile luga:

  • humus;
  • oneone;
  • peat;
  • turf land.

Ia, afai e leʻi totoina le togafiti ma tausi le laau toto, o le eleele na faʻamaʻi. O lenei mea o le a vavaeeseina ai faʻamaʻi pipisi i le sigi poʻo le faʻaleagaina o le rhizomes e faʻamaʻi.

Zephyranthes o ni laau laiti tele, o le mea lea e foliga mai e sili atu le faagaeetia i vaega o faatoaga, pe a mai le 8 i le 15 fulu e latalata ane. Pe a totoina i le eleele, e taua tele le ogatotonu matagofie o le pulufana e tumau i luga aʻe o le pito o le meaʻai.

E faapena foi le totoina o faatoaga i fanua tatala. Afai o laau o le zephyranthes e teuteu lelei, e pei o le ata, i le fale e mafai ona eleʻele ma tuʻuina fatu. E tusa ma le 60 aso e pasia mai le taimi o le faʻafefeteina o le fatu i le aoina o fatu. O le veleina o loʻo faia i le vaitau e tasi, a faʻapea o le fatuina o le fatu e pa'ū lemu.

O laʻau o loʻo taatia i le pito i luga o le 'ie ua maeʻa ua maeʻa i le mamao o le 2-3 cm mai le tasi ma le isi, faʻafefe faʻafefeteina i le palapala ma tuʻu i totonu o le paolo. I le vevela o le pe tusa o le 22-24 ° C i totonu o le greenhouse, e oʻo atu ile 4 vaiaso. I le tele o ituaiga, i le mavae ai o lenei taimi, o le a amata mai ai pine muamua. O le tausia o marshmallows e maua ai ni taunuuga lelei. Vaʻaga o fugalaau e tupu mai fatu mo le taimi muamua faʻapupula i le tolu tausaga o le olaga.