Fugalaau

Anafalis

Anaphalis (Anaphalis) o se fualaau tupu mai le aiga o Astrov, lea na maua ai le lauiloa tele i le au failaisa ma tagata e faia ata. O se tasi o mea lelei o se laau toto o lona taimi umi o le fugalaau, lea e amata mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le ogatotonu o le autumn. O Anaphalis e tosina ai foi fai togalaau ma fugalaau ma lona le lelei, o le tetee atu i suiga o le tau ma suiga o le vevela, faigofie o le tausiga ma le galueaina, umi le teuina pe a uma ona taina.

O loʻo iai se vaʻaiga masani i oneone laititi ma oneone oneone i Asia i Sasae, faʻapea foʻi i Amerika i Matu ma le tele o atunuu i Europa. I le gasologa o le fausiaina, e tusa ma le 40 ituaiga na fafagaina, e aofia ai le anaphalis o Nepali, lapoa, tolu-vein, penina, na tufatufa atu i le teritori o Rusia.

Anafalis faʻamatalaga fale

Anafalis o se vao uluola e maualuga lona 30-50 cm ma se aʻa e lelei ona atinaʻe, ua faʻalanuina e tamai lanu lauulu-lanu meamata (e sili atu pei o nila) ma fugalaau e pei o ni peni e foliga mai o ni mea faʻapipiʻi. Faʻapenaina e fatu ma tipi.

Ua maua e Anafalis lona nofoaga talafeagai i fatugalaau, i moega fugalaau ma moega fugalaau, e pei o le puipui ma totonu o paʻu. Laititi paʻepaʻe paʻepaʻe mai le tele o fugalaau laiti e talitutusa ma falaoloa aso malolo, e masani ona tuputupu ae i le maualuga o le 50 cm. Ua maua le tele o laʻau, e aofia ai le tatau ona tupu i luga o laulaau ma laʻau.

Tuputupu ae Anaphalis mai Seeds

O le totoina o fualaau e amata i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati. O pusa totō e faʻatumu i eleele mama, i luga o luga o le mea e faʻataʻapeʻapeina ai fatu laʻititi, ona susu ai lea mai se tamai pulumu. O le fatu e fautuaina ia muamua atu i totonu o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. E le manaomia le suavai mo laau laiti. A maeʻa pe a ma le 40-50 aso, e mafai ona tuʻuina atu ni fatu malolosi i se nofoaga tumau.

Vaʻaina o le Anaphalis ma fafo

O se taimi lelei mo le totoina o togalaau o le ogatotonu o Me. E totō taʻitoʻatasi (5-7 cm le umi) i le saunia o pu i le loloto e tutusa ma le faaluaina o le lapisi o le rhizome i se mamao o le 20-30 cm mai le tasi ma le isi ma faasusuina tele.

Nofoaga

I nofoaga susulu malamalama i le la, o le a sili atu le matagofie o fugalaau i luga o le mutia, nai lo le paolo. O le eleele e sili atu ona leaga, ae o loʻo i ai se paipa alavai lelei. E taua tele le fugalaau e le pala. Lafu oneone ma le oneone o le a lelei mo anaphalis. Talu ai ona o le malosi o laau toto i le salalau atu i le teritori lata ane, ua fautuaina e fau se pa faatuatuaina i autafa o paʻu o paʻu, iron po o palasitika. A o le totoina ni fatu po o ni meaʻai i le palapala, e mafai ona e faʻapala.

Faʻasa

E masani ona manaʻomia le suāsusu mo laau totō aʻo fuifui ma i le vaitau o timuga tetele. Talu ai ona o le aʻa o le anaphalis perennials e malosi ma malosi, e mafai ona e faʻafeinuina i latou i auala eseese - mai le faʻafeinu, mai se pulupulu, e faʻaaoga ai se faʻagavai.

Le leai o se susu mo anaphalis e le o se mea matautia, ae o le inu malosi tele o le a mafua ai ona oti. Mai le tele o le vai, o le aʻa e amata ona pala, e amata ona paʻu le laʻau, ma faʻamago fugalaau. Lavea laau i le taimi o timuga mamafa e mafai ona fausia muamua le faʻaleleia o alavai.

Le palapala

O le mataala tele o le faʻamalolo o le eleele ia lava le faʻatumu i le ea. E le manaʻomia le veleina pe a tausia le anaphalis, ona o aʻafiaga e maua mai i le tele o auala e le faatagaina ai le tupuina o vao i totonu o le fugalaau poʻo le moega fugalaau.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi sili ona leaga o anaphalis o anufe, aphids, butterflies - paʻepaʻe. Pe a aliali mai, o le ae manaʻomia le suʻeina faalua o le nofoaga i sauniuniga faʻapitoa mo fua o laau toto i luga o le eleele.

Anafalis i le faʻasologa o fanua

O Anafalis e lelei tele ma isi fua o fua i fua eseese, i totonu o vaega totoga. E faʻaaogaina e le au faufautua o se laʻau tuaoi, e faʻatulagaina le teritori, totoina i le ogatotonu o se togalaau ma fugalaau, e teuteu ai le vao. O le aganuu lauiloa o le a teuteu ai soʻo se togalaau poʻo se togafiti a le tagata lava ia ma o se fale tutoʻatasi. O masina uma o le mafanafana ma le amataga o le tautoulu, o le faʻatoʻaina o penina o le a tosina atu i ai le manatu o isi.

O le paolo paolo o fugalaau anaphalis o le a foliga maualuga e faasaga i se lanu mumu, samasama, lanumoana. E le fautuaina le vavao ma petunias, talu ai o le malosi o le malosi o le a faʻalavelaveina ai a latou atinaʻega. Ae mo Roses ma le mamalu o le clematis o le a avea ma puipuiga e puipuia mai vao leaga.

Anafalis i fugalaau

O le au teuteu fugalaau ma tagata fugalaau teuteu e fautuaina e le gata o fugalaau fugalaau, ae faapea foi fugalaau mamago mo teuteuga. O teuteuga teuteu e mafai ona teuteu ai soʻo se potu, avea ma se meaalofa muamua po o se mamanu e le masani ai. O se keke e faia mai fugalaau mamago o le a sili ona manaia i luga o mea faʻapipiʻi meaalofa ae le o lipine masani o fugalaau fuga.

Faʻaaogaina o meatotino a anaphalis

Vailaau faʻapitoa

I vailaau faʻasoifua maloloina, o vailaʻau faʻapitoa o anaphalis ua lauiloa mo le silia ma le tasi le seneturi. E le gata ina faʻaaogaina togalaau ma togafitiga faʻatoʻaga, ae le gata foi i le seleseleina o fugalaau mamago mo le gaosia o le ava malosi ma le mea e teuteu ai lauʻau, mo le faʻamalosi ma le taele. Anafalis fugalaau e faʻaaogaina i togafitiga faʻamaʻi o faʻamaʻi o le paʻu, tino manava ma meaʻai, ma le gaʻo ma le malosi, ma le manava ma le malulu. O le laau e maua ai se faʻamalologa lelei:

  • Mo faʻamalologa ma le mu;
  • Faʻatasi ma le stomatitis ma isi faʻamaʻi pipisi o le vavagana o waha;
  • Faʻatasi ma le mago vaivai;
  • Faʻatasi ma le bronchitis ma le vaivai o le mānava;
  • Faʻasolosolo taimi masani ma le le mautonu o le tino;
  • Aveese toxins ma toxins i le tulaga o mea oona;
  • Faamamā le tino ma fufulu le manava.

Cosmetology

O teuteuga eseese e faia i luga o le anaphalis, lea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ile mata, ia faʻamalolo manuʻa ma fufulu le paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, solo, mata puipui, kulimi ma pulu.