Laʻau

Own Lavrushka

Laura (Laurus), le togalaau o le aiga Laurel - Lauraceae. Homeland - Metitirani, motu o Canary, lea e lua ituaiga. Na faʻatuina e tagata Eleni le laulau i le atua matagofie o Apollo. O le lauryl ua avea ma faailoga o le mamalu ma le manumalo (o le upu laureate o lona uiga - faapaleina i laury). Na aliali mai i Europa i le ogatotonu o le 16 seneturi, ma, faʻafetai i lona tumau ma le gafatia e faʻafetaui i tulaga sili ona eseese, o loo ola nei i se tulaga o le vaomatua i luga o le talafatai o le Black Sea o le Caucasus.

Lora (Laura)

I le va o le aganuu, o le laurele lauiloa (Laurus nobilis) e taatele - o se laau laititi e vaivai poʻo se vao. Lea o paʻu, paʻepaʻe, vaʻavaʻavaʻa, faʻamaʻi atoa. O fugalaau o loʻo i totonu o le au o laulaau ma ua faʻaputuina i le faʻaogaina o meaʻai.

Photophilous. Ua tupu i le itu i saute, south sasae, faamalama i sautesasae. I le taumalulu e teuina i potu malulu, i le taumafanafana - i fafo.

Lora (Laura)

E faʻatatau i le tau i le taumafanafana, o le suāvai e masani ona tele, i le taumalulu - faʻalelei. E fautuaina e fafaga faʻamaʻi faʻamaʻi pe a uma le 15-20 aso. O le lauli e seasea lava ona liua i eleele mamafa ma mamafa: 3 vaega o le turf, 1 le vaega o le humus ma le 1 vaega o le eleele lau, 1/2 vaega o le oneone.

Faʻapenaina e aʻa, fatu ma fatu. E pei o le tipiina, o le tuputupu ae o lauʻau laiti ma laulaau ma 2-3 internodes ua faʻaaogaina.

Lora (Laura)

Laura lau - mea manogi, sili ona lelei mo meaai. O le lalaga o le lora e faia mai ia mea, lea ua leva ona faʻaaogaina i vailaau masani. E seasea lava i le aganuu o loʻo i ai se ituaiga laulu lua - Canarian, poo Azores (Laurus L. azorica).