Meaai

E faʻafefea ona saogalemu ma faʻamalie le pusaleti boletus mo le taumalulu

E ala i le taua o le paleni o mea taumafa, o ni puloʻo aspen e na o sina mea itiiti lava i tupu o puʻupuʻamea - fusi, hamu ma musika saloni, ma masipolo salima i luga o le laulau o le taumalulu o se meaʻai fiafia. Ina ia maua, e tatau ona e iloa auala e piki ai boletus i le taumalulu. Ae muamua, o le a tatou mautinoa tatou te iloa tonu le foliga o le boletus.

Aua e te filifilia ni pulou e ese mai le faʻamatalaga. O le 'ai o pulou e te le masani ai e mafai ona oʻo atu ai i le oona malosi.

Faʻafefea ona iloa le boletus mai isi pulou

I le boletus talavou, o le pulou o foliga mai o se pulou e ofuina i luga o le vae, i le mea tuai e faʻasaʻo ma pei o se faamalu. O le pulou e mumu pe mumu-lanu moli i le lanu, lamolemole, sina lanu. O le vae e maualuga, e ufiufi i le lauulu grayish, sina fibrous ma totonu i totonu. O le pulp mushroom e pala, papaʻe, e aunoa ma le oona. E fesuisuiaʻi le lanumoana i le malologa. O pulou a le Boletus e aliali i le amataga o le taumafanafana ma ola seia oʻo i le faaiuga o Setema. Fiafia i le taʻutinoga ma vaomatua vaeluaina, ulu.

Auala e saunia ai pulou mo le salting

Mo le piledlet boletus, faʻaaoga na o suʻega laiti, o mea matutua e sili atu ona faʻapipiʻi pe fulu.

O fuamoa na aoina, o loʻo faʻapipiʻi, faʻamamaina o otaota, o le aʻa o le a vavaeina ma pala ma vavae ese ai nofoaga moa. Ona latou siitia lea i totonu o se meaʻai ma mulumulu lelei i lalo o se vaitafe malulu. Faʻafefe le vai ma taoto i luga o se solo e faʻamago. Aʻo faʻamamago masogi, ua oʻo i le taimi e amata sauni ai ipu mo le saling.

Mo le salting, e sili atu le ave o se ituaiga o mushroom, e aunoa ma le fefiloi ma isi. A maeʻa le aoina o puʻupuʻu e le o se mea e teu ai, e tatau ona faʻaauau i le aso e tasi.

O ipu e sili ona lelei mo masini pulou o se fagu vai, ae o soʻo se ipu malamalama poʻo ni mea faʻapipiʻi - o faletupe, pakete, pans - o le a faia. O ipu i luma o le saling ua fufulu lelei ma sasaa i le vai inu. O lea e tatau ona e saunia mea manogi. Mo le sefulu kilokalama o boletus matou te manaʻomia:

  • bay laulaau - 20 kalama,
  • suauu mama e le o iodized - 500 kalama,
  • allspice - 6-8 grams.

E mafai foi ona e togi le boletus ma le kalama, fatu o le pi, peʻa paʻu uliuli, ma lau o le currant currant ma le oak.

E faʻafefea i le masima

Ina ia mafai lelei ona piki le boletus mo le taumalulu, e tatau ona e iloa pe faapefea ona teuina.

Afai o oloa o le a teuina i totonu o le pulou, i le vevela e tusa ma le +5 tikeri, 50 kalama o le masima ua tuʻuina i le kilokalama o pulou. Mo le teuina i le fale, o le fua o le masima e faaluaina.

Ua kuka ni masimotu ua maeʻa mo le 15 minute i le vai mama, fufulu i le vai malulu ma mago.

I le pito i lalo o ipu, pulou ma mea manogi o loʻo tuʻuina i luga o laupepa, e suia ai. Tuu le vaega mulimuli o mea manogi, ia ufiufi le mea atoa i se solo solo ma tuʻu se liʻo ma le faʻasauā i luga. E tatau ona teuina faʻasalaga i taimi uma i sauaga. Afai i totonu o aso e lua e le oʻo mai ai le suauu i luga aʻe o le amo, e tatau ona faʻaopopo le avega. A maeʻa pe a ma le masina, ona sauni ai lea o musika e sauni e 'ai.

O 'auʻamu e tautua i luga o le laulau, faʻafefiloi ma aniani akuni, pasili fou, opu. E mafai ona e sasaaina le ipu ma le suauu manogi po o le vaitau ma le kulimi kirimoni.

E pei ona mafai ona tatou vaʻaia, o le pikiina o boletus i le taumalulu e le faigata tele, o le a tele se taimi e alu e aoina ma faamama. Ae o taunuuga e mautinoa lava e te fiafia ma lou aiga faatasi ai ma se mea manogi lelei ma manogi.