Laʻau

Tausiga tatau mo le faʻalauiloaina ma le tausia o fale

O le fugalaau matagofie matagofie o le lauiloa e lauiloa i le au faifaatoaga ona o lona matagofie ma le le taua. Ua ola le laau i le fale, faapea foi i lau togalaau sili ona e fiafia i ai. O le tuʻuina atu o manaoga maualuga e le faʻaalia. Afai e le ausia ia tuutuuga, e lagona e ia le leaga, aisea e le fuga ai.

Faʻamatalaga ma uiga o faʻalauiloa

Clivia - toto Amaryllis aiga. Manatua o se fusiʻu, pogisa, lautele lau o loʻo tuʻuina i itu e lua o le tasi i le isi, i le tele o mea tutusa. O laʻau folasia ua gaosia e pei o le gaugau foliga o foliga.

O le laau e fuga i le tasi tausaga i le tausaga ma se pulou pupula, o mea muamua na tupu. E le mafai ona faamatalaina le matagofie o le faʻamatalaga, e tatau ona iloa.

O le tagata matutua e maua mai ai se fugalaau ma fugalaau manogi i le tasi vaitau. Ua lava lenei taimi mo meaai lelei ma lava le tausiga. E fiafia le pulou fugalaau i lona matagofie pe a ma le masina.

O se laau matagofie e fuga mai i le faaiuga o le taumalulu. O le vaitau vavalalata e mafua ai le tele o lagona lelei, ma tulieseina soo se taʻavale.

Bright Fugalaau Fugalaau
Faʻasalalau i tulaga masani o le vevela

O le laau toto e masani lava ona tupu i Aferika, i le togavao i saute sisifo. Kiliata fiafia i le siosiomaga mama ma le eleele humus. Ona o ona tomai, o le aʻa o loʻo aʻafia lelei i meaʻai talafeagai mo le totoina o meaʻai, e fesoasoani i le fausia o le tele o fugalaau fou.

O Kasisi na faʻaalia i atunuu Europa i le faaiuga o le 19 seneturi. Talu mai lena taimi, na totoina e se fale teuteu fale.

Ituaiga ma ituaiga o fugalaau

O se faʻatoʻaga fale e fai ma sui o se laʻititi laʻititi o le gafa o le tele o ituaiga. Ae faafetai i le galuega manuia a le au faifaatoʻaga, o le tele o ituaiga o lanu susulu ma lanu mananaia ua gaosia mo lenei vaitau.

  • Clivia Annetjies Treasure;
  • Clivia BB Dim Olympic;
  • Clivia Bronze Yellow;
  • Clivia Chubb Keith Hammett AJ;
  • Faʻasalalau le Peach a le Tiapolo.
Faʻasalaga mea faʻapitoa
Faʻasaʻo samasama samasama
Clivia Chubb Keith Hammett AJ
Clivia BB Dim O le Olimipeka
Faʻasalaga le peach a le tiapolo

Mai le lisi tele o aganuu, e mafai ona tatou iloa ituaiga iloga ma lauiloa o le atunuʻu i Europa.

Gardena

O lenei meaola e fuga i le taumalulu ma tupu e oo atu i le 0.5 mita le umi. O le vaega o le vaega o loʻo i ai se foliga o le xiphoid ma faʻapipii i le pito i luga, e oo atu i le 5 cm le lautele.

Fugalaau e talitutusa ma logo; e oʻo atu i le 20 fugalaau o loʻo i luga o se tasi o le puipui. Lafoaʻaina petals.

Gardena

Matagofie

Faʻaauau le tausiga lelei mai le 30 cm ma luga. O le laʻau laititi e vaapiapi, xiphoid, maʻai i le apex.

O fugalaau lanu mumu e faʻapipiʻiina i fusi. I le pito i luga, o se meaola o se lanu lanumeamata, lea e faasolosolo malie lava i le leo autu.

Matagofie

Variegate

O ituaiga e sili ona mataʻina, ae e seasea ona tupu i laau.

O le vaega taʻitoʻatasi e tele lona foliga ma le lautele lautele o laʻau-kiona ma le paʻepaʻe. O lenei mea e sili atu le faʻaleleia o le teuteu o le fugalaau. Eseesega o mea e fai 20 fugalaau molii luga o le pito i luga o le ponuncle. E fuga mai i le faaiuga o le taumalulu, ae o nisi taimi i le amataga o le tautotogo.

Variegate

Sue

Ua ogaoga mita lua-mita? o lona maualuga e faia mai i le lau lauʻeleʻele ma e oʻo atu i le 2 mita. O le fugalaau e pau i le taumafanafana ma e aofia ai fugalaau fugalaau. I le vao e ola i le teritori o Aferika i Saute.

Sue

Cinnabar

Cinnabar clivia (miniata) e nofo i se vanu mai le talafatai i mauga. Laʻau totoʻe e oʻo atu i le 0.5 mita.

O le laʻau lanu meamata e lanu meamata, xiphoid. Fugalaau lapopoa, faʻafiafiaga e pei o se laumua samasama ma se lanu mumu. E fuga mai i le amataga o Mati.

Cinnabar

Tulafono faʻavae

O le totōina o se fugalaau e faia i le taimi e tasi, pe a faʻaleleia le ituaiga. Ona tatau ai lea ona fai le gaioiga pe a manaʻomia.

Manaomia le totoina i se mea laititi, ina ia mafai ai e le aʻa ona teuina saoloto le fanua. E tatau ona i ai se alavai tele ma le meaʻai e tumu i le maualalo o le eletise.

O le meaʻai e tatau ona aofia ai peʻa, palapala ma palapala palapala. E fautuaina e le fomaʻi le faaopoopo o le vaitafe oneone i le faavae. A maeʻa ona tulaʻi, e tatau ona fafagaina le fagafaʻi ma tuʻu i se mea manaia ma mafanafana.

Vaega o tausiga ile

Tausiga e tatau ona vavalalata i le vevela o le tau vevela.

Malamalama

O le faʻamalamalamaina o le potu o le vaega taua o le alualu i luma alualu i luma.

O le laau e manogi i le itu i saute, ae le gafatia ia ave saʻo, e manaʻomia ai le faʻasalaga malamalama. Tulle, tauaso e lelei.

Faʻasaina ma le vevela

Faʻasa e tatau ona faʻalelei e oʻo lava i taimi o le fugalaau galue. E tatau i le vai pe'ā maeʻa maeʻa le eleele. E le mafai ona e faʻatumu ia faʻalauiloa, o le aʻa o le a amata ona pala, o le fea itu e oʻo lava i le faʻavaivai e le mafai ona lavea.

O le vevela o le maota e tatau ona ese i le vaitaimi o vaitau. I le taumafanafana, o le fomaʻi sili ona lelei mo le fugalaau e 25 tikeri, ae i le taumalulu malologa, e le tatau ona sili atu i le 10 tikeri le thermometer.

O le faʻasalaina o alalafaga e tatau ona faʻalelei

Laʻei pito sili

Fafaga pea tusa lava pe a uma ona tupu. Ua faʻamaʻaina le laau faʻatasi ma se fatuga faʻalavelave e oʻo i le lua taimi i le vaiaso, ma latou faʻatali mo le fuga mai ia Oketopa. O nisi taimi e tupu ai e le maua ai se uʻamea ma pa'ū i se nofoaga malolo, ona tuu lea i le nofoaga sao ma galo ai e uiga i le alu seia oʻo i le taumalulu.

O le fulu lona lua i le va o le fugalaau e mafai ona faʻatuina na o se soifua maloloina, malolosi, ma matua.

Afai e te le popole - o loʻo faʻapupulaina faafitauli. O le tele o taimi, e pagatia o ia i le tele o susu, ma o le taunuuga lea e amata ai ona pala le aʻa ma faʻaleagaina ai faʻamaʻi tiga. Suavai le lava e afaina ai le uumi o le uila.

O le taimi atofaina mo le taimi o totoe e tatau ona mataituina, o le isi nuʻu e le fiafia i ni fugalaau susulu. O le tele o le eletise o se tasi lea o mafuaʻaga e le o fuga, o lea o le fomaʻi faʻatasi ai ma se mea oona e tatau ona faʻaaogaina ma suia i le masini.

O aʻafia o le 'aʻafia e mafai ona pala mai le inu tele

Pests ma le taua faasaga ia i latou

E aʻafia Kasivia i meaola faalafua pe afai e le o tausia lelei le tausiga.

O se maʻi masani e mafaufauina lanu enaenalea e mafai ona faʻaosoina ai se ipu faʻavave. O faʻaaliga o le faʻamaʻi e faʻaalia i le i ai o ni lanu enaena.

E fautuaina le suʻeina o le fugalaau i totonu o se fugalaau fou ma eleele faʻamaʻi, togafitia aʻa ma vailaʻau faʻamaʻi ma ave muamua le mea na afaina.

Ua osofaia faʻalavelave i totonu o meaola faalafua e pei ole:

  • fua puipui;
  • vaʻavave mite;
  • aphids.

I le taua faasagatau i iniseti, fesoasoani i iniseti, ma le aveeseina o vaega afaina o le fugalaau.

Gau pala
Mealybug
Shield

Aisea e le fuga mai ai le aganuu ma o le a le mea e fai e uiga i ai?

Ole tele o taimi e amata ai ona fai e le lafoaʻiina ma e le manaʻo e fuga. Aisea ma o le a le mea na tupu i lenei mea? E tatau ona malamalama i le mafuaʻaga o le toilalo o le ola, aua o le fugalaau e totoina saʻo ona o manogi manogi.

  • Faʻasalaga saʻo o le ki lea i le alualu i luma manuia. O aʻa o le laau e tino ma vaivai, o le mea lea o le motusia o se aʻa e tasi e afaina ai le tulaga o le fugalaau. E le manaʻomia le vaeluaina o le fugalaau; e lagona lagona lelei i totonu o se tamai fugalaau.
  • Faʻaopopo avanoa i totonu o le ulo e faʻateleina le tuputupu ae o aʻa ma le faʻatonuga o malosiaga uma mo le faʻamalosi i le lalolagi.

Faʻaleleia le palapala palapalalea e tatau ona pasi saoloto ai le okesene ma le susu.

O se fale vevela e iai ni manogi lelei ma lelei ma faʻaopoopoina le mafanafana o le fale. O le tausia o se laau e le tatau ona taufaafefe, aua e le o se mea faʻafefe ma faigofie ona faʻafetaui i le siosiomaga o le fale, e aunoa ma le tele o taimi.