Laʻau

O ituaiga eseese o streptocarpus - igoa ma le ata

I tulaga faigata ile potu i le vevela vevela ma toetoe lava o soʻo se mea manogi, o le a ola lelei ma fuga mai streptocarpus. O lenei laau le lelei ma se igoa e le faʻafesoʻotaia ua i ai se puʻu puʻupuʻu, laʻau ma le fugalaau o lanu eseese. I le taimi nei, ua fafagaina e le aufaifaatoʻaga le tele o ituaiga eseese o laau tetele ma matagofie o laʻau, o ata ia o loo tuuina mai i la tatou avanoa.

Faamatalaga, ituaiga ma ata o streptocarpuses

Streptocarpus o se ogalaau rosette ma lautele, laʻau faʻamalosolo ma se vavaega puupuu. O laʻau e mafai ona lanumeamata pe motusia. I a latou sinususu, e tasi pe lua fugalaau e ola e pei o se pusa umi.

I aso nei o loʻo i ai silia ma le tolu sefulu tolu ituaiga streptocarpus. O i latou uma e vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  1. O le aʻa o le laau e fetolofi e fuga lelei i fugalaau laiti.
  2. O le ituaiga rosette e aofia ai ituaiga o vine ma fugalaau tetele e avea ma se rosette.
  3. O le ituaiga tulaga ese o se laau totino, o le laupepa autu e mafai ona oʻo atu i le mita e tasi ma le 60 cm le lautele. I nisi o ituaiga o ituaiga, e mafai ona ola se paʻu o laʻau lagolago.

Faatasi ai ma fugalaau e sili ona lauiloa laʻau ropette streptocarpuses. O le tele oi latou e iloga i lanu lanumeamata, lanu lautele, lapisi mūmū, i totonu o sinusoga o loʻo i ai se tasi pe lua ni paʻu.

Fugalaau o laʻau eseese e lautele le lautele e oʻo i le 4 cm Afai e te fuaina faatasi ma le vae, e mafai ona oʻo i le 8 cm le lautele. O petals e mafai ona faigofie, vaʻaia, teuteu poʻo faʻasolosolo. O le tele lava o la latou lanu violē poʻo le lanu. Ae ui i lea, o faifaatoaga ua gaosia ni fatu o streptocarpuses ma piniki, paʻepaʻe, mumu ma le uliuli. E mafai foi ona latou maua ni mamanu eseʻese, mea lanu ma fasi.

Mamanu natura o streptocarpus - ata

Talu ai talu ai nei na amata ona filifilia e le au fai togalaau fugalaau fatuga faʻaonaponei, ua tupu tele ma le itiiti ifo i le fale ia streptocarpuses vao. O ituaiga sili ona lauiloa e aofia ai:

  1. O le lapisi o le Royal e iloga i le umi o le lafoaia o laʻau e ola i le 25 cm. O ona fugalaau lanu enaena i totonu o le pharynx ei ai paʻu paʻepaʻe ma gaioiga.
  2. O le streptocarpus steleobrazuyuschiy o se laau totō lea e oʻo ile 40-60cm. O lau fugalaau fugalaau e lanu moana lanu moana.
  3. Streptocarpella Kirk o se ampel laau toto e oʻo atu i le 15 cm. Malamalama i luga o le lanu violē e pei o faamalu.
  4. O le streptocarpus a Vendlan o se laau manaia ma se laupepa lapopoa, lautele, o lona umi e oʻo atu i le 90 cm. O le laʻau mimita ma lalo ifo le lanu meamata ma le lanu mumu i luga. Ole uumi umi e aofia ai le 15-20 lanu violē-lanumoana. O lenei ituaiga laau e totoina na o fatu, ma maliu pe a uma ona tupu.
  5. Rock Streptocarpus o se laʻau faʻapitoa ma se faʻavae. O lau laʻau o le lau o loʻo ola mai e laiti tele. O vili i pito i tua ua feliuaʻi. I le tau mafanafana ma le tautoulu, e totogo ai le laau i fuga lalac tele-lapopoa.

Avanoa Streptocarpus ituaiga - ata

I faleoloa fugalaau, e masani ona e vaʻaia ni streptocarpone monophon papaʻe, piniki po o le lanu violē. I luga o le Initaneti, o le a le faigata le filifili o se streptocarpus hybride i ni mea manogi poo ni fugalaau faigofie o soo se lanu.

Mamanu o le eleele o streptocarpus: ata, igoa, faʻamatalaga

E matua matagofie ma eseese. ituaiga o filifiliga CF. O le sili ona taʻutaʻua o latou:

  1. Ese ese CF-Amaretto o se laau faʻamau ma se laʻau ma laʻau lanu lanumeamata. Fugalaau tetele o le lila-piniki i le ogatotonu ei ai se lanu samasama tele. O le pito i luga o le ua e paepae.
  2. Eseese le fuga o le CF-Baltic Sea mo se taimi uumi ma tele i fuga lanumoana lanumoana-violet. O le ua o fugalaau vevela ei ai lona lanu paʻepaʻe. O peti pito i lalo e sili atu le pogisa nai lo luga.
  3. O le ituaiga o le CF-Valentina e iloga i fugalaau fugalaau matala, o ona peti ua faʻafefeteina. O le laina masani e aofia ai lanu lanu meamata.
  4. O le eseesega o le CF-Juliet o se laau faʻamau ma se rosette faʻamau ma lau laʻau lanumeamata. Fugalaau e fai mai i lanu eseese o lanu eseese. O laʻau felaʻau maualalo e iai le lanu violē ma le mamanu manulele. Laʻau eletise maualuga i luga o le lanu violē.
  5. Eseese CF-Arctic - o le laau e iloga e fugalaau, o le mamanu e foliga tutusa ma afi i matu. I le pito i lalo o ona peti laiti e tolu, o loʻo i ai se vaega o le lilac leʻo ma se mamanu. O itu o le faʻaputu paʻepaʻe ua teuteuina i paʻuliuli paʻuliuli, ma o loʻo i ai i le pito i lalo se lanu samasama.

O ituaiga o Streptocarpus e tatau ona i ai se vaaiga faapitoa. mai le filifilia o Vyacheslav Paramonov. Faatasi ai ma:

  1. Eseese "Mamanu o le Gataifale" o se laau ma fugalaau tele. O a latou paʻu paʻepaʻe ma paʻu paʻu o loʻo ufiufi i se upega lanu violē.
  2. O le ituaiga Kilimonjaro Snow e iloga ona o ona fugalaau sinasina-paʻepaʻe papaʻau ma pito i luga o lauulu ma lanu meamata. Ua ufiufi le ua i se moli lanu enaena.
  3. O le Fugalaau Matuloto eseese o se laau e matua lanu piniki ma papae. O a latou paluga faʻasolosolo e faʻasolosolo i vaʻa lavender.
  4. O le Liga o Atua eseese o se laau totō ma se laʻau lanu meamata ma fugalaau paʻepaʻe ua faʻauluina. I luga o le itu atoa o petals, ua tosoina se upega piniki piniki, e pei ona i ai. Ua faailogaina le ua i siama faapelepele.

Eseesega o streptocarpuses o filifiliga mai fafo - ata

Tino matagofie ma eseese i foliga, lapopoa ma lanu o le ituaiga, fafagaina e faifeau mai fafo. Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, o mea nei e sili ona lauiloa:

  1. O le ituaiga o Sylvie o se laau ua faaigoa i le Masiofo o Suetena ma e iloga i le laʻau malosi ma fai ai ni peti bicolor. O peti pito i lalo maualalo e lanu samasama, ma o luga ei ai le lanu uliuli.
  2. O le ituaiga "Snow Rose" o se laau totino ma lau lanu lanumeamata ma muamua fugalaau tetele. O paʻu piniki mumu felelei o loʻo valiina i paʻu mumu-cherry.
  3. O Saltty Ruby o se fatu tupu moni lava. O le Saintpaulia o lenei ituaiga e fuga mai i ni lapopoa tetele, ova, o paga o paʻu oona ma se lanu paʻepaʻe ma le piniki. O le laʻau faʻamalosi e lanumeamata.
  4. O le eseesega o le Blue Harmony o se streptocarpella ma ni lala laulaau uumi ua tumu i laulaau sosola. Laititi lanu lanumoana lanumoana i luga o fulufulu uumi uumi. E fuga lelei ma mo se taimi umi.

Faʻafetai i le tele o ituaiga o vine, streptocarpuses na avea ma aoina ma nofo i totonu o aiga o tagata fugalaau faila masani ma i latou na o le amata amataina o fugalaau.

Eseese o le Flower Streptocarpus