O le togalaau

Aralia Manchurian totoina ma tausia togafitiga faafomai

Aralia o se ituaiga o le aiga o Araliev. E aofia uma ai laau ma laau talatala i laau, o sui uma o le faʻalapotopotoga masani. Ona o lenei eseesega, o le maualuga o laau e mafai ona eseese tele - mai le afa mita i le 20 m.

O laʻau o le Aral o se isi, faʻalavelave, cirrus, petiolate, o loʻo i luga o tumutumu. O fugalaau e faʻapitoa, e fausia ai le palaupapa poʻo le pala. O le fua o se pusa. E tatau ona manatua o le aralia o se laau oona, o loʻo i ai toxins i ona vaega uma.

Aralia ituaiga ma ituaiga

Aralia maualuga poʻo Manchu faaigoaina o le kalapu a le tiapolo ona o le mea moni o lona sola ese ua lilofia i vao tuitui tetele. O lenei laau e manaia tele i le taimi o le fugalaau, lea e amata i le tuai o le taumafanafana, i se faaopoopoga, o se masini meli.

Aralia Schmidt poʻo fatu-foliga - O se laufanua lauolaola suamalie ma aʻa tetele. O ona laʻau e umi - e oo atu i le afa mita le umi, o fugalaau e manaia, lanumoana i le lanu, e susulu i le ogatotonu o le taumafanafana.

  • Vasega Sand sand e i ai sona lau auro, pe afai e ola i se nofoaga lanu. A o tuputupu ae i le paolo o ona lau, lanumeamata lanumeamata.

Aralia prickly - umi (e oo i le 15 m) le laau ma se mea vevela. O le paʻu o sina mea itiiti e ufiufi i vavae, o le ogalaau ma lala ua tumu i vao tuitui. O laʻau e umi, faigata, pama. O fugalaau e laʻititi, paʻepaʻe, ma fai ai ni mea e le o iai. O le fugalaau e amata latalata ia Aokuso.

Aralia Saina - o se laau, ae e masani ona tupu aʻe i foliga o se togavao ona o moli vela. Lafoaʻi i le 80 cm, lala e aunoa ma ni vao tuitui po o se numera itiiti o latou.

O nisi taimi o le igoa aralia japaneseae o le mea moni lava fatsia - o se sui o se aiga vavalalata o le aiga e tasi.

Aralia Manchu tulaʻi ma tausi lelei

E sili atu le totoina o se laau i se paolo malulu, seivagana o se ituaiga laau lanu felanulanuaʻi, ao latou lanu meamata i le paolo.

O le eleele e tatau ona maloloina ma vaʻaia, ae a le o lea, o le aralia e le o se mea e sili ona manaʻomia. O le palapala e tatau ona tatala ma aveese mai lea taimi i lea taimi, ae e tatau ona tatou faia ma le faaeteete, talu ai ona o le aʻa o lenei faatoaga e lata i luga.

E fiafia tele Aralia i le lalolagi e susu, ae fefefe i le malo. I le iloaina o lenei mea, e le mafai ona filifili mo le totoina o poloka i eleele maualalo po o le taoto e latalata i tino vai, o lenei vaega e tatau ona amanaia pe a fausiaina.

E aoga le ufiufi o le nofoaga i le pach mulch, lea o le a puipuia ai le laau mai le faʻaalia o le rhizome. O le teuteuga pepa e faia i le tautotogo.

O Fatsia foi o se tasi o le aiga o Araliaceae. E faʻatupulaia aemaise lava pe a alu i le fale e aunoa ma se faʻalavelave, ae i le noatia i le tele o tulafono. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le totoina ma le tausiga o lenei laau i lenei tusiga.

Fertilizer mo Aralia

Lelei lelei i le fafagaina o aralia. E matua afaina ai mea tau meaola, ae o mea e faʻaaogaina ai minerale e talafeagai foi.

Ole mea ole apalai, mullein poʻo le slurry e sili ona lelei, lea e faʻafefeteina i le vai ile fua ile 1 i le 8. E masani lava, e lua fomaʻi i le tausaga e lava lea mo lenei faʻamaʻaina - i le tautotogo ma le taumafanafana i le taimi o le faʻavaeina o inflorescences.

Aralia i le taumalulu

O se togalaau malulu ma e tusa lava pe maua i le taumalulu, e toe faʻafouina i le amataga o le tautotogo.

I le avea ai o se puipuiga puipui, e mafai ona e ufiufi le pitonuʻu latalata-poloka i lau vevela, ae tele lava le ufitia o le kiona i le taumalulu.

Aralia fausiaina

Aralia e faʻapupulaina e ala ile vegetative - fatu aʻa. I le amataga o le autumn, e totoina mai i matua ma i le malulu, latou te aʻafia i se nofoaga fou. O lenei metotia e sili ona faʻatuatuaina ma faigofie.

I le faʻaopoopoga i lenei metotia, o le faʻaleleia e ala i le tipi ma fatu e mafai. Ae o le faapipiiina e seasea ona maua ai le taunuuga ma, e le gata i lea, e seleseleina le tele o mea e le maua ona o se tasi o ogalaau.

O fatu e maualuga lona maualuga. E lūlūina i latou i fanua tatala i Setema. O le fanua i luga o le laupega e eliina ma humus ma nitroammophos, o fatu e toto i luga o le palapala ma ufiufi i le humus. Faatasi ai ma lenei metotia o le sosolo, o uiga eseese o laau toto ua leiloloa, o le mea lea, e talafeagai lelei mo na o ituaiga ituaiga.

Maʻi ma meaʻai

Aralia e sili ona puipuia i faʻamaʻi ma, afai e te le solia tulafono o le tausiga, ona lelei lea o mea uma.

Faʻatasi ai ma le faʻafefe o le suamalie, e le afaina i mea malie, ae afai e faatagaina le vai, ona pala atonu o loʻo aliali pea. E mafai ona e taumafai e fufulu aʻa, ma tele laau totō lenei faiga e matua faigata lava.

Faatasi ai ma le leai o se vai o le lau o le a amata ona magumago ma paʻu.

Pests e pei o uaea, afu vao ma le urosa. A o lei totoina, e tatau ona eli ma le totoa le eleele. Ina ia tau, e mafai ona e fatuina ni otaota po o ni mailei pia. E le gata i lea, o se auala lelei e faʻafefe ai nei mea faʻavevela o le totoina lea o fala, e pei o nei iniseti e le fiafia i lo latou manogi.

E mafai ona e suʻeina i vailaau, ae o le tele o vailaau oona e faʻaaogaina mo nei mea faʻamaʻi ma e tatau ona e matua faʻaeteete e taofia le faʻamaʻi o tagata poʻo meaola.

I le faaopoopo atu i iniseti, e mafai ona latou afaina. slugs. O le tauivi ia i latou e faigofie tele - e tatau ona e fufuluina le eleele ile vao ma laʻau ma lefulefu.

Aralia Manchurian mea tau togafitiga faafomaʻi ma faʻailoga

Aralia e leʻi leva ona amata ona faʻaaogaina i tala faʻasolopito ma o nisi taimi e faʻaaogaina e pei o le tutusa o le ginseng. I le gaosiga o mea taumafa mo sauniuniga, naʻo aʻa e faʻaaogaina.

O le laau e faʻaaogaina mo le vaivai, maʻi o le maʻisuka, atherosclerosis, asthenia, faʻapea foi ma fualaau oona, talu ai o loʻo i ai se aafiaga manaia i le tino. O le tele o decoctions poʻo tinctures o aʻa e faʻaaogaina.

Aralia broth

Mo se decoction o le 20 g o aʻa, sasaʻa 200 ml o le vai vevela ma faʻapipiʻi seia oʻo ina sili atu le afa o le vai. A maeʻa ona alu mo le 10 minute, ona faʻaseʻe lea. Ave se sipuni tele tolu taimi i le aso ae leʻi faia ni taumafataga mo aso e 15.

Aralia tincture

Ina ia saunia le tincture, 40 g o aʻa ua sasaa mai i se ipu malamalama o le 70% o le ava malosi, na tauanau mo le lua vaiaso ma filiga. O le kulimi e ave i meaai, 30 faʻafefe tolu taimi i le aso mo le 30 aso.

Aralia contraindications

E le mafai ona e faia ni teuteuga ma ni mea i le afiafi, aua e mafai ona mafua ai faafitauli i le moe.

O sauniuniga a Aralia e faʻailogaina mo tagata e maualuga le maualuga, faʻateleina le popole i le tino, e pei foi oi latou o loʻo mafatia i le maʻi maʻi ma le le mautonu.

Manatua o le aralia o se vailaau oona ma fualaau a le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, ma fualaau mai ia mea e naʻo lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi.