O le togalaau

Alaʻau teuteu Allium Toto ma tausi lelei ile eleele

O aufana teuteu Allium e matagofie tele

Allium (Allium) poʻo le aniani lanu - o se vaomatua lauolaola po o se laufanua faʻamalosi mai le fale o Onion, o loʻo i ai se pusa tele. I foliga vaaia, o lenei laau o le aiga Amaryllis e matua eseese lava mai isi tagata o le togalaau fugalaau e faigata ona faʻafefiloi.

O le umi (i nisi o meaola e oʻo i le 1 m), o se mea faʻaputu e faʻapipiʻiina ai foliga o le faamalu e pei o le faamalu, e aofia ai le tele o fugalaau laiti i luga o ni pine uumi. I nisi o sui, o le tele o le vaivai e mafai ona oo i le diamita o le 40 cm. O ituaiga eseese o le a fiafia i le vaitau mai ia Iuni ia Setema.

O loʻo i ai i le laau se manogi manogi maʻai ma le tofo ona o le i ai o suāsusu e tatau ai, ae o loʻo faʻafeiloaia uma le au fai togalaau mo le isi. O fafo atu faʻamatalaga mai fafo e mafai ai ona faʻaaogaina i toga papa, togalaau papaʻe, faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma fugalaau fugalaau.

Filifiliga o le nofoaga ma sauniuniga

Manua tele lalaga ma ata teuteu

Oiumium e sili ona lalelei i ona laufanua i le la, susulu malamalama., i le itu i saute. E oo lava i le malulu o le malu puipuia e mafai ona faʻaitiitia ai le lanu o fugalaau ma lau. E tele mea e tatau ona puipuia mai i le matagi ina ia latou le malepe i gusts - e taua le filifilia o se nofoaga puipuia i le taimi muamua.

O eleele lafulemu e sili ona lelei mo le totoina, faʻateleina fafagaina i le faʻalavelave faʻalavelave o minerale, faʻatasi ai ma le eletise (pH e tusa ma le 7.0). I le sili atu o le eleele, o le faʻaopoopoga o le falaoamata o le dolomite poʻo le lime o loʻo manaʻomia atili.

O le faʻafefe o le vai i le palapala o se tulaga taua pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai. O le suavai i taimi pupuu o le palapala o le pulu umukuka o loʻo mafai pea ona tu, ae le lelei le faʻavaivai. E ui lava e lelei le aufana teuteu nai lo lena, i le eseesega o ituaiga, e mafai ona maua se tuusaunoaga i le tulafono: o ituaiga eseese Bow-bearing Farrera ma Allium Moths e sili ona faapalepale i le susu ma le malulu.

Onion alium mai fatu

O le fugalaau fugalaau e ola ma tausia Allium 'Globemaster'

A maeʻa le taimi o le vavalalata, o le taimi mo le faʻatoʻaga o fatu. Ina ia maua se fatu lelei, e aoga le fuaina mai o fatu mai le muamua, sili ona tele ma le faʻaaogaina uma o mea leaga. O laau fou ua totoina i le tautotogo i le faaiuga o Setema po o le tautotogo. E tatau ona maitauina o aniani o le a mafai ona fugalaau, ia le itiiti ifo i le 3 tausaga e tatau ona pasia mo nisi o ituaiga meaola ma e 4-7 tausaga mo isi (faatasi ai ma le tele o meaola).

O fatu o nisi o ituaiga o alumini (mo se faʻataʻitaʻiga, le tele o lapisi lapoa) e tatau ona faʻamaonia i le taimi o le totoina o le tautotogo. O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻavaeina faʻanatura masani ma saunia le fatu mo le faʻaleleia o le tautotogo i le tele e mafai ai.

Stratification e faigofie ona fai i le fale:
1. O fatu e tatau ona tuu i totonu o se taga o le palapala poʻo le oneone susu.
2. Tuu le taga i le pusaaisa mo 2-3 masina.
A aunoa ma le tuai, o fatu e mafai ona pala i le eleele.

Faʻaleleia fua

Ala sili tele o fugalaau

O le faʻateleina o le alumini o le faʻavaeina o tamaiti i le pito i lalo o le pulufana o le tina na tupu mai i fatu. O lenei faagasologa e tupu i le tausaga lona tolu o le olaga. O le vavaeeseina o le aniani o le tama teine ​​ua matutua e tatau ona faia ma le faaeteete e aloese ai mai le faaleagaina. Toto laau e tatau ona toto i se mamao e 50 cm mai le tasi ma le isi, ma tuuina atu le tikeri o le tuputupu ae o pusa. E mafai ona ola e oʻo atu i le 5 tausaga i se tasi nofoaga e aunoa ma se mea e faʻafeiloaʻi ai, lea e ola ai tamaiti i luga o le pusa tuai.

O se vitio faʻamatalaga i le auala e totoina ai se aufana teuteu:

Faʻaleleia e ala i le 'aisa - e mafai ona afu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona togafitia i latou ma se tuputupu aʻe e faʻaleleia ma mauaa i le eleele. O uiga o laau fou e le suia (maualuga o le maualuga, saturation lanu). O lenei metotia e sili ona lelei ma se numera laʻitiiti o matāʻupu ma le manaʻoga e faʻavave le faagasologa o le toe gaosia.

E faʻapefea ona totoina Plantium Bulb Planting

E faʻapefea ona toto se ata eletise

E faʻatatau i le ituaiga o leiumium, o le taimi o le totoina e mafai ona oʻo i le autumn ma le tautotogo. Afai ei ai ni ituaiga eseese ma e fuga i taimi eseese, e sili atu le toto i le tautoulu, mo se faataitaiga, ia Setema. Ona maua ai lea o le taimi e pupuvao e maua ai aʻa, ma o le tausaga na sosoo ai e amata ona fuga mai laau. O le maualuga o le taumafanafana mo le tulaueleele e + 10C.

Faʻamatalaga: A o totoina se eleʻele, ia maitau le loloto o le loloto - 2 lanu o le sipuni, ma aua nei galo e ufiufi le palapala i le paʻu mulumulu.

Allium decorative bow planting and photo care

O le a tali lelei le laau i le tausaga a sau pe afai, pe a maeʻa se vaitaimi o le faʻamago, eli ese pusa, faʻagogo ma teuina i se nofoaga matutu, vavae lelei, i le vevela tumau o le 18-20 tikeri. Ona toe totoina lea i le loloto o le tolu-tolu o pulu. O nei teuina e faapitoa lava le taua mo ituaiga o latou tupuaga o Asia Tutotonu - ituaiga o aniani Schubert, Christophe.

Faʻasalaga o le tausiga

O le fatuina o aluga i le ata o le tautotogo

O le ki i le tuputupu aʻe lelei ma le fuaina o le a usitaia le uiga auro i le fausiaina: E tatau ona tumau, ae faʻatulagaina. Mai le tele o le susu, o le a mate le laau, ma mai le le lava - o le a le toe tupu, ae mafai ona toe faʻaleleia. E iai se manaʻoga mo le faʻamamaina o le tautotogo taʻitasi o le 'upega tafaʻilagi o loʻo nofoia e leiumium. I le vaitau atoa o le tuputupu ae, o le veleina pea o le eleele (aemaise lava pe'ā maeʻa timuga) e tatau.

I le tautotogo e te manaʻomia e faʻafefiloi ma faʻamalaʻau mo le faʻaaogaina malosi o le fale. A maeʻa le taimi o le vavalaʻau, faʻatasi ai ma se fuālaʻau e aofia ai le potassium (o le faigofie ma sili atu lona taugofie o fafie laau). O le a agalelei lelei Alium i soʻo se faʻapitoa faʻapitoa mo togalaau totō.

Maʻi ma meaʻai

Fugalaau fugalaau Allium

O faʻamaʻi masani masani o le eletise, o aʻafiaga mafuaʻaga o mea ia e gaosi ai aʻafiaga:

  • Laʻau o le tino. O le taatele ma le leaga. E afua mai i laulaau oti, e salalau le fuga i le pulou lava ia, lea e mulimuli ane i le taimi o le teuina. Puipuiga: faʻagogo faʻatoʻa vave pe a uma ona eli i le la ma faʻamafanafana i latou mo le 12 itula i le vevela o le 48 ° C.
  • Downy mildew. Auala puipuia: mafanafana i le vevela o le 40-42oY aʻo lei totoina i totonu o le 12 itula; gaioiga i se vaifofo malie.

E mafai foi ona faʻaleagaina meaʻai i le ola o le "sipisi tipi":

  • O le tapaa tapaa o ni iniseti laiti ia e fafaga i le sua a le laau, lea e mafua ai ona vaivai ma faʻamago. Mai faʻamaʻi, o faʻatasi ma fugalaau paʻepaʻe e sili atu ona mafatia. Togafitiga - vailaʻau faʻasaʻi (spintor, vertimec, mospilan, faʻataʻitaʻi). Puipuiga: tausisia o le maualuga o le suamalie i le togalaau fugalaau.
  • Onion fly - o ona larvae e afaina ai bulbs. E mafai ona e vaʻaia togafitiga e aʻafia e ala i laulaau samasama vave. Fautuaga: afai e mafai, vave tulaʻi mai o le eletise. E mafai ona e faia le vailaau Medvetox-U, lea o le a puipuia atili mai isi meaola faalafua (sikipi, bears). I le taimi o le lafoaia o lapisi o le aniani - sasaa ai se vaifofo o le sodium chloride tasi i le vaiaso (concentration: 200 g masima - 10 l o le vai).

Filifiliga sili ona lelei

Allium fafo fale totō ma tausi

Oiumium e tasi lona tulaga ese - o nisi taimi e malogo ai laʻau aʻo leʻi fugaina, lea e mafai ona faʻaleagaina foliga vaaia o le togalaau, ae e le mafai ona e vavae ese - o le pusa e taofi le fafaga. O le mea lea, e fautuaina le totoina o laau faʻataʻitaʻi lata ane, lea o le a natia ai le foliga le lelei o laulaau.

Peonies, irises, delphiniums, poppies, petunias ua lauiloa o ni tuaoi lelei. Ma e mafai ona e fatuina se elemene faʻalelei o le faʻasologa o laufanua - o le susu, e maua ai ituaiga o sipuni i vaitau eseese o le fugalaau. E mafai ona faʻapipiʻiina i luga o le mataupu faavae o se mauga maualuga pe pei o se papa mafiafia, faatasi ai ma le i ai o maa. O le tele o ituaiga o aniani teuteu o le a mafai ai e tagata taʻitoʻatasi taitasi ona sailia mo ia lava se tasi poʻo se tele foi o le a avea ma se mea e sili ona fiafia i ai le saite.

Luga o le sipuni o le sipi

Allium White Mount Everest

Faʻataʻotoga o le totō o le fatu o le fatu ma le tausiga o ata

Allium gladiator photo

Allium Oreophilum