Laʻau

Vaʻalele auro ma le tausiga

O le Phlebodium e sau mai i tropics ma subtropics o Ausetalia, Amerika, Initia, Niu Sila, ma o le aiga o le Centipede. O le Golden phlebodium na maua lona igoa ona o le fetolofi o le rhizome.

O le laau e matagofie tele: faatasi ai ma le cirrus po o le vayas atoa, deciduous pe vevela. I le natura, e tusa ma le selau ituaiga. Latou te ola i le toetoe lava o mataupu uma i luga o laau, lea e faapipii ai i latou e faaaoga ai o latou vae.

Phlebodium tausi fale

I laʻu aoina, o le phlebodium auro na sili atu i le tolu tausaga talu ai i se tamai vao. O le mea moni, na tosina atu i ai le tino mafiafia o le mafiafia o le lalelei ma le matagofie o le matagofie o le lalelei ma se lanu vaivai.

Ina ua uma le faatauina o le phlebodium, sa vave ona ou totoina i totonu o se pusa faatautau. Na ia faataatia se vaega o le claydite i le pito i lalo, o le eleele e faaaoga uma, malamalama, faatasi ai ma le faaopoopoina o se vaega laitiiti o le perlite mo le vaeluaina. Na ou tuua aʻa o le phlebodium i luga, aua e le mafai ona natia i le eleele. Faʻasaina tele ma tuʻu i luga o le windowsill o le faʻasalalauga.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e vave vave ona tupu vave le fern phlebodium. Ou te gaosia le suavai suamalie pe faʻafefeteina mo ni nai aso i le vevela o le potu. O Fern e mafai ona masani i le faʻamamaina o le palapala, ae i le tulaga lautele, o le eleele e tatau ona i ai pea le susu. O se auala faʻaeteete e mataʻituina ai lenei mea i le taumafanafana, faʻapea foʻi ma le tuputupu ae o talavou vai.

Vayas e matua manifinifi lava, ona o lenei mea, pe a maeʻa le palapala, e faʻamagoʻa foi a latou fautuaga, ma o le phlebodium i lona atoa ua leiloloa foliga vaaia. O aʻa, pei ona ou maitauina, e tatau ona i ai i le pito i luga o le meaʻai, o le mea lea pe a fafagaina le fern, e tatau ona e mautinoa e leai se vai e maua, pe a maeʻa sina taimi o ni laupepa sili ona leaga i luga o le fua. Ou te le suluina loʻu fulu e tusa lava pe vevela vevela, ma e masani ona faapaleniina.

I le taumalulu, e sili ona lelei le tuʻuina o le uila auro mai mea afi afi, ma e tatau foi ona puipuia le laau mai faʻatau. I le taimi lava e tasi, o le samasama ma le paʻu o se tasi vaega o laulaau e mafai - e mafua ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o itula o le ao.

I le vaitau o le tuputupu ae, faalua i le masina ou te fafagaina le phlebodium ma se fugalaau e faamoemoeina ile lau, faʻaititia le faʻasalaga i le afa pe a faʻatusatusa i le fua fautuaina i luga ole pusa. I le taumalulu, e tatau ona taofi le fafaga.

Faiga faʻavae Fern

I le amataga o le tautoulu, o paʻu ma le lanu samasama e aliali mai i le pito i totonu o lau. Ae peitai, o le totoina o laau laiti mai ia i latou o se mataupu e sili ona faigata ma e le tatau ai, ona e mafai ona faafaigofieina le totoina o vaega o le phenlebodium e ala i le vaevaeina o aʻa.

Afai na e faatauina le Cbrbriumium auro, e tatau ona e tausia vave lona nofoaga. E lava le laʻau, i le taimi e oʻo atu ai loʻu phlebodium i le ivasefulu senetimita, pe a fuaina mai le rhizome e oʻo i le pito o le lau.