Fugalaau

Matou te suʻesuʻe auala eseese o le faʻasalalau o Achimenes.

O e pele i le tele, teuteu, e matua fuga o le falaoa e mafai ona faigofie ona fafagaina. Afai e te talitonu i esoterics, o faʻataʻitaʻiga aupito lelei o laau totō o loʻo maua e ala i le faʻamalosia ma ou lava lima. E talitonuina pe a fatuina se meaʻai, sauniuni mo le totoina, galue ma fatu, aʻa, vavaega, e faʻamaonia e le amateur ia laau toto lelei, faʻasolosolo atu ia i latou i le taimi muamua. O le mea lea, o nei laau totō e sili atu ona tali atu i le tausiga, ma faʻamagalo le tagata e alofa mo mea leaga laiti.

Metotia mo le faʻalauteleina o le au o le Achimeneses

O le lalolagi lanumeamata e ola i ona lava tulafono. Faʻafuaseʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi, latou te faʻaumatia uma vao, pe a mavae sina taimi o le a toe faʻaleleia mea uma. I le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga o se fugalaau ile fale, e mafai e se tasi ona iloa pe faʻapefea le natura mataʻutia, pe fia le malosi o le tagata e faʻafouina ai lona tino i totonu o se tagata soifua. E mafai ona toe gaosia le Achimenes:

  • rhizomes, faʻavae aʻa;
  • toso faʻasolo;
  • lapisi lanu;
  • fuʻa o le rime;
  • air rhizomes:
  • stolons;
  • vili ma fugalaau fugalaau;
  • fatu.

O le mea moni, e le o auala uma e tutusa lelei; Ae e tusa lava pe maua se fatu miliona i se tasi vaeluaga, e le oti le ituaiga.

O le faʻaaogaina o rhizomes, o fua mai ia i latou ma le ea e leai ni fesili i le au amateurs. O nei metotia e mafai ona malamalama i ai, ae mafai ona tatou aʻafia ni fugalaau fugalaau. Ae ui i lea, ei ai taimi e oʻo mai ai lau fugalaau i le taimi sili ona le toʻa e le mafai ai ona motusia aʻa.

E i ai isi auala faʻaleleia. O i latou uma e taʻitaʻia i le taimi e pa'ū ai le au Akimenes i se vaitaimi malolo. E oʻo mai i le taimi nei, i se tasi auala poʻo le isi, e tatau i rhizomes ona fai i luga o se tamaʻi tamaititi, ulu i totonu o se nofoaga malolo. O le mea lea, o le mea taua o le a avea ma amataga o le totoina o le laau.

Faʻapenaina o le Akimenes e ala ile tipi

Ua lapatai mai tagata popoto faapea o lenei metotia e mafai ona maua ai se taunuuga lelei pe afai e faaaoga i le tautotogo, pe a lava le taimi mo le tuputupu ae o aʻa. I lenei tulaga, e faʻaaogaina soʻo se vaega o le paranesi, e pei ona tusia e nisi tagata atamamai e uiga i le aʻafia o vaega pito i lalo ma le ogatotonu, ae o isi e fautua mai e faʻaaoga le pito i luga ma fugalaau e maua ai.

Mo le vavaeina o le Achimenes, tatou te faʻaaogaina se lala, tipi ese mai le tolu lala. Matou te aveeseina ni laititi pito i lalo mai le pito i luga, aua o le mea lea pe a uma ona maua, o le a ola le rhizomes i le tautoulu. I isi vaega e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 internodes, lea tatou te aveesea ai laulaau pito i lalo. E mafai ona e faʻaaogaina le pical pical, ma tuʻu ai le aʻa e tupu atili ai.

O gaioiga uma mo le faapipiiina, tipiina, saunia o le mea o loʻo tuʻuina mai faatasi ma le faʻaaogaina o mea faigaluega, mea e faʻaaogaina ma totoina ai le eleele. O se mea e manaʻomia muamua mo le toe gaosia o le vevela, o le mea sili ona lelei ma le faʻaititia o eleele.

O vaega uma o le laau e tatau ona fufuluina i le malala moli po o le paʻu o le limamoni mo le faʻamago. Faʻailoa le vaega o le a fai ai le telefoni, faʻafeiloaʻi i le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻa, pe afai o aʻafiaga e tupu i totonu o le oneone, pellet peat, i le vai poʻo se mea faapitoa:

  • perlite;
  • vermiculitis;
  • peat po o le niu niu;
  • oneone.

O le mea taua o le faʻafefiloi e malu, susu ma mafanafana. Afai ei ai ni nai laau totō, e sili atu le aʻa i totonu o ni ipu poʻo ni meaʻai. O Achimenes uma mai mea e seleseleina e tatau ona tuʻuina i totonu o se tamai ipu, lea e mafai ona avea o se taga palasitika. Naʻo le faʻamafanafanaina o mea e tatau ai.

Afai e lelei mea uma, i totonu o le 2 vaiaso o le a aliaʻe aʻa ma e mafai ona totoina le laau i totonu o se eleele tumau, pe a mauaʻa i se paluga malamalama. I fualaau ma ipu, e mafai ona tuu laulaau seia oʻo ina tutupu aʻe aʻa, ona totoina lea e ala i le sisivaina e aunoa ma le afaina ai o le au mai i le vavae. A maeʻa na aʻafia, e lua tamai rhizomes i itu e mautinoa e tupu i le tautoulu, ma o le a mafai e le togavao ona taumalulu.

Lelaʻau

E leʻi galo ia i matou, matou te 'aveʻesea ni laulaau pe a matou sauniuni meaʻai. O lea ia tuu le laʻau paʻu vaivai e sosolo i le vai malulu ma tuʻu i se nofoaga mafanafana ma susulu. O le a aliali mai aʻa, ma o le a matou faʻapipiʻi se laulaʻau i totonu o se tamai tioata ma le eleele ua saunia. O lea matou te faia le faʻasalalau o uo e ala i le tipiina o laulaau.

E iai foʻi le taimi e maua ai le laʻau e tasi poʻo le rhizomes, lea i le vaitau e sosoo ai o le a faʻamalieina ai le fuga.

Sei o tatou nonofo i se isi auala laititi e iloa ai le fafaguina o Achimenes e ala i le tipi. O loʻo alolofa tagata alolofa. E lei faatagaina e le talimalo ia te ia e togi se tasi o kopi na ia fiafia i ai, ma na ave e le malo malo ni ipu fugalaau se tolu ma ni fugalaau, ma ni fugalaau ua uma ona fuga, faatasi ma maa ma ipu. O le le faʻamoemoe mo se vavega, na tuʻu ai e le tagata alofa i tioata, na latou ola ma tuʻuina mai ai ni fanau.

Mo le gaosia o ituaiga meaola e le masani ai, e mafai ona e faʻaogaina lenei metotia.

Faʻasalaga o Stolon

Afai ei ai se puʻupuʻu manifinifi i le eleele e toetoe lava i luga o le eleele, o le fatu lea o le Achimenez, ua mafai ona ufiufi ile palapala e aunoa ma sauniuniga amata. Ua uma ona sauni o ia, ua uma ona ia foliga mai o laulaau matala, lea ua mauaʻa. E tupu mai e pei o se aʻa ua uma ona tuʻuina atu ni laulaau, o lona uiga o lenei mea ua uma ona maeʻa.

Faʻaleleia le fatu o le Achimenes

O le faʻalauteleina o le fatu e masani ona faʻaaogaina e le au faʻatoʻaga, e taumafai e maua ni fomaʻi. E taua tele lenei mea pe afai ei ai ni vaaiga matagofie, ae e te manaʻo e sili atu le matagofie. Ma, i le taimi o fugālaʻau, e faia ai le faʻafefeteina faʻafefeteina i se pulumu, ae e le oi ai ni a tatou manulele manu e palotaina nei laau i le natura. Ua sasaa sua ma selesele mo le lua masina.

O fatu e laiti tele e toetoe lava a le vaaia. Ina ia faafaigofie, ua fefiloi ma le oneone ma salalau solo i luga o le palapala malulu o le eleele ua saunia, faamaluluina i se pulu moli ma ufiufi i se ata tifaga. O fatu e ola vave, i totonu o le vaiaso - lua. O le mea autu o le mafanafana ia le itiiti ifo ma le 23, ma o laau na amata mai i le amataga o Fepuari, ina ia maua e pepe se taimi e atiina ae ai ma tuʻuina ai se tamai vailaʻau. A o lei tupu, o le pan e masani ona faʻailoa. E le tatau ona totoina laau totő, vave ona pau. O le mea lea, e tatau ona vave tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo e aunoa ma le faʻafefe. A o latou tuputupu aʻe, latou te feosofi. I le tautotogo e tusa ma le tolu taimi. Ina ua uma ona tuua i totonu o se tamai ipu ma vaavaai i se tagata matua.

Faʻapupulaina o Achimenes e fatu fatu e galue mamafa, ae le faʻamautinoa se fugalaau manaia. O faʻataʻitaʻiga eseese e mafai ona sau i se tasi o le lotoa, ma o le matagofie e le faʻamaonia. E sili atu le faʻalagolagoina o auala faʻatau ma aʻa.

Le tuufaatasiga o le eleele ma manaoga mo meafale mo le faʻaleleia

E le lelei le au o le acimeneses, ae mo le atinaʻe vave o le aʻa, e manaʻomia le eleele malamalama. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina se mea maʻoti masani mo laau totō o togalaau, faʻatoʻaga o laau i totonu o pusa moa, poʻo aʻa i ni faʻafefiloi faapitoa. O le tulaga autu o le a faʻaleagaina le eleele i le tasi auala poʻo le isi.

Mo le amataga o le germination, ua fautuaina e faʻaaogaina se minerale o le vermiculite, perlite ma le peat. Ma mo le aʻafiaina o le aʻa, eleele e faʻavae i luga o humus, palapala palapala ma le oneone e faʻaaoga, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le superphosphate mo le atinaʻe o aʻa. E taua le i ai o se alavai lelei alavai ina ia leai se suavai i le taimi o le timu. I le pito i luga o lenei palapala, e mafai ona e fufuluina i ni fuamoa fuamoa fuamomo.

Afai e totoina ni laau fou i ni ipu iti, ona le tatau lea ona itiiti ifo i le 2-3 cm le alavai. Mo le atinaʻeina o le laau, e manaʻomia se vaega o le eleele, aua o aʻa o Achimenes e atiaeina i luga o le eleele i lalo o se vaega lamolemole o le eleele.