Laʻau

Tesema Faʻasologa tagata

Mo le Roma anamua, Tesema o le masina lona sefulu o le tausaga ma sa taʻua o le polo (sefulu mai le upu Latina "dec"). O le igoa Rusia anamua mo Tesema o le tilo (e faasao ai mea uma mai le kiona). Sa i ai se isi igoa tauvalaau - faʻavave (faʻafia ona tele le tele o le lagi e lanu).

O le averesi o le vevela o le masina ile vaega Europa o Rusia e itiiti ifo i le 8 ° C, faatasi ai ma fesuiaiga mai le 38.8 ° (1892) e itiiti ifo i le 1.4 ° C (1932).

Mo le 100-tausaga mai le 1901 i le 2000 o le aofaʻiga o le mafanafana o le 0.6 ° C i le averesi mo le kelope ma le 1.0 ° C mo Rusia. O le maualuga aupito maualuga o le vevela i Tesema i Moscow talu mai le 1891. i le 2006 - faaopoopo 1.2 °.

O le malosi o le kiona na maua i le aso 27 o Novema, o le aso muamua o Oketopa 20 (1934), o le aso fou o Tesema 27 (1925). O le fuainumera o aso e ufiufi ai le kiona i le Moscow Region o le 139.

A.K. Savrasov, laufanua o le taumalulu (1880)

Faʻataʻitaʻiga ma faʻailoga o Tesema

Afai o Tesema o loʻo i ai se malulu tele, puʻu, kiona, lauʻeleʻele malulu, o le mea lea mo le seleselega. Afai o le a paʻu le kiona i Tesema, o le a leaga le taumafanafana, ma pe a tumau le avanoa, o le a fua mai.

  • Tesema o le a pipiʻi ma fao, ma o le a tuʻuina atu ai le faasee i se faasologa.
  • Tesema - ua malulu le lalolagi i le taumalulu.
  • Tesema, o mata e susulu i le kiona, ae o le taliga e malepe i le kiona.
  • E leai se taumalulu, pe afai e leʻi faʻasaina le auala vaʻavago.
  • Snow i le fanua - saito i totonu o talone.
  • E loloto le kiona - ma o le falaoa e lelei.
  • Ia Tesema, o le a sopoia e le uila le auala.

Faʻamatalaga faʻamaonia faʻamaonia mo Tesema

Tesema 1 - Plato ma Roma.

  • O le a le Plato ma le Roma - e faapena foi le taumalulu atoa.
  • Plato da Roma e foliga mai o le taumalulu, ma Spiridon (Tesema 25) Ioe, o le a fai mai Omelyan o le taumalulu.
  • Vaʻai i le taumalulu mai Plato ma Roma, ma viia i Shrovetide.

Tesema 3rd - Faʻamasino (saito).

  • Afai o le kiona i luga o le Faʻatonu, ona oʻo lea i le aso 3 o Iuni o le a timu.

Tesema 4th - Folasaga (Faatomuaga o le Virgin Virgin Mary i le malumalu). Vestensky gutu. Suia le folasaga o le aisa mafiafia ile vai. I aso anamua, o le Folasaga na manatu o le amataga o le tafaoga ma le taumalulu i le taumalulu, na tatalaina ai Vestensky fairs ma auctions.

  • Afai o le Folasaga o loʻo taʻoto i le taumalulu matua, ia saunia ni paʻu lapoa: o le ai ai se seleselega tele o falaoa.
  • E masani ona i ai se malulu: "O le folasaga na te momotuina ai le mata".
  • I le Folasaga, sulu - o aso malolo uma o le taumalulu o le a malulu, ma mafanafana - o aso malolo uma lava e mafanafana.

Tesema 5th - Faʻailoga. Mai le aso o Prokopyev ei ai se pasese lelei o le faasee - ua maeʻa le taumalulu, o auala e faailogaina, ae o se auala malulu lelei na amataina talu mai le aso 7 o Tesema - Ekaterina Sannitsa.

  • Na sau Prokop - na ia eliina se kiona, laasaga i le kiona, eli se auala.

Tesema 8th - Clement.

  • Mai Clement, malulu taumalulu se tina ma se tina, o loimata o le tagata mai ona mata ma le malulu.

Tesema 9 - Aso St. George, Yuli malulu.

Seʻi oʻo i le aso 9 o Tesema, 1607, i le vaiaso ao lumanai le St. George's Day ma le vaiaso mulimuli ane, sa leai se saolotoga o le nuʻu e malaga ese atu mai le tagata e ona le eleele i lē e ona fanua, talu ai na totogi muamua mo "tagata matutua". O Boris Godunov, e faʻamalieina tamaʻitaʻi, na vavaeina sea suiga. Na amata le tautua, e oo lava i le 1861. Faatasi ai ma le soloia o le aso o St. George, na alu le faataoto: "O oe o le tinamatua, ma le aso o St. George."

Mai lea aso i le aso, o le urosa ua moe i le lua, ma o luko o taoto i luga o le nuu.

Na latou o atu e faʻalogo i le vai i vaieli: afai e filemu, e le popole - o le taumalulu o le a filemu ma mafanafana; o le ae faalogo i leo - e tatau ona e faʻatali mo ni laʻau ma ni pulu malolosi.
O le taeao mumu e agai i matagi.

E taua e uiga i le kiona: "O le ofu mafanafana papae i le lalolagi atoa. E nofo o ia i lalo, e le fefe i se tasi "; "Lafu - e le leoa, pepelo - e filemu pe a maliu, e paʻu ma e tagi." I luga o le malulu: "O lo matou tamamatua o loo tu i tua o matou faleoloa ma se paʻu."

Tesema 12 - Paramoni. I luga o Paramoni, o le kiona o timuga a kiona i luma o Nikola (Tesema 19).

Tesema 13 - Andrew le Muamua-Valaauina. I lenei aso, matou te o atu i le po i vaitafe ma vaituloto i vaomatua i luga o le vai: vai filemu - mo se taumalulu lelei, pogisa - mo le malulu ma le kiona.

Tesema 14th - se aso-tagata. I lenei aso, o tamaiti (tama e sili atu i le 9 tausaga) na tofia i le aʻoga. Na sau se tiakono i totonu o le fale ma aumai faatasi ma ia se mea muamua ma se sasa. Muamua, na maua e le tama ni pu se tolu i se sasa, ona amata ai lea o le aʻoga, o le uluai tusi na aʻoaʻoina mai le amataga.

Tesema 15th - afai e timu i lena aso, o le a alu i le isi 40 aso ma le vaiaso - 47 aso.

Tesema 17th - Barbara.

  • O mea uma lava e mafanafana ma mafanafana, faatalitali mo se minute - o le a sau Barbara, ma o le a vaeluaina le malulu.
  • Crackles Varyukha: tausi le isu ma le taliga.
  • Na faoa e le tagata ese ia po, tafe aso.

Sa matou vaʻavaʻai atu i nofoaafi: i le malulu - o le asu e pei o se pou, i le mea e malolo - tautau ai se rocker, taia le eleele.

I le afiafi latou te tilotilo atu i le lagi: i le malulu - o fetu, i le vevela - tauaso, faʻanenefu.

Tesema 19 - Aso o Nicolin. Nicholas le Taumalulu (St. Nicholas the Wonderworker), frozen Nikolsky. O le pule o mea taufaatoaga ma le totoina o manu, o le e ona le vai faalelalolagi, o se tagata alofa mama, o le lona lua pe a uma le fautua a le Atua mai faalavelave uma ma faigata. I lenei aso, e tusa ai ma le tala masani lauiloa, Nikola Ugodnik e alu ifo mai fanua faalelagi i le sami e ufitia ai le kiona ma savali i luga o mata o le malo Rusia, e taamilo mai i le pito i le faaiuga ma sosola uma atu agaga o le pogisa nai lo le taimi, e peiseai latou te fefefe i le uila o le perofeta o Elia le perofeta le vaaiga sili o mata o St. Nicholas.

I luga o le aso o Nikolin, o le amataga o le vaitau taumalulu. Faatasi ai ma Nikola, na amata sauniuni tagata talavou mo le faapotopotoina o le Kerisimasi. O fata na fusi i luga o Nikololytsina i se paʻu o le lalolagi.

  • Ua alu le taumalulu i Nicolas ma se fao.
  • Barbara ponid, Savva (Tesema 18) e ogatasi ma se fao. Nicola fao.
  • Na fai mai Nicola o Egioe (Tesema 9) o le a pa.
  • O le amataga o le tautotogo o Nikola (Me 22) e tatalaina ai le tautotogo, faatulaga le taumalulu lona lua.
  • Lua Nikola - tasi le mutia (Me 22), o le isi o le malulu, o le tasi ma le mutia, o le isi i le taumalulu.

Tesema 22 - taumalulu Anna. Mai lenei aso i luga o le kalena, o le amataga o le taumalulu, o le amataga o lona aʻa. Tesema solstice, solstice - aso aupito puupuu o le tausaga.

  • Ua maeʻa le Autumn i Anna, amata le taumalulu.
  • Amata le fafagaina o falala i moa ina ia mafai ona faʻafeiloaʻi muamua.

Tesema 25 - le aso o Spiridon Turn. Spiridon-solstice (saint) I lenei aso, na faamanatuina ai le solstice, pe a "o le mea e sili atu mo se tagata e pasi ai, ia oʻo mai le aso."

Afai e mama le laumua, e susulu, o le Tausaga Fou o le a tutu mafiafia, manino, ma pe a malulu ma malulu i luga o laau - mafanafana ma le timu. A o le gauai faʻapitoa, latou te tilotilo atu i le taimi na ufitia ai Spiridon: afai o le taeao e pogisa, ona tatau lea ona vave luluina; afai o le a timu i le aoauli, o lona uiga la o le luluina o le a sili ona faamanuiaina; afai o se ao puaoa, o lona uiga o le a sili atu ona tuai le luluina. Ma afai e susulu le la o le taeao i le taeao - aua le faanatinati i le vave totoina. I luga o le Spiridon, o se suiga o le matagi - o lenei teuga mo le tausaga a sau, o le a lelei le lelei.

  • Liliu o le la i le taumafanafana: o le la i le taumafanafana, taumalulu i le malulu.
  • O le aso ua manatu o le amataga o le malulu malulu ma le malulu.

Tesema 26 - Eustratus (maliu faamaturo Eustratius). Evstratov, Lukin Day. Faatasi ai ma Luka na faaopoopo se aso.

Mai le aso nei, matou te matamata i le tau mo le 12 aso, ma talitonu o aso uma o le a faʻaalia ai le tau mo le masina atoa o le tausaga e sosoo ai: Tesema 26 e tutusa ia Ianuari, Fepuari 27 - Mati 28, ma isi, seia oʻo i le Kerisimasi Ianuari 7, lea o le a faʻaalia ai le tau Tesema o le tausaga fou.

Tesema 29th - Hakai.

  • Afai ei ai se kiona tele i le taeao i Hakai, o le a tumau pea seia oʻo i le Papatisoga (Ianuari 19).
  • Afai ei ai le malulu i luga o laau, o le Kerisimasi (Ianuari 7-19) o le a mafanafana.

Tesema 31 - Mai lenei aso seia oo i le Kerisimasi (Ianuari 7), e tumau le vaiaso. O le Aso Sa mulimuli ao lei amataina le Kerisimasi o le "Forefathers 'Week".

Mea e faaaogaina:

  • V.D. Groshev. Kalena o le faifaatoaga Rusia (Faailoga a le Atunuu)