Fale taumafanafana

Irises i le togalaau togavao togalaau

Irises i le mamanu o le vanu o se tasi o laau sili ona lauiloa bulbous. O nei fugalaau matagofie o lanu uliuli ma lanumoana e lelei mo le teuteuina o vaituloto ma togalaau. O ata o irises i totonu o le togalaau o loʻo i ai le lauiloa tele i faʻaaliga eseese. O nei fugalaau o se mea e faʻaaloalo mo tusiata ma le tele o seneturi ua mavae - ia manatua le "Irises i Giverny" saunia e Cold Monet poʻo le "Irises" saunia e Vincent van Gogh.

O Iris o se fugalaau matagofie tele, e le pei o isi fugalaau e ola i lau togalaau. E tatau ona iai se mafutaga vavalalata i luga o laʻau ma faʻafefeteina ai i latou. E na ona foafoaina e faia ai faʻatoʻaga faʻatoʻaga! E le gata i lea, o se fugalaau faigofie-tausi lea e faʻamaonia ai le matagofie o soʻo se manatu.

Luga puaa ma mono-fugalaau i irises

O se togalaau fugalaau ma irises o le a teuteuina ai se togalaau togalaau. O nei mea e le pei o isi fugalaau, latou te faamamafaina ma le matagofie lo latou matagofie ma tutu ese ma le ofoofogia e faasaga io latou talaaga.


O le lanu sili ona lanu o le lanumoana-lanumoana, ma o lenei mea e mafai ai ei latou ona faʻamaopoopo lelei soʻo se togalaau.

O Irises e fetaui lelei mo le fugalaau e tasi-e mafai ona teuteuina ona tuaoi i maʻa masani poʻo le iliili, ma faʻaopoopoga i fugalaau, e mafai ona totoina fatu o le teuteu.

Vaitafe ma papa papa ma irises

Faʻailoga ma irises e masani ona faʻaaoga e teuteu ai se vaʻai togalaau: se vaituloto poʻo se vaitafe. E mafai ona e tusia se vaituloto i le toetoe lava o faʻalavelave uma, ma o le a matagofie ma masani, aua e faʻafefiloi lelei i le vai. E mafai e Irises ona teuteuina le vai lava ia: mo se faataitaiga, o le vai irisisi e toto i vai i vai papaʻu.

Afai ua e fuafuaina se fuga e lafo i totonu o le togalaau, ona e le mafai ona faia lea e aunoa ma ni faʻailoga. O iinei e mafai ai ona e totoina uma fagu, ma masima, ma vai vai, ma faʻamaopoopoina le tuufaatasiga ma isi masima.

I totonu o le togalaau, o irises e masani ona avea ma vaega o le toga papa. O ituaiga uma o nei fugalaau e lelei lelei ma conifers. O le mea lea, afai na e fuafuaina se togalaau faʻasoa, i luga o lona teritori o le ai ai, i le ala, a latou togalaau.

Faʻalogo lelei i le ata o irises: i totonu o le togalaau, o lenei fugalaau Art Nouveau e lelei tele ma fausaga uʻamea uamea. E mafai ona e totoina se vaega o irises i luga o tua o togafiti faʻamalosi. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, latou te fefiloi lelei ma alalaupapa teuteu teuteu.

Faʻafeiloaʻi i le mamanu o le togalaau

O le faʻaaogaina faapitoa o le togalaau faʻatoʻaga ma irises o le fatuina lea o le iridaria (monocot e faʻatuina i se aganuu se tasi). Ole masani ole masani ole tele: o lona pito sili ona lelei e tutusa ma le tele o se fugalaau fugalaau tele.

Mo le faʻafefe, o loʻo aoina se aofaʻiga o irises - ave eseese ituaiga, lanu eseese. Fugalaau e totoina i pupuni e iai vavalalata vavalalata i le va oi latou, talu ai o lenei aganuu ua vave ona tupu. O togalaau e leai se mea e totoina "i laina" - o pupuni ua faatulaga tutusa, e pei o laau i luga o se mauga maualuga: i se mea e tasi lava le pupuni, pe tusa ma le tolu latalata ane. I le va o vaʻavaʻa, o se faʻatumu e faia i papae paʻepaʻe poʻo le lanu paʻepaʻe poʻo ni maʻila. Faʻasaga i tua o le faʻatumu o le malamalama, e mafai ona e faʻataʻapeʻapeʻi maa lanumoana lanumoana.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, e mafai ona i ai le uila i luga o le mutia e aunoa ma se tuaoi manino, ma e mafai ona faataatia i luga o le mata i maa laiti. E mafai foi ona tuu i totonu o se ogalaau ogaoga po o luga o se puipui taofia.

E mafai ona e totoina fatu vela i se pea ma fugalaau, ae le sili atu ma le lua pe tolu pupuni. E masani lava, e le tatau ona totō fugalaau, e tatau ona iloa le tua i le va oi latou.


O le Iridarium o loʻo teuteuina i le galala poʻo le gaosia o oloa - vaʻa, pusa, alalaupapa, alalaupapa - ma fuainumera, matagofie manoa, lea e mafai ona tuʻuina ese i fafo.

O nisi taimi o se tasi o vavao lelei e lava, lea e mafai ona avea ma se nofoa. E mafai foi ona tasi se mea gaosi oloa: mo se faataitaiga, o le "amphora" tele o le fireclay, tuu i le va o pupuni. Chamotte e sili atu ona talafeagai mo fuʻa nai lo le terracotta.

O keke laulamu e fetaui lelei mo iridaria, e aofia ai ma mosaic - lanumoana-lanumoana poʻo le faʻata.

O figurines ma teuteuga e taua tele, talu ai o loʻo i ai ni vaitau o le vaitau, ma na o laʻau o le ai ai i le tuufaatasiga.