Fugalaau

Tuputupu ae, tausia ma faʻaleleia le aloe i le fale

O se tagata lauolaola lauolaola i le Penisula Arapi ma mai itu i sautesasae o Aferika e masani ona lauiloa i tagata fugalaau fugalaau Rusia. O lenei mea e faʻateleina e le lauiloa tele o mea tau vailaau o le laau ma le mea moni o le tausia ole aloe i le fale e matua faigofie lava ma e le mamafa.

Laʻau tetele le lelei i le natura faʻafeiloaʻi le vevela mai le 5 i le 40 ° C ma ola, faʻalagolago i ituaiga, e oo i le tolu mita le maualuga. O le aloe e faigofie ona iloa e ala i ona laʻau uumi, lagomalie, ma toʻa. O le matua, o lea la e mamae ma pauu ai lau laʻau, ma faʻaalia ai se aʻa. I totonu o le fale, e totogo ai laau matutua, ma o le ituaiga racelose e mafai ona oʻo atu i le 80 cm le umi. Ma o fugalaau e tafe mai ai se manogi matagofie, lelac i le itumalo atoa. O le aloe o le aloe i le fale, e ono le mafai ona ia faamemelo i ona faʻaletonu. E seasea lava le mea e tupu ai, o le mea lea na mafua ai ona maua e le laau lona igoa lauiloa - agave.

E ui o le aloe o loʻo i totonu i tulaga sili atu ona lelei, latou te foliga sili atu ona taua iinei nai lo le natura. Ae e le taofia ai le faitau fia afe o tagata e fiafia i totonu o le fale mai le fiafia i le fesili: "E faapefea ona tausia le aloe i le fale?"

Matou te ola aloe i le fale

O le aganuu e mafai ona taua e tulaga ese i le tumau ma le le mautonu. O isi mea totō e faʻamago, faʻavaivai pe mafatia mai le vevela, aloe e mafai ona tumau i faʻafitauli uma.

O le faʻamaumauga lenei mo le malosi ma tumau i le eleele matutu. Ae e tasi le mea e toe amata ai le fafagaina ma faʻafeiloaʻi le pusa i tulaga mafanafana, toetoe lava a maeʻaeʻa laʻau uma e sasaa mai i le sua, ma faʻaauau pea le tupu.

E ui o se vevela malulu lelei e manatu lelei mo le ola tuputupu ae, e mafai ona ola le aloe i le fale e aunoa ma le popole e uiga i le fatuina o se faigamalo vevela. I le taimi mafanafana, a oʻo i le taimi o le kiona, e aoga le ave o le aloe i le ea fou. O iinei ma totonu o le fale, o lo o sailia e le laau se nofoaga e malamalama lelei i le mea o le a paʻu ai mata o le la i luga o laulaau lapopoa. Afai e le lava le malamalama, e iloa e le laau le fesuiaʻiina o papatusi laulaau, latou te leiloa lo latou fiafia ma liliu mai le lauulu.

Faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaalia i le vevela o le la, aemaise lava i taimi o le lāmala, o le lau o le lau o le a leiloloa lona suamalie, ua gaʻo, ma ulaula po o lanu enaena e foliga mai i lona lanu. I le tautotogo, e masani lava ona masani le fugalaau i le nofo i le la, ave i fafo i luga o se loggia poʻo le faletalimalo ma faasolosolo malie le faateleina o le taimi na faʻaaluina i fafo atu o le potu. O le tausiga o le aloe i le fale o le a fesoasoani i le fugalaau e aloese mai le la.

I le amataga o le autumn, ua toe foi mai aloes i totonu o le potu, ma e taua tele iinei ina ia mautinoa o le a le faʻaitiitia le ao ile aofaʻi ile 12-14 itula.

I le ogatotonu o le laina, ia mautinoa o lenei, e tatau ona e faʻaaogaina se moli faʻapitoa mo laau. I le taumalulu, o le nofoaga sili mo aloe o se potu malulu ma susulu lea e le sili atu ai le vevela i le 10-14 ° C.

O le aloe e faatatau i le fausiaina ma le faʻafefe. Afai o isi inisiua o loʻo i totonu o le fale e mafatia i le vevela o le ea o taulaga i le taulaga, ona alo alo ai lea i le fale, e leai se faʻalavelave. Na te le manaʻomia se faʻaleleia atili, ae o nisi taimi e manaʻomia ona mulumulu palealii i le vai mafanafana. O lenei faʻagasologa o le a faʻaleleia ai foliga vaaia o le fugalaau ma faʻatagaina ai ona manava māmā.

O le faʻaleleia i le tautotogo ma le mafanafana e masani lava ona faia i taimi uma, e pei ona magoto le ipu. Faʻamama le eleele ile sua sili faamama, lea e 5-8 ° C le mafanafana nai lo le vaʻaiga lata ane. O lenei faʻatasiga ua tuʻufaʻatasia ma laei faʻavaiaso, lea latou te saunia ai-faʻapitoa tuʻufaʻatasia mo le gaʻo. Afai e lei leva ona totoina le laau, e le aoga le faʻamafanafanaina. Aua neʻi fafagaina aloe, faʻafeiloaʻi mo le taumafanafana i totonu o le eleele.

Aʻo tausia le aloe i le togalaau, e taua le iloa o le timu e tatau ona puipuia le vao mai le susu. I le ogatotonu o le alalaupapa, o le vai i le vaitau o le mafanafana e masani lava ona avea ma mafuaaga o le pala ma le oti o se ata ola maloloina.

I le taumalulu, tausia le aloe i suiga o aiga, muamua, o le vevela o le mea o loʻo faʻaitiitia, ma lona lua, o le faʻavaʻaina masani o faʻaititia. E taua tele lenei mea pe a lelei le fale. A tumau le pusa i le vevela o le potu mo le taumalulu, e tatau ona e faʻamaluluina le eleele i sina taimi e sili atu, aʻo taulai atu i le setete o lau laʻau ma le 2 cm o le meaʻai.

E faʻafefea ona suia le aloe i le fale?

E pei o le tele o laau i totonu, o le totoina o le tautotogo e sili mo le aloe. O le taimi lava e tasi e faʻaaogaina ai le vaevaeina o se tagata matutua matua o le vao i ni vaega.

O le laʻitiiti o le fugalaau, o le saoasaoa lea e atiaʻe ai. O le mea lea, o laau e oo atu i le tolu tausaga e mafai ona totoina i tausaga taʻitasi, ona faʻaitiitia ai lea ole taimi o le faʻafefeteina ile taʻitasi i le 2-3 tausaga. O le aso ao leʻi oʻo i le taimi o le totoina, o le aloe e tele le vai. O le a fesoasoani lenei mea e aunoa ma le leiloa e aveese ma faʻafeiloaʻi i totonu o le fagu fou se aʻa malosi o le laau.

E saunia se mea faʻapena mai se faʻafefiloi o eleele vaʻa, oneone ma humus. E iai ni fagalala ma pulu piliki mumu e faʻapipiʻi i le eleele. Peat, lea e faʻapupulaina ai le elemene o le palapala, e le tatau ona faʻafefiloi. E aʻafia ai le aʻafia o le aʻa ma le soifua maloloina ole aloe. Ae o le alavai o lenei aganuu e taua tele. O le a fesoasoani i le puipuia o aʻa mai le tumau i le susu faifaipea, faʻataʻatia le atinaʻeina o le palapala palapala.

A maeʻa le aloe i totonu o se mea fou, e faʻamalūlū le palapala ma faʻafefete le palapala ile eleele matutu. O lenei mea o le a fesoasoani i le laau e taofia ai le susu ma vave faʻavave vave. Muamua faʻasusu pe a uma le gafa pe a maeʻa le 5-7 aso, ma e le tatau ona fafaga le laau mo le itiiti ifo i le isi masina.

A o lei totoina le aloe ina ia faafaigofie ai le aveeseina mai le ulo, ua matua tele le vai. O le aʻa e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete, ona vaevaeina lea i se naifi malosi ina ia maua ai e aʻa taʻitasi ona lava aʻa, ia lava mo le vave faʻalauiloaina.

O se vitio i le auala e suia ai le aloe i le fale o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i mea faʻapitoa o le faagasologa ma taofia ai oe mai le faia o ni mea sese pe a oʻo mai.

E faapefea ona faʻaleleia le aloe i le fale?

O le malosi ma le tumau o le aloe o loʻo atagia lelei i auala eseese e mafai ai ona faʻalauteleina. I le fale, o le tele lava o fanau mai se tagata matua e maua e ala i le:

  • tosoina, o lona uiga, vavaeese ma le aʻafia o laulaau taalaelae;
  • le pito i luga o se togavao po o se tasi oa latou tagata matutua matutua;
  • se pepa;
  • tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi na faia i lalo o se ogaoga matua;
  • fatu.

O se tasi o auala pito sili ona faigofie ma sili ona mautinoa o le manuia o le aloe o le faʻapipiʻiina o ni meaʻai. O pupu laulaau o loʻo aliali mai i tua o paʻu matutua e mafai ona vavaeina i le tausaga atoa. Latou te faigofie ona maua aʻa ma faʻaʻimatai pe a uma le gafa.

O ia "laasaga" e vavae ese i le mea e sili ona taua, o le tipi e togafitia i le paʻu ola. Ona le totoina lea i totonu o se meaʻai pe tuu i totonu o le vai, ma faʻagogo mo le 2 i le 4 aso i le potu vevela i se mea pogisa. E naʻo le maeʻa o sauniuniga o sauniuni ia e sauni mo le aʻafia. O ia lava togafiti e faia muamua aʻo leʻi totoina le aloe e aunoa ma ni aʻa, mo se faataitaiga, pe a maeʻa pe le manuia le vaeluaina o le vao.

O laupega e faigofie lava ona maua aʻa i oneone susu po o vermiculite, ma i vai masani. A aʻafia le meaʻai, e mafai ona eli ni laau i le lumanaʻi i ni nai vaega i se mamao pe a ma le 5 cm mai le tasi. E leai se mea e tanumia ai le sili atu i le 1 cm. Afai o le tipi o loʻo i totonu o le mafanafana mafanafana o le siʻosiʻomaga, o aʻa malolosi o aʻa e aliali mai i luga o laau i le vaiaso, ma aloe e mafai ona totoina i totonu o ipu.

I le fale, o le aloe e aunoa ma ni faʻaaliga faʻapitoa e faʻapipiʻiina e le tama teine ​​o loʻo iai i le faavae tonu o le fugalaau matutua. E faapefea ona toto se aloe? O tama talavou e i ai o latou lava aʻa, o lea latou te vavae ese ai mai le matua matua i le taimi o le totoina o le tautotogo po o le taumafanafana.

Mo le tele o tausaga o le tuputupu ae i le fale, aloe e mafai ona latalata i le mita mita. I le taimi lava e tasi, o lona aʻa e matua faʻaalia, ma o laulaau e totoe i le apex.

Aua e te vaeluaina ma le aloe. E mafai ona toe faʻafouina e ala i le tipi pito i luga ma totoina i se isi ipu. Ina ia faia lenei mea, oti ese le vaega pito i luga o le aʻa ma 6-7 lau matutua matutua.

Ae faʻapefea ona suia le aloe e aunoa ma se aʻa? Ina ia aʻafia ia mea toto, o le pito i luga ua mamago ma tuʻu i totonu o le vai. A maeʻa ni nai aso, o le a aliali aʻa i luga o le laau, ma mulimuli ane i luga o le fatugala e mafai ona faigofie ona totoina i totonu o se ipu.

O laau laiti e faia i le pito i lalo o le laulaau, e afaina mai le pito i lalo o le laʻau. Aʻo leʻi faʻaleleia le laʻau aloe i le fale, ua mamago, e pei o le 'au, ma, a maeʻa togafitiga faʻatasi ma le malala, o loʻo totoina le mea totō i le vai poʻo oneone oneone. I lenei tulaga, e matua taua lava le faatumauina o le susu o le meaʻai, a leai o le a faʻamago vave le pepa.

O le faʻalauteleina o fatu o le aloe o le umi lea ma sili ona faigata. O le suaina e faia i le faaiuga o le taumalulu i totonu o se malamalama, o le mea e le mafai ona maua i le oneone ma le eleele togalaau. I le vevela o le vevela ma le maualuga o le suavaia, o fatu e toto ma le fiafia ma ola seia oʻo i luga o ni paʻu lau. I le taimi lea, aloe paʻu, toe totoina totogo i ni ipu eseese. I le tausaga mulimuli ane, o le tausiga i le fale ua uma ona masani.