O le togalaau

Taitai o le Gooseberry - totoina ma le tausia o laau toto

O vao talatala i luga o laau failaisa e maua ai le tele o faanoanoaga i tagata fai togalaau - amateurs. E mafai ona e faʻaaogaina i lenei vaega o le laau, ae o nisi taimi e leai ni totigilima lima poo ni seleulu e uu lima. O le mea e laki ai, na mafai e le au faifaatoaga ona atinaʻe ituaiga e le totogia, lea e le gata i lea, e maua ai fua lelei o fua suamalie ma manogi. E aofia ai le Pule o le Gooberry.

Fugalaau

E tele igoa o fualaau o le vine: goose berry, agrus, vine vaito, kryzh, etc. O le laau toto e lelei ona e mafai ona totō i eleele eseese, ma o le mea e ofo ai faʻavave ona faʻaalia i tulaga fou.

Gooseberries o se tuaoi sili ona lelei mo isi fualaau aina suamalie ma ua vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Eseese ona o lo latou tupuaga i tagata atamamai Europa. E aofia ai: manumalo, alamanuia, laulaʻau lanumeamata, aso, ma isi mea. O lenei vaega o laau talatala ua i ai vao tuitui, ma o tausaga taʻitasi e aumaia ai le tele o vine suamalie ma tele, e oʻo atu i le 50 g. O nei mea manogi e manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete. E le lelei le taliaina o pulu. O tamaʻi vine e le faʻamalosi i le gaoi leaga.
  • Eseesega na maua mai e ala i le faʻavasegaina o ituaiga Europa o loʻo i luga ma ituaiga vine vine, ma o latou "uso" Amerika. O nei mea manogi e le o faigata tele i tuutuuga o le totoina ma le tausiga, vave ona fausia ni paʻi fou. O nei mea nei: Black Sea, Baltic, Beryl, ma isi mea. Ae, o le mauaina o uiga fou, o nei ituaiga na amata ona amata ona amata ifo i le vaega muamua i uiga lelei o vine e le tele naua ma e le oi ai se suamalie taua, e pei o se faataitaiga, Aso poo le Triumphal.

Mea uma e uiga i le Commander

O le kulupu mafiafia lenei o le maualuga, e malosi ma e le o ni vaomatua mafiafia o lanu lanu meamata. I luga o le la i le itu i lalo, o lala e lanu piniki. E leai ni vao tuitui i vao.

O lau e tele, susulu, malosi. O le pito i lalo ole laupepa ei ai se faʻalavelave laitiiti, e lapotopoto pe pala. O nifo e laʻititi tele, maʻai. O fatugaʻo ei ai le foliga o le olon, o loʻo pito i luga o latou pito.

O fugalaau e matagofie tele, o nisi taimi e laiti, e masani ona masani, e foliga mai o ipu, ua vali lanumeamata lanumeamata-lanu samasama ma se lanu piniki vaivai, e lua pe tolu mea e laititi.

O fua o le eletise - e oo i le 5.5 g. Pe lapoa - e oo i le 7 g. I le lapopoa, e vali lanu-lanumumu, o le mafuaʻaga lea e taua ai le togavao i le lanu mumu, e le o le prickly. O le paʻu o le fua o se mea manifinifi po o le vaeluagalemu. O le tofo o vine o se mea e sili ona manaia, suamalie, manaia tele.

O lenei ituaiga e maua ai se seleselega lelei faaletausaga. E seasea ona taia e le paʻu palapala, e le fiafia i lafulafu.

Faiga Faʻavae Faʻamasinoga o Laufanua

O eleele e talafeagai mo le faʻatūina o le Faʻatonu:

  • oneone oneone
  • loamy;
  • sod-podzolic.

E tatau ona totō le taʻitaʻi o le Gooberry. E sili atu le faʻapipiʻiina o se 'upega tafaʻilagi o le a puipuia mai gusts o le matagi mai itu uma, ae i le taimi lava e tasi, o le la e amata ona mafanafana ai lala o laau iti. E le tatau ona e filifilia ni nofoaga e nofo ai le vai. O lenei tulaga e mafai ona mafua ai le oti o gooseberries ma a latou siama i le paʻu palapala.

O le faʻaleleia o le kulupu o le kulisi vine e amata ile galue ile eleele. E tatau ona eli lua i le loloto o le 30 cm ma le lautele o le 60 cm. E sili pe afai e faia muamua lenei mea. E manaomia e le laau talavou ni faʻasamaʻi, o le mea lea e tatau ona tuʻuina i le 10 kilokalama le taʻaloga o otaota taʻitasi. togafiti o vaomago, 300 g o le fafie ash (40 g masima masima e talafeagai foi e fai ma sui), e oo atu i le 350 g o le eleele faataamilo i le paʻu.

O fualaau e tuʻuina i totonu o lua e le o se itu, ae saʻo. O le ua o le vao e tatau ona ufiufi i lalo ifo o se vaega eleele i le loloto o le 6 cm, o lala i le fogaeleele e mafai ona fufuluina i le eleele. O le eleele e tatau ona faʻatulagaina ma faʻafeinu lelei i se vao o le 5 lita o le vai.

Tausia Tulaga

E tele le vai e tafe pe a maua e le fitafita gooseberry le malosi mai lea tausaga i lea tausaga. O le faʻamatalaga o le fesuiaiga e aofia ai uiga mo tausiga i aso taitasi o le laau. E fiafia tele le laau i le vai, o le mea lea e tatau ona faʻafeinu vai masani, aemaise lava i le taumafanafana vevela ma lua vaiaso aʻo leʻi seleseleina le seleselega. O le eleele i lalo o le togavao e tatau ona matala, ae tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete tele ina ia le aʻafia ai aʻa o le laau. I le tausaga muamua talu ona totoina, e manaʻomia ai e le Pule o le gooseberry leai ni mea faʻapitoa, o loʻo faʻaaoga i le fua e oo i le 20 g i le 1 sq. lio i le ogalaau.

O le a le mea o le a tuʻuina atu e le gauga?

A uma ona toto laau laiti, e ola lau laau pe a mavae le tausaga e ala i le tautoulu, lea e oo atu i le 5 o le soifua maloloina ma sili ona malolosi e tatau ona tuua. I le faaiuga o le tausaga lona lua, o le a faaopoopoina pine i paranesi oi ai nei. E tatau foi ona faaitiitia i le 4-5. I tausaga mulimuli ane, tausia le gooseberries e manaʻomia ai le faasaoina o le 3 i le 5 lala e tutusa lelei le tasi mai le isi. A mavae le 5-6 tausaga, e sili atu le totoina o fuā matutua ma maʻi: 3-4 i tausaga uma, ma tuʻu ai se numera tele o lālā taʻitasi i aʻa.

O le teuteuina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo, aʻo le i amata le tafe, ma sili atu foi - i le tautoulu, pe a uma ona pauu lau mai laau. E le manaomia le tuua o le vao, o se "nofoaga e nofo ai" sili ona matagofie mo meaola faalafua. E le mafai ona e soli lala i le lima. Tetele selesele, o se togalaau e iloa poʻo ni kilipa e faʻaaogaina mo le teu.