Laʻau

E mafai ona tausia le dieffenbachia i le fale ma aisea e leai ai?

Masalo o le toatele oi tatou e masani lelei i lenei laau. O mea o loʻo i totonu o lenei laau i le fale e masani ona fesoʻotaʻi ma le tele o faʻasalaga pepelo ma manatu e uiga i le afaina poʻo le le afaina i tagata. O le a la le faʻaleagaina o le dieffenbachia ma o le saogalemu o lona fale?

Dieffenbachia, uiga autu ma uiga

Dieffenbachia o se laau totino o le aiga alofa. O lona laufanua o le konetineta o Amerika i Saute. O le mea e sili ona saʻo o le faʻailoaina lea o Dieffenbachia i vao mataʻetaʻe o le ituaiga faʻavao.

Igoa o lenei laau afu na sau e avea ma sui o le fomaʻi Siamani J.F. Dieffenbach. O le laau e maualuga lona maualuga ma e mafai ona oʻo i le lua mita, e ui i lea, i le fale, e seasea oʻo i se maualuga faapena.

O Dieffenbachia e iloga i laʻau matagofie, o loʻo i ai se lanu 'eseʻese' lanu '. E vave lava ona amata le gaogao e fai ai laulaau fou ma lafoai i latou o loʻo i lona vaega pito i lalo. O lenei meatotino e aʻafia ai le faʻaalia.. Mo le puipuia o lenei mea mai le tupu, e tatau ona faʻafouina le laau i se taimi talafeagai e ala i le tipi pito i luga. O le luga lava ia e mafai ona mauaʻa. Afai e le faia lenei mea, o le a amata ona paʻu Dieffenbachia ma o le ogalaau e mafai ona alu i se tulaga vavalalata.

O le fugalaau o le togavao e seasea ona tupu, ma o fugalaau latou te le o se mea taua faapitoa. Ae i lalo o se tulaga lelei o tulaga, o foliga vaaia o le tele "fugalaau paʻu" e moni lava. O le itu o le tulaʻi mai o laulaau fou o loʻo i luga o le laau.

Fale Tausiga

E mafai ona nofo i le fale ma ola i lenei fugalaau? Dieffenbachia e le taliaina toleniga ma le vevela o le vevela. E taua le gauai atu i lenei faʻataʻitaʻiga pe a toe totoina se laau poʻo le faʻaleleia o nofoaga i le taimi malulu. I se vaitaimi faapitoa e talafeagai le tuʻuina atu i le laau se avanoa e malolo ai, lea e faʻaitiitia ai le faʻavalaina ma le fafaga. I le avea ai o se tulafono, o le taumalulu lea-taumalulu.

I le taimi atoa, e mafai ona e totoina se fugalaau ma le saogalemu (e masani lava ona manaʻomia e le laau i le lua pe 4 tausaga, pe a tupu). I le pito i lalo o le tane ma le dieffenbachia, tuʻu le alavai (faʻalautele le oneone poʻo nai tamai maa). Mai lea taimi i lea taimi o le a le o se mea leaga le gaosia o le eleele ma fafagaina le laau ma le faʻamalolo.

Faʻafitauli ma faʻamaʻi

Ona o le le lelei o le tausiga, atonu o le a mafai e le laau ona aafia i nisi o faafitauli. E pei o lau lanu samasama o foliga vaaia o afifi io latou luga, o foliga vaaia o pala.

Ina ia aloese mai lenei mea, e taua tele le faʻafeinuina o laau i le taimi, ia mautinoa le maualuga o le tulaga o le vevela ile potu, ia faatulaga togafitiga mai meaola faalafua pe a manaʻomia.

Faʻafouina o Dieffenbachia

O se fugalaau e mafai ona faʻapipiʻi i ituaiga eseese.

  • Faʻaleleia o Shank. O vaega e vavaeeseina mai le laau e maua i le eleele (e mafai ona faʻafeinuina i se auala e faʻaleleia ai le alualu i luma) pe tuʻuina i totonu o se siosiomaga suavai / suamalie (o se fagu vai, moa susu).
  • Fanauina o fatu. O lenei auala e mafai ona mafai pe a iai fugalaau i luga o le laau. O fugalaau fugalaau ei ai se uiga iloga i le foliga o se vaega o le fugalaau na tapunia. Ina ia palotaina se fugalaau, e tatau ona ave le pollen mai se tamaititi e le o se pulumu e tufatufa atu i le afa-tapunia o le fugalaau (pe a uma ona faia se tui, i le faaiuga - e tatau ona faamau le inisiua).
  • Faʻapenaina e le vaega o le laau. O le mea masani, e vaevaeina le aʻa i ni vaega, pe a ma le 10-12 cm, o le tipi e gaosia i se mumu o le koale poʻo le sulfur. Ona tuu lea o le aʻa i totonu o se ipu ma le eleele. Afai e lelei mea uma, o le amataga o laulaau o le a faʻaalia i luga o le au.

Dieffenbachia: aogā ma faʻalavelave

Dieffenbachia e tele naua ituaiga o meaola, ae o le mea sili ona taatele mo le tausiga o aiga ua na o ni nai lala o lenei laau. O le a le mea e aumaia ai se fugalaau po o se faʻaleagainaE mafai ona ou tausia i le fale? O le mea moni, o lenei ogalaau o loʻo i ai le tele o mea aoga e iloagofie mai le tele o isi laau.

  • I totonu o potu na nofo ai Dieffenbachia, o le vailaʻau faʻamalosi o le ea lata ane ua faʻaleleia atili;
  • O laau afaina e aafia ai le tele o le pefu, lea e taua, mo se faataitaiga, mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi maʻi;
  • O loʻo iloa o dieffenbachia o loʻo faʻamatalaina i le i ai o phytoncides, lea e tutusa lelei ma mea faʻapitoa. E mafai ona latou faʻaititia le tulaga atoa o uiga o microbes e pei o le, staphylococcus aureus.

I luga o le malupuipuia o mea i totonu o le fale dieffenbachia

Faatasi ai ma tulaga aoga o le Dieffenbachia mo tagata, e le mafai e se tasi ona lafoai le mea moni o loo i ai foi meatotino e mafai ona afaina ai le tausiga o le vao.

Dieffenbachia, o le afaina o le mea o loʻo i ai i le tele o vailaʻau i totonu o lona sua, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi. E masani ona tupu lenei mea ma faʻafesoʻotaʻi tuusao o le juice dieffenbachia ma le paʻu. O le mea lea, e taua tele le faia o ni lapataiga faapitoa aʻo tausia le mutia. Ma aua le faatagaina le sua o le laau e ulufale ai i le mucous membranes poo le paʻu.

E taua foi le gauai atu i le mea moni o le laau e le mafai ona maua mo tamaiti laiti ma fagafao (ua matauina o pusi o loo faaalia ai se fiafia faapitoa i lenei laau). Ae, aua le tuʻuina lenei fale i le faleaoga ma nofoaga autu.

Faaiuga

Mai i foliga ma meatotino o le dieffenbachia ua tatou suesueina, e mafai ona tatou maua ni faaiuga patino e uiga i lona saogalemu (manuia ma le afaina i tagata).

I lalo o le puipuiga faigofie, ao faagasolo le gaioiga, tipi tipi ma laulaau (faʻaaogaina totigilima puipuia, fufuluina o lima pe a maeʻa galuega i le laau), taofia le faʻafesoʻotaʻi o tamaiti i le laau, Dieffenbachia o le a le ese mai isi laau i le fale.

O le mea lea, o le i ai o le fugalaau Dieffenbachia i le fale e le gata e matautia, ae o le a aumaia foi mea lelei i le microclimate o le potu. E le gata i lea, o lenei laau afu ma le "maamora e lafoaʻi" matagofie ma faʻalelei ma teuteuina totonu.