Isi

E faʻafefea ona faʻaumatia le telefoni: togafitiga faʻaleaganuʻu ma vailaʻau

Tau mai ia te au pe faapefea ona faʻaumatia peea? Na amata ona latou eliina pateta ma sa matua fefefe: e toetoe lava o tubers uma sa i totonu o pu. Ioe, mo le kuka, e mafai lava ona ou mama. Ae o le fatu lea na matou faʻapitoaina. O le mea lea, na tuua ai i matou e le meaola faalava e leai ni fatu, o lea ua tatau ai ona matou faatau. Mata e mafai ona aveesea nei larvae mai le togalaau?

O le uaea tele o le fili sili lea o pateta pe a uma le fala o le potato Colorado. Ma afai e fiafia lona lua e sili atu meaʻai i luga o laʻau ma fatuga, o le mea muamua lava o le vevela o fatu. E tele naua le afaina mai ia te ia, aua e le talafeagai le pateta mo le umi o le teuina. E le gata i lea, o le a le aoga le ave mo fatu. Ae ui i lea, o le telefoni e leai se manaia, ma e le na o pateta e maua mai ai. Soo se aʻa o fualaau aina e avea ma meaai mo le pest, faapea foi ma isi mea totō. Mo se faʻataʻitaʻiga, kernels manogi suamalie. E faʻapefea ona faʻaumatia le telefoni? Ina ia iloa, e tatau ona e malamalama muamua pe o faapefea ona ola ma 'ai.

O le a le uaea?

O le uaea o le siva o se tasi o le vao, lea e taua o le meaʻai. I fafo, e foliga mai o se anufe enaena samasama. O le umi o le anufe e mafai ona oʻo i le 25 mm, ma o le lautele e na o le 2 mm. O le tino o le telefoni e matua manaia ma e mausali, ma o ia lava o se gaʻo umi. Afai e ola le peʻa matua i le na o le tasi le tausaga, ona ola ai lea o aʻa i le eleele mo le 5 tausaga. I taimi uma lava latou te aʻa ai aʻa, faapea foi mea na e totoina i le togalaau. Tamaiti - o uaea i lalo ifo o le lua tausaga le matutua e le tele ni mea e 'ai ma e le o se mea e sili ona taua. Ae o tagata matutua matutua e 'ai mea uma i lo latou ala.

O loʻo i ai i luga le malosi e tulaʻi ma pa'ū mamao i le sailia o meaai - e oo i le 2 m. Ae ui i lea, o le maualuga o le 18 cm e oso i itu.

O se osofaʻiga telefoni i luga o se nofoaga na pisia i siama na tupu faalua i le vaitau. I le tautotogo ma le amataga o le tautoulu, e alu i luga e faʻaumatia au fua.

E faʻapefea ona faʻaumatia le telefoni?

O le taofiofi o le pest e faʻaauau pea mo se taimi umi ma le tele o le manuia. Afai e mafai ona e mauaina i le amataga lava, e mafai lava ona faʻamalo le vaega. A leai, e ono tele ni tausaga. Ae aua le faʻavaivai, ae e sili atu le taumafai e faʻamaonia i metotia faʻaaoga o le faʻaumatiaina o uaea.

Auala

O togafitiga a Tinamatua e lelei le lelei e fai ai le telefoni. O le tele o ia mea e faʻavae i luga o le mataupu o le "mailei" pe a lūlūina ia nila ma faʻapotopotoina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pei o lenei:

  1. I totonu o togavao, latou te tanumia pateta i luga o laau.
  2. 10 aso ao lei totoina le fanua i ni mea e nonofo ai, ua totoina sana sana. Ona toliina ai lea o pupuʻu faatasi ma laʻau fafaga.

E le gata i lea, o pulu mumu ua susu i le suauu suauu e mafai ona faaopoopo i vaieli i le taimi o le totoina. Ma a maeʻa le seleselega, aʻo leʻi oʻo i le malulu, ia eli moega. O se meaola e "lafo" i luga o le eleele faatasi ai ma moli o le eleele o le a oti mai le maualalo o le vevela.

Chemistry Against Pests

O le telefoni e sili ona fiafia i eleele eleʻele ma e le fiafia i le eleele e tumu i le gaʻo. E mafai ona faʻaaoga lenei mea e ala i le faʻaaogaina o nisi faʻamalositino i le 'upega tafaʻilagi, e aofia ai:

  • ammonium sulfate;
  • lime;
  • superphosphate muamua susu i se vaifofo faapitoa (15 ml o Actelik, 200 ml o le acetone, 80 ml o le vai).

O nei vailaʻau o le a faʻamamaina ai le eleele i le vailaʻau, faʻamalosia le meaola e saili se fale fou.

Afai e leai se telefoni feʻaveaʻi, o le a fesoasoani le faʻamamaina o le vailaau faʻasaina e faʻaumatia ai. E togafitia i latou i fatu ae lei totoina. Ae paga lea, faasaga i le galu lona lua (i le tautoulu), ua le toe galue.

I le faaiuga, ou te fia fai atu ni nai upu e uiga i laau e mafai ona fesoasoani i lenei tauiviga le talafeagai. E le taliaina e le uaea le faʻamalaʻau, falala, sinapi, alfalfa ma leki. Afai e te totoina se pitonuu faʻatasi ma i latou, o le a taʻitaʻia ai le lele o le anufe poʻo lona maliu.