Fugalaau

Faamatalaga o azaleas ma lana ata

Azalea o se tasi o laau matagofie sili ona matagofie ua totoina i le taumalulu. E masani lava e tele fugalaau susulu e pei o se tamai vao ma lau lanu lanumeamata lanumoana e toetoe lava a leiloa i tua atu. O le a matou taʻuina atu e uiga i ituaiga eseese o azalea Initia ma Iapani, talanoa e uiga i le uiga o le igoa o lenei laau, tuuina mai fautuaga i le auala e tausia ai azalea i le fale, ma maua ai foi le avanoa e fiafia ai i ata o azalea fugalaau o Initia ma Iapani i totonu.

Azalea e masani ona avea o se "mea ola ola," ae o le tausiga lelei, e mafai ona e faasaoina le laau ma ausia ai fua tele tutusa mo le tausaga a sau.

Azaleas ua taua o se vaega tele o ituaiga o ituaiga o ituaiga o le ituaiga Rhododendron o le aiga o Heather. O lenei vaevaega e faʻalagolago i le natura ma e mafua ona o le faʻatinoga faʻaaogaina: azaleas e taʻua o totonu o laau ma ituaiga o togalaau aina, o isi ituaiga o togalaau e masani ona taʻua o rhododendrons.

Faʻaliliu mai le upu Eleni, o le upu azalea o lona uiga o le "vevela" (o le igoa na muaʻi faailoa mai e Karl Linney) ma e fesoʻotai ma se faʻamatalaga o le azalea ao le i fuga mai - laʻau paʻu lanu paʻu e tuʻuina atu ai i le laau sina foliga "mago". O le igoa latina Rhododendron, na fatuina mai upu Eleni o le "rose" ma le dmdron - "laau", e mafai ona faaliliuina moni i le "lanu piniki" faafetai i fugalaau lush e pei o rosa.

Indian azalea ma se ata o ona ituaiga eseese

O vailaʻau faʻapitoa na mafua mai i le faavae o le Indian azalea, poʻo Sims rhododendron (Azalea indica, Rhododendron simsii), e sili ona taatele i aganuu.


O nei laʻau maualalo (e oʻo i le 30-40 cm), faʻalauteleina tele, faʻatasi ai ma lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma le lanu. Laʻau e masani ona faʻatau i le vaitau o le vavao. E tusa ai ma le fua o le fugalaau, o ituaiga e vaevaeina vave (vave ona tupu mai ia Tesema), ogatotonu (fuga mai ia Ianuari), tuai (fuga mai ia Fepuari ma mulimuli ane).


O fugalaau Azalea e faigofie lava pe faalua, faʻatasi ma laʻau lamolemole pe faʻasolosolo o petals, monochromatic ma motumeta (faʻamaʻi mumu mumu po o le piniki mūmū i luga o le malamalama, faʻatasi ai ma speck i le faai ma na o peti pito i lalo, ma se tuaoi faʻataʻamilo i le pito o le petals). O le lanu lanu e maua ai ituaiga uma o lanu paʻepaʻe ma le mumu, azaleas samasama e seasea lava ma e leai ni lanu uliuli.

O le tele o ituaiga ituaiga eseese o Indian azalea o loʻo faʻatau atu. O le sili ona lauiloa e aofia ai mea nei:


Eseese "Snowflake" - o se vao vavalalata. Faʻalogo lelei i le ata o le azaleas Indian o lenei ituaiga - fugalaau faigofie o le lilac-lanu piniki (e oʻo i le 7 cm le lautele) e faʻasaina i lanu mumu-lanu enaena. "Snowflake" e puipuia i faʻamaʻi eseese.


Azalea "Albert-Elizabeth" - ituaiga-vave ituaiga ma fugalaau e i ai le lautele o le 8-8.5 cm, terry, paʻepaʻe po o le lanu piniki i le lanu ma se lau fusi ...


Azalea "Celestma" - Vaitaimi vave, faʻapipiʻi vao ma lapoa (e oo i le 7 inisi le lautele) fugalaau faigofie fugalaau.


Azalea eseese "Prof. Walfbers" - o se ogalaau umi ma fugalaau lanu mumu lanu moana, o le pito o le petals o loʻo i luga o le paʻu paepae (iʻuga o le vasega).

Initia Tagata Azalea

Azalea o se mea e sili ona toto. O le tau o se fale masani masani i le taulaga i le taimi o le mafanafana e le fetaui mo ia. Ina ia faʻamalo le laau i le umi e mafai ai, e tatau ona amanaʻia le tele o manaʻoga. Tuu le azalea i se susulu, ae le o le susulu o le la, manaia (vevela i le + 12 ... +14 ° C) nofoaga ma le maualuga ma le maualuga ma le leai o se ea.

Aʻo tausia le azalea, e manaʻomia tele le faʻamautuina o Initia - o le palapala e tatau ona faʻafefeteina i taimi uma, ae aunoa ma le faʻavaivai o le vai i aʻa. E lelei le tuʻuina o le fagu i luga o se palatusi i maʻa mafiafia pe i totonu o se fugalaau fugalaau lautele e tumu i moa susu po o le niu.

Fafagaina o se laau totogo e faia ile lua vaiaso. O fugalaau ua faʻafefeteina e tatau ona vave aveese. I le tautotogo, e faaitiitia le vai e faʻaleleia ai le faʻavaeina o piʻo. O le azalea e totoina i le 2-3 tausaga, i le faaiuga o le taumalulu e ala i le auala o le faʻafefeteina, ona o le laau e tele ona lauulu. Mo le totoina i totonu o ipu, faʻaaogaina le eleele faapitoa mo rhododendrons, o lona uiga. o le faʻafefiloi e tatau ona matagofie ma gaʻo. E taua tele i le amataga o le taumafanafana e faʻapipiʻi pito i luga o pupu, aua o iina o loʻo fuga ai fugalaau.

Azalea o loʻo faʻasalalau i le tautotogo i tafatafa o vao vao, e aʻafia i se siosiomaga malulu i se vevela o +25 ° C.

Iapani azalea

Japanese azalea, poʻo le rhododendron (Rhododendron obfusum) faʻaleagaina o se mea e le masani ai i totonu o vaomatua i totonu.


O fugalaau e faigofie foi poʻo faalua, lanu paʻepaʻe poʻo le mumu. E ui lava i foliga faigofie o fugalaau, o le Japanese azalea e tele sona aoga - pe a uma ona fuga mai le laau i totonu o se ulo, e mafai ona totoina le togavao i totonu o le togalaau, ma o le a faaauau pea ona ola mo le tele o tausaga i le taumafanafana.

Indian ma Iapani azaleas ma a latou ata i totonu

O le fufuluina o azaleas - e le gata i Initia ma Iapani - e mafai ona faʻaaogaina e pei o se teuteuga le tumau, pe i totonu o potu mafanafana, faleoloa ma greenhouses. A e faʻatau, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei ile vaomatua o loʻo i ai foliga e sili atu ona lelei, faʻatasi ai ma mafiafia ma tumutumu. E sili atu ona lelei le teenaina o kopi ma lau paʻu.


Faʻalogo lelei i ata o azaleas o Initia ma Iapani, na faia i foliga o se vaomatua - ia faʻamautinoa lenei foliga, e tatau ona teuteu ma faʻapuupuuina pine. E le gata i lea, o Indian ma Iapani azaleas e mafai ona fausia e avea ma se laau laugatasi pe faʻaaogaina foi le metotia faʻatau.