Isi

Puleaina o pest ma faʻamaʻi o fualaau fuga i le togalaau

O tagata taʻitoʻatasi taʻitasi e tausi ma tausi i lana togalaau, latou te tausia le soifua maloloina o fualaau oona e ala i le tausia e le aunoa. Ae ui i lea, e oʻo lava i galuega aupito sili ona tiga i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona faʻamalumaluina i foliga o faʻamaʻi ma iniseti leaga. Ona tatau loa lea ona e faʻaaogaina metotia aoga e faʻafefe ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi i le togalaau, faʻaaoga vailaʻau faʻaonapo nei e ausia ai lau sini.

O loʻo tuʻuina mai i le tusiga ni faʻamatalaga i le auala e puipuia ai le faʻafuaseʻi o pamu i totonu o le eria, ma afai o se mea leaga na tupu, o a auala ma auala aoga o le a fesoasoani e faʻaumatia ai.

Puipuiga o le faaleagaina o lanu i le eria

O laau totino teuteu e matagofie lava pe a latou maloloina. Ae ui i lea, o Roses sili ona fiafia i ai, tulip, peonies, carnations ma le tele o isi fugalaau e afaina i meaola faalafua ma faamai, aemaise lava le le lava o tausiga. O le faaleagaina o laau toto e mafua mai i iniseti eseese, gasegase parasitic, viruses ma siama. O le faʻafefe ia i latou e manaʻomia ai le faʻaaogaina o metotia faʻalauiloa ma faʻataunuʻu o le faʻaalia i laau totō, faapea foi ma le faʻaaogaina o vailaʻau eseese e faʻamaʻi ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E taua le matauina o le tele o togalaau aina e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O nei mea o le aconite, calendula, viola, petals laiti, ma isi.

E i ai se tulafono faʻavae i le togalaau: o le puipuia o faʻamaʻi e sili atu ona faigofie nai lo le togafitia o togafitiga aʻafia mulimuli ane.

O le faiga atoa o puipuiga o fugalaau mai togalaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi e tatau ona fausia i luga o puipuiga. O le tele o faʻamaʻi e tulaʻi mai ona o mea sese na faia i taimi o tausia.

I le faaopoopo atu i ai, o vao ma aemaise lava le vavaeina ma le totoina o faʻatoʻaga o loʻo maua faapitoa mo le totoina o aʻafiaga ia o siama. O le mea lea, pe a faʻatau mea totō, e tatau ona faʻaeteete faapitoa.

Tulafono mo le mauaina o laau toto:

  • totō laau e tatau ona faʻatauina i faleoloa faapitoa po o faleoloa e faʻatau atu ai mea ola maloloina, totoina;
  • pe a faʻatau laau, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoʻa ma, afai oi ai faʻailoga o faʻamaʻi, musu e faia se faʻatau;
  • o se matafaioi taua e faia e ala i le filifilia o ituaiga e talafeagai mo lenei sone;
  • o ituaiga eseese e le tatau ona faaulufaleina mai isi itulagi o le atunuu, e masani ona oo atu ai i le puipuia o laau ma lo latou faatoilaloina e meaola faalafua ma faamaʻi.

Vagana ai le faʻaalia o meaola faalafua ma faʻamaʻi fugalaau i le atunuu

Le vaʻaia o foliga vaaia ma le lautele o faʻamaʻi ma meaola faʻamaʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi, mataʻituina togafitiga puipuia:

  • o autumn uma eli se fasi fanua, fugalaau ma rabotki, fuafua mo tausaga, faatasi ai ma le faateleina o le vaituloto - o lenei mea e tele sona sao i le faatamaia o meaola faalafua ma punavai o faamai i le eleele;
  • aganuu eseese, o lona uiga, mataʻituina le aganuu - o lenei mea e fesoasoani e faaitiitia ai le numera o meaola faalafua ma pathogens i totonu o le togalaau;
  • lelei le tausiga o laau fugalaau - o lenei mea e faʻaleleia ai lo latou tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • aua nei faatagaina le tele o doses o le faʻamalositino, aemaise lava o le faʻamaʻiina o le suavai, o le sili atu lea e faʻaitiitia ai le tetee atu o laau i maʻi faʻamaʻi ma faʻamalosia le faʻalauteleina o meaola faalafua;
  • ia puipuia fugalaau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi, aveese ma mu ai laau mamaʻi, aemaise lava i latou e afaina i le aʻa ma le natura, i se taimi talafeagai;
  • teuteu teuteuina o laau toto, aveeseina o lala mafiafia i laau ola maloloina;
  • O se tasi o elemene sili ona taua o tekinolosi o le tausiga lelei lea o laau, aemaise lava mo le pale. Faʻasalaina lala faʻamaʻi ma mamago, faʻalavelaveina ma gasegase e oʻo atu ai i le faʻateleina o le numera o faʻamaʻi;
  • pe a iai ni faailoga iloga o se maʻi ogaoga i luga o le saite (faʻapitoa i luga o laau laiti), o laau mamaʻi e tatau ona faʻaumatia ma le totoina o le toto e faʻapipiʻi pe suia i le palapala, o le a fesoasoani i le taua e le gata i faʻamaʻi, ae faʻapea foi faʻamaʻi i le togalaau. Iniseti e mafua ai le tele o mea leaga i le totoina o fualaʻau, lea e faʻamatalaina e ala i lo latou fuaina o le tamaoaiga ma le toe gaosia - aua nei faʻatuai le faia o fua e faʻafefe ai.

Mafuaʻaga o le Faʻatoʻaina o Fugalaau Faatoaga

O le toilalo o laau totō o laufanua tatala e ala i faʻamaʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi, e fesoʻotaʻi ma le solia o tekinolosi o la latou gaosiga, faapea foi ma mafuaʻaga leaga o le siosiomaga. O a latou faʻaaliga mai fafo e tele lava ina tutusa ma faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi: o le tuputupu ae o le tuputupu ae i le taimi o le tuputupu ae, o lanu enaena i luga o laulaau, vascular wilt, ma isi. O le faʻaaogaina o le atinaʻeina o laau e mafua ona o le le lava po o le tele o meaʻai. Faatasi ai ma le le lava o meaai paleni, e maua ai e le laau se lanu chlorine, o lo latou tuputupuaʻe ma le fauina o fugalaau e vave lemu. E masani lava ona lanu samasama pe lanu enaena pito o laulaau, ma i le aluga o taimi e pauu lau. O meaʻai e sili atu i le palapala e mafai ona tutusa le aafiaga. I luga o le mamafa, eleele le lelei, togafitia e laau toto le matelaina o le okesene, o lo latou tuputupuaʻe ma lauolaola ua tolopoina, o lau e masani ona liu enaena ma paʻu ese.

Afai o le faʻavaleaina o le suavai o le mafuaaga lea, o le a vavalaʻau lau laau, faʻaitiitia le faʻafefe, ma e masani lava e le mafai ona toe faʻafoʻisia. Faatasi ai ma le tele o le susu i le tele o fualaau fugalaau, o le pala o aʻa ma le maliu malie o le laau atoa ua lauiloa. E masani lava ona matauina lenei mea i bulbs.

I le ogatotonu o Rusia, o le tele o fugalaau toto ma le le lava o tausiga, le amanaiaina o togalaau ma timuga e masani ona afaina i le tele o faamaʻi e mafua mai i gaʻo ma siama.

E masani lava ona aʻafia laʻau i afifi, ma o le taunuuga o lea mea o loʻo i ai le tele o meaola i luga o latou, lea e fesoʻotaʻi vave; o lau lanu samasama ma mamago. Ua vaivai le laau, ua leiloa lona malosi teuteuina.

Laʻau felafoaʻi, paʻu palapala, otaota, lea e aʻafia ai e le gata i lau o laau totō, ae o gaʻo foi e sili ona lamatia. Mo le puipuia o faʻamaʻi, pei o le tulaga o meaola faalafua, vevela vao, vavaeina o lala mafiafia, ma laau toto, o isi totogo e tatau ona tatau ai ina ia saoloto le ea. I le autumn, e taua le aveese o fatuga ma eseese meaʻai mai le saite.

O faʻapogai faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi e tele lava ina pauu i totonu o le eleele ma le le lelei o vailaʻau faʻasaina, o le laau atoa. E tatau ona fufulu ma le faʻaeteete ma faʻaumatia, ma o le vai o loʻo totoe ma le eleele o loʻo siomia ai e tatau ona vele.

Pests o fugalaau togalaau ma metotia o le tagofiaina

I le faaopoopo atu i mea mama ma puipuiga, o loʻo i ai isi, le tele o auala eseese o le puipuia o meaola faalafua ma faʻamaʻi. Metotia faʻale-tino ma le faʻainisinia: aveeseina o meaola (faʻataʻitaʻiga, aphids) ovaries, aoina mai o anufe ma anufe; lūlūina i luga o se mea faʻapitoa (ie) poʻo totonu o le faamalu o sovils ma isi beetles e tatalaina i lalo o laau i le taimi o le totō ma le fuga; faatamaia o fuamoa ma fua o meaola faalafua; faʻapipiʻi o mailei i fugalaau ma tagata faigaluega. Metotia o le gataifale: maeʻaeʻa maeʻaeʻa ma le amataga o le tautotogo o togalaau fugalaau - faʻatoʻilaloina o lau paʻu (aoina, susunuina, kili), puleaina o vao. Auala faʻamalosi: o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e faʻamaonia atoatoa ai ticks ma le tele o iniseti; le faʻaaogāina o vailaʻau (tagata e faatosina mai) e solia ai le gaioioiga o galuega a iniseti leaga.

Auala e ola ai: o le faʻaumatia o aphids, whiteflies, ticks using insect entomophages, frogs, birds, hedgehogs, faʻapea foʻi ma siama ma faʻamaʻi e le afaina ai tagata ma laau totō. Afai o meaola faalavela i fugalaau o togalaau ua faʻaalia i luga ole laupepa ma e manaʻomia le pulea lelei, e mafai ona e faʻaogaina le auala e faʻaaogaina ai: faʻaaoga vailaau iniseti ma le phytoncidal nai lo vailaau faʻasaina. O le suavai, teuteu, fugalaau mago malati, gaʻo ma lau lafoaʻi pe fasioti anufe, aphids, apogaleveleve ma mumu, ticks, leaf-eating fleas.

O le metotia kemikolo e masani ona faʻaaogaina. I le taimi nei, o loʻo faʻaleleia atili i le lautele - o le galuega a tagata tomai faapitoa o loʻo faʻamoemoe e faʻaitiitia le lamatiaga o fualaau oona mo tagata, meaola aoga ma le natura lautele. I tausaga talu ai, o fomaʻi faʻamaʻi pipisi e aoga i le taimi e tasi e faasaga i le tele o faʻamaʻi ua faʻaaogaina. Ae ui i lea, o le tele o vailaʻau e faʻaaogaina e faʻamaʻi ai faʻamaʻi ma meaola faalafua o loʻo tele pe itiiti ifo ona oona

Tulafono mo togafitiga faʻamaʻi o se togalaau mai meaola faalafua ma vailaau faʻasaina

O faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina ma isi vailaʻau faʻaaogaina i le malae vaʻaia, atumaga ma metotia o latou faʻaoga mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona aofia i faatonuga mo le faʻatau mai. O le Ripoti a le Setete o Vailaau Faasao ma Agro-Malosiaga Faamaonia mo le faaaogaina i le Malo Rusia e lomia i tausaga taitasi. O le togafitiga o vailaau e togafitia ai togalaau, o se tulafono, o le a faaleagaina ai le faga o poloka, o le mea lea e tatau ona faaaoga i tulaga tulaga ese, ma le faaeteete ma i se vaega faatapulaa, ma, ioe, na o le "State Catalog" o loo i ai nei.

Tulafono mo le galulue faatasi ma le togalaau "kemisi":