Laʻau

Cissus po o vine vine vine Home togafiti Faʻasologaina e cuttings Ata o meaola

Cissus faʻalogo ile ata tausi fale

Cissus (vine i totonu, ivy, birch) o se laau faʻamalosi e ola, e mafai ona ola, e mafai ona ola, e oso aʻe. O le igoa o le laau ua faaliliuina mai le upu Eleni o le "ivy". E i ai i le aiga vine. O loʻo nofo i lalo o le vailaʻau, tropics o Asia, Aferika, Ausetalia, Amerika i Saute. Siʻitia le totō e pei o se fale o le ampel. O Cissus e manaia, e le lelei lona tausiga, masani ona maua i fale, ofisa, faʻalapotopotoga eseese.

O le laau ei ai sona foliga vaaia mataʻina. O wili pine o se vali mūmū e ufiufi i laulaau laʻau i se foliga e pei o le birch poʻo le vine. O laulaʻau e manaia, lanumeamata lanumeamata, e iai ituaiga eseese ma le lanu.

O le vaomatua i totonu e seasea lava. E le faapitoa le teuteuina, o le mea lea, o laʻau fugalaau e lafoaia pe a aliali mai. Fugalaau o se kulimi suamalie, e seleseleina fua e faʻapipiʻi ai mea faʻapitoa.

Faʻapenaina o le cissus e ala i le tipi

E faʻapefea ona tipi se ata cissus

I le fale, o le cissus e masani lava ona faʻalauiloaina i laau (e ala ile vavae, vaeluaina o le vao).

  • Otioti le taʻi 10-15 cm le umi, ma le itiiti ifo i le 2 buds, i soo se taimi o le tausaga.
  • Aʻa i totonu o le vai ma se aʻa e faaosofia i se ea vevela pe a ma le 18 ° C po o se meaʻai oneone-oneone, e ufiufi i se fagu po o se atigi pusa tioata.
  • I le tulaga mulimuli, ia faatumauina le vevela i le va o le 22-24 ° C, faʻamaʻalosi i aso uma, faʻamalosolo taimi ole eleele.
  • Suʻeina faʻasolo faʻasolosolo aʻa i se pusa eseese ma eleele mo laau matutua.

E faʻapefea ona tipi ma faʻapipiʻi siaki ma vavae, o le a taʻuina i le vitio:

E faʻapefea ona vaevaeina se vao vao

Vaeluaina o le vao i le taimi o le totoina. E mafai ona e faʻasoa i le matua o le 3-4 tausaga. Aveese le cissus mai le ulo, vaevae vaevaeina i ni vaega (2-3), o ia mea uma e aofia ai se vaega atoa o le lapisi ma le matutua o le fana. Nofoaga i ni koneteina eseese.

Tuputupuina o sisi mai fatu

Fatu o le cissus quadrangular photo

Antarctic ma quadrangular cissus e mafai ona faʻalauteleina e fatu. Toto i le tautotogo i ipu ma eleele palapala. Moisten, ufiufi mea totō i afifi. Faʻasalalauina i aso uma, faʻasalalau taimi ole palapala. I le laasaga o le faʻaalia o le 2 laulaau moni, faʻapipiʻi i ni atigi pusa eseese ma le lapisi o le sili atu i le 7 cm.

Ina ia faʻapupulaina le vao, e mafai ona e vave totō 2-3 laau talavou i totonu o le ipu e tasi. O le malosi e le tatau ona lapoa - e sili atu le lelei o le cissus i tulaga faigata.

E faʻafefea ona suia le cissus

O laau laiti (e oʻo atu i le 3 tausaga) e manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga, ona faʻavasegaina lea ile 3-4 tausaga. Mo laau matutua, sui le pito i luga i se mea fou (5-8 cm le mafiafia). O faʻatulagaga uma e faia i le amataga o le tautotogo.

Faʻasoa i se mea eleʻele: ave le laau i totonu o le ulo, faʻaalu i totonu o se atigipusa fou e laʻititi le lautele, faʻaopopo le eleele fou.

Afai o le aʻa ua pala, e tatau ona teuteuina, togafitia i se filogide, ona sui atoa lea o le palapala.

Ia mautinoa ia taatia se alavai i le pito i lalo o le ulo, e aofia ai le faalauteleina o le omea, maʻila. Ma o le a le paʻu le vai i le pito i lalo, lea o le a puipuia ai le laau mai le pala. E tatau ona i ai le alavai e 1/5 o le gafatia.

E manaomia e le laau se eleele lafoaʻi, vaalele ma le vai e mafai ona faʻaaogaina le faʻafefeteina o se faʻafeeseeseaiga. E mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻapitoa poʻo, pe afai e mafai, ia saunia se paluga o le mea o loʻo taua i lalo: 1 laupepa, vavae, peʻa ma le 0.5 vaega oneone, faʻaopopo i ai ni pusa muʻu.

E faʻapefea ona tausia le vaʻai i le fale

Fugalaau cissus fale tausi photo

O le laau e matua mataʻutia i le tausiga.

Malamalama

Manaomia faʻamalamalamaga, e aunoa ma le susulu o le la. O faʻasalalauga o sasaʻe ma sisifo o le a avea ma nofoaga lelei, e mafai ona e tuʻuina i tua o le potu i totonu o mea o loʻo i totonu - o le cissus o le a fetuunai i ia tulaga. I luga o le faamalama i saute o le a manaʻomia ai le ufiufi. E mafai ona ola i lalo o le moli uila, ae o le umi o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 16 itula.

Lave malulu ma le ea

O Cissus e tulaʻi mai i le vevela o le 10-25 ° C, e oʻo lava ile faʻaitiitia puupuu o le +5 ° C e mafai. O ituaiga meaola eseese e faʻaogalua: latou te manaʻomia se tulaga vevela o le 18-25 ° C.

I le tau mafanafana, ave le laau i le ea fou (faletalimalo, faapaologa, terrace, togalaau). Afai e le mafai, ia faʻamalosi le potu i taimi uma. Mai vaʻa malulu malulu e tatau ona puipuia, a leai o le vine o le a pa'ūina lau.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Suavai, e pei o le tele o faleplanti: i le taumafanafana e sili atu ona tele, i le taumalulu - i le faʻaogaina. Suavai aʻo e faʻamago le eleʻele coma. I le taumafanafana, e tatau ona faʻamago ile afa, i le taumalulu - ile 2/3.

Lafoaʻi malosi le laʻau ma faʻafefe le susu, o le ea i totonu o le potu e le tatau ona faʻaalu. Lafoa le laau i aso uma, tuu se pusa tioata po o se pusa o vai latalata ane. Vaʻaia taimi uma le fagu i luga o se paʻu ma le susu susu, maso, ma maʻila. E matua leaga lava le tulaga o le laau e ala i le taele i se mafanafana. I le taumalulu, ia aloese mai faiga faʻavevela.

Teu ma le pine

Ina ia faatapulaaina le tuputupu ae o vine, e tatau ona tafe ma faapipii le pito i luga o le togalaau. O lapisi tuai, pine e amata ona gaʻo: faʻapuʻupuʻu i le 2/3. E masani ona faia le teuteu i le tautotogo.

Laʻei pito sili

I le tautotogo ma le mafanafana, i vaiaso uma lava, faʻaaoga fugalaʻau faʻapitoa faʻapitoa mo mea teuteu ma faʻamaina. I le taumalulu, o le laau e faʻagesegese uma ai faiga, o lea e le tatau ai ona fafagaina i le taimi malulu.

Faamai, meaola faalafua, isi faigata

Maʻi

Intervein chlorosis - o se faʻamaʻi e mafua mai i le le lava o meaʻai. I le va o veins, o lau e lanu samasama. E taua le faʻalauiloaina o le faʻalalaʻau uʻamea po o se faʻalavelave o fugalalaʻau minerale i le afa onumaga mai le fautuaina e le gaosiga.

Laʻau ma 'auʻau e liu uliuli, o laulaʻau e paʻu, paʻu ese - o le auala lea e iloa ai e le aʻa ona ia lava, e mafua mai i le suavai o le palapala. E tatau ona faia se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, vavae ese uma aʻa ua faaleagaina. A maeʻa le gaosiga, e sosolo le laau ma faʻafeinu i se vaifofo o le phytosporin.

Manatu ono ono ono tulai mai:

Pests o le ata o Cissus

  1. Mealybug (iniseti lapotopoto e ufiufi i se ie paʻepaʻe).
  2. Scabies (iniseti ma laulaau o lanu enaena).

Mealybug ma fuainumera iniseti o loʻo i luga o lau o le laau. Muamua aveeseina i latou i le masini: faʻamamaina se paʻu lima i le fasimoli ma le vai ma solo le lau. Ona togafitia lea ma le iniseti.

  1. Penefiti (tamai iniseti paʻepaʻe i luga o le eleele palapala).
  2. Spider mite. E tatau ona faia se togafitiga faʻamalosi ma se gaioiga i le lua vaiaso pe afai e maitauina siama i lou fale. O lo latou faatasi mai e faʻaalia e ala i le samasama ma le faʻamagoina o laulaau, ma i le itu i tua o le a mafai ona vaaia se laupepa e le mavaaia.

E tatau ona faia togafitiga iniseti. Fetuunai le fafaga.

Aisea e malogo ai ma e pa'ū ese

  • Pepa lapisi pepa, matagogo, pauu ese - o le vevela o le ea e maualuga tele. Alu i se potu malulu pe sola le tele o taimi.
  • Ua faʻamaonia laʻau, ua faʻagata le ola o le laau - o le aʻa o le tino ua tumu uma ai le ulo, ua oʻo mai le taimi e gafa ai.
  • Afai e tupu lemu le ola o laau laiti - e foliga mai o le gafatia e tele naua.
  • Laʻau laiti, e paʻu ese mai le tele o le suavai poʻo le maualuga o le suavai.
  • Ona o le le lava o le susu, o le pito i lalo o le a amata ona ufitia i lanu samasama, ma iu lava ina pauu.
  • O laulaau e lalagaina, ufiufi i se lanu enaena po o mea lanu enaena - o le eleele ua faʻafefe.
  • O fua faʻatupulaia e faʻagesegese ona o le le lava o meaʻai.
  • Mai le malosi tele o le malamalama, o le lanu o laulaau ua paʻu.
  • O lanu e ufiufi i fasi lanu enaena mai le le maua o le maika ma le gaʻo.
  • Lea laititi e laiti, o latou foliga ua fesuisuiaʻi, uliuli uliuli foliga - e le lava le folasia.

Ituaiga ma ituaiga o cissus ma ata ma igoa

E tusa ma le 350 ituaiga o cissus ua faitaulia, ae na o ni nai faʻalapotopotoga eseese e totoina.

Cissus faʻalogo pe faʻalogo Cissus rhombifolia

Cissus faʻalogo poʻo le faʻataʻitaʻi Cissus rhombifolia cultivar Helen Danica Ellen Danica photo

O le igoa na mafua ona o le foliga o papatusi pepa. O laʻau e umi, fesuisuiaʻi, feʻau, lanu meamata, faʻalauiloa ma se faaputuga o lanu enaena. O laulaau e manaia, lanumeamata lanumeamata. O lenei ituaiga o meaola e ola vave, o paʻu o loʻo pipii i le lagolago faʻatasi ai ma le fesoasoani a antennae.

Eseesega:

  • Ellen Danica - pepa lapisi laulauina;
  • Fionia - Pepa lapisi.

Cissus Mandiana Cissus mandaiana

Cissus mandiana Cissus mandaiana photo

O se ituaiga o fagu o le rhomboid ma lau paʻu paʻu o loo i ai se laʻau mumu ma le lanu mumu, e ufiufi i se villi puupuu. E eseese i le telē tele o lau laʻau, o le laau e puipuia i le vevela o le vevela.

Cissus Antarctic poʻo le Kangaroo fusi Cissus antarctica

Cissus Antarctic poʻo le Kangaroo e oso ai Cissus antarctica ata

O laupepa lapopoa faʻalelei e iai ni pito faʻamalosi, vali lanumeamata, e oʻo i le umi o le 12 cm.

Cissus multicolored Cissus discolor

Cissus multicolored Cissus ata pue ata

E lapotopoto ia fasipepa, mausali, o le lau o loʻo vali lanumeamata lanumeamata ma mea siliva, o le tua o le laupepa o le lilac-red.

O meaola nei e seasea, o le tele lava e mafai ona vaaia i totonu o togalaau.

Cissus quadrangular Cissus quadrangularis

Cissus quadrangular Cissus quadrangularis photo

O loʻo i ai ni pupuvao tetrahedral ma le lapoa e tusa ma le 1 cm. O pepa e laiti, ova foliga, vave ona paʻu.

Cissus cactus-foliga Cissus cactiformis

Cissus cactus-foliga Cissus cactiformis ata

Ua faʻapipiʻi faʻamalosi tetrahedral. Laititi e laiti, laiti.

Cissus rotundifolia Cissus rotundifolia

Cissus rotundifolia Cissus rotundifolia ata

Liana ma togitogi malosi. O lapisi lapisi faʻasalalau ma pito i luga o loʻo i ai se lanu uliuli lanu uliuli, o loʻo ufitia o latou luga i se paʻu vevela.

Cissus Ferruginous Cissus adenopoda

Cissus ferruginous Cissus adenopoda photo

Ole ola vave ola laau lianoid. Ua vaevaeina laulaʻau i ni tolu se tolu, o le maualuga o le fale, o le pito i luga o le olive olive, o le pito i tua o le paʻu.

Cissus striatum striatum Cissus striata

Cissus striata Cissus striata photo

Liana matagofie ma ni lanu lanu meamata e tolu-fingered pe lima-fingered ma moli-lanu enaena. O laulaau e laiti, o le liana lava ia e oʻo ile 10 mita le umi e oʻo ai. E maua le igoa ona o faʻaigoa o veins, fasi pepa e toso i luga o laupepa lau.

Faʻaaoga meatotino, faailoilo ma talitonuga faʻatauvaga e uiga i le cissus

O le laau e mafai ona faʻamamaina le ea i totonu, ma maua ai le faʻaaogaina o antibacterial ma antifungal.

O nisi e talitonu o le malosi o le laau e faateʻaina alii mai le fale. Fai mai isi tagata atamamai o Feng Shui, o le tuu o se laau i totonu o se fale e fesoasoani e faateleina le malosi, ma aveesea le vaivai.

O le fadrangular cissus o loʻo faʻaaogaina e fomaʻi faʻapitoa e fai ma vailaʻau faʻapitoa ma tonic, mo le toe faʻafouina o fusi o le ponaivi, tendons, ma le cartilage. O faʻamaoniga e faʻaaogaina o le le faʻaaloalo, tamaititi, maʻitaga ma le lactation.