Fale taumafanafana

DIY crafts

Mo le toatele, o le nofo ai i le mafanafana e le na o se nofoaga malolo, ae o se taumafaiga foi e faʻaalia o latou tomai gafatia. O le manao e teuteuina a latou fuafuaga poo le faia ia faigofie i le mafai, o le toatele o latou tagata e amata ona faia ni mea taulima mo a latou lava tafa.

O faʻamanuiaga o le tele o tufuga mo le tuʻuina atu

E le mafai ona mafaufau i se fale tumaoti e aunoa ma ni mea na faia e lima. Latou te avea o se komiuniti pisinisi a soʻo se tagata e ona, lona manaʻoga e faʻaleleia le 'upega tafaʻilagi, ma sili atu ona faʻaleleia e faʻamafanafana i le tafaoga.

O gaosiga mo le tuʻuina atu e tele naua mea lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. O se taimi sili lenei ma le aiga. O le faʻaaofiaina o tamaiti, e mafai ona e faʻatupuina i totonu ia i latou galuega faigata i se auala faigofie ma le manaia mo i latou, faʻapea ai foi ma ata mafaufauga mai tamaiti laiti, lea o le a fesoa- soani e eseese ai le faagasologa fatufatuaʻi ma aumai ai se mea fou i oloa.
  2. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaaogaina na meafaigaluega faʻalelei e le afaina ai lau taga. DIY Mea:
    • se laau;
    • laser disks;
    • uila afi;
    • polystyrene;
    • sima
    • paʻu palasitika;
    • maa ma le tele o isi isi
  3. Faigaluega, na e faia e oe lava, o le a tuʻuina atu ai le talitonuga i ou tomai ma le olioli faapitoa mai isi, ao le fale o le a sili atu ona matagofie.

Ia, o le mea pito sili ona taua, e mafai ona e faia se fale gaosia i totonu o fale ma vave e aunoa ma le tele o taumafaiga. E oʻo lava i le meafaigaluega e te manaʻomia o le mea lea e tasi ile fale. E faigofie tele le filifilia o se mea e fiafia i ai e talafeagai mo le uluai mamanu o le togalaau mo togafitiga, o ata o oloa o loʻo i luga o lenei 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani i lenei.

O le galuega taulima mo le foaʻi mai fagu

O mea sili ona faigofie ma taatele o fagu. I totonu o fale taitasi i le taimi o le taumalulu latou te faaputuputuina ai ni aofaiga tele. O le taimi i le tautotogo e ave ai i latou uma i le atunuu, ma, nai lo otaota, o fagu o le a faigofie ona liua ma avea ma se mea sili ona matagofie e fiafia ai mata. O mea e maua mai i lenei mea e faʻaaogaina ai ni faʻamoemoega se lua. O nei mea, e mafai ona e faia ni gaosiga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o se pa i totonu o le togalaau, o se ie puipui i luga o le faitotoa poʻo se fafaga manu. E le gata i lea, o mea taulima e iai mea teuteu, mo se faʻataʻitaʻiga, fugalaau ma meaola, o uluai fugalaau.

O gaosiga mo le tuʻuina atu mai fagu e aoga tele:

  • Ona o uiga sili ona lelei o le filo manifinifi lea e faia ai fagu.
  • E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaoga vaega eseese o le fagu, mai le pulou i lalo.
  • Ma o le isi avanoa i fagu o le faigofie ona tipi ma mafai ona tuʻufaʻatasia i auala eseese, ma mea e faʻaaogaina: uaea, filo, laina fagota, mea e gaosia, ma faʻapipiʻi foi.
  • O le lanu lanu o lea ituaiga gaosiga e mataʻina foi, aua e mafai ona valiina.

O le mea lea, o oloa fagu e matua ese lava, matagofie ma aoga. E faigofie ma malie i latou e fai, e mafai foi ona e amata mamanu ma sau i se mea e te fou ai.

O mea taua e fai i laupapa

E tofu togalaau ma laau. O le mea lea e taʻu mai ai e mafai ona e faʻaaogaina se isi mea masani. Faʻatautaia e faia i laupapa mo le tuʻuina atu o le aoga ma tuʻuina atu lagona lelei. O pamu tuai, lala e tipi ese i taimi uma mai laau e pei o le tautoulu po o le tautotogo o le tautotogo, o toega mai fale toe faaleleia ma pusa e le talafeagai e faʻaaogaina foi.

O fausaga tetele ma laiti e mafai ona matua talafeagai i totonu o le atunuu. O le a le fale e fai e aunoa ma se faleoloa fiafia, e aunoa ma se vaʻa, fao poʻo se puipui? O nei oloa uma ua fuafuaina mo se tafaoga malolo ma le aiga atoa. Ae o uluaʻi lamepa, fogafale ma fugalaau e mafai foi ona tuʻuina atu le mafanafana o le fale ma se aso malolo sili.

O le a le gaosiga e mafai ona e faia oe lava mai paʻu?

Mo le faia o tufuga mo le tuʻuina atu o ou lava lima mai paʻu e te le manaʻomia se tomai faʻapitoa, aua o foliga ma mea faʻaaoga e mafai ona faʻaaoga i taimi uma e fautuaina ai le tele o manatu.

O le a se mea e mafai ona faia mai poma? O nisi nei o fautuaga:

  • puipui;
  • auala
  • puipui mo moega;
  • meafale (laulau ma nofoa);
  • faasee;
  • maualuga moega;
  • fogafale fola;
  • fugalaau;
  • fugalaau fugalaau;
  • ata matagofie manu ma sili atu.

Mai lenei lisi le atoatoa, e manino lava o se mea umi lea, e le fefe i soo se tulaga o le tau e mafai ai ona fausia se mea lelei atoatoa o le taumafanafana. O la latou sini o le a eseese lava pe a mafai ai. I le amanaʻiaina o mea uma e mafai ona faia i paʻu, e faigofie ma e manaia le auai i le mamanu o se fuafuaga a le tagata lava ia.

Faiga faavae fou

O loʻo i ai isi auala faʻaleleia e maua mai ai oloa lelei. Tuuina atu o latou foliga ma meafaitino, e mafai ona e sau i le tele o tufuga eseese. Malamalama, foafoaga fatuga e mafai ona suia le foliga lemu o se togalaau togalaau, ma avea ai ma se lalolagi lelei mo tamaiti e malolo ai ma taaalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ata muamua ma fugalaau mananaia manuia le teuteuina o le togalaau ma le lotoa.

O le tele o tufuga ua faia mo le faigofie o le tagata nofo i le taumafanafana. O lea, afai e te tipiina le paʻu tuai i ni vaega laiti, ma faʻapipiʻi nei vaega i luga o le puipui, o le ae mauaina ni fale maʻa mo ni vaega laiti ma meafaigaluega. Ma o fagu paʻu paʻu e fesoʻotaʻi le tasi ma le isi e liliu i totonu o se pusa mo vai.

O le a maua foi e tamaiti le aoga mai le gaosiga, aua o mea nei e iai ni taga oneone, ma o loʻo faʻatulagaina faapitoa fale mo latou.

Teuteu lau vaega, ma o galuega mo se fale taumafanafana ma le togalaau o le a fesoasoani ia sili atu ona faigofie. O a galuega e faia e nei oloa:

  • Latou te faʻaogaina atili le faʻalapotopotoga ma tuʻuina atu se vaaiga mamao. O lea la, o se laʻau faʻalelei laupapa poʻo se fale manu, o se moli e le masani ai poʻo se vaituloto laʻititi e liua le fale i totonu o se nofoaga malolo.
  • Latou te fesoasoani e vavalalata i va eseese o le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le nofoaga malolo e vavaeese mai le nofoaga o galuega e ala ile laufanua togavao talafeagai.
  • Teuteu le lotoa ma le togalaau o le fale. E oʻo lava i se auala faʻalelei e faia i totonu o le fale na teuteuina i se vaʻavaʻa fia fesoasoani e vaʻavaʻai i le faia o se mamanu, fiafia i le avanoa e iloa ai ou manatu, ma le maofa o tagata taʻutaʻua ma tuaoi.

O nisi o ata o DIY crafts mo se fale mafanafana e mafai ona faʻamaonia oe i le aoga o lenei galuega, ma toe faʻafouina le manaʻoga e taumafai e mamanuina se mea e pei o oe lava ia.

Ata o atinaʻe atunuʻu:

Mea e fesoʻotaʻi ai: Gaosiga a le tagata lava ia mai pusa palasitika!