Fugalaau

Weigela

Weigela (Weigela) - o le vao vao o le aiga Honeysuckle. O le ituaiga e 15 ituaiga ma e afua mai Asia i Saute ma Asia i Sasaʻe, e tolu ituaiga e tutupu i Sasae Mamao.

Faamatalaga lautele o Weigela

O le laau o se laau toto mautu lelei. E masani lava o lona maualuga e tusa ma le 1.5 m, ae o loʻo i ai ituaiga e oʻo atu i le 3 m ma e le silia le mita. O laulaau o le Weigel ua faʻaloloaina, ma se pito faʻamafa ma faʻamalo ai veins, ma se lamolemole poʻo le faʻamalosi. Le lanu o laulaau e mafai ona lanumeamata pe lanu mumu, e iai ituaiga eseese ma lanu eseese.

O fugalaau e tele, ma se corolla e lua-lika, pe o ni mea e faʻafiafia pe faʻapipiʻi. e mafai ona avea faasinasinaina o latou lanu, kulimi, piniki ma shades uma o mumu. O se vaega taua o le laau, o le taimi o le fugalaau, o le lanu o suiga o le corolla, o lona uumi e mafai ona oʻo atu i le 5 cm. Fugalaau e mafai ona nofo toatasi pe aoina i le tele-inflorescences o loʻo i totonu o laʻau.

Afai e lelei le tausiga o le weigela, ma e vevela le autumn, e ono mafai ona toe faʻaleleia le fugalaau i tumutumu o pine. E moni, o le a le tele naua e pei o le muamua.

O Weigela o se laʻau lauiloa ma laʻau teuteu e faʻaaogaina i le faʻasologa o le laufanua, i le faʻavaeina o vaega ma le avea o se taufeu (tasi o le fale faila).

Auala e gaosia ai Wigella

O fualaau e faʻapupulaina e fatu ma e tutupu i laau e ala i le taina ma le taoto.

Faʻaleleia fua o Weigela

O le mea e sili ona lelei, o le toe gaosia o Weigela e faʻapipiʻiina le togi. Afai e te manaʻomia le tele o laau totō, e manaʻomia ona e filifilia se laʻau ola maloloina, faʻalautele tele lau vaōlaʻau - o le a avea ma vao vavalaʻau ma o lona faʻamoemoe o le tuʻuina mai ia i tatou o mea sili ona lelei. I le amataga o le taimi malolo, ia tipi ese uma moli vaivai vaivai i lalo o le aʻa, ma pupu malolosi ma mamana i le afa. Afai e te manaʻomia na o ni nai laau totő, tipi ni nai lala, tipiina se vaʻai vaivai e latalata ane lata ane, ina ia leai se mea teuteu o le togavao - i le itu e le o iloa.

O le gafatia e fai ai pakiaka i totogo na ola pe a uma le teuteu e sili atu nai lo le vavae ese mai se laau e leʻi peritomeina.

I le taimi o le fugalaau, e seleseleina ai e le auʻau le vaʻaia o fualaau aina o le tausaga o lo oi ai nei. E sili ai le faaaoga i latou i le mafiafia, pogai lelei ona atiina ae. A faʻapipiʻi, e vavae ese le pito i luga o le pupuʻu pe afai e leʻo. E tatau ona tipiina le va o le 10-15 cm, o le vaega pito i lalo e tatau ona 0.5 cm i lalo o le fatugaʻo, tipi i lalo laulaau ma togafitia i soo se aʻa e faaosofia.

Afai e talafeagai le aʻafia o le tele o tipi, fai i totonu o se fale kiona malulu, pe a leai, ave se ipu, sasaa alavai ma faatumu i eleele mama, ufiufi luga i luga o se oneone oneone 2-3 cm ona fai ai lea o se pu i le eleele ma se pine laau ma laau toto, faaloloto e tusa ma le 4 cm. Liligi tulaueleele fungicide ma ufiufi ata manino. Tuu i totonu o se nofoaga mafanafana.

O le isi tausiga o le vaʻaia e aofia ai le faʻamalosi masani ma le faʻafeinu. E mafai ona faʻapalaina fale puipui i le tautotogo e sosoo ai, pe a totoina e le laau ni taamilosaga fou. Taotoga i se nofoaga tumau maua se tasi ma le afa tausaga. A o faagasolo lea taimi, faʻapipiʻi le laau i ni nai taimi.

E faigata tele ona faʻailoa se vela ma faʻapipiʻiina ma faʻamalo mo le faʻatoʻaga o le togalaau.

Faʻasalaga o le toʻalua e ala i le taoto

Ina ia mafai ona faalauiloaina le Weigela e ala i le taoto i le tautotogo, latou te maua ai se lala laau e latalata i le eleele. E punou ma fafieina le fafie faʻatasi ma le paʻu, e togafitia le faʻaogaina i le paluga o le carbon carbon activated, ma le aʻa, faʻapipiʻiina se afitusi ma togiina ina ia mafai ai ona tipi i le eleele. Faʻaaogā paʻu uila po o ni faʻamau uʻamea e faʻamautu ai le taoto. O le isi vaitau o le tautotogo, po o le lelei i le autumn, tipi ese se laau fou mai le togavao tina ma totōina i se nofoaga tumau.

Faʻafefeteina o fatu

Toeitiiti lava o fualaau uma o loʻo tutupu mai i totonu oa tatou togalaau e eseese pe vailaʻau. O a latou fugalaau e telē tele ma e sili atu la latou lanu lanu nai lo ituaiga vao. O lau e masani ona valiina i le lanu violē, po o le a valivali variegated. O le le lelei o le toe gaosia o fatu o le tele lava o le eseesega o uiga o le laau e le faʻasalalau.

Ae afai o loʻo e filifili pea e faʻapipiʻi le laau i le fesoasoani a fatu, ia manatua e vave lava ona vave ona latou le aʻafia. E manaʻomia ona totoina i le amataga o le tautotogo i atigipusa poʻo ipu e tumu i le faʻafefiloi o laufanua lafulemu ma le oneone 2: 1. O le eleele ao le i lūlūina fatu e tatau ona sasaina ma faʻafeinu lelei, fatu faʻasalalau i luga o le fogaeleele ma faʻafefeteina i se fasi manifinifi oneone.

Ufiufi le seleselega i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le vaa o loʻo i ai fatu e tatau ona fafagaina i taimi uma ma faʻamamaina ma le faʻaeteete, sili atu ona pulupulu mai le pamu moli ina ia le fetogi fatu. E tatau ona foliga mai le lanu i totonu o le 3 vaiaso.

A oʻo mai 2 lau moni, faʻaaoga se laau laau, ia totoina fatu i ni ipu eseese ma seia oʻo ina ola le laau talavou, ia teuina i le maualuga o le masima i lalo o le ata.

O nisi taimi tatou te olaola ai e le ola o le tagata lava ia, ae masani lava e le mafai ona totoina se laau toto. Fualaau aina e naʻo totonu o laau totō matutua, e le toe manaʻomia ai ona faʻamalo le eleele. E masani lava o le eleele o loʻo i lalo ifo o loʻo faʻatulaga lelei, ma a e taumafai e toto se laau toto, o le a vavaeʻeseina se aʻa vaivai pe faaleagaina.

Se nofoaga e talafeagai mo le ola ai o manu

O le a sili atu le ola o le vao i se la, o le paolo, o le fugalaau o le a pala, ma fesuisuiai poʻo lau lanu mumu lanu meamata. E tatau ona puipuia le laau mai matagi malolosi, ao latou saofagā i le paʻu o mata. E sili ona lelei le totoina o se laau i le itu i saute i lalo o le puipui o puipui poʻo le tele o laau.

Aua e te totoina i luga o eleele maulalo po o isi nofoaga natia - e le fiafia o ia i le suavai i aʻa.

O le tausiga o Weigel i fafo

Weigel e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Ae ina ia mafai ona teuteu ma totogo le laau, e le tatau ona tuua e aunoa ma le gauai.

Totoina o Weigela i le eleele

Filifili se nofoaga e totō ai le laau ma eli se lua 40x40 mo le tamaoaiga, suamalie le palapala ma le 60x60 i luga o eleele matitiva pe pala. O le vaega pito i luga, lafulemu o le eleele, pe tusa o se bayoneeti ma le loloto o suo, taumafai e aua le faʻafefiloi ma le vaega o totoe o le palapala - matou te faʻaaogaina mo le totoina.

Afai o loʻo e totoina se tagata matua matua faʻatau i totonu o se atigipusa, fai se lua faʻavaivai 10-15 cm le loloto nai lo le maualuga o le ulo. Tuu le alavai i le pito i lalo - iliili poʻo piliki mumu mūmū, ia ufiufi i le oneone. Faʻafefiloi lelei le eleele lelei ma le faapalaga ma le nitroamophos; pe afai o le palapala e matua vevela lava, faʻaopopo le peat.

Aveese le laau mai le koneteina ma tuu i le totoina o le lua. Afai o le laau e leai sona aʻa, sasaa se faaputuga ma faaeteete lelei ona pakete aʻa. Faatumu le lua o le tau i le palapala ina ia tumau pea le ua i le maualuga o le palapala, e mafai ona e faʻalauteleina i le 1-2 cm. Faʻaleleia malie le eleele ma faʻaleleia le totōina toto. Pe a uma ona faʻafefe le vai, faʻatumu le eleele ma mulch le lio i le paʻu poʻo le solofanua lelei po o le otaota povi.

O le mamao i le va o Weigelia ma isi laau toto e tatau ona i le va o le 1 ma le 2 mita, e fuafua i le fua faʻatatau o le vao.

Laʻei pito sili

I le amataga o le tautotogo, pe a liusuavai le kiona, ia tuʻuina atu le fualaʻau Weigel i soʻo se faʻapalaina o le vevela. Nitrogen o le fale mo mea uma o le laau, e faʻaolaina ai vao. E faalua, mo le taimi muamua i le taimi o le fausiaina o mata, ma i le faaiuga o le fugalaau, ia fafagaina le laau ma se fugalaau faapitoa mo laau totogo - o loo i ai ni meaola laitiiti, tele o le phosphorus ma le potassium, microelements o loo i ai. I le taufaʻaiuga o Aokuso - i le amataga o Setema, fafagaina le laau i le phosphate-potassium fugalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, potassium monophosphate - o le a fesoasoani e faʻamalosia ai aʻa laiti ma faateleina le faigata o le taumalulu o 'au.

Afai o oe o se tausi fanua tausi lelei pe o oe o se fai togalaau lelei, ia mautinoa o loʻo maua e le veigela mea faaopoopo i vaiaso taʻitasi uma.

Teuteu

I le tautotogo, latou te tauaveina le faamamaina lelei o le laʻau - tipi uma lala mago ma momotu. O le faia o teuteuga e faia i le ogatotonu o le taumafanafana, taumafai e aua le misia lenei taimi - o le foliga mai o le vao e faalagolago i ai. E pei ona tatau ai, teuteu lala ua taofia le totoina - o lenei mea e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia.

Soʻo se 3 tausaga, e tatau ona e faia le teuteuga o le tuai - i le amataga o le tautotogo, toto uma lala vao ma faʻamalo i lalo o aʻa, faʻapuupuu le totoe 1/3.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taimi o le fugalaau, suavai le tele o le laau, o le mulching of the soil around the shrub contributes to the maintaining of moisture. A maeʻaeʻa, faʻaitiitia le faʻamafa, ma aua neʻi galo e le fiafia le laʻau i le vai i aʻa.

Sauniga o le taumalulu

O le matua o le togavao vao, o le sili atu lea o le faigata o le taumalulu. I totonu o le itu i saute, o loʻo ola le fale e aunoa ma se malutaga. O le itu i matu e te alu i ai, o le malulu sili atu ona malulu o loʻo e manaʻomia mo Weigel.

A maeʻa le pa'ū o lau lau, ona fuga lea o le togavao i se faaputuga fanua, e tusa ma le 20 cm le maualuga, e pei o se rosa. Afai e ogaoga au manuʻa, ia nonoa lala i le twine, faʻapipiʻi i le eleele ma ufiufi i le afu poʻo le vevela.

Afai o loʻo solo pea le vao, aua e te popole pe a ola pea le aʻa (o lala ia e masani ona pagatia mai le kiona), o le a toe vave maua vave le laau.

Pests, faʻamaʻi ma faʻafitauli faigata

Weigela e mafai ona aafia i aphids, caterpillars, spider mites ma thrips. I le taimi nei i luga o le faʻatau, e tele vailaau e faʻatau ai - ma vailaau faʻasaina, ma togafitiga faʻalaʻau. O le au fesoasoani o le a fesoasoani ia te oe e filifili le mea sao.

Afai o oe o se lagolago o togafitiga faʻaleaganuʻu - faʻaaoga faʻaogaina o kalama, wormwood poʻo le vevela pepa. O se fofo o le sapalai tagamea e fesoasoani i le puipuia o meaola faalafua.

O le faʻafefeteina o le paʻu ma le pala, faʻaaoga faʻaoga fomaʻi.

Mo le puipuia o faʻamaʻi, faʻatasi ai ma laʻei pito i luga, o le vevela faʻataʻitaʻiga ma fofo o zircon ma epin.

Weigela e le totogo ona o a tatou mea sese - nofoaga leaga e tulaueleele ai, le lava o le faʻasaina ma le osofaia o meaola faalafua. Vaavaai vaʻavaʻai i le laau, tausi lelei ma o le a tauia oe i le fua tele ma le umi.