Laʻau

Peresia le fale tausia le fausiaina o vai

O le ituaiga Pereskia o le aiga o Cactus. Peresk leaves, e le pei o tagata o lona aiga, e le liua i vao tuitui. O le mea moni, o sui o lenei ituaiga o vao tetele po o laau maualalo e iai aʻa e ufitia i vao tuitui.

Peresia ituaiga ma ituaiga eseese

Pereskia sili atu le manaia poʻo grandiflora i totonu o le vaomatua e ola e tusa ma le lima mita le maualuga, ma o le mafiafia o le ogaumu e mafai ona oʻo i le 25 cm. O le paʻu paʻu e susulu i le malamalama, e paʻu i le taumalulu pe a pa'ū le thermometer i lalo ifo o le 10 tikeri. I luga o le fana o loʻo i ai le tele o vao tuitui, lea e tutupu i nisi taimi e oo i le 3 cm. Fugalaau lanu.

Pereskia orange i le natura e oo foi i ni lapopoa tetele, i totonu o tulaga i totonu, e masani lava, e tupu tele tele. E lapoa laʻau, vevela o loʻo faʻaalia manino i luga. O fugalaau e moli ma se lanu mumu, e pei o rosa. O fua o lenei ituaiga mea e le mafai ona faʻaaogaina.

Pereskia prickly poʻo malie e sau mai Amerika, lea e masani ona tupu aʻe o se pa puipui, ma faʻaaoga foi e fai ma meaai. O le aganuu ei ai se fuʻa tetele, vaʻavaʻa pe lapotopoto laʻau ma fuga samasama samasama, o se lanu piniki laitiiti. O fua e laiti ma taugofie.

Pereskia Godseff o nisi o saienitisi latou te manatu i ai o se ituaiga eseese, ma o nisi o loo faavasegaina o Prickly. O le mea lautele, e tutusa ma Pereskia prickly, ae o loʻo i ai le fesuiaiga o fomu.

Pereskia Weber vao e oo i le 3 mita le maualuga, o aʻa tetele. E i ai se vaʻaiga umi, o le lanu o petals e masani ona sinasina.

Pereskia sui I le vao, e mafai ona ola e oʻo i le 7 m. E iai ona lala, o laʻau e umi, e mafai ona sili atu ma le 10 cm, e tele lava ina gagau le umi. Spikes 3-4 cm, ma luga o le ogalaau e mafai ona sili atu. E fuga mai le lanu mumu, o fugalaau e lapoa pe a faatusatusa i aiga - 6-7 cm le lautele.

Peresia fale tausi

O le tausia o le tusiga igoa i le fale e manaʻomia ai nisi tomai, aua o lenei mea totino e tele i la tatou tau.

O lenei cactus e fiafia i le malamalama, ae o le vevela o le aoauli e afaina ai, o lea e sili ai le paolo o le fugalaau i itula o le aoauli, a leai e mafai ona mu. I le tau mafanafana, e le afaina le laau i fafo. Ae, tuu le fagu i totonu o le fanua poʻo luga o le faapaologa, ia mautinoa o le a leai se timu i le fugalaau ma e le feosofi le matagi malulu.

Afai i le taumafanafana e le mafai ona ave le fagu ma le laau i totonu o le ea, ona tatau loa lea ona e faʻaliliuina le potu ina ia lava le ea fou.

I le autumn ma le taumalulu, e manaʻomia foi le tele o le malamalama, o lea o le a manaʻomia ai le faʻaleleia o faʻasalalauga faaopoopo ina ia 10 itula le aoauli.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaomia e Pereskia le vevela o le 22-24 tikeri ina ia i ai se ea fou i le potu. I le oʻo mai o le autumn, ua faʻaititia le vevela i le 16 tikeri, ma i le taumalulu, ao malolo, e sili atu le maualuga o le vevela i luga ifo o le 15.

O le prickly pear foi o se sui o le aiga o Cactus ma e tatau ona mulimulitaʻi i tulafono faʻatupulaia pe a tausi i le fale. O le ae maua uma fautuaga talafeagai mo le faʻatupulaia o lenei laau i lenei tusiga.

Faʻasaina Peretania

I le tulaga lautele, o lenei aganuu e tuputupu ae e masani lava i le maualalo o le susu, ae ui i lea, o le a faamanuiaina mai le suaina ma le suavai vaivai.

I le taimi o le tuputupu ae, ma i le tautotogo ma le tau mafanafana, o le suavai e faia pe a maeʻa le polo pito i luga o le eleele. I le autumn e amata ona latou feinu i le tele o taimi, i lena taimi o le fagogo i le masina o le a lava, e tutusa foi ma le taumalulu.

Fertilizer mo pereskia

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia e le cactus le fuga. E tatau ona e faʻaogaina le pito i luga mo le cacti, ia faia i aso uma e 15 ma ia faalua faaluaina e pei ona faʻaalia i faatonuga.

I le autumn ma le taumafanafana, e le faʻaaogaina fomaʻi. E tatau foi ona maitauina e le fiafia le pereskia i le gaʻo, o lea e sili ai le aua nei faaopoopo i ai le organics, a leai e mafai ona e aʻa.

Faʻaliliuga o le totoina

O le manaʻomia mo le gaosiga mo laau talavou e aliali mai i taimi taʻitasi i le tausaga. Vaavaai le maualuga o le tuputupu ae ma pe a fuga le fugalaau i totonu o le fagu, faʻafeiloaʻi. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le auala faʻafefe. Faamolemole ia matau o le pereskia o aʻa malolosi, o le mea lea e manaomia ai ni ipu tetele.

O se alavai e tatau ona tuu i le pito i lalo o le vaʻa tulaʻi. O le meaʻai e tatau ona lelei ma vaʻaia. E mafai ona faia e ala i le faʻafefiloi o vaega e lua o eleele laʻau, lua turf, lua humus ma le tasi le vaega o le oneone.

Pereskia fausiaina

Peresia e mafai ona faʻaleleia faʻatasi - e ala i fatu, ma o le vao - e ala i le tipi.

O le tipiina e sili ona lelei. Mo le faia o lenei mea, i le tautotogo po o le mafanafana, filifili matua, ae le o faʻamalamalamaina mea, lea e sili atu ma le tasi le nonoa. Laasaga o loʻo faʻafefiloi i le peat mixed with perlite, pe na o le vai, afifiina i le polyethylene e fatu ai se aʻafiaga ile aula. E masani lava ona iai aʻa i le 15-20 aso. Rhizomes i laau laiti e matua vaivai lava, o lea e manaʻomia ai ona totoina pe toe totoina ma le faaeteete.

I le i ai o meaʻai fatu, e totoina i totonu o pusa i le tautotogo ma faʻafefeteina i le moli moli ma i le vevela pe a ma le 21 tikeri. Pe a tutupu le laau, e tosoina ma le totoa ni koneteina eseese ma ola ae o laau matutua.

Maʻi ma meaʻai

A oʻo ina tuputupu aʻe Peresia, e iai nisi faʻafitauli e ono tulai mai.

Faatasi ai ma le tele o vaiinu, e mafai ona latou amata solo le aʻa ma le ua. I le foliga mai o le pala, e seasea lava ona lavea le laau, o lea e sili atu ai le mulimuli i le faʻaleleia lelei o le pule e faʻafefe ai le faafitauli.

I luga o le ea malulu ma maualuga le maualuga o le timuga e ono aliali mai. lanu enaena, lea e faʻaalia ai lava ia i le foliga o le mamanu. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona faʻasalalau tulaga o le taofia ma togafitia le fale i fuluʻi mama, mo se faataitaiga, o le paluga Bordeaux.

O nisi o meaola faalafua e masani lava mealybugse fafaga i sua o laau. O nei iniseti o loʻo i tua o se paʻepaʻe paʻepaʻe ma taʻitaʻia ai le faʻagogoina o le laʻau. Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau ona e suʻeina i se faʻafefetega o kekisi poʻo, pe'āfai e tele faʻamaʻi, pipiʻi.

E iai foʻi taimi e maua ai vaʻavaʻaveʻa. At samasama ma le faʻagogo laufaʻatasi ai ma le faʻaali mai o vevela manifinifi, e tatau ona e mulumulu le fale i vai fasimoli. O se faʻafefeteina o kekiki poʻo le kulisi sipisi e fesoasoani foi. Faatasi ai ma le tele o galuega a le laau, e lelei foi le faʻaaogaina o vailaau.

E le gata i lea, o le solia o le tausiga e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli.

  • Faatasi ai ma le tele o vaiinu o le laau e taofi le tuputupu aeE tupu foi pe afai e le lava se avanoa i totonu o le ulo.
  • Faatasi ai ma le leai o se malamalama ua amata ona faʻaosooso tele aʻa.
  • Afai e tele naua le malamalama laʻau e amata ona paʻu, ma o lona lanu e le manaia tele.