Laʻau

Euphorbia susu Cristata - puʻe mataʻina

Euphorbia i togalaau uma ma agaifanua i totonu - e ese le eseese o laau. I le faaopoopo atu i le vevela, o le i ai o lena lava faigofie faigofie ona iloa le paʻepaʻe, o le faʻafesoʻotaʻiga e matua lamatia tele, e foliga mai e leai se mea e tuufaatasia ai i latou. O se tasi o mea aupito sili ona lauiloa - o se mea ofoofogia o le susu susu o "Kristat". Ma e ui lava o lenei laau ua ola e pei lava o soo se isi lava "masani" euphorbia, o le foliga mai o le papa e mautinoa lava e tatau ona i ai se tulaga faapitoa. O ona pusi matagofie e faamanatu ai le au pele ma le togalaau. O tagata faʻateleina tagata suʻesuʻe ma mea e le masani ai, latou te liliu ai lenei laau i se tasi o sui sili ona lelei mo le matafaioi o se fetu tele o le aoina. Ma e le o se uiga masani lava i le natura - o se ponesi matagofie e le faʻaitiitia ai le manaia o le laau.

Euphorbia susu o foliga o le tioata, foliga o variegate (Euphorbia lactea f. Cristata f.variegata)

Fancy crests o aganuu masani

E le pei o le Euphorbia lactea lauiloa sili ona lauiloa i totonu o le fale, o ona ituaiga ma ituaiga eseese e le o iloa e tagata uma. Ma e ui o nei laau toto e le o se mea sili ona taatele mo tagata faʻasalalau ma e le masani ona maua i luga o fata, o le matagofie oa latou vavega faʻafefeteina o le mea lea. O se tasi lenei o mea sili ona le mafaufauina, malie ma faʻaleagaina totonu o agafale.

Euphorbia susu o foliga o le tioata (Euphorbia lactea f. cristata) mai le aiga Euphorbiaceae (Euphorbiaceae) i le va o fugalaau fugalaau, e masani lava ona lauiloa o Euphorbia cristata (Euphorbia "Cristata"). Ma o sea igoa faigofie e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi: o lenei euphorbia e faigata ona fenumiai ma isi ituaiga meaola. Na sau mai i matou mai i le Asia Pacific. O le uiga o le suasusu ua felafoaʻiina, o lona tulaga tatau lea mo le fesuisuiai ma le ola lelei: o laulaau e vave ona mate ma le mago, ma toetoe lava o laau totō uma e tuʻuina atu i aganuu o loʻo tuʻuina i luga o isi maʻi. O Milkweeds e maua mai ituaiga lua fesuiaiga - fesuiaiga ma le gaogao. Ma o mea e sili ona pele i le lalolagi atoa, e ui lava e masani ona tuufaatasia uma ia suiga i se tasi o laau: o le oona ma le lua fesuiaiga e masani ona faatau atu - masani (f. Cristata) ma le fesuiaiga i le chlorophyll-free form (f. Cristata f.variegata). E le mafai ona ola olaola o le Variegate e aunoa ma ni aitema ona o lo latou le mafai ona pueina, ma o laumei lanumeamata - o le mutant e le o le chlorophyll - e mafai foi ona tupu io latou lava aʻa.

O fuamoa o loʻo galo mai i le vao. O lenei laau i le natura e pei o ni pupu tetele, mamana mamana, ae e le mafai ona iloiloina i latou i ni foliga i luga. O Cristata euphorbia e sili ona lelei i le ata ma auiliiliga, o laau toto ua faapipiiina i luga o foliga eseese. I lalo ifo, e pei o se tulafono, o loʻo i ai se ituaiga sili atu ona faigata o kusi o ogalaau, - o se mea faʻapitoa faʻamaonia e fatu ai se "vae". O laʻau faʻamalosi saʻo ma le lautele e oʻo atu i le 5 cm faʻamalosia lelei lava le lanu e le masani ai, faʻafefetega, galu ma nifo, faʻasaga ma le pito i luga ma le lanu, susulu, susulu, lanumeamata. O le vaega pito i luga, poʻo le solo, o le tutusa lava lea o le faʻafefeteina o foliga o le feʻau, e foliga mai o se uʻu faʻafefeteina, o le tino poʻo le coral, lauulu ma le lauulu-lanumeamata, manu, mafiafia, faatasi ai ma vaega o se lanu mumu ma le moli, mafiafia le paolo, ogalaau, afifi, nifo. O nei maualuga, o oe lava-ua le mafai ona ola vaega, ofoina atu faiga masani i mafutaga. O le vaeluaina o tuputupu ae ma le vavao i luga o le laau ua teuteuina i le fugalaau lanumoana-lanu enaena, o le lanu ma le ituaiga e ese, e pei o algae, ona o le kola, ona minerale ma maa. E le gata i lea, o le euphorbia foi e taupule e fuga: e moni o fugalaau laiti i autafa o tulimanu e faigata ona iloa, e foliga tutusa lava ma le afu o le sau, ma e seasea ona tupu lenei faalavelave.

Euphorbia susu susu o le tioata (Euphorbia lactea f. Cristata). © Maria

O le susu o le susu o le tioata e tele ituaiga eseese. O mea manogi uma lava e iloga mai i lanu o le lanu, o le tino poʻo le lanu mumu - mai le siliva-lanu "Gray Ghost" i le ponaivi papaʻe "White Ghost". O le tele lava o taimi, e faʻatau atu e le fua faʻatoʻa laau a Dutch: o falesa o fugalaau i lenei atunuu ua ausia ai le atinaʻe mataʻutia o aʻafiaga o mutane i luga o aʻafiaga.

O le maaleale o laumei e sili ona fiafia i totonu o potu malolo, e na o nofoaga e mafai ona matua talisapaia ai le televave o foliga ma le fausaga. O lenei laau e mafai ona avea ma se mea e le faamoemoeina le teuteuina o le umukuka, aua o le faaputuga o meafale ma teu ai lona foliga ua foliga mai ua sili atu ona "le talafeagai". Ae i soʻo se isi lava tulaga, e foliga mai e na o ni tagata ese tagata o loʻo nonofo i niu maualuluga na faʻafuaseʻi ona vaʻaia mai le natura natura. E aupito sili ona fetaui mo i latou e taua le faʻamuamua ma latou te mananaʻo e teteʻe i le aoina o laau tetele.

Milk Milk Care Cristata

O le euphorbia e gaosia ai le susu e taua o se laau e sili ona faigata e ola ai nai lo susu susu. O loʻo aʻafia uma lava aʻafiaga ma le lua o laau totō, lea e matua manaʻomia ai le faʻafeinu. Faʻaalia lelei le fetaui lelei i totonu, ae matitiva - ile vevela ma le malulu, o lea euphorbia e manaʻomia le faʻaeteete, faigofie le tausiga, ae le faʻamagalo mea sese. Soo se faafitauli e mafua ai le leiloa o se faʻasoa po o le fale lava ia, o le mea lea, e mafai ona fautua atu i luga o laumei, muamua lava, i tagata fai togalaau e mafai ona latou iloa faailoga o soliga ma taofia ai faʻalavelave.

Malamalama mo susu susu

O se laau telefoni lenei e mafai ona ola i totonu o se nofoaga malamalama. O le faʻamalamalamaina e le mafai ona totogiina ai le maualuga o le malamalama masani. O le susu o le Euphorbia e le gafatia le susulu o le la, ae o le a itiiti lava le penumbra o le a le fetaui ma ia. O le le lava o le malamalama e vave ona aafia ai le matagofie o lanu ma le foliga o sulu.

Euphorbia susu susu o le tioata (Euphorbia lactea f. Cristata). © Mokkie

Faʻamafanafana mafanafana

Milk euphorbia o se laau vevela e lagona lelei i nofoaga masani masani. E sili atu le puipuia mai le vevela e ala i le faʻaitiitia o le vevela aupito maualuga o le taumafanafana i le 25 tikeri. Ae o lenei mea totino e le mafai ona faʻafefeteina tulaga malulu, e oʻo lava i le taumalulu, o le pa'ū o le vevela i lalo o le 15 tikeri o le a leaga. O le faʻaitiitia i le tele o tikeri faʻatusatusa i le vevela o le taumafanafana i le taumalulu mo le mea e manaʻomia, e le manaʻomia.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Afai e te manaʻo e ausia le maualuga o le teuteuina o le laau, faamemelo i laʻau tele ma le ofoofogia, e tatau ona e tausia se toniga lanu ma le malamalama. O le timu ma le suavai, e oo lava mo sina taimi puupuu, e tutusa le lamatiaga mo lenei ituaiga o tagata. I le taimi lava e tasi, e le o le tagata lava ia e pagatia, ae o le faʻatauga e tupu ai. A oʻo i le vevela, e tusa lava pe vave ona e faʻaleleia le tausiga, atonu o le a tupu le pala i luga o aʻa o le faʻatau. O se lamala, taʻitasi, o le a oʻo atu ai i lona maliu ma faʻamago. Faʻasalaina le laau e seasea lava, faatasi ai ma le taimi e tutusa ai le 1 taimi i le 10 aso i le tautotogo ma le taumafanafana ma le 1 le taimi i le masina i le taumalulu, faamama atoatoa le meaʻai i le pito i luga ma le vaega i le ogatotonu o le fagu aʻo le isi vaiinu.

E leai se manaʻoga e faʻaleleia le maualuga o le ea mo lenei fale. O le fufuluina ma soʻo se suamalie o nei faʻatauga ma mea e faʻaogaina ai lava ia o se mea leaga.

Fafagaina susu o le cresta

Fertilizers mo lenei mea totino e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete: na o mea faʻapitoa mo cacti e talafeagai mo susu o susu. Faʻamamago na o le tautotogo ma le mafanafana, faatasi ai ma le taimi e tasi i le masina.

Euphorbia susu o foliga o le tioata (Euphorbia lactea f. Cristata)

Teuteu

O le Milk euphorbia o le a tumau lona foliga o se mea e sili ona manaia pe afai e te le faatagaina le atinaʻeina o isi vaiti. I le faʻaopoopoga i le tumutumu autu, e tatau ona vavae ese ma vavaeeseina uma lala mai laʻau ma vavae ese mai le laau ina ia le faʻaumatia le "malosi" faaopoopo i luga o vao o vaega le fiafia.

Suiga ma sui

E tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete le mea totino i totonu o se koneteina fou ma naʻo le taimi e manaʻomia ai. O le malosi e faʻaleleia e na o sina centimita. O ia ituaiga o gasegase e masani lava ona tupu i totonu o se pusa ma le gaosiga e naʻo le taimi lava e tumu ai le masini i aʻa.

Mo susu o susu o le susu o foliga o le tioata, e tatau ona filifili ni mea faapitoa mo le cacti - matua malamalama, faatasi ai ma le faateleina o le susu o le susu.

Pe a suia, e tatau ona e mataʻituina ma le faaeteete ina ia tumau pea le laau i le tulaga lava e tasi o le loloto lea na tupu ai muamua. I le pito i lalo o le tane, e tusa lava pe lelei le eleele ua filifilia, e tatau ona faataatia se alavai lelei.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le mea sili ona lamatia mo ituaiga uma o susu susu o le pala. Faatasi ai ma le suavai, e vave lava ona salalau atu i nei mea uma e lua. I se faailo itiiti o le pala, e matua faanatinati le taofiofi o siama maloloina ma toe maua aʻa pe o le vaega pito i luga i se fale fou.

Euphorbia susu o foliga o tioata (Euphorbia lactea f. Cristata f.variegata)

Totoina o feʻau

I le fale, e masani ona faʻalauteleina ia milukorms, e masani lava pe a taumafai e faʻasaoina se laau. Na o le pau lava le auala o loʻo avanoa e vavae ese. O vaega o "pito" po o se selu ua teuteuina i le soifua maloloina e maua i le vai e aveese ai le suavai, ona solo lea ma gaosia vaega. O le taina o loʻo faia i totonu o se fale kiona pe faʻapipiʻi faʻapipiʻi le laau i luga o se faʻasoa. Ae o lenei faagasologa e matua faigata lava ma na o tagata poto masani e mafai ona faia.