Fualaau aina

E faʻapefea ona totoina se meaʻai i luga o se windowsill

O le fualaau aina o se fualaʻau fualaʻau taʻitasi e tutusa ma se quinoa i ona mea aoga. Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini, protein, fiber ma isi elemene, e masani ona faʻaaoga i le kuka. E tele gourmets e sili ona fiafia i lenei oloa taumafa. E mafai ona e 'aina fua fou i meaʻai, faʻasaʻo pe faʻapipiʻi. O le sisiina e lauiloa i atunuu i sisifo, e faʻaaogaina mo le kukaina o ipu mo tamaiti. O le fufulu mamae o se punavai o le toe faʻaleleia o le malosi faaletino ma maua ai se faʻamalologa i le tino. I aso nei, o le toʻatele o tagata vevela ma e lagolago i le soifua maloloina i Rusia e masani ona 'aina le meaʻai.

Vaega o le tuputupu ae ma le atinae

O le sipuni o se vaega o se vaega umi o laau toto. O lona uiga, mo le atinaʻe atoa ma le fugalaau e manaʻomia ai se uila umi ma malosi.

E mafai ona faigofie ona maua le maualalo o le vevela. O fatu e mafai ona faʻamavae muamua i le vevela o le 4 tikeri. I se vevela vevela, e alu le laau i le vaega o le fugalaau. O laʻau tipisi ua uma ona tofo.

E iai le maualuga o fualaau aina, lea e maua i se taimi puupuu. 40 aso talu ona aliali mai pine muamua, e mafai ona e mauaina se vaega o mea lelei e sili ona lelei.

O fua lelei lelei e faʻamautinoaina pe a totoina fua i luga o laufanua lafulemu, lea e i ai sina siosiomaga faʻapitoa pe le mautonu.

E manaomia e lenei laau le faʻaleleia pea o le palapala, peitaʻi, o le tele o le vai e mafai ona i ai se aafiaga leaga. A oʻo ina totoina le moli i le fale, e tatau ona mataituina nisi vaega o le susu i totonu o le potu.

Sauniuniga o palapala ma ipu

O se nofoaga lelei e fausiaina ai meaʻai i totonu o le potu o le windowsill. E le tatau i tamaitai ona faaaluina le tele o le taimi ma taumafaiga e ola ai.

I le taumafanafana ma masina o le tautotogo, pe a totoina ni fatu, e le mafai ona e faʻaaogaina se punavai faʻamalosi, ae i le taumalulu-taumalulu, e tatau ona e faʻaaogaina moli. O le umi o itula i le ao malulu e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 itula. I luga o ao timuga e manaʻomia ai foʻi le aofia ai o le malamalama faʻasalalau mo le tupu aʻe o aʻa laiti.

I le avea ai o se fagu mo le luluina o fatu, e mafai ona e faʻaaogaina ni fugalaau paʻukeke ma le maualuga o le 15-20 cm. E tatau ona totō fatu i se mamao mamao mai le tasi. E faʻafefe i lalo eleele i le eleele ua saunia ma faʻafeinu i le vai.

E mafai ona gaosia ni mea faʻafefiloi palapala e faʻaaoga mo fugalaau fugalaau e fai ma sui o meaʻai. Latou te le o aofia ai le peʻa, lea e faʻamafu ai palapala. Ae ui i lea, o le filifiliga pito sili ona lelei o le saunia lea o le eleele. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi se tasi vaega o le vermicompost ma vaega e lua o le niu niu, lea e puipuia ai le palapala mai le faʻamamaina ma taofia ai le faʻasaina o le vai. I totonu o se atigipusa mo le totoina, e tatau ai ona sasaa se tamai laulau o le uamea faateleina, lea o le a avea o se ituaiga alavai. Afai ei ai ni faigata i le maua mai o le niu niu, ona faatoa mafai lea ona faʻaaoga le biohumus. E manaʻomia taimi uma e sasaa ai le 1-2 teaseti o le perlite poʻo le vermiculite, lea ei ai a latou lava meatotino e pei o le niu koko. O nei mea faʻaopopo e mautinoa ai le saogalemu o le faʻafefiloi palapala ma puipuia ai mai le pala.

Tuputupu ae totogo mai fatu

O fatu aʻo lei totoina muamua e tatau ona faʻafefete i le vai i le vevela o le potu mo se aso. E le pei o le lettuce, o fatu laʻau e foliga laitiiti atu. O le loloto o le lulu e 10-15 mm. O fugalaau faʻapipiina ua ufiufi i palasitika ina ia le malogo le eleele. I le vaiaso mulimuli ane, e aliali mai muamua lanu lanumeamata muamua.

Faʻasalaina balconies poʻo uila e manatu o se nofoaga lelei mo le totoina o le sipuni. I totonu o ia potu e tumau pea le susu. Afai e le mafai ona tuʻu se atigipusa i ai laau i luga o le faletupe, ona mafai lea ona e faʻaaoga le faamalama sill mo nei faamoemoega. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona manatua le mea moni e faapea, o le meaʻai o se fale e susulu i le susu, ma i le taumalulu o le ea o le potu e matua matutu lava. O le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaleleia faifai pea o laʻau talavou mai le fana. I luga aʻe o fugalaau, e mafai ona e faʻapipiʻi se fausaga e pei o se kiona, lea o le a avea ma se faʻavaa ma se ata felafolafoaʻi palasitika ma o le a mafai ai ona faatumauina se microclimate tumau i totonu o le potu.

O le seleseleina o le seleseleina e seleseleina mo le 2-3 masina, ona tupu ai lea o le togalaau i suiga o le morphological ma alu ai i le vaega o le fana. Faatasi ai ma le faʻatulagaina lelei o le totoina ma le seleseleina, e mafai ona 'aina le aganuʻu lanu meamata i tausaga taʻitasi.

O le eleele e faʻaaogaina mo le totoina o le suavai e faʻaaogaina ma le faʻaopoopoga masani ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O le laau ua mafaufau lelei atoatoa ma saunia mo le aoina pe a oʻo i le maualuga o le 7-10 cm ma le auai o le 5-7 i le rosette.