O le togalaau

Faʻafefea ona aumaia: auala sili ona aoga

"E faapefea ona aumaia se miti?" - o se fesili e toetoe o tagata nonofo uma i le taumafanafana. O lenei mea totino o loʻo iai se aʻafiaga o aʻafiaga. Afai e leai se mea e faia, i se taimi puupuu, o le mutia o le a ufiufi ia lava i se patch, ona sili atu lea ona faigata ona taulimaina. O auala sili ona faigofie ae sili ona aoga e taulimaina ai lenei vaovao o loʻo faamatalaina i lalo.

O le a le miti ma o fea e mafai ona ola ai?

O lenei laau e aofia ai le vaega o vao. E mafai ona e feiloai ia te ia toetoe o le atunuu atoa. O le tele o tagata faʻamalolo e faʻaaogaina Miti e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Ona o le i ai o vitamini ma minerale i laulaau, fugalaau, aʻa ma gaʻo, e mafai ona e faʻafoʻisia le galuega o tino uma i se taimi pupuu.

E ese mai i vao e ala i aʻa ma aʻa o loʻo fuga ai. E mafua mai i le aiga lauiloa faamalu. O le taoto e tupu ile maualuga ma le afa mita le maualuga. O vailaʻau uma e tuʻufaʻatasia e le taatele o le rhizome, lea e mafai ona oʻo i le 40 inisi le loloto.

Aʻo leʻi faʻaumatia se miti i fugalaau, e tatau ona manatua o aʻa o se vao ma se togalaau ua mafai ona vavalalata vavalalata. O le mea lea, ina ia aveese le mutia, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le "vaivai" auala.

E toatele tagata latou te le iloa po o le a le palapala e tupu tele, ma mafaufau e mafai ona e vaʻaia i luga o nofoaga taʻitasi. O le mea moni, e le o lea. O lenei ituaiga o vao e sili ona fiafia ile eleele. O le mea lea, ina ia mafai ona aveese le laau mai le upega tafaʻilagi, o se auala e tatau ona faʻaofiina i le eleele o le a suia ai lenei faailoilo.

E mafai ona faʻaititia le aoga o le mea e fai ai:

  • penisina;
  • lime;
  • foff;
  • fai falaoamata falaoa.

O le susulu o se laau tulagaese e leai sona taimi malolo. E mafai ona fuʻeina lau laʻau lanu meamata, ma i nofoaga e maua ai le mafanafana o le tau e tupu i le tausaga atoa.

O vao e fuga mai i le faaiuga o Iuni ma amataga o Iulai. O pupuʻu e papaʻu, e aoina mai i le faamalu e pei o le faamalu e pei o le kiona. Toto laau toto e latalata i fale, fale o le taumafanafana ma i le tumutumu. Ina ia faamama le palapala o lenei vao, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. Afai o vao laiti e le faigata tele ona faʻaumatia, ona faʻatasi ai ma tagata matutua - o le faʻafeagai e moni. Ae aua le ita, aua ei ai auala e mafai ona e ausia ai le mea e manaʻo ai.

E faʻapefea ona aumaia se tulituliloa i luga o se moega fugalaau faʻatasi ai ma mea totino?

O le tauina o se vao i totonu o se fugalaau e sili ona faigata. E masani lava, o le taimi muamua e le mafai ona e faʻaumatia ai le laau. Ina ia tau, o le a faia se taumafaiga ma faatalitali mo sina taimi.

Afai e pau fugalaau i lalo o le mulch, ona tatau lea ona faia ni pu mo i latou.

O auala autu o le faatoilaloina o le la i luga o le saite:

  1. Ina ia taofia le atiina ae o lenei vao, e mafai ona e faʻaaogaina se laupepa masani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e sauniuni mea sauniuni e faataamilo ai le fugalaau poo le puipui o ni laau patino i le auala lava e tasi. O lenei metotia o le a le faatagaina ai miti ia tupu atili.
  2. E iai foi se auala lelei e taulimaina ai le ola mama. Ina ia faʻaumatia le miti, o le a manaʻomia ona e muai totoina le vao, e latalata i le eleele pe a mafai, ona ufiufi ai lea o le aʻa i vaomago po o vaomago. Afai e le maua e le faatoaga vao vao, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le polyethylene pogisa poʻo isi mea. I lenei tulaga, taofi mo le vaiaso, ona sui lea i le kata ma fufulu i se palapala lelei o palapala.
  3. E tutusa lava le lauiloa o le faʻaauau pea o le vao. Faatasi ai ma le aveeseina masani o laulaau ma vine, e oo atu i le aʻa, o le a amata ona mou atu lona malosi. O se faagasologa galue, ae afai e te le valea, o le a mautinoa lava le maua o le mea e manaʻo ai.

O le tele o fai togalaau e faʻaaoga togalaau e faʻafefe ai le moe i totonu o le togalaau. O se auala aoga tele, ae o nei vailaʻau e mafai ona afaina ai fugalaau. Afai o loʻo e filifili pea e faʻaaoga ia ituaiga mea faʻafefiloi, ona tatau lea ona faʻaaoga lelei. E taua le faʻamautinoa e le pa'ū le suavai i luga o laau vavalalata pe a faʻalalauina, ae naʻo le ufiufi laʻau ma luga o le miti.

Faatoaga vao vevela

A e leʻi amata ona e tau ma le momoe i le atunuu, e tatau ona manatua o aʻa o lenei laau e ulu atu i se loloto e 40 centimita ma e mafai ona faʻaali ia i latou lava pe a mavae sina taimi. O le mea lea, o le faʻagaloina muamua o sea vao, e tatau ona e faia taumafaiga uma.

Ae e te leʻi aveeseina le la mai le togalaau, e tatau ona e manatua e le taliaina le vaʻaia ma le artichoke a Ierusalema.

Faʻatoʻaga faʻatasi ma se pusa

O le auala pito sili ona aoga ae aoga. Faʻafetai i '' tamatamailima umi 'o tui, e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o aʻa o le vao ma toso i luga.

Totoina

O le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana, ina ia mafai ai ona faʻamalosi, totoina a latou togalaau ma pateta. O se aganuu lea e manaʻomia le veleina ma le gaogao masani. O ia auala e aoga mo pateta, ae o le leaga mo vao. O le tele lava o le togavao o le veleina, o le saoasaoa o lenei vao vevela o le a "tuua" lau 'upega tafaʻilagi.

Le faaaogaina o le polyethylene

O lenei metotia e faʻaaogaina i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli i luga le mea e tupu ai le vao. Ona ufiufi lea ma le faaeteete le eleele i le polyethylene pogisa. I lenei tulaga, o le togalaau e tatau ona i ai i le totoina o fualaau po o fatu. Ae le mafai ona aveesea le ata. I lenei tulaga, e tatau ona e faia ni tamai pu i totonu o le tapoleni, lea o le a totoina ai laau. O lenei metotia e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. Afai e saʻo mea uma, ona mafai lea ona foia le moe i se vaitau o le taumafanafana.

Fale laupapa ma fale faapalaga

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e solia vao, ma i luga o luga o pepa pepa pepa poʻo isi pepa mafiafia. O le isi laasaga e tatau ona fafaga poʻo le faapalaga. I le faʻavevelaina o le faʻafefiloi o le organic i le 70Faatasi ai ma le tele o fatuga e leiloa ana meatotino ma e le tupu mai, ma o le a le mafai e aʻa ona gau i totonu o le pepa ma alu i lalo.

O auala o loʻo i luga o le faatea ese o miti o le a mautinoa lava le maua o le mea e manaʻomia. Ae afai e le mafai ona aveese lenei vao mai le togalaau, ona pei lea, pei o le lomiga talu ai, e mafai ona faʻaaogaina vao.

O i latou ei ai se fale mafanafana e ufitia i se kapeta miti e mafai ona faʻaaogaina se auala eseʻese. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e liliu le pito i luga o le palapala, ma sasaa aʻa o totoe i le eleele ma le urea. Ufiufi le eleele ile polyethylene. A maeʻa le masina, toe fai le faiga. Afai e saʻo mea uma, ona le tumau ai lea o le laau ma e na o le lua i le tolu masina e maua ai.

Faʻamama se togalaau mai se laau

Aʻo lei faʻaumatia le pala, e tatau ona mautinoa e le salalau i le eleele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e puipui le saite. E fesoasoani i le ausia o le manaʻoga manaʻomia, lea e tatau ona tanumia i se loloto e 40 centimita.

Ina ia faʻaumatia le susulu, e tatau ona aveese lona ala eleele. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina o vaovao.

Laʻau sili ona lelei mai le maketi:

  • Taaloga
  • Roundup;
  • Fasioti tagata;
  • Sniper
  • Afa

O le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata ma manu. O le mea lea, o galuega ma oloa faʻapitoa e tatau ona i totonu o totigilima, seevae ma se manava.

O se avega lelei o vao o Glyphosad. O faʻamalosi uma o loʻo i luga, faʻamaonia lelei le vao o ituaiga eseese, e aofia ai ma le otaota. O nei vailaau e tineia ai manu faalafua, o le afaina lea e afaina uma ai laau uma, e aofia ai mea e gaosia. E taua le manatuaina o laau e masani ona faʻaaogaina i ia vailaau vave, o lea e tatau ai ona suia i lea taimi ma lea taimi.

E le gata i lea, o se metotia o le vaivai o se auala lelei lea e aveese ai le tui. O lenei mea e manaʻomia ai le mataʻituina pea o fualaau laiti. A oʻo mai le lautusi muamua, e tatau ona faʻaumatia le fale. E tatau ona e tipiina fualaau i lalo ifo o le ua. Afai e saʻo ma faʻapipiʻiina, o le a le maua e le laau le malosi e atiaʻe ma maliu ai na o ia lava.

E manaʻomia ona aveʻesea laʻitiiti matutua i le maualuga o le palapala. Ona liligi lea o le fasi keke ma le vaovao. O le faʻatulagaga e fautuaina e toe faia pe a uma le 7 aso. O faʻamatalaga muamua o le a vaaia i le lua vaiaso. O lenei metotia e mafai foi ona faia i isi ituaiga o vao, o le tasi o ia mea o le burdock.

E faʻavae i luga o filifiliga na lisiina i luga, o le faʻaumatia o miti e le faigata tele. Faʻaaloalo i tulafono, o le faasologa o gaioiga o le a maua ai le mea e manaʻo ai. I ni nai masina, o le a mama atoatoa lau 'upega tafaʻilagi ma i le taimi e tasi o le a le maumau ai lona fua.