O le togalaau

Honeysuckle - o le tagata e naunau i le tuaʻoi

Honeysuckle o se tasi o vine sili ona manaomia i le itu i matu. Faatasi ai ma fualaau aina uma, o le amataga lea. Ripens i nai vaiaso na muamua atu nai lo strawberries, ma sili atu i le pito i tua o mea o meaʻai. Honeysuckle e matua teuteu ma, i le taimi e tasi, e le lelei. I le natura natura, e olaola i luga o mauga i luga o alavai papaʻe, i luga o vaitafe, ma faigofie ona nonofo faatasi i laau fefiloi. E le fefefe i peat bogs, humu coniferous ma vao lautele.

Honeysuckle e lanumoana, poʻo Honeysuckle e lanumoana (Lonicera caerulea).

Honeysuckle e aʻafia ai le aiga Honeysuckle, lea e vaʻaia ai Honeysuckle, lea e tuufaatasia ai le tusa ma le 100 ituaiga o laau, ua vavae ese i se ituaiga eseese. O le honeysuckle moni (Lonicera xylosteum) o loʻo taʻua o se ituaiga o meaola e fai ma faʻataʻitaʻiga o ituaiga vao. E taʻua foi o le vaomatua poʻo le laʻau masani. O ituaiga ituaiga o honeysuckle o le lanu lanumoana lanumoana, poʻo le lanu moana lanumoana (Lonicera caerulea).

O le a le mea e manaia ai le meli?

  • Honeysuckle e le faʻavaivai i tulaga faʻatupulaia ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O se tasi o sui o le "laufanua paie."
  • Uluaʻi togalaau fualaau aina suamalie.
  • O se fale matagofie o le meli. O fugalaau e tele ni nectar ma pollen.
  • Honeysuckle e tulaga ese i ona faʻamalologa. O fua o le honeysuckle suamalie e oʻo atu i le 85% o le vitamini C, o le mea e sili ona taua i matu, o vailaʻau o le vitamin, e aofia ai le isocverticin, querticin, luteolin, rutin ma isi. I luga o le querticin i togafitiga faʻale-aganuʻu, o le lauiloa fualaau faasaina o le Capilar ua gaosia - o se auala e faʻaleleia ai le faʻatinoga o capillaries.

O fualaau suamalie suamalie e maua i le maualuga o mea o mea aoga i le togafitiga o le mumū ma le malulu e pei o antipyretic, i tulaga faʻamaonia.

O fuālaʻau suamalie e faʻaaogaina i le kuka: compotes, pateta paluga, fualaʻau. E le masani i tulaga o le suamalie ma le manaia o le tofo ma le mea o loʻo i totonu o meaʻai, masi mata.

O teuteuga ma le faʻaogaina o fugalaau, laulaʻau, paʻu o le honeysuckle o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea o se sui e tetee i le malanial ma le anti-scurvy, diuretic, astringent, faʻamalosia ai le gastrointestinal tract, ma le visepisi.

E faʻaaogaina le honeysuckle i le togalaau e pei o se mea teuteu. O laʻau lanu samasama matagofie e faʻaogaina e tufuga mo tufuga eseese.

Le tufatufa o le suamalie i le natura

O nofoaga autu mo le tufatufa o le suavai suamalie i totonu o lo tatou atunuu o Eastern Siberia, le Far East, o le itu i mātū o le Europa i le Leningrad Region, Urals, Central Black Earth ma Middle Zones, Moscow ma le Moscow Region.

Honeysuckle o se togavao i matu. O le vaega tufatufaina e oʻo atu i le Arctic. E masani lava e le o nofouta i le malulu, ae na te tali atu ma le tiga tele i le vevela o le vevela ae maise lava i le taumalulu-taumalulu. O le mea lea, i le itu i saute o Rusia, i Iukureini, Moldova ma isi 'aʻai mafanafana, o loʻo faʻasolosolo ona faʻavaivaia, e le lelei le atinaʻeina o le honeyweckle. O nei tulaga maualuga e le fetaui ma ia. O lea la - o se upu mo le au faifaʻatasi.

Fugalaau suamalie.

Faamatalaga faʻamatalaga o le honeysuckle

O nisi o ituaiga o honeysuckle e tupu i le teritori o le Rusia ma le CIS, e tasi lava le mea e mafai ona maua - honeysuckle blue, po o lanumoana lanumoana (Lonicera caerulea).

I le tele lava o faʻalapotopotoga eseese e mafai ona e maua ai faʻamatalaga i le suamalie suamalie, susu o le Turchaninov, le honeysuckle honey, Altai honeysuckle o ni meaola eseese. Ae ui i lea, i le taimi nei e sili atu ona saʻo le mafaufau ia i latou o ni mea faʻapitoa poʻo ni uiga tutusa o lanu lanumoana lanumoana.

Blue-black, bluish mai se afifi uʻamea, o fualaau suamalie suamalie e lelei tele (e foliga mai o laumei). Mo faifaatoaga amateur, o lenei ituaiga o honeysuckle e masani ona faʻaaoga i aganuu. I le itu i mātū, o se mea vave lenei, faʻafeiloaʻi mo tamaiti ma tagata matutua. O vine suamalie suamalie na gaosia i le afa muamua o Iuni.

O le suavai suamalie lanumoana e faatatau i laau toto, o lona maualuga e le sili atu i le 1.0-1.5 mita.

O le aʻa o le honeysuckle o le tootoo, o le tosoina. O aʻa e tutupu i itu i 0.6 m, o lea e totoina ai vao i se mamao o le 1.5 mita. O le tele o aʻa o loo i totonu o le 60-80 cm o le eleele.

O pupu laititi o honeysuckle o loʻo i luga o le fale, i nofoaga e iai le lanu uliuli. O pusi tuai e ufiufi i lanu samasama-enaena e faigofie ona paʻu. O le mafiafia o lala tuai e 3-4 cm.

O laulaau suamalie e faigofie, petiolate. Petioles pupuu faʻapipiʻi faʻatasi ma lapisi lapotopoto. O le paʻu e le o se mea e tasi, e le o se mea e tupuga mai, e masani lava ona le toe maua e le fale tuai. O le pale e masani ona fausiaina, vao vao.

O fugalaau o le honeysuckle e laiti, o laumei o lanu samasama, i lanu eseese. O fugalaau e pei o foliga o nifo, o loʻo i ai i totonu o laʻau. E fuafua i le ituaiga, o le numera e ese mai i le 2-x-4 i le 5 i le tasi fusi. O le fugalaau e amata mai ia Me ma ia Iuni o fua muamua na fua.

O fua o le honeysuckle o le uliuli uliuli, i le lanumoana lanumoana, ma le fuga o le pua. Faʻamau i foliga e oʻo i le 9-12 mm. E faasolosolo malie le fufulu. O le pulupulu o fualaau suamalie o se mea malie, lanu mumu-viole i lanu eseese, ma se tele o sua suamalie ma suamalie.

Honeysuckle fatu e laiti, e oo i le 2 mm, lanu enaena i lanu.

Laʻau lanu moana Bluechat Kamchatka (Lonicera caerulea var Kamtschatica).

Eseesega o le suamalie mo le faʻatoaga o le taumafanafana

O le gaosia e le tumau pea, ma i tausaga talu ai nei, ua ofoina mai e le aufaipese ituaiga eseese o le lanu moana lanumoana.

I ituaiga eseese o lanu lanumoana i totonu o le atunuʻu poʻo le fale, o ituaiga nei e mafai ona fautuaina.

Mo nofoaga ma le malulu malulu ma le maualuga o le malulu, o ituaiga o le suamalie e talafeagai: Morena, Manulele Blue, Amphora, Titmouse, Pavlovskaya, Nymph, Leningrad leotele.

I itu uma lava, e aofia ai mea o loʻo taʻua i luga, o seleselega lelei e faia i ituaiga eseese o le honeysuckle: Gourmet, Early, Altai, Sineglazka, Tomichka, Vasyugan, Kamchadalka, Cinderella, Bluebird ma isi.

O le fua tele o le honeysuckle o le Gaumalie. E oʻo atu i le 3 kilokalama o fualaʻau paʻu, o mea manogi e mafai ona aveesea mai se tasi o vao matua. O le togavao e maualalo, e oʻo i le 1.5 m, faʻapitoa.

O le ituaiga honeysuckle e tutusa lava le fua. Aotelega ma le vaitau o le matua, e le uma le suamalie.

Honeysuckle cultivar tulaga lona lua i le gaosiga Pulu lanumoana. Pepa e oʻo atu i le 2 kilokalama mai le vao o fualaau suamalie, suamalie-suamalie suamalie ma se manava fiafia. O le ituaiga e umi.

Morena - O le amataga o le honeysuckle. O le tofo o vine e pei o le Blue Spindle ituaiga. Ae e ese mai i le tele-fua, o le manogi o le manogi. O le gaosiga ole fua, e oo atu i le 1 kilokalama i le vao.

O le fua lava lea e tasi e maua ai le ituaiga Blue bird. Fualaau aina ma le faʻailogaina, ae o le aano o le tino e maofa le agavaivai, liusua.

Meli Honeysuckle Nymph matua matua. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se vao teuteu i vine suamalie. O se laau umi e ola aʻe ma se pale paleni teuteu, lau lanu lanumeamata lanumeamata lapopoa o loo laeiina i le gaosiga o laau ma auala lata ane, o se pa. O vine e suamalie ma manaia, astringent, fugafulu-fugalaau fugalaau ma ata.

Honeysuckle vao i totonu o se pusa faʻalelei.

E faʻapefea ona totoina suauu suamalie i le atunuu?

Filifilia o se nofoaga e faʻaleleia ai le suavai

O le lanumoana o le malulu suamalie e matua maualuga lava. O le lapisi o le vao e tulaʻi i le malulu e oʻo i -50 ° C, ma aʻa e oʻo i -40 ° C. Buds, fugalaau ma tamaʻi ovaries talavou e le maumau i le -8 ° C. I le taimi lava e tasi, e sili ona tuʻuina i totonu o laufanua lanu, o laina e faʻalauteleina ona o le tele o le malamalama o le laau e faʻamalamalamaina e le la.

O le suavai suamalie lanumoana o le a ola i le paolo, ae o le fua ma le tofo o le fua o le a faaitiitia. O le aganuu e le fefe i matagi, o le mea la lea e mafai ai ona totōina mai le itu i matu o le la.

Honeysuckle o se fualaʻau e felafolafoaʻiʻi, e sili ona lelei le totoina o ituaiga eseese e 3-4, lata ane i le vaitau o le vavao.

Le fua o le honeysuckle i tulaga palapala

O le aʻa o le honeysuckle e le faʻafeiloaʻi ai le suavai ma le vavalalata i luga o le eleele. O aʻa e pala ma fano. I le taimi lava e tasi, o le honeysuckle o le hygroscopic ma e manaʻomia le fausiaina. E lagona le lelei i le itulagi ma le maualuga o le susu. I luga o eleele eleʻele, o le a alu malie lemu.

O eleele sili ona suamalie mo le suamalie e faʻafefiloi faʻatasi ma le humus poʻo le palapopo matutua. E tupu lelei i luga o isi eleele, ae manaʻomia ai le faʻamautuina lelei o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le vaitau o le tulaʻi mai o le honeysuckle i le eleele

O loʻo faʻatau mai pe totōina laau o le honeysuckle ua totoina mai Aokuso i le ogatotonu o Novema. E mafua mai i le vave amataina o le vaitaimi o totoe (faaiʻuga o Iulai) ma le vave fafagu i le isi vaomatua (Mati). I nisi o itulagi ma le amataga o le tautotogo o le kiona, e mafai ona totoina le suamalie i le tautotogo, i le amataga o Mati, e ala i le vavave. Ae amata mai ia Mati 10-15, e sili atu le aua le lamatia.

I le afa lona lua o Mati, ua maeʻa le taimi malolo o le honeysuckle. O fatugaʻo e amata ona fuga ma o soʻo se gaioiga faʻatasi ai ma se gaioiga poʻo le totoina o le a mafua ai le atuatuvale. O le a amata ona afaina ai laau totő, e leai se aʻa. Afai e laʻititi le 'upega tafaʻilagi ma e leai se mea e leai se totogi, e mafai ona e totoina se sima i tafatafa o le fuamini uliuli i le fale.

Fualaau suamalie suamalie

Laʻau suamalie

O le totōina o lua mo le ufiufi eliina e oʻo i le tele o aʻa, ae le itiiti ifo i le 40x40x40 cm. E talafeagai faapitoa lenei mea i oneone ma oneone vaivai. Ua faataatia le alavai i le pito i lalo o le lua, o se vaega o le tuufaatasiga o le eleele ua i ai le pito i luga o le palapala, 2 pakete o le humus po o le faapalaga ua sasaa i luga, faaopoopo le 1 lita le palapala ma le 60-70 g o le superphosphate. E mafai ona suia Ash i se ipu lita e ono lita le lita pe faisao. Nai lo le superphosphate, e mafai ona faaopoopo ammophos i le fua tutusa.

O le faʻafefiloi eleele i le lua e sasaa mai i se pakete vai. E tuʻuina i luga o le faaputuga i luga o le faaputuga otaota, faʻalautele aʻa ma momoe faʻatasi ai ma le vaega o totoe o le faʻafefiloi o le palapala, punou lemu ina ia faʻalagolago le palapala i aʻa. O le itu ua saunia i le faatausiusiuga o le lua tulaʻi (lona itu), ua sasaa mai se isi pakete vai, ma a uma ona fufulu, ua mulimulitaʻi ma humus. Pe a totoina, e le mafai ona faʻalolotoina le ū o le suʻupala. E le faia e ia se fanau. Afai e faʻalauteleina i le 4-5 cm (leai se mea), ona amata lea ona amata aʻa mai aʻa mai lalo.

Faʻalogo! A totoina, e le manaʻomia ona vavaeina ma faʻapuʻupuʻuina le totoina o laau. O lenei mea e faʻatuai ai le amataina o le fuaina. O nisi o vailaʻau lanu moana lanumoana e mafai ona fausia ai le fua muamua o le suega i le tausaga muamua ina ua totoina i se nofoaga tumau.

Honeysuckle Care

O le tausiga e aofia ai fua faʻatatau o mea tau faʻatoʻaga: fafaga, laʻei pito i luga, teuteu, vevela vao, puipuiga mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

Faʻasusu le suasusu

I le 2-3 tausaga muamua, na o le fausiaina ma le vevela o le vevela ua faia. Faʻasalaga e faia ina ia susu le palapala, ae le susu. O se vaega o le eleele e tatau ona malepelepe, ma aua le toe tumau i se mea malo.

Honeysuckle blue, po o Honeysuckle blue (Lonicera caerulea)

Honeysuckle top dressing

O luga o laei e amata i le tausaga lona tolu o se olaga faaleaganuu. E le fiafia Honeysuckle i faʻamalaʻau. O le mea lea, e na o le muamua faʻasusu, faʻamaʻapeʻa i totonu o se pakete vai 25-30 g o le ammonium nitrate poʻo le Urea (faʻapitoa i le faʻafefe o le kiona).

I le laasaga o le vevela, latou te aumaia i lalo o le fagu suamalie i luga o se pakete o le humus, compost, ma isi meaola. O le laei pito i luga pito lua o loʻo faʻalauiloaina i le faaiuga o Aokuso, sili atu i le mea uma, 2 mata tioata i lalo o se togavao poʻo se microelement seti.

Suʻu suamalie

I le tolu tausaga muamua, e le o faia le teuteuina. E amata mai i le 3 tausaga le matua, o le teuteu mama e faia i tausaga taitasi pe a malolo le togalaau. E sili ona lelei le tauaveina o le faamamaina o le honeysuckle i le amataga o Setema. Aveʻese faʻamago, maʻi, maʻi ma paʻu o loʻo ola i totonu o le togavao. I totonu o le 6-7 tausaga, e totogo ai vao ma vaovao fou.

Pe a ma le 6 tausaga le matua, 1-2 lala tuai (pa) e aveeseina taʻitasi mai le eleele lava ia ma 1-3 laulaau talavou e totoe. I le lumanaʻi, e toe faia le taotoga, ma i le 15-20 tausaga e mafai ona toe faʻafouina le vao.

Honeysuckle fausiaina

E pei o meaola uma, o le suamalie e faʻaleleia e fatu ma e tele lava i le vavae, vaeluaina o le vao ma le tele e ala i le taoto. O le faʻaleleia o fatu e masani lava ona faʻaaoga i le gaosia o le gaioiga poo le maua o mea e totoina ai mea teuteu o laʻau o le honeysuckle.

Vaeluaina o le vao E faʻapena ona faʻapipiʻi ile suʻi suamalie i le pe tusa o le 7-8 tausaga le matua, e tatu ai se togavao i luga o toʻi ma se toʻi. O vavaevaega uma e tatau ona iai aʻa, 1-2 lala matutua skeletal ma 2 vine. I le delenki, o le teuteuina o lala o loʻo faia i le maualuga o le 30-45 cm ma vave ona totō i totonu o se lua faʻaleleia.

O le faʻaleleia sili ona lelei o honeysuckle o le vaʻaia (lignified, green and combined).

Faʻasalagaina o mea e faʻaumatia E maua mai i le lala o le 7-8 mm mai le seleselega o laʻau. O le tipiina o cutuga 15-18 cm le umi e faia i le faaiuga o Mati. Laʻau e totoina i luga o se moega pe i totonu o se lau. Toto i luga o le moega pe a oʻo le eleele. Mausali totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele. O loʻo tilotilo le vaeluaina ina ia 2 tumutumu pito i luga luga o le eleele. Faʻasalalau e ufiufi i se ata tifaga. O loʻo faʻamauina le palapala ile susu. A mavae le 28-35 aso, o aʻa e aliali mai i luga o le oti.

Honeysuckle e mafai ona vavae faʻasalaga tuʻufaʻatasia. O le tipiina o ia vavaega e faia i totonu o Me (vave pe a uma ona fuga). O le taʻausaga faaletausaga o le tausaga ua tuanaʻi ma laulaau taalaelae o le tausaga o loʻo i ai nei ua filifilia mo le vaʻaia. Ona vaevaeina ai lea o le paranesi honeysuckle i vaega ina ia tofu fasi laau taʻitasi o lenei tausaga ma se mulivae o le paranesi o le tausaga talu ai.

O nei seleselega ua totoina i luga o se moega. E tanumia lelei, pe tusa ma le 3-5 cm. Ulutala pito i luga ma se moli uila, faʻafeinu ile faʻaalu i le tolu taimi i le aso. Salu e ala i se mea manogi lelei. O le a amata ona tupu i luga o tumutumu pe a mavae le 2 vaiaso ma amataina aʻa i le mulivae o le a amata i le vaitaimi lava e tasi.

Green cuttings E selesele mai nai laulaau lanumeamata o le tausaga o loʻo i ai i le amataga o Iuni, poʻo le taimi o le gasologa o fua. O le umi o le seleselega e 12-15 cm, o le mafiafia o le 0.5-0.7 mm poʻo le mafiafia o le penitala. O le taina o loʻo faia i totonu o le eleele, faʻapitoa foʻi ma le lignified. O le eleele e tatau ona susu i taimi uma.

E tatau ona teu uma le suʻeina o le honeysuckle ao le i totoina, ia le itiiti ifo ma le itula i se fofo o aʻa, heteroauxin poʻo isi fualaau oona e fesoasoani i le vave faʻasolosolo o le vavae. Totoina o laʻau i le isi itu o le tautoulu, e pei ona totogo.

O le eleele i lalo o le aʻa o le gaugau e tatau ona susu i taimi uma. O fatu laau e totoina i le eleele faʻasusu. E mafai ona e faʻaaoga le AVA faʻasusu, lefulefu poʻo le faapitoa mo fugalaau.

Honeysuckle blue, po o Honeysuckle blue (Lonicera caerulea)

Honeysuckle puipuia o meaola

E masani lava ona le maʻi le meli Honeysuckle, ae e masani lava ona aʻafia i meaola faalafua, apima, mata ma anufe. Talu ai o le honeysuckle e fai ai se seleselega i se taimi puupuu, e le mafai ona faʻaaoga vailaau e puipuia ai laau totō. E mafai ona faʻaaogaina meaola ninii e le aʻafia ai laau ma e matua le afaina uma i tagata ma meaola. Mai meaola fautuaina mai meaola, o le mea sili ona taatele o le verticillin, bicol, bitobicillin.

O nisi taimi e paʻu ai le paʻu i luga o lala o le honeysuckle, lea e mafai ona faigofie ona aveesea e ala i togafitiga ma se vaifofo o le bioytung phytosporin poʻo se isi.