Laʻau

Piarantus

Piaranthus (Piaranthus) - o se laau totino o le aiga Gobies, faʻailoa. O le laufanua o le laau o le saute ma saute sisifo o le konetineta o Aferika. O le fugalaau e mafua mai i le suavai, o laumei e lanu meamata ma lanumeamata-lanu enaena i lanu, faatasi ai ma fomai i luga o le pito. O Pyaranthus o loʻo salalau solo, e aofia ai vaega laiti ma foliga, o le umi o vaega taitasi e 3-5 inisi, o le lautele e 1-1.5 cm.

E fiafia Piarantus i fugalaau laiti o loo i luga o le fana. O le fugalaau o loʻo i luga o se uʻamea faʻatalanoa ma se paʻu poʻo se logo, e pei o se tafatolu, fetu poʻo ni tamai lobes. Fugalaau e valiina i ni lanu eseese ma ni mea eseese.

Tausiga mo le piranthus i le fale

Malamalama

O nei laau totō e fiafia i moli susulu. Pyaranthus faʻafeiloaʻi le susulu o le la i le autumn ma le taumalulu, ae i le taumafanafana e sili atu le puipuia o le laau mai lenei auala o le moli ina ia le mu ai luga o upega.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, e lagona e piaranthus le toʻa i le vevela o le 22-26 tikeri. I le autumn, o le vevela e faasolosolo malie ona faʻaitiitia. I le taumalulu, e malolo pyaranthus, lea e sili ai ona latou fiafia i le vevela i le lautele o le 12-16 tikeri. E taua le aua le faʻaitiitia le paʻu o le vevela i lalo ifo o le 12 tikeri ina ia le tolotolo ai le solo.

Faʻamamaga o le ea

E lagona e Piarantus le manaia i le ea, e leai se mea e manaʻomia ai le faʻaleleia atili o le suavai poʻo le faʻaleleia.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona fafagaina le piarantus i se vai inu lelei, fetuunai le suavai e ala i le faamamaina o le eleele i totonu o se ipu. I le autumn, e faʻaitiitia le suavai i le tele e mafai ai, ma i le taumalulu e le mafai ona faʻafeinu pe faʻafeinuina le laau i se vaega itiiti o le vai i le tulaga o le vevela tele o le eleele. O le mea autu o le faʻamautinoa e le faʻaumatia ma e le faʻamago.

Soo

E mafai ona e faʻatau le eleele faʻapipiʻi mo le cacti poʻo le saunia oe lava mai se faʻafefiloi o eleele palapala ma le oneone paʻu i le ratio e 2 i le 1.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O Piarantus e faʻamaʻiina mai ia Mati ia Aukuso i vaiaso uma e lua faʻatasi ai ma fomaʻi faapitoa mo le cacti, matauina o vaega o loʻo faʻaalia ile pusa.

Suiga

E sili ona lelei i le totoina o pyaranthus i le tautotogo, aʻo leʻi amataina lona vaega galue. O le tamaititi piaranthus e tatau ona totoina i tausaga taʻitasi, totō matutua - 2-3 2-3 tausaga. Pots filifili e le loloto ma, pe a mafai, lautele. Ae o le pito i lalo o le tane e tatau ona tafiesea le alavai.

Faʻapenaina o le piarantus

E mafai ona e faʻaleleia le piarantus i soo se auala: fatu, vaevaeina o le vao po o le vavae.

Pe a faʻaleleia le pyaranthus e ala i le tipiina, e tatau ona vavae ese le mama mai ogalaau matutua, tuʻu ai mo le 5-7 aso ile vevela ole potu e vevela ma faʻasaoina. Ona manaʻomia lea ona totōina i le eleele e faia i oneone papaʻu ma le paʻu. E vave ona aʻa le aʻa, mulimuli ane e mafai ona totoina i totonu o tamai fagu ma le eleele ua saunia mo suavai ma tuu i totonu o se nofoaga tumau.

Pe a faʻaleleia pyaranthus fatu, e taua le iloa o fatu faʻatoʻa matua o le cacti e tupu mo le tusa ma le 1 le tausaga. A maeʻa le aoina o fatu, e totoina i laʻau i oneone oneone, lea e masani ona latou ola mo le 3-4 vaiaso i le vevela o le potu. A uma le germination, totoina laau laiti i totonu o ipu, o tausaga taʻitasi e toe totoina ai i totonu o se koneteina lapoa.

Foliga lauiloa o piaranthus

Horned Piarantus - faʻapitoa o meaola, fetolofi fetolofi, e le o le telefaceted i le vaega, ae o le taamilosaga. Le lanu o le upega e lanumoana-lanumeamata. Faʻasusu ma iʻu i luga o laʻititi laʻitiiti poʻo ogalaau e tupu pe a ma le 3-5 fasi. O vaega pito i luga o upega e teuteuina i fugalaau, lanu paʻepaʻe poʻo le samasama, ma se lanu samasama samasama ma le lilac poʻo le fasipolo i luga o petals.

Smelling Piarantus - faʻavave solo, taʻavale e fetolofi, faʻapipii le pisa, 2-5 cm le umi ma e tusa ma le 1 cm le lautele. E vaevaeina i vaega o le vertebral i lalo ifo o le tino, 2-4 tamai vavae i luga o taʻusiʻu taʻitasi. O fugalaau fugalaau, e pei o le asterisks i luga o laʻau e lima, ei ai paluga eleelea, moli uila i le lanu ma le terracotta po o fasi mumu mumu ma tamai masi. A oʻo ina tupu aʻe fua o se manogi manogi.

Piarantus Frames - Faʻasalalauga faʻapitoa, o loʻo i ai ni vaega faʻapitoa. Lapataiga faʻasalaga o le lanu-lanumeamata poʻo le laumera lanu i luga o laʻau. Fuga i fugalaau lanu meamata ma lanu mumu.

Rounded piranthus - Faʻamalosolo malie ma fetolofi pe tulaʻi luga luga. E leai ni lanu, ma e foliga lemu ona foliga, lapotopoto. E tusa ma le 2 cm le umi ma le 1 cm le lautele. I luga o le pito o ni meaola laiti lanu lanu meamata ma lanu mumu. E fuga mai i fugalaau e lua, o loʻo i luga o le fana. O fuga o le fugalaau e alo ese, tusi, tatala malosi, o loʻo i luga o le corolla, ua i ai le lanu samasama samasama ma lanu mumu poʻo le lilac.

Pale Pyaranthus - faʻapitoa i meaola, e tutusa ma isi ituaiga o meaʻai e faʻasalalau ai faʻamau ma se fasi pepa vaʻaia, palenu lanumeamata i le lanu, ma le pito i luga o laʻau ma ogaumu. O fugalaau e pei fetu, lanu samasama, velvet ma se lanu samasama.

Piarantus Pillans - faʻapitoa le faʻaleleia, ua salalau ma faʻagasolo luga luga o laʻau ma le terracotta po o mūmū mūmū i vaega laiti. Faʻamatalaga e leʻi faʻaalia. O fugalaau e pei o fetu, o loʻo nonofo i luga o le talo, o le lapoa o fugalaau e tusa ma le 3 cm. O le fugalaau ua tipi i lalo, o petals e sosoʻo mai pito, lime lanu poʻo le samasama.