O le togalaau

Tuputupuina o fualaau o kukama

O fua fou, togitogi, ma kukama piʻopiʻo o se mea taua mo a tatou meaʻai. Mai le taeao seia oʻo i le afiafi, o se "suamalie" suamalie o le fou (mai le togalaau) kukama e faalogoina mai le dacha, ma e foliga mai e leai se mea e sili atu ona malie. O kukama o le togalaau e sili ona taatele, lea, e faalagolago lava i le tau ma le tau, ua tupu i luga o le eleele, greenhouses, greenhouses, i lalo o fale le tumau. Ae o tekinolosi, i le mataupu faavae, e masani lava ona tutusa. Ina ia maua se fua lelei o kukama i le vave amata i itulagi ma se tautotogo malulu umi, e sili atu ona lelei le totoina o le seleselega e ala i laau toto. E mafai ona e faia lenei mea i auala eseese: i totonu pe leai foi eleele, i totonu o pusa eseese poʻo pusa, kaseti faapitoa, i totonu o greenhouses, i luga o le umukuka, i lalo o fale le tumau i moega mafanafana. O le mea autu o le ola maloloina o fatu.

Fatuga o kukama.

Sauniuniga o eleele ma tane mo le luluina

Malosiaga mo le luluina o fatu o kukama

Galuega sauniuni e amata i le 3-5 vaiaso faatasi ai ma sauniuniga o pusa mo vailaʻau. O le aʻa o kukama e le mafai ona faapalepale i fafo atu faalavelave. O le mea lea, i le totoina o le fale, o le lūlūina o fatu e sili ona lelei ona fai i ni ipu pusa eseese pe ipu mai mea inu susu.

I totonu o nei koneteina, o le totoina o kukama e leai lava ni aʻa. Afai e masani ona faʻaaoga ipu, ma faʻapipiʻiina ia laau, ona tatau ai lea ona fufulu uma pusa ipu i totonu o le vai 1-2% vailaʻau.

Faʻaleleia eleele

E pei foi o isi aganuu, o kukumba fua e manaomia ai le malamalama i le tuufaatasiga, ae o le suavai suamalie, suavai-ma manava, e tumu i mea e gaosia ai meaola ma minerale. O le taimi o le totoina o kukama, e fuafua i le ituaiga ma le ituaiga o taumafa (vave, middle, late), mai le 25 i le 30 aso. O le mea lea, e sili atu le le fafagaina o fualaau i le taimi o le tuputupu ae ma le atinaʻe, ma vave lulu le fatu i se paluga eleele lelei.

Tagata faʻatau muamua e masani ona faʻatau mai le eleele faʻamaʻaloga ua fai ma faʻaitiitia le taimi faʻaalu i galuega sauniuni. O le au pele o le tinkering e faʻafefiloi palapala palapala ia latou lava. O le faʻafefiloi o le eleele faʻaleleia e le tagata lava ia e masani ona aofia ai mea e 3-4:

  • laulaʻau poʻo le vaʻalele (e le mai i conifers),
  • tamaʻaiga faʻapitoa po o se meaola ola,
  • solo solofanua
  • oneone.

O vaega uma e fefiloi e tusa ai ma le 1: 2: 1: 1. Afai e leai se paʻu, e mafai ona e saunia se paluga o mea e tolu. O fai togafiti poto e saunia a latou lava, taimi-tofotofoina, vailaʻau palapala ma ia mautinoa e siaki i latou mo le eletise (pH = 6.6-6.8). Ina ia iloa le tele o le faʻafefiloi ma ipu e sauniuni ai, ave 3 totō i le 1 sq. M e avea ma faavae mo le faʻatusatusaga. m sikuea.

O le totōʻau totō e mafai ona tupu i luga o fualaau o le peat tuʻuina i totonu o pusa palasitika ma lalo ifo. O le papalama ma le mafiafia o le 5-8 mm o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa palasitika, faʻafeinu, faʻatali mo lona fuga ma totoina se fatu. Sauni mo le totōina o fatu o kukama, faʻapipiʻi le pito i lalo, tulei ese mai le tane ma totō i le eleele.

Kukamui fualaau.

Lafoaia o eleele mo fualaau o kukama

O le fanua na faatauina ua saunia e faʻamaʻi, ae (i le mea tonu lava) e faʻaalia i le kiona mo le faʻalaisaina atili. O le faʻafefiloi ile eleele e le faʻapitoaina faʻamaʻi, ae e mafai lava ona e siakiina ma le tagata faatau le maualuga o lona sauniuni mo le faʻaaogaina.

Faʻalogo lelei i a matou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona saunia le eleele mo fualaau?

Faʻafefiloi a le tagata lava ia i itu i mātū mai le autumn poʻo le 2-3 vaiaso aʻo lei lūlūina fatu e tatau ona faʻamaʻi i le maalili pe, i totonu o le mafanafana ma le maualalo o laufanua, e ala i le taʻavale / calcining, i isi auala.

A maeʻa le faʻapalapalaina, faʻapipiʻiina ma faʻapalapalaina o le mineral ma tuʻuina atu i le faʻapalapalaina o le eleele ua saunia, ia fesoasoani i le faʻateleina o le aʻafiaga o aʻafiaga, o le taofiofia o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi (atonu e le faʻaleagaina atoa i le taimi o le faʻamaʻiina).

Manatua! O le mafuaaga sili ona taatele o le vave mate o fualaau ma fualaau aina laiti o le eleele eleele ma siama siama e mafua ai le pala.

Mai le faʻamalolo, 200 g o le pefu (se ipu tioata), 40-50 g fuluʻi fulufulu ma le 30-35 g o le sulfate sulfate ua faaopoopo i le faʻafefiloi o le eleele mo le 10 kilokalama. Ae, e mafai ona e faaopoopo 80-90 g kemira poʻo nitrophoski.

E mafai ona togafitia le faʻafefiloi palapala palapala i meaola o le biofungicides: trichodermin, phytosporin i totonu o se paluga masini ma bioincticides: actophyte ma le phytoerm. E mafai ona e togafitia le faʻafefiloi o le eleele i le vaiaso aʻo leʻi faʻatumu ia togavao ma se faʻaaogaina o le Baikal EM-1, Ekomik Faʻatonu pe saunia sauniuniga Emochki-Bokashi. Faʻalu le palapala. I se siosiomaga mafanafana, mafiafia, o meaola ninii lelei e vave televave ma vave faʻaumatia le microflora pathogenic.

Sauniuniga o fatu kukama mo le lulu

E sili atu le aoga mo le amataina o le totoina o laau e faʻatau ai mea e gaosia i le mea ua saunia. Ua uma ona saunia o ia mo le lulu. E le manaʻomia se gaioiga faʻaopoopo, sei vagana ai le germination (pe'ā tuʻuina atu). Faamolemole ia matau: o faamatalaga nei e tatau ona faailoa i luga o le afifi o fatu o kukama:

  • igoa o le ituaiga po o le kulupu,
  • itulagi, itumalo o faʻatoʻaga (faʻatulagaga),
  • faʻalauteleina auala (mo avanoa tatala, greenhouses),
  • fatuina o aso,
  • vaitaimi talafeagai mo le tulaʻi mai mo se nofoaga tumau,
  • aso maoaʻe (vave, ogatotonu, tuai, ma isi),
  • faamoemoega o le seleselega (salatisi, mo le salting, isi ituaiga o seleselega i le taumalulu).

Aua nei faʻatau ni fatu mai tagata faʻatau. E mafai ona faʻaʻoleʻole oe.

Faʻalogo lelei i mea tatou te maua: O a ituaiga kukama e filifili?

Kukamato fatu.

Faʻatoʻaina Fatu Fuaʻau

O fua o fatu kuko e aoina e le tagata lava ia e tatau ona fusi ma faʻamaʻi. O le totoina o laau e faauo, e tatau ona e lūlū fatu o le tulaga tutusa. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaali.

O se sipuni suamalie e leai se masima e faaopoopo i se ipu vai. Komepete fatu e sasaaina i totonu o le vaifofo saunia ma osofaʻi. I totonu o ni nai minute, o le a moli, malamalama mama fatu o kukama, ma mamafa, mamafa fatu o le a goto i le pito i lalo. E vaeluaina fatu. E faʻamaligiina le vaifofo e ala i se suauu ma o fatu e totoe i le pito i lalo o le ipu malamalama e mulumulu lelei i lalo o le vai tafe ma faʻagogo i sina vevela.

Komepope fatu fatufatu

O le auala pito sili ona faigofie e faʻamaʻi ai kukumba fatu i le fale o le faʻapipiʻiina lea o fatu na afifi i le gau mo le 15-20 minute i le 1% potassium pati.

Ole aʻafia umi ole aʻafia ole afaina o fatu. Aua le faʻaaogaina!

A maeʻa le faʻapalapala, e tatau foi ona fufulu fatu i lalo o le vai tafe ma faʻamago i le vevela o le potu i luga o se solo solo (e le o luga o se ata) e faʻafefe lelei ai le susu.

Faʻateleina le faʻapalapalaina o fatu kukama i se vaifofo o se tasi o mea olaola - alirina-B, phytosporin-M, gamair-SP. O le sauniuni o le fofo o loʻo tuʻuina atu e saunia e tusa ai ma faʻatonuga talafeagai. A maeʻa le faʻapalapalaina o meaola o meaola, e le tatau ona faʻamamaina fatu. Ua vave ona faataapeapeina mo le faʻamamago i luga o se solo. O fatu e mamago i taimi uma, ae i le vevela vevela.

Lauina o fatu kukama mo fatu

Lauina i totonu o koneteina

A uma galuega uma sauniuni, aʻo leʻi lūlūina fatu o kukama, latou te faʻatumu 2/3 o le maualuga o le pusa i le eleele ua saunia, tuʻu le alavai i le pito i lalo, tuʻu ipu i luga o se paʻu ma faʻafeinu. Faataga le tele o le vai e faʻafefe ai i alavai. Tuʻu mo sina taimi ni koneteina mo le faʻafefiloi o le palapala (e tatau ona susu, paʻu, e le o le paʻu).

I le ogatotonu o le koneteina ua saunia, tuusao i luga o le palapala poʻo le 0.5-1.0 cm loloto, tuu 2 fatu o kukama. A maeʻa le totoina o laau e alu ese se tasi, sili atu ona atiina ae. O le fatu lona lua e aveʻesea e ala i le faapipii i le palapala. O fatu atonu e mamago pe totogo. Uʻu fatu o kukama ile 1.0-1.5 cm i le oneone poʻo le eleele vevela. Malamalama faʻalelei. Moisturize le paʻu i totonu o se fagu moli ma ufiufi i se ata tifaga e faʻafetaui ai tulaga o le kesi.

O fata e totoina fatu o kukama ua tuu i se nofoaga mafanafana. O le vevela o le ea aʻo leʻi tuʻuina le germination i le + 26 ... + 28 ° C. Aʻo leʻi totoina kukama, e le faʻafefeina le paluga eleele, ae na o le sosolo mai i le fagu vailaau i vai mafanafana. Fafagu le ata i aso uma (pe a faʻapipiʻi) mo le lele.

O afea e toto ai kukama mo laau?

Aso o le lūlūina o fatu o kukama mo tipu mo vaipanoa eseese e mafai ona maua i totonu oa tatou meafaitino "Aso o le luluina o fualaau aina mo fualaau mo vaipanoa eseese".

Fatuga o kukama.

Tausia laau o kukama

O le totino o laau toto e foliga mai i le aso 3-5, e fuafua i le sauniuniga o fatu (malogo pe totogo) ma ia totoina tulaga. Pe a oʻo mai pine tetele o kukama, e aveeseina le ata, ma tuʻuina paolo i totonu o se nofoaga lelei. O le leai o se moli e mafai ona mafua ai le faʻalauteleina o itu o le vavalaʻau i se malamalama sili atu.

Tulaga o le vevela mo fualaʻau o kukama

Kukamato fatu e ola i le vevela i le lautele o + 26 ... + 28 ° С. O le taimi lava e matala ai lau o le kukumba, e faaitiitia le maualuga o le ea i le + 5 ... + 7 ° C ma i le 2 vaiaso muamua e tausia i le + 18 ... + 22 ° С i le ao ma le po + 15 ... + 17 ° С. O le maualuga o le vevela o le eleele i lenei vaitaimi e + 18 ... + 20 ° C.

Mai le 2 vaiaso o le matua, e amata ona masani tagata totō i le vevela o le vevela i le ao ma le po. I le maualuga o le vevela, o le potu e felafoaʻi e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le vevela. 5-7 aso aʻo lei totoina totō kukama i se nofoaga tumau, latou te amata amata ona faʻamaʻaʻaina, masani ai i latou i tulaga sili atu ona ogaoga ola.

Malamalama malamalama

Kukamasi o ni togavao pupuu. Tagata faʻatoʻaga o loʻo faʻapipiʻiina nei ituaiga o manu ma e le o vaeluaina e tusa ai ma aso o le ao, ae o loʻo tumau pea le malosi i le susulu o le malamalama. I le le lava o le malamalama, o se aso puaoa umi, o kukama ua toso ese mai, ua le mafai ona maua ni meaʻai, ma ua amata ona maʻi. O le mea lea, i le vave totoina, latou te faʻaaogaina le malamalama atili i fugalaʻau, moli mumulu, ma isi masini faʻaleleia, lea e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa.

A o tuputupu ae le toto o kukama, ua vavaeina ia pusa ina ia aua nei vavao laau. Faatasi ai ma se faatulagaga sili ona lelei, o laulaau o laau lata ane e le tatau ona paʻi le tasi i le isi.

Fatuga o kukama.

Lafoaina o fualaau o kukama

O le faʻataʻitaʻiga e faatatau i tulaga autu e tolu mo le ola maloloina o fuamoa (kukila, vevela, faʻafeinu).

Tatou amata amataina le totoina o kukama 5 aso pe a uma le germination. E faʻamafanafana ma faʻaleleia le faʻaleleia ma faʻaleleia (+ 24 ... + 25 ° C) vai. Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, na o le pulumu (lelei tele) e oʻo i le 2 taimi i le ao. Afai e tatau ai, e mafai ona e vai mai le pito i luga i le pito o le fagu ma se vai manifinifi e aunoa ma le paʻi i lau. Ae sili atu le lelei i le vai i totonu o le apa.

A maeʻa ona faʻamusu uma, e tatau ona mulimulu le palapala i le oneone vevela poʻo se faʻafefiloi lelei eleele o le palapala ma le humus. O le malosi malosi e mafua ai le leaga o le aʻa o kukama ona o le tuputupu ae o masi. O le mycorrhiza e ufiufi ai le palapala ma faʻaleagaina uma le laau toto, mafua ai le tele o le ola o fualaau aina ma le tele o fualaau matutua.

Tutuina o totoma

Afai o le kulimi eleele ua saunia saʻo ma ua lava lelei i faʻamalolo, ona mafai loa lea ona e faia e aunoa ma le faʻamaʻi. O le vaitaimi o le tuputupu aʻe o totō kukama e puupuu tele - 25-30 aso, e leai sona taimi e lagona ai le manaʻomia mo ia.

Afai o lālā o kukama ua sui lanu, e le toe faʻalauteleina, paʻu, e mafai ona tatou tauaveina, i lalo o isi tulaga sili ona lelei (vevela, moli, faʻaleleia o le ea ma le eleele, leai se faʻamaʻi), e manaʻomia ona fafagaina laau.

O tagata fai togafiti poto, mulumalu le palapala i le oneone pe a uma ona faʻafeinu, faʻafefiloi ma le efuefu, ma e taʻalo ai le pito i luga. Afai e tatau ai, o fualaau o kukama e fafaga i luga o le eleele susu ma se vaifofo o kemira, o se paluga, o se faʻafefiloi o elemene (faatasi ai ma le faʻatagaina o le pulu). Ina ia sili atu ona iloa lelei po o le a le meaʻai e leai ni laau, e mafai ona e suʻeina faailoga o le matelaina elemene mai ata i totonu o faʻamaumauga ma ia saunia ai le faʻafefiloi pe faʻatau se mea na faia.

E mafai ona faʻatinoina mea taumafa a le Micronutrient e ala i le totoina o laulaʻau. Ia faaeteete i le sauniaina o fofo lelei. E tatau ona faʻaititia, faʻaitiitia. O le faateleina o le faʻatonuga e mafai ona mu ai laau. A maeʻa le lalaga o luga o le eleele, e taua tele le fufuluina o le eleele i vai mama ma mulch.

Kukama e tupu i luga o laau toto.

Totoina o fatu o kukama i le eleele

O le 25-30 aso le matua o kukama, ua sauni mo le totoina, e tatau ona iai ni laulaau e 3-5, atonu o iai se antenna, pulupulu (s). O pusa paʻu ma laau totō e totoina i le 30-40 cm i le loloto o le pusa ina ia oʻo mai le pito i luga o le eleele i le tusa o le 0.5-1.0 cm. A uma ona totōina, e faʻamamaina totō kukama i vai mafanafana.

Pe a totoina fatu o kukama e ala i le faʻafefeteina, toesea le pito i lalo aʻo luluina, o le aʻa o le polo ma le laau e tulei i fafo ma vave ona totō i totonu o se lua e leʻi faʻasusu. Pe a faʻafeinu vaipuna, e mafai ona e faaopoopo aʻa, planriz, i le fofo mai fomaʻi - "tagata afeleti" poʻo le "kemiri".

E te totoina kukama e ala ile totoina pe vave toto fatu ile eleele? Faasoa atu lou poto masani i le totoina o fualaau totoma i faamatalaga i le tusiga.