Fale taumafanafana

Aotelega o ogaumu mo fale o le atunuu

O tagata uma e lua o le fale o le taumafanafana e popole e uiga i lona saogalemu i le taumalulu-taumalulu, aua afai e le vevela le potu, o le susu ma le malulu e fai a latou galuega, aumai le pala, mimiti ma isi taimi le lelei i le fale vevela. E masani lava ou te manao e tausia le fale i le faasologa pe afai ua toe teuteuina.

E saʻo lava ao le i toe faʻaleleia ma toe teuteu e tatau ona mafaufau se tasi i le faʻamafanafanaina o se fale, ma le vave talanoa i le fesili pe o le a le ituaiga ogaumu e faʻapipiʻi ma pe o a mea e faʻaaogaina e vevela ai.

O se ituaiga tele o faʻafouga o ogaumu faʻaonaponei e mafai ona faʻalavelave ai le tagata faatau. O le a le ituaiga ogaumu faʻavevela e tuʻuina atu ai lou manaʻoga? Sei o tatou mafaufau i ai!

Ituaiga o ogaumu mo fale afi afi

O le tele o ogaumu faʻaonaponei mo ogaoga o le mafanafana e paʻu i lalo i suiga nei:

  • uʻamea mumū e mu ai laupapa-mea faʻavevelaina o se mamanu faʻatautaia matagofie ma se moa, faʻapipiʻi mo mea e gaosia ai laupapa, o fausaga o loʻo saogalemu lelei, faʻaleleia le faatumauina, faʻaalia e le vevela vevela maualuga, lelei mo fale mafanafana; i totonu o masini eletise ma masini i luga o le maketi, o ogaumu e mu ai laau e lauiloa ona o le maualuga o le faasaoina ma le vevela o gaosiga; o lenei ituaiga o ogaumu e mafai ona faʻatau i se faleoloa faʻafouina faʻafouina i aso nei i fesuiaiga eseese, e mafai ona avea ma se faʻamaufaʻailoga,

faapea foi ma se maa,

pepa faʻavaʻetaʻi pepa;

ogaumu vevela umi e mafai ona faʻamafanafanaina le fale ma faʻatagaina e kuka ai pe faʻaleleia meaai;

  • suauu piliki mo fafie - o se mea tuai, ae o le auala sili ona lelei e faʻafefe ai le potu; ogaumu mo fale mafanafana e faia i piliki e mafai ona tuʻuina e oe lava ia pe faʻaaoga auaunaga a le au faifaʻatau faʻapitoa; e mafai ona faʻapipiʻi le ogaumu i soo se tulimanu talafeagai o se tasi o potu o le atunuu

po o lona totonugalemu;

bulu piliki e mafai ona ufiufi le vevela mo se taimi umi pe a uma ona faʻaumatia mea lago.

  • O ogaumu o ogalaau e tuai tele, ae, e ui lava i lea, o se mea faʻalagolago e faʻafefe ai le potu ma kuka ai meaai i totonu o le atunuʻu; ogaoga o ogaumu e faʻamoemoeina e faʻamaʻaina ai mea e gaosi ai fafie;

  • ogaumu afi - o lenei ituaiga o ogaumu e suia lelei le afi, e matua faʻatusatusa ma e faʻaalia i le maualuga o le vevela o le vevela; o le aoga o ogaumu afi e lagona lava pe a mu laau;

  • uila mo le tufatufaina o le vai, lea e mafai ai ona tufatufaina le mafanafana tutotonu i potu uma o le atunuu; o suauu e taʻua o Breneran o loʻo tamomoe i luga o soʻo se fafie malosi - fafie, koala, peʻa, salu, fafie laupapa

O mea pito sili ona taua pe a filifilia se ogaumu mo se nofoaga e nofo ai le taumafanafana

O le tele o mea faatekinolosi o ogaumu e mafai ai ona faaliliu soʻo se manatu i totonu o le tapulaa o le dacha.

A e leʻi faʻatau vave oe poʻo lena ogaumu mo se nofo i le taumafanafana, e tatau ona e mafaufau i nisi o mataupu sili ona taua:

  • pe o le a le mea o le a faʻamoemoeina mo le - faʻavelaina o meaai, faʻamafanafana ma le matagofie o le mamanu o totonu o potu o le atunuu;
  • o le a le maualuga o le faʻafeiloaʻiga o le vevela e mafai ona vevela le vaega o se fale poʻo se fale o iai;
  • le taua tele o le faasaoina i le faatauina mai o meafaitino mata, lea o le a vevela fale fale;
  • o le aotelega o le ogaumu lava ia, aua o le fale e le lava i taimi uma lava;
  • o le a le tele o taimi e te manaʻomia ai le vevela o le potu ma le umi o le taimi e faʻaaluina ai e lē e ana le fanua i le tau malulu.

O filifiliga mo ogaumu mo faleoloa o loʻo lisi atu i luga e aupito sili ona taliaina mo fale e nonofo ai le taulaga. Afai o le eletise ma le kesi e sili atu ona taugofie, ona avea lea o le afi ma ogaumu mumū o se mea moni i le mataupu o le tamaoaiga, ona e leai ni faafitauli i le sauniuni o fafie i fafo atu o megacities i le taulaga.

O le mea moni, afai e faʻaalu e le e ona le fale mafanafana le tele o taimi i totonu o ona puipui, ona faatoa mafai lea ona e mafaufau i mea uma e uiga i le mafanafana o le vevela, lea e faʻaaogaina i luga o le kesi poʻo le faʻaaogaina o le eletise, o le telefoni e amata i se vevela vevela.

Ae mo le tele o tagata e umia fanua faʻatautaia, o le fale o se ituaiga faʻafeiloaʻi, lea i laʻasaga uma e aumaia ai le mafanafana ma le matagofie o le faʻalagona, o lea e te manaʻo ai e faʻapipiʻiina e faʻalelei ma faʻamafanafana pe a mafai.

Soo se mea e mafai ona ofoina e inisinia fou, ae o le sili ona aoga i le mataupu o le faamafanafanaina o se fale o le atunuu o se ogaumu fafie. Faʻafetai i le faʻapipiʻi lelei o le asu i totonu o le puipui, puipui lelei potu o potu ma faʻavevela le vevela mo se taimi umi lava, lea e le mafai ona faʻatusatusa i faʻamala afi ma ogaumu.

O se umu piliki o se filifiliga sili lea mo le teuteuina o le potu i totonu o le nofo i le taumafanafana, aua e mafai ona e tuʻuina le ogaumu mai piliki felanulanuaʻi felanulanuaʻi, faʻapipiʻiina i se ogaumu, se mea e kuka ai meaʻai, ma, o se ogaumu faʻanoanoa, lea e manaia ai le mafanafana i le taumalulu taumalulu.

E mafai foʻi e tagata taʻitasi ona faʻalagolago pea i ana tupe faʻaalu, lea e masani lava o le faitalia sili ona taua mo le filifilia o se filifiliga se tasi. Mai ogaumu o loʻo i luga mo fale o le taumafanafana, o le mea e sili ona taliaina i tulaga taua o le ogaumu o ogaumu ma ogaumu piliki, faʻapipiʻiina i le lima o le tagata lava ia.

Ae o fesuiaiga o totoe o loʻo faʻaaogaina i le taimi nei o le taunuʻuga lea o taunuʻuga faʻaonapo nei ma manaʻomia ai le tele o tau tupe mo le latou mauaina.

A o mea uma, o le fale e faatauina mai e tagata ese ona o manaoga eseese o le olaga, o nisi e sili ona fiafia i se malologa filemu ma le fiafia i vaiaso po o aso malolo, o isi e aofia ai se fale e toe faatumu ai a latou taumafa taumalulu, ma isi e ola i fugalaau matagofie ma laau toto, faapea foi ma se togalaau. Ma o le tele o taimi o le auai i se nofoaga vevela e faalagolago sao lava i lenei, aemaise lava i le tau o le taumalulu-taumalulu.

Afai e iai se fale le lelei i totonu o le atunuʻu, ona mafai lea ona e faʻaogaina se ogaumu fafie, pe afai o le fale o se manoa ma se fale matagofie, ona e tatau ai lea ona tuʻuina atu le mamafa i le mafanafana, ma taulai atu i le sili atu o filifiliga matagofie mo ogaumu mo fale mafanafana.

O le mafanafana ma le malulu i totonu o soo se atunuʻu e faʻalagolago i na o latou lava, o le mea lea, filifili se ogaumu mo le nofo ai i le taumafanafana, taumafai e mafaufau lelei i mea uma e te faʻaogaina e uiga i le tasi poʻo le isi ituaiga o ogaumu, ina ia mafai ai ona fiafia i le mafanafana ma le manava, ituaiga afi i totonu o se ogaumu po o se ogaumu.

Mo le faatauina o le ogaumu mo se nofoaga e nofo ai le mafanafana mo le umi o le taimi umi, e tatau ai lava i taimi uma ona valaʻau se tagata poto faapitoa mo lona faʻatulagaina, pe a manaʻomia e le tulaga. E mautinoa lava, mo mafuaaga saogalemu mo le afi, o tulafono uma mo le faʻaaogaina o le iunite i aso faisoo e tatau ona mafaufauina. Aua le faʻagaloina tulafono o le faʻatinoga talafeagai, o le a faʻalauteleina ai le ola auaunaga mo se taimi umi.

I le filifilia o se ogaumu, e le tatau ona e gauai atu i le kamupanī, o le taimi nei ua faatumulia le maketi i ni suiga eseese o le tamaoaiga ma le gaosiga mai fafo, e tutusa lava i le tau, o le mea e sili ona taua o le amanaia o uiga masani o le ogaumu, le pasene o lona lelei ma lona lautele, faapea foi ma mea na faia ai . O faavae sili ona malosi e lafoina ai le uʻamea, o le sili ona le faʻatuatua - sila.

Vitio: ogaumu mo se nofo i le taumafanafana