Tala Fou

Afai o le pisinisi a le matai ua na o se pu ...

O le a maua e se tamaoaiga se tusi faʻapitoa mo mea uma. O le a mafai foi e ia ona faʻaogaina paipa pipili i lona vaʻaia ma le fatufatuga o le a faʻasauā ai ia te ia se tagata poto masani. Ma o le a mautinoa lava e le fai togalaau "faafetai."

Ma aiseā o paipa paipa?

I aso nei, o loʻo taumafai tagata uma e faʻaaoga le lapisi i le faʻaoga lelei. Aemaise lava e faatatau i otaota vela.

E masani lava e le mafai e le mea faʻapitoa ona faʻapalapalaina, faʻafefeteina la tatou paneta. Ae o se mea moni lelei! O aitema mai ai e mafai ona auauna atu i le tagata e faavavau.

E le gata i lea, o aoga taua e taua le taua o le malosi o paipa palasitika, e lava le faigofie i le faiga o mea, maualalo le mamafa ma taugofie. Ma afai o le teuina o paipa paipa ma paipa e tumau pea pe a uma le toe faaleleia i totonu o le fale, ona fautuaina lea e le faufautua e tatau ona faʻaaogaina ia latou avanoa.

Laʻau mumu i totonu o le fale vevela

E mafai ona faʻapipiʻi saʻo i luga o le eleele, ma ia muai puʻe pu mo laau i totonu. I totonu o le mea e mafua ai le laugatasi "moega" e sasaa ai le palapala.

O paipa o loʻo faʻapipiʻiina i le maualuga i luga o le fogaeleele e foliga e le masani ai ma matagofie. Afai o luga o nei moega e faʻafesoʻotaʻi i le tasi itu ma, peiseai, ia fausia se tulimanu tulimanu, ona e maua ai lea o se ata muamua, lea o le ai ai pea le malu malu i le taumafanafana.

O nisi taimi o "moega" o paipa ua faapipii i luga.

E mafai ona e faia lenei tulaga i le tulaga lava e tasi poʻo le apefai.

O se filifiliga manaia o le nofoaga o laasaga "moega".

I le auala, faatasi ai ma lenei metotia, e mafai foi ona e ausia le aafiaga o se faitotoa tulimanu. Ua lava le faʻapipiʻi o laasaga i se auala tutusa.

O moega o paipa pipisi e maualuga i luga aʻe o le eleele e tele mea lelei:

  1. Latou te le toilalo e tusa lava pe tutupu mai pulu po.
  2. O le eleele filifilia faapitoa e puipuia ai fualaau aina mai ituaiga afaina eseese, o le osofaia o meaola faalafua o loo ola i le eleele.
  3. O ia moega e faigofie ona faʻagasolo, ona e le manaʻomia ona e punou.
  4. O le tele-fusi ma le faʻamafanafana o paipa o loʻo i totonu o se nofoaga laʻititi, o lea e mafai ai ona e totoina atili fua.
  5. Afai e talafeagai, e mafai ona siitia se togalaau i se isi nofoaga, ufiufi i se pulou aveeseina, liliu i totonu o se kiona pe puipuia mai timuga, timuga mamafa, afā afā. I le fausiaina o se pulou mai le upega, o le a le faatagaina e le ana ia manulele ona faoa meaʻai.
  6. Mo le taumalulu, e mafai ona e fufulu mama i totonu o le falesa pe aumai i latou i totonu o le fale lauʻeleʻele pe afai latou te totoina laau totō e le talia ni gutu malulu.

O paipa paipa puipuia laau

O tagata taʻitasi nofoa mafanafana e iloa mai po o ai ma pe o le a le puipuiga e manaʻomia mo togalaau ma togalaau aina. Le malulu o le tautotogo, manufelelei, ma manu feʻai e mafai foi ona afaina ai laau.

O le mea lea, o tufuga e fausia ni greenhouses mai paipa palasitika. O le a avea ma puipuiga lelei i fualaau aina ma fualaau mai le kiona i le amataga o le tautotogo.

E matua faigofie lava le faia o se pa mai 'oti, maile, pusi mai paipa pipili. Ua lava le tosoina o le upega i le va o ato.

O le tipiina o pipili tetele o paipa o le a avea ma se puipuiga sili mo le maualalo o laau mai moa, geese, turkeys ma pato.

Ma o nisi e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina e fatu ai se mea matagofie.

E ui o le faʻamatalaga o fuainumera faʻatoʻaga e sili atu ona talafeagai iinei.

Ma e tusa lava pe le o le fefe i se tasi, o le mea lea o le a avea ma se fiafiaga le vaaia o se galuega a tagata na faia e tagata mo tagata asiasi ma tuaoi.

Faiga faʻavaivai

E le fefe le eleʻele i le susu, faʻafesoʻotaʻi ma le palapala, maualalo ma maualuga le vevela o le ea. O le mea lea, e matua aoga lava le fausia o se fualaau o le suavai mai le mea o totoe ile lima pe a uma le toe faaleleia. Latou te faʻaaoga uma paipa paipa ma faʻapipiʻi.

E ala i le faʻapipiʻiina o le vai, e mafai ona e faʻafefe lelei le vai ma e le popole i le mea moni o laau totogogo i totonu o le togalaau i le taimi o le leai o ni tagata i le atunuu.

Fale lata mai i le atunuʻu mai pipili palasitika

O le mea e ofo ai, o nisi tagata latou te faia le faia o ni paolo matagofie mai mea e faʻaleleia. O le mea moni, o le a le mafai ona puipuia i latou mai osofaʻiga a le au faomea ma manu, ae mafai ona latou faʻaalia tagata lelei pe a amata mea totino.

Ma o le tofoina ma le tofoina o le "lace", e pei o le, e tautala i le auala e talimalo ai ma faʻafeiloai ai tagata e ona lenei nofoaga mafanafana.

Afai e te tosoina se ie pogisa i luga o fao sikola mai paipa paipa, e te maua se laʻau matagofie mo le malologa.

I le faʻaaogaina o le vai-repressant material, o le a faigofie ona fausia e le matai se uta.

Meatotino ua faia i paipa paipa

O le faʻaaogaina o mafaufauga ma o latou tomai, e faia ai e le aufailaina ni mea sili ona lelei mai le lapisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai paipa paipa, nofoa faigofie ma nofoaafi auala, nofoa ma laulau mo se nofoaga e faʻafiafia ai.

Afai e te taumafai laitiiti, o le a mafai ona e fausia nofoa ma nofoa, lea o le a le maasiasi e tuu i totonu o le fale. Ma afai e manaʻomia, e mafai foi ona e faia laulau, moega ma sofa.

E mafai ona fai i paipa palasitika ma se mea e feaveai ai meafaigaluega i le togalaau. O le a mama ma faigofie.

O loʻo faʻapipiʻiina paipa paipa i luga o le puipui. O ia mea e fai ai mea e fai ai mea taufaaleaga, seevae, nusipepa. I le iunite o le fale, o ia meafaigaluega e fesoasoani e teu meafaigaluega i le faasologa tatau.

Auala e fai ai se laulau mo meafaigaluega mai paipa ma paipa

Ioe, o lenei e le o se lisi atoa o tufuga e mafai ona faia mai paipa palasitika. O le mea lea, o loʻo i ai se talosaga faapena i le au faitau: faʻasoa au manatu iinei, filifiliga manuia mo le faʻaaogaina o mea e masani ona taʻua o lapisi!