Fugalaau

Flintunia - petunias ma fugalaau tetele

Petunias e le alu ese lava. Latou te tumau pea i le avea ma taitai mo se taimi umi i totonu o lanu felanulanuai mo se taimi uumi e aunoa ma lo latou fugalaau ua le mafai ona mafaufau i se togalaau e tasi, faletalimalo po o se togalaau i le taulaga. Ae e ui lava i le tulaga o le toetoe lava a atoatoa, o le taumafanafana lanu, e tumau pea le maofa i le eseesega o petunias. Ma o tausaga taʻitasi uma lava e faʻaalia ai le tele o hybrids fou, faʻalauteleina le ituaiga faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. O se tasi o tala sili ona lauiloa o le felafolafoaiga. E tele, lalelei, ma le mataʻu, o le gramophone oa latou fugalaau e foliga mai e manaia tele. Ma e ui lava e leai ni o latou faʻapalepale, e le mafai ona teena le petanias sili.

Flilitunia (frillytunia) - o se ituaiga o petunia hybrid (petunia hybrida).

Flilitunia - o pusa petunia sili ona lelei

O nei taumafanafana, e mafai ona taua o le faafeagai atoa o isi ituaiga o petunias - caliberhoa. A maeʻa, pe afai o le "mano lanumoana" e itiiti ifo fugalaau nai lo masani masani, ona oʻo tele lea o fugalaau tetele. Ma afai o le caliberhoa e sili atu ona faʻaleleia, o lona uiga e le o le faʻafeagai. Ae i luga o lenei mea e le faatapulaaina le eseesega i le va o hybrids.

Fliltunia (igoa taufaʻailoga igoa frillytunia, faʻafesoʻotaʻi le ituaiga petunia hybrid) - o se ituaiga o petuniasu faʻaluaina ma faalua e pei o fugalaau tetele. Latou te faia ni vao vao e tele, susulu, ae faigofie, matagofie ma foliga mataga.

O le gasegase o malosi malolosi o laau e mafai ona oʻo i le maualuga 40 cm le maualuga, ma e foliga mai e le o se mea e pei o se hemisphere po o se aluga, ma e sili atu le totoina o se laau "saʻo", e matua matagofie lava le fugalaau "polo" .

O le maualuga o le faamaualuga o le laau o le tele tele o fugalaau. O le lautele, faʻaofuofu-foliga, faatasi ai ma se vaega atoa ma, e pei o se tulafono, o se pharynx faanoanoa, o le a le oʻo i le 10 cm le loloto o foliga o le felafolafoaiga. A uma mea uma, o se lalelei, lautele lauulu i tafatafa o le pito o loʻo teuteuina i se faʻamalosi malosi o le uamea: e leai se isi tagata e mafai ona i ai ituaiga ituaiga ituaiga laau. O fugalaau e foliga mai o le lacy, e maofa tele, e pei o mea matagofie, o teuteu teuteu teuteu ma teuteu.

O le lanu lanu o felafolafoaʻiga e le o le lautele e pei o le petunias latou lava, o le filifiliga o ituaiga o loo matua faatapulaaina lava. Faatasi ai ma nei taumafanafana fou, o loo i ai ni paepae, ma piniki, ma ni peleni, ma ni lanu violē lanu viole. E le gata i lea, mo le faʻailoaina o le tele o uiga sili ona matagofie, o lanu, o le lanu mamā ma le malulu, ma e le o se faʻailoga faʻapitoa poʻo le malulu.

O le fuga o le fetogi e masani lava ona amata ia Iuni, e tusa lava pe le mafai ona totoina ia Ianuari, ae le mafai ona ausia muamua le fugalaau. Ae o lenei matagofie matagofie e mafai ona tupu ae mulimuli ane. Ae i le isi itu, o le faʻataʻitaʻiga o talafaʻasolopito a le kalama e faʻaauau pea seia oʻo i le tau muamua o le fugalaau.

Flilitunia.

Eseese o Filifilium

Eseesega o feeseeseaiga e eseese na o le lanu ma e le tele naua. Talu ai ona o le faatupulaia o le manaoga mo nei hybrids, o le latou tulaga e ono mafai ona toe faafouina i taimi uma. I luga o le faʻatau e mafai ona e feiloai ai:

  • ituaiga paʻepaʻe o le kiona "Snowflake F1";
  • vevela vevela, ituaiga sili ona lauiloa "Butterfly F1";
  • paleni piniki piniki "Aphrodite lanu piniki F1";
  • paʻu piniki uliuli "Crinoline pink F1";
  • pogisa mumu "Crinoline red F1";
  • eseʻese tulaga ese ma lanu lalac-violet mutry ma toetoe lava o le lanu uliuli "Express ruby",
  • lanu mumu-uaina "Burgundy F1";
  • lanu violē, ituaiga eseese "Carnival F1";
  • lanu uliuli-violē, faʻanatinatiina "Brazilian Carnival F1".

Faʻalagolago i tuutuuga ma e oʻo lava i uiga o fatu lava ia, o le lanu o fugalaau i ituaiga taʻitasi e mafai ona eseese, faatasi ai ma lanu paʻepaʻe poʻo "meaʻai". O nisi taimi i luga o le faʻatauga o loʻo i ai ituaiga faʻafefiloi - lanu paʻepaʻe "Inspiration", lanu mumu "Daiquiri", ma isi.

Faaaoga i le teuteuina o togalaau

Ina ia mafai ona ausia le tele o fugalaau, e tatau i le faifaatoʻaga ona ofoina atu se tele o mea aoga o le gaioiga. E aofia ai le tetee. E tusa lava pe faʻatusatusa atu i le tele o petinuia masani o le togalaau, e sili atu le mataʻituina o felafolafoaiga i le leaga o le tau ma le vaʻaia. O nei tagata e fefefe i timuga ma matagi malosi, susu susu, soo se nofoaga e le puipuia. Ma o lenei mea e matua faatapulaaina ai le mafai ona faaaogaina i le mamanu o le togalaau.

I le eleele lafoaʻi, e na o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o le terraces poʻo lalo o le falesa e totoina ai le galala. E le masani ona aoga i tuaoi, ae o le le faʻamalosia e le mafai ona faʻaalia uma taleni. O le isi vaega o lenei tausaga faʻaaoga e faʻaaogaina e avea ma se fagu. Ma i totonu o le faʻalauteleina o le pot, o le a avea moni lava ma mea e sili ona mataʻina o sui o petunias i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Flilitunia.

O le Flilitunia e le mafai ona faʻaaogaina e pei o amulu i tulimanu o le fale, i nofoaga e le mafai e le taualuga ona puipuia ai laau mai vagaries o le tau. E peiseai na faia le fugalaau mo le televise ma terrace, arbors, nofoaga e faʻafiafia ai nofoaga faʻafiafia.

E moni, o nei tapulaʻa e iai o latou tuusaunoaga. A o iai i totonu o le togalaau, o pusa e maua ai le frellithunia e mafai ona tuʻu i luga i luga o nofoaga e sili ona matala, ave i luga o moega, ala, ma faʻaaoga i mea teuteu. Ina ia puipuia le laau, o le a tatau ona ave ni pusa i le taimi i le leaga o le tau, ae o se teuteuga le tumau e le talafeagai.

Tulaga e manaʻomia e frellitunia

Mo le faimalaga, e aoga le filifilia o nofoaga e mafai ona puipuia mai le leaga o le tau, matagi, timu ma e oʻo lava i nai mea laiti. E tatau ona susulu le nofoaga mo le 'aʻai. A aunoa ma le faʻamalamalamaina, o le a faigata ona ausia le tele o fuga.

Mo le faimalaga, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete le eleele. E fuga mai i le na o le suavai, malamalama i le laʻau ma eleele lafulemu. Mo penefrilitunias, o vailaau o le lalolagi atoa ma uiga le mautonu e filifilia. Mo nofoaga tatala (pe afai e mafai ona e maua se nofoaga puipuia) - laufanua lanu po o oneone papaʻe ma se maualuga o mea o le faʻamalolo ma mea faʻale-tino.

Tuputupu ae ma le tausia o le galala

O fefaʻatauaʻiga e matua patino lava i le faʻatoʻaga. Latou te manaʻomia le faʻamausali faʻamalosia, ona o le lāmala e afaina ai le tupu aʻe ma le leaga. Ae i le taimi lava e tasi latou te fefefe i le suavai ma faʻafefe tele nai lo petunias: soʻo se "vevela" mo i latou e mafai moni lava ona mulimuli. Faʻamama le laau faʻamalosi, taofiofi pea le tikeri o le faʻagogoina o le meaʻai ma faʻamago atoa i le pito i luga, ae le faʻatagaina ia faʻagogo i le moli.

Frillituniya, po o le Petunia, o le tele-fringed fringed

Fritillin fomaʻi e masani ona faʻaaogaina e totogi ai le fugalaau susulu ma lapoa tele o inflorescences. O le fuafuaga sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o fertilizers ma se mea maualuga i le potassium i aso uma e 10 seia oʻo ia Setema. O le pito muamua pito i luga o le lalaga mo le felafoaʻi, e le pei o le tele o lele, e amata ona faia i se vaiaso talu ona tulaʻi i se nofoaga tumau, i totonu o pusa autu. Ma o le saoasaoa o le fafagaina e le faagesegese seia oo i le faaiuga o le taumafanafana.

Faʻasalaga inflorescences mai togavao e sili ona aveeseina lima. Ae o le liliuina o le eletise o le felafoaʻiga e le o manaʻomia, ona o le vao e matua faʻatusatusa i le natura. Ae afai e te manaʻo e faʻapuupuu se lala ua leva, e mafai ona e tipiina ma le saogalemu.

Taunuuga o fefaʻatauaʻiga - faʻasaoina mo le faʻaleleia ae le gata

E pei o le petunias, o felafolafoaiga e le masani ai laau taʻi tausaga ma e mafai ona puipuia mo le taumalulu. Latou te matua fefefe i le malulu tele, aemaise lava le malulu. Ae afai e te manaʻo e teu le laau ma faʻafeiloaʻi i le potu i le taimi, o le ae manuia. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faʻaaoga fualaʻau e pei o uterine bushes mo le faʻalauteleina, ma taumafai e faʻamalo i le tausaga a sau e pei o laau toto.

O le mea autu o le eliina o le vao, ma faʻafefeina i latou mai eleele matala i ipu ae leʻi paʻu le vevela i le 0 tikeri. O le konetene friltunia o loʻo tuʻuina atu i le potu. O vaega uma o loʻo i luga o le vao e manaʻomia ona vavae ese, ma o le atigipusa lava ia ma le laau e tatau ona tuʻuina i se nofoaga malulu ma se vevela e 5 i le 10 tikeri Celsius.

O le fugalaau o se petunia flilitunia paʻepaʻe.

Puipuia o Pest ma Disease

O Floritunia i togalaau e afaina i aphids, lauulu enaena, e pei o slugs ma gata. E sili atu ona lelei le togafitia o nei mea faʻatasi ma le fesoasoani o mailei faapitoa, ae o faʻamaoniga o foliga mai o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo aphids, e sili atu ona faigofie le faʻaumatiaina o felauaiga ma suia i se laau fou nai lo le taulimaina o le faʻafitauli o iniseti ma fomai.

Faʻapenaina o le gagana Flilitania

E pei lava o petunias uma, e sili atu le fiafia i le fesuiaiga o le fatu. Talu ai o loʻo ola lemu lenei fatu, e manaʻomia ona vave faʻatinoina fualaau toto, e oʻo lava i le taumalulu. O le taimi sili ona lelei mo le faʻailogaina o le faaiuga o Ianuari po o le sefulu tausaga muamua o Fepuari, pe afai e te manaʻo i fugalaau muamua ia fuga mai i le amataga o Iuni.

O ia ituaiga o aso luluina e fuafua ai foi le faafitauli ogaoga i le totoina o le felafolafoaiga - o le manaomia mo le faaopoopoina o le tulaga. Talu ai ona o le laau e manaomia se malamalama o le ao pe a ma le 14 itula, e le mafai ona e faia e aunoa ma ni moli. Afai o le faʻamalamalamaina o le fale e mafai ona avea ma faʻafitauli, e sili atu le vave tuʻuina atu o le manatu o le tuputupu ae faʻataʻitaʻiga ma naʻo le faʻatau mai o ni kopi na saunia mo le toe iloiloga: o le a faʻapipiʻi mai i luga o fata i luga ole fata.

O le fiafia i le matagofie o le laau, e mafai ona e aveeseina le vao i totonu o le potu ma le oʻo mai o le tau malulu, ia faasaoina i latou e pei o le uterine laau seia oʻo i le tautotogo ma tipiina ia mea mo le faʻaleleia. O le mea moni, e mafai ona e toto i le ogatotonu o Mati, ae o le auala lea o le a fuga lau fugalaau i le afiafi o Aokuso ma o le a faʻaalu uma taumafaiga i ni nai vaiaso o le matagofie o le fugalaau.

Lauina o fatu

O le totoina o fatu e sili ona lelei ona fai i ni mea faʻapipiʻi faʻapitoa e faia i le mea e faʻapipiʻiina, malamalama, vaʻaia ma paleni. Mo le faʻafefeteina, pusa papaʻu ma pusa e maualuga le maualuga o le puipui o le 5-6 cm. Mo lenei mea totino, o vaitavai ma fua mo le faʻaaogaina o palapala ma ipu mo le luluina e taua tele.

Flutonia pink petunia fugalaau

O fatu o le Flilitunium e totoina i le laueleele mafanafana. O le fufuluina o koneteina i le eleele, e sasaa mai i le amataga i le vai vevela, ona tuu lea o le mea e tu i se taimi seia oʻo i le mafanafana-mafanafana ma tuʻuina atu i le fesoasoani a se nifo poo le tweezers o se fatu e tasi i luga o se lauʻeleʻele faʻamamaina o le eleele (o le pine flintunium e masani ona faʻatauina le pan) .

Afai e te faatauina ni fatu faigofie, faʻafefiloi i oneone ma e seasea ona sosolo. O le mamao i le va o fatu e sili ona totoe i le taimi nei, mai le 2 i le 3 cm i le va o fatu. Mai i luga, e le tatau ona fufuluina fatu o eleele felafolafoaʻi. Ae ia ufiufi mea totō i tioata poʻo le ata vali e tatau ona.

O fualaau o le pulupulu e mafai ona naʻo le vevela pe a ma le 22 tikeri poʻo le maualuga. O le koneteina e tatau ona faaluaina faalua i le aso, ia tatala le tioata po o le ata. I le taimi lava e tulaʻi mai ai le tupu muamua, e tatau ona toe faʻaleleia atigi pusa i le malamalama sili ona lelei ma faʻapipiʻiina.

Mo le faimalaga, o itula o le ao e tatau ona tumau i le le itiiti ifo ma le 14 itula, o le mea lea e tupu tele ai le laau ma moli susulu (tulaga o le backlight - 7-8 cm). O le tulafono mo le tausiga o le faʻamalieina e matua patino lava. E le mafai e vaomatua ona faʻamago mai le eleele, ae aua le faʻafefeina le suavai. Faʻasalaga e faia i se tuilaupapa, i lalo ifo o laau taʻitasi. Ona o le sili atu ona faigofie i le vae uliuli, o le pulupuluina o felafolafoaiga e le taliaina e tusa lava pe a faatusatusa i petunias masani.

O fualaau e ola pe a maeʻa ona tuʻuina atu se pa lua o laulaau moni. O lenei ituaiga o petunias e le mafai ona vave taliaina, i fualaau laiti, o aʻa e matua vaivai tele ma e mafai ona mate laau e tusa lava pe popole tele. Mo le faʻaluaina, o le faalua faʻalua e fautuaina: muamua, i le fatuina o kaseti poʻo pusa lapoa, ona sosoo ai lea ma pusa taitasi.

A maeʻa muamua le totoina, ia fautuaina le faʻaitiitia o le vevela o le felafolafoaiga i le 18 tikeri. O le lafoaʻi e tatau ona aofia ai le faʻalelei, e le faʻatagaina ai le faʻamaina po o le lamala faʻamafanafana.

Flilitunia.

I totonu o le eleele ma i totonu o pusa mo le terrace, faapaologa ma le togalaau, e mafai ona faʻafeiloaʻi i le maeʻa pe a maeʻa le mataʻu o le kiona malulu ia Iuni. Aʻo le i faia le taʻitaʻi, e tatau ona faʻamalosi le fale. Pe a toto i totonu o koneteina poʻo palapala, o le mamao i le va o vao e le tatau ona latalata ile 20 cm.

E le mafai ona aoina mai fatu mai le fefinauai i latou lava. O lenei kulupu mai lona atinaʻe e mafai ona faʻalauteleina i le va o laau, aʻo tausia le vavalaʻau faʻaliliu ma susulu lelei i totonu o le fale seia oʻo i le tautotogo ma le totoina o paʻu i lalo o se ata po o se pulou e maua ai ni faʻataʻitaʻiga fou.