O le togalaau

Mesembryantemum totoina ma tausia i le malae Vaʻa mai fatu i le fale

Mesembryantemum fatu faʻatoʻaga ma le tausiga o ata

O Mesembryantemum o se puao-fuga laau mai le aiga o Azizov, ei ai sona igoa faigata-igoa, e moni lava mai le Eleni e foliga mai o "fuga i le aoauli." E masani i fugalaau fugalaau i lalo ole igoa faigata:

  • aoauli;
  • matala;
  • po o le aoauli;
  • Afomuaga Aferika;
  • le la;
  • toto o le ola;
  • aisa kulimi;
  • tioata tioata.

Aiseā e ese mai ai leisa?

O le maisy tioata o Mezembriantemum na mafua ona o le tulaga ese o le teuina i luga o lauulu e ufiufi ai laʻau, pata o le sau, puao ma le timu. Ona o lenei mea, o fugalaau e foliga moni lava pei o ni maa tioata tioata. I le foliga vaaia, o le tulaga le tutusa e pei o se togalaau togalaau. O le uluai faʻamatalaga faʻamaonia o le Mesembriantemum na faia e le tagata suʻesuʻe Siamani ma le fugalaau o Gustav Schvantes, ma taʻua ai "o se fugalaau na foaiina mai e le Atua."

O fea e tupu ai Mesembryanthemum

O le pepe o le fugalaau o Aferika i Saute. E mafai ona maua se mutia po o se laau afu i luga o le oneone i luga o le oneone, oneone papaʻe o le Canary Islands, le Metitirani, ma Ausetalia i Saute. E fiafia o ia e matala, vevela, mago, e pei o Mezembriantemum o se laau toto.

Faamatalaga o le Botanical

O fuga o le fugalaau e fesuisuiaʻi: faʻatuina pe taoto, fetolofi, faʻatupulaia, faʻamafanafana, mafiafia, e oo atu i le tolu senetimita le umi. O nei faagasologa o lo o faʻasalalau ma le faʻaogaina o le "cilia". O laʻau lapopoa e maua ai papilla-reservoirs ua tumu i le sua, suamalie i le la e pei tioata tioata.

E faʻapefea ona fuga mai se kisa tioata

Fugalaau ma peti vavalalata, eseese i le lanu - paepae, piniki, mumu, samasama, lanu viole, lilac. O se kapeta lanumeamata lanu meamata, e tumu i fugalaau lanu felanulanuaʻi, e ofoofogia. Inflorescences e tele lava, e oo atu i le fitu senitimita. O le "susulu" o le la e na o le ao, i le tau manino. I se ao puaoa - e leai ni laʻau e sili ona manaia o le a teuteuina le togalaau. Fugalaau faʻatasi ma le malosiaga malosi e siitia ai le lagona, ma le matagofie o le tioata mezembriantemum e vaʻaia ma le matagofie, e tusa lava pe maeʻa fugalaau vevela uma.

Ma le isi, o se fua e foliga mai o se atigipusa ua fausia. E le mafaitaulia fatu laiti: tasi gram e mafai ona umiaina pe a ma le tolu afe. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga o meaola o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma tausaga taʻitasi.

Tuputupu mai mesembryanthemum mai fatu i le fale

Mesembryanthemum fatu photo

O le tuputupu ae o tioata tioata mesembryanthemum e lauiloa, e le mafai ona faatauina mai ni togavao, ae o le maua o fatu e sili atu ona faigofie.

O se malamalama, eleele lafoaia ua saunia mai se paluga o le eleele ma le oneone, ua sili atu oneone, ma ua tumu ai kaseti po o fualaau.

O afea e totō ai mesembryanthemum mo tipu

Sow mesembryanthemum i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. O le muamua totoina o le a taitai atu ai i le tuufaʻatasia o fualaau (leai se malamalama e aʻafia ai). O fualaau e amata ona pala, e le lelei ona atiina ae.

E faapefea ona toto

  • o fatu e faʻasalalau i luga o le eleele e seasea lava ona mafai, e sili atu le vave faʻaaogaina o le nifo ma tuu i latou i se mamao o le 2-3 cm, o le mea lea e te le solia, faaleagaina ai aʻa.
  • sasaa lemu i luga ma le oneone;
  • le loloto o le loloto e le sili atu i le 2 - 3 mm;
  • tausia se vevela o le + 12-15º C;
  • fualaau aina e totogo mai le sprayer, ufiufi i se ata tifaga;

Mesembryantemum fatu fatu laau toto

  • O fanau e fananau i le 7-8th aso (o mea taua - pe a mavae le 21-28 aso), ona latou aveeseina lea o le ata tifaga, ma faʻafeiloaʻi i se moli malamalama e aunoa ma ni pepa;
  • o laau toto ua teuteuina foi e togafitia i latou ua tuai, lea e faagesegese ai le faateleina o le tuputupu ae i le uumi ma faateleina ai le vaevaeina o sima i totonu lautele;
  • faʻafeinu vave, aloese mai le pala;
  • o le vevela o le anotusi ua faʻaitiitia i le + 10º C;

Fatuga o le mesembryanthemum photo

  • fualaau aina, i le laasaga o le lua o le fa mata moni, faʻafefete i potopoto eseese poʻo ni kaseti vase.
  • O le isi tausiga o le tausia lea o le suauu paleni lelei, e tuʻuina atu ai le malamalama mumulu ma le vevela o mea lelei o loʻo i totonu o le range 10-16 ° C.

E faʻapefea ona totō mesembryanthemum fuamoa i le eleele

  • totoina i fanua matala i le lua tausaga o Me poʻo le amataga o Iuni i se vevela tumau o le itiiti ifo i le 6º C, pe a uma le faʻatafunaina o le kiona;
  • totoina o le togafitiga 10x15 cm. Mo ituaiga e iai ni pine tetele - e oo i le 30 cm;
  • nofoaga e tulaʻi mai ai - susulu, slopes i saute.

O Crystal mesembryanthemum e sili atu le malamalama o le palapala ma se vaega vaivai vaivai, vaʻaia lelei. Ina ia faʻapipiʻi aʻa ma lafoaʻi mai le pala, e taoto laʻitiiti laʻitiiti i tafatafa o vao.

O le a le taimi ma le auala e totoina ai se tiisisi tioata ma fatu i le eleele

I totonu o le itu i saute, e mafai ona totoina fatu i fanua tatala e leʻi muamua nai lo Me, ae o le fugalaau o le aoauli o le a fuga mai i se taimi mulimuli ane. E tatau ona vevela laau totō e faʻaolaina, ina ia tumau ai faʻamatalaga malolosi. O le mamao i le va oi latou e tusa ma le 20 cm.

O le chamomile Aferika e sili ona manava, o le mea sili e mafai ona toleniina e maualalo le tikeri mo se taimi puupuu. O aʻafiaga ma mea leaga o le maualalo o le vevela - o mea leaga uma ia o le laau. O le vaega o totoe o Mezembriantemum e na o le fiafia e maua ai.

Faʻapenaina o mesembryanthemum e ala i le vaʻaia

Laʻau o mesembryanthemum photo

O le le lelei o le paina ua totogiina i lo latou gafatia e faʻamalosi e ala i le vavae. O aʻa o loka taʻitasi o le aʻa i le taimi o le faʻamaʻi e vave tupu vave.

  • malosi malolosi laau e filifilia i le tautoulu, eli i luga;
  • seia oʻo i le tautotogo e alu i se nofoaga pogisa ma malulu;
  • teuina i se vevela e tusa ma le + 10ºC;
  • vaeluaina;
  • totoina i le oneone susu;
  • e le faʻafeinuina le gase mo aso e tolu, ona faʻapipiʻiina lea o le suavai maualalo i totonu o le apa, aloese mai le suavai.
  • pe a uma ona foliga mai o laulaau talavou, ona latou siitia atu lea i le avanoa tatala (Mati-May, e fuafua i le afa o le fesuiaiga);
  • o le eleele mo le totoina o le oneone, o le nofoaga e tatau ona mago ma susulu.

Taua: o laʻau e pei o le faʻamalosi, e tatau ona faʻamautinoa o le vai i luga o le 'upega tafaʻilagi e le faʻafefe, e tatau ona faʻafeoloolo le vai. A leai, o le pala e mafai. A maeʻa sina taimi vavalalata, ona fai lea o le aʻa, faʻapupula vave le laau. O le tipiina o se seleselega e le manaʻomia.

Mesembryantemum i le fale

E mafai ona tupu se afā Aferika o se aganuu i totonu, ituaiga o Mezembriantemum tiger, Mezembriantemum white echinatum e talafeagai mo lenei mea. I luga o le faamalama e na o le la o le la e manao ai.

O le tuputupu aʻe o le vaitau e manaʻomia ai le faʻafefeteina lelei ma le susulu o le moli, i le taimi o loʻo momoe ai le laau e faʻafeinu ai, o le vevela o le mea e faʻaaogaina e faʻaititia i le 10-16 ° C. Na te taliaina le ea i totonu. O aso vevela e manaʻomia le suʻeina o le avanoa e siomia ai oe. Mo le faia o le mea manaia ma manaia, e tatau ona e totoina ni laau i totonu o le pusa e tasi.

E faʻapefea ona tausia se taisisi tioata

Mesembryantheum o se fugalaau e seasea tupu. E le faatauina atu fua i soo se mea, tusi tusi mo tagata fai togalaau latou te le o taʻua. Ae o i latou e sili ona fiafia i lenei laau e teuteu a latou nofoaga o le faatoaga o le a tumau pea ona avea ma ana aulelei.

Mo le crystal mesembryanthemum, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e aoga le faia o tulafono faigofie. O le malo i saute e fiafia i eleele eleele mama, e le mafatia i se lamala le tumau, ma faʻafefe lelei le vevela.

Faʻasa

O le suavai i le taimi o le timuga o le tau vevela, e mafai ona afaina ai le malulu o le tautotogo - o aʻa e afaina mai le malo o le vai, ma o le malulu e faaleagaina ai le eleele. Afai e mamae le faatoaga, e tatau ona taofi le fafagaina seia oʻo ina toe faʻaleleia laau. Le tele o le malamalama o le a taʻitaʻia ai le totoina o pupu, e faʻavaivaia ai le vaʻaiga. O le aoauli e manaʻomia ai se nofoaga lanu. E le fuga i le paolo. Pe a faʻamafanafanaina, ua ufitia le vao vavalaʻau i le ufiufi o mea, pe a toe foi mai le mafanafana o le tau, ona faʻaalu lea o le malutaga, ona faʻalauteleina ai lea o le va.

Laʻei pito sili

Lafoaʻi e fafaga faalua i le masina - Mai ia Setema. Afai e te tipi pito o le laau i luma o le malulu, ave i totonu o le potu, o le a faʻaauau pea le ola e aunoa ma se vai, faʻafetai i mea aoga ma le susu o loʻo faʻaputu i totonu o lau.

Togi

O le fugalaau Aferika e le taliaina toleniga le lelei, o le mea lea, ua totoina ai laau mo le taumalulu, seia oo ina tafe le vai e aunoa ma le faasusuina i totonu o se potu susulu i le vevela o le 10-12 ° C, pe ua tupu ae o se fua o le tausaga.

E faʻapefea ona aoina mai fatu fatu mesembryanthemum

Ina ia maua ni fatu i le faaiuga o le vaitau, e tatau ona e:

  • faatali seiloga ua maeʻa maeʻa otaota uma o fatu fatu;
  • tuu i totonu o le vai mafanafana;
  • faatalitali seia tatala pusa;
  • fualaau fatu;
  • fufulu i totonu o le vai, faʻagogo mo le teuina.

Maʻi ma meaʻai o Crystal Chamomile

Crystal mesembryanthemum e puipuia i meaola faalafua ma faʻamaʻi, faʻaalia e pei o le le taua, faigofie ona tupu. E na o taimi e osofaia e se apogaleveleve mite.

Ituaiga ma ituaiga o Mezembriantemum ma ata ma igoa

I totonu o le limasefulu ituaiga ma ituaiga, o le sili ona lauiloa o:

  • Mesembryanthemum lauulu;
  • Mesembryantemum ocellus;
  • Crystal mesembryanthemum.

Fua o Mesembryanthemum Mesembryanthemum criniflorum poo Dorotheanthus daisy

Fua o Mesembryanthemum Vaʻalele Mesembryanthemum criniflorum photo

O le aoauli e oʻo atu i le 10-15 cm, o lapisi fetolofi - e oo atu i le 30 cm. E i ai fugalaau e ese lanu, e oo i le 3.5 cm le lautele.

Mesembryanthemum ocular Mesembryanthemum occulatus

Yellow-flowered look ma se lanu mumu matagofie.

Mesembryanthemum tioata po o le Kerisimasi lauulu Mesembryanthemum crystallinum

Mesembryanthemum tioata po o le Kerisimasi lauulu Mesembryanthemum crystallinum ata

O le taʻutaʻua sili ona taʻutaʻua i totonu o faifaatoaga. O pine malolosi e susulu mai i laumei, o le mea lea o laʻau ma laʻau e matua teuteu. O le leo o fugalaau e sili ona eseese.

Manatu iloga:

  • Mesembryantemum Limpopo, fuga o Iuni - Oketopa;
  • o le ituaiga o Hoarfrost o se tasi o mea e le masani ai, ua gaosia e le au faifaatoaga;
  • Mesembryantemum Sparkles ma lapoa lapoa, e oo atu i le 4.5 cm, lanu samasama-lanu paʻepaʻe, lapoa tetele.

Fiafia ituaiga: Lunet, Malamalama i Matu, Apolot peinte shoes e le o vavalalata i le timu.

Mesembryantemum i le mamanu o le laufanua

Mesembriantemum i le ata tusi ata

Mezembriantemum - o se sailiga moni mo le mamanu o le 'upega tafaʻilagi. O mea ofoofogia mea teuteu o loʻo i ai uma laʻau ma fugalaau. I totonu o le paolo, e mafai ona ola le laau e pei o se mea e maua ai le eleele - o le a leai ni fualaau matagofie, ae o le kapeta o le a ufiufi ai le eleele mai laulaau mataʻina ma le tuputupu aʻe i foliga o le sau o le sau.

O ata fugalaau e foliga manaia, o lea e masani ona totoina i le pito i luma o le tuufaatasiga. Faʻaaogaina mo le mamanu o mauga mauga, mauga, slopes, reservoirs artificial. O le mutia laulaʻau e faʻapipiʻiina ma paluga, corms, rosa uumi, logo pe faʻaaoga foi e fatu ai le monoclums. O le mea autu e le o le alu mamao ma le numera o fugalaau, e matua manaia lava, "aveese le ata atoa ia te oe lava." O le chamomile Aferika ua totoina e avea o se fagu pusa e tuu i luga o faletito ma terraces.

Taua: pe a fai se togalaau fugalaau mai le Mezembriantemum, e tatau ona maitauina e leai se lanu uliuli i totonu o ituaiga eseese o le chamomile tioata. O le a mafai ona suia le leai o se avanoa i soo se isi lanu ma lenei paolo.

Mea aoga o mesembryanthemum

O faʻamatalaga e uiga i meatotino o le crystal mesembryanthemum eseese. I le tasi itu, o loʻo i ai le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le cosmetology ma le kuka. Aferika e tutupu i le aoauli e avea o se fualaau fualaau faisua. O le suamalie ma leaflet butter e pei lava o le meaʻai.

O tagata faʻapitoa e faʻasao ese mai i le maanuminumi se mea mai le chamomile tioata. E le mafai ona kukaina se mea faavavega i le fale, faʻamalo po o le faʻamalosi o lau fugalaau.

Mai isi auala, o Mesembryantemum e le o se fale faʻamalositisi. Ona o mea o loʻo iai i le mafaufau, e le faʻaaogaina e lenei vailaʻau le vailaau faʻapitoa. Malamalama mama o vai mai mea mai luga o mea e faʻamalolo ai maso, fesoasoani i le faʻaalia o se lagona o le euphoria agamalu. O fuainumera taua e mafai ona faaosofia ai le faʻaalia o faʻaaliga, faʻafeiloaʻiga, ma o le aoauli e faʻaaogaina e tagata nuʻu o Aferika mo faamoemoega masani. Mo lenei mafuaaga, e tele setete o Amerika ua faasaina lona totoina e le tulafono.