Fugalaau

7 ituaiga sili ona lelei o rosa Dutch

Lotu Holani - fugalaau matagofieo le na mauaina le alofa ma le faʻaaloalogia tatau i le tele o tagata faamemelo o nei mea matagofie.

E iloga i latou e ala i lo latou alofa tunoa faapitoa ma le lalelei, matagofie ma le alofa tunoa. O le ituaiga lenei o le aulelei i le malo o fugalaau.

Ae o fai togalaau e filifili e teuteuina a latou togalaau ma rosa Holani e tatau ona manatua lena mea o nei matagofie matagofie o loo matua faigata lava ma gaosi.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le onosai tatau ma se auala talafeagai, e mafai ona e totoina i latou i lau togalaau.

O ituaiga sili ona lauiloa

O tulaga fesuisuiai o lo tatou atunuu e manaomia ai le faʻaeteete i le filifilia o laau mo le ola i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia. Ae e oʻo lava i totonu o le Dutch o loʻo i ai ituaiga eseese o loʻo faʻamanuiaina lelei e le au fai togalaau a Rusia.

Grand Prix

Masalo o ituaiga sili ona lauiloa. O se laʻau uumi ma le manava e tumu i lanu mumu lanumoana. O le faʻafefe e oʻo i le - 15 tikeri o loʻo i luga o le tauau o lenei fatu.

Grand Prix

Saolotoga

O fugalaau e lanu, lanumoana lanumoana, e sili atu ona vavalalata i se lanu mumu loloto. O petals ei ai le pito i lalo.

E le pei o le tele o isi roses, o lenei ituaiga e fiafia i nofoaga e lau-lau-malu. Ae o le matua mautinoa o le a faataumaoia.

Eseese le Saolotoga

Mohana

O lenei kulupu o loʻo faʻamatalaina i ni mea matagofie ma matagofie, o lanu samasama lanu samasama, ma ni laʻau laiti o loʻo i totonu o laʻau faʻataʻitaʻi i luga o le moto.

O le togavao e faʻatapulaʻaina, e matua teteʻe i timuga, malulu ma faʻamaʻi.

Mohan ituaiga

Wendela

O se rosa o lanu paepae paʻepaʻe ma le kulimi, o se teuteuga manaia mo soo se togalaau. O le tetee i faʻamaʻi ma le timu e maualuga.

E mafua mai i ituaiga o le malulu, ae e tusa lava pe pa'ū ifo le vevela i lalo ifo o le 6 tikeri, e tatau ona maua ai le malutaga.

Eseese Wendela

Sili togafiti

O fugalaau o lenei totoga e mumu-samasama i lanu. O taʻavale e masani ona i ai le pupu e tasi, ae o le fugalaau ma ni pulumu laiti e mafai, e oo atu i le 3-4 tafaoga i luga o le ata.

O le kulupu o loʻo faamatalaina i le maualuga o le faigata o le taumalulu ma e masani lava e le aʻafia i faʻamaʻi.

Faʻatoʻa Magic Sili

Avalanche

Lanu le masani ai o lanu lanumoana-lanu paʻepaʻe, faatasi ai ma pulupulu pulumu. E fuga mai i le vaitau o le vavao seia oʻo i gutu.

E i ai se ituaiga o puipuiga i le paʻu palapala.

Eseese Vaalele

Alofa Lydia

O se laina laititi maualalo, faatasi ai ma fugalaau o se piniki piniki mumu. Ona o le numera tele o mea e tutupu, o le a talafeagai le vaai i le pito i luma o le togalaau aina.

E talia le malulu, ae o le tetee atu i faʻamaʻi o le averesi.

Variety Lovely Lydia

Uiga ma foliga o fugalaau kuka i Holani

E le masani ona manatu fugalaau fugalaau fugalaau o Roses o ituaiga eseese ia.

O le mea moni, o le faaupuga rosa Dutch o lona uiga o nisi ituaiga o nei laau matagofie matagofie na atiina ae e saienitisi Dutch.

Ua matutua i latou i Netherlands ma i le tele o isi atunuu Europa. Fualaau malo o se ituaiga o faailoga taua.

Holani ua leva ona faavaeina o ia lava o se taitai i le vaega o tekonolosi tauvaga. I totonu o lenei atunuu, o le galueaiina o ituaiga fou, matagofie, ma vevesi ua ausia ai se tulaga e le masani ai. O le a le eseesega i le va o nei fugalaau mai isi ituaiga uma?

Afai tatou te talanoa e uiga i uiga i fafo, ona latou i ai lea: fuga laʻau (faʻalagolago i vailaʻau), faʻamaʻagofie, fugalaau matagofie o foliga matagofie, laʻau lapopoa i luga o le au ma le matagofie lanu lanu o leo ma ata.

I le faaopoopoga, tipi vine Roses, o se tulafono, maua le maualuga maualuluga ma mafai ona tu i totonu o se fagu, malie i le mata mo le itiiti ifo i le lua vaiaso. O le Dutch lea tatou te masani ona maua i pupuni o faleoloa fugalaau.

E faʻapefea ona totoina nei matagofie matagofie i lau togalaau?

'Otiʻoti lanu Roses e sili ona tumau ma e mafai ona tu i totonu o se fagu mo le itiiti ifo i le lua vaiaso

Totoina ma le tausiga

O se mea taua tele mo le manuia o le galueaina o rosa o le nofoaga saʻo lea. Faatasi ai ma lana filifiliga e tatau i se tasi ona amata.

O nei fugalaau, e pei o le leai, e faapitoa le malamalama i le vevela. O latou aʻa e le talafeagai lelei ona suia i tulaga malulu. O le mea lea, o le nofoaga filifilia e tatau ona malamalama lelei i le la, ma tuʻuina atu foi le puipuiga mai malosi i matagi.

Holani Holani mo le tele o vaega e pei o se mea suamalie, lau o le meaʻaiia faigofie le lele i luga.

O le tuputupu ae i greenhouses o le filifiliga sili lea., aua latou te mautinoa aiaiga e sili ona fetaui mo nei laau toto. Ae, e fuafua i le eseese ma le itulagi o le atunuʻu, e mafai ona ola lelei le Dutch i luga o le eleele.

Aʻo lei totoina, e tatau ona e saunia lelei le eleele: faʻaaoga vaivai ma faʻafefe.

O le tuputupu ae i greenhouses o le filifiliga pito sili lea ona lelei, talu ai latou te mautinoa tulaga e sili ona fetaui mo nei laau toto

O auala sili ona taatele e tupu ai ituaiga eseese o Dutch e pe faʻatau mai ni fualaau e saunia mo le totoina, poʻo aʻa aʻa. O fualaau aina e lauiloa mo le taugata, ae o le a manaʻomia ai sina galuega itiiti.

Mo le tele o fai togalaau, o le rosa mai cuttings o loo tumau pea le sili ona lalelei ma lauiloa le auala e faʻaleleia ai. E mafai ona e faʻatau faʻatau mai i tuaoi, i se faleoloa i luga o le initaneti poʻo se vasega pepe.

O faʻataunuʻuina o loʻo faia i le faasologa lenei:

  • mai le ogatotonu o le pupu ma le lua pe tolu lanu, lala 13-15 cm i le tele e vavae;
  • mai le pito i lalo, faia se mea e faʻasala i se mamao e 1 cm mai le fatugaʻo, mai luga aʻe o le tipi e tatau ona saʻo faʻatasi ma se sulu o le 0.5 cm i luga aʻe o le fatuga maualuga;
  • o le pito i lalo ua matua aveeseina uma lava, o le pito i luga e faapuupuuina pe tusa ma le tolu, ua aveeseina foi vao tuitui;
  • o vaega pito i luga e togafitia i se vaifofo o lanu meamata lanu meamata, o le pito i lalo o le tipi o loo tuu i totonu o se vaifofo ma sui ai le vai mo le 12 i le 24 itula.
O laʻau ua saunia e faʻalauteleina i le eleele e 2-3 cm. E taua le faʻalauteleina o le fatu fatugalalo i totonu o le meaʻai, ma o le pito i luga e tumau i luga o le fogaeleele. E faʻamamaina 'oti ma ufiufi i se fagu paʻu, pe a uma ona tipi lona ua.

I le avea ai o se isi mea e mafai ona maua i le faʻalauiloaina o aʻafiaga mo le tuputupu ae, e mafai ona e faʻaogaina le faʻasalaga.

Ina ia saunia, e tatau ona e tipiina le lima pe ono 1-2-tausaga-mama i ni fasi pepa 3-5 cm. Tuu i totonu o se fagu poo se ipuinu ma sasaa vai vevela i le afa o le maualuga. Faʻamauina mo se aso.

Faatasi ai ma lenei fofo, e mafai ona e suavai le totoina o rosa talavou. Fiafia e le manaomia.

A maeʻa pe a ma le 3-4 vaiaso, o le a foliga mai muamua laʻau malolosi, pe a maeʻa ona aveese le fagu. O aso taʻitasi i le tele o aso i le aso, e tatau ona sosoʻo le tipi. A maeʻa ona toto, e totōina fatu i se nofoaga tumau.

O auala e sili ona taatele e ola ai ituaiga eseese o Dutch o le faatauina mai lea o ni fualaau e sauni mo le totoina poʻo le aʻaina o le vavae

I se auala talitutusa E mafai ona e taumafai e tupu le masiofo o le togalaau mai se meaalofa pe faʻatau se teuga. Ae e tatau ona manatuaina o fugalaau e aumai, e pei o se tulafono, e togafitia i togafitiga, e maua ai se vaaiga fou i laau.

E faapena togafitiga faʻasolosolo e faʻaitiitia ai le mafai gafatia. Ae ui i lea, o le faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai e oo lava i rosa Holani mai se fugalaau e mafai ona totogo.

Mo le taulaiga manuia, o fugalaau mai se fugalaau e tatau ona fou. O le filifiliga pito sili ona lelei o le saunia lea o mea na faʻapipiʻi i le aso lava lea na faʻatau mai ai pe tuʻuina ai le teuga.

Afai e le mafai ona vave faia vave, ona tatau ai lea ona suia le vai i totonu o le fagu i aso taitasi ina ia le fugalaau. Filifili laʻau sili ona leleilea na faatoa amata ai le faʻavaeina o piʻo.

Toto Holani e tupu aʻe manaʻoga

O le alualu i luma o le tuputupu ae o rosa a le Dutch e aofia ai le tele o gaoioiga taua tau tausiga:

  • ufiufi e tatau ona fai i luga o fugalaau faʻamaʻi, fuga o le mutia poʻo le mullein infusion;
  • fafaga faʻatasi ma le vai mafanafana i lalo o le aʻa i le taeao po o le afiafi, e puipuia ai le susu mai le oso i luga o pupu ma fugalaau;
  • o le tautotogo masani ma le seleselega e totoina ai le toe faafouina, faʻavaeina ma le faʻamalosia o vao vao;
  • le faaaogaina o fualaau faapitoa mo le puipuiga o meaola faalafua o meaola faalafua;
  • ina ia aloese ai mai le faaleagaina o le kiona, ia maua ai rosa ma le malutaga (sulu, ata tifaga, sulu lala).

O le tuputupu ae o rosa i le atunuu ae maise lava o le Dutch e le o se galuega faigofieae sili atu le malosi. Ma o le taunuuga e maua e sili atu nai lo le tauamiotonuina o le taimi ma le galuega na faʻaaluina.