Meaai

Tasi Apricot Jam i le Orange

O meaai lelei e masani ona alofagia e se tasi o tagata o le aiga. Mo na mea suamalie, e tatau lava ona e faia le apricot jam i se moli. E vave lava ona faʻasese vave pe a maeʻa tapenaga, faʻapea foʻi i le taumalulu ma le lauti. O le mea e maua ai le suamalie fiafia e mafai ona 'ai vave lava pe tuu i totonu o fagu mo le taumalulu. I totonu o le pusa fale e faʻapipiʻi lelei Jam.

A maua e le apricot se fua tele, o le a leai se aoga pe afai e mou atu. Mai fua lanu samasama lamolemole e mafai ona e faia ai faʻasogasolo, vai, lapisi, faʻasao. O fua o fua o le a fesoasoani i le faia o ni apricot dishes. Lalo o laʻasaga taʻitasi i lea laasaga o le sauniuniga o le apricot jam faʻatasi ma le faʻaopoopoga o fualaau suamalie.

Le aoga o apricot, moli ma lemoni

O se mea poto le tuʻufaʻatasia o vaega e tolu e maua ai se suamalie suamalie - apricot jam i le moli ma le lemoni. O le ae maua e le gata o se fale puipui, ae e matua lelei lava.

O le i ai i apricots o citric, malic, tartaric acid, faapea foi ma vitamini A, B, C, H, E, P, avea ai i latou ma fualaau maloloina. O le tele o mea o iodine i totonu o le tamaititi e mafai ai ona togafitia faʻamaʻi faʻamaʻi. Faafetai i le pectin, ua soloia mea oona. Faʻamatalaga elemene o le potassium, magnesium, fuluula ma isi faʻamautuina galuega taua a le tino.

Orange, lea e aofia ai vitamini ma minerale, faʻaleleia manaoga, faʻaleleia le gaioiga o le fatu, vaʻa toto, manava, vavalo ma, i se tulaga lautele, faʻamalosia le tino atoa.

O le laumei e lauiloa mo lona tele o meaʻai o le vaitamini C. Ole tele o isi vitamini, faʻatasi ai ma, fesoasoani i le tino e feagai ma le malulu ma e naʻo le avea o se puipuiga.

Jam e faia mai lago ma apricots (ma fatu)

O lenei fua mo le apricot jam ma oranoa e mafai ona kuka i ni seti se tolu mo le tusa ma le 20 minute, ma o loʻo i ai le avanoa e tasi e alu ai le itula e kuka ai. O nei filifiliga uma e tutusa le lelei ma lelei ona tausisia lelei au aiaiga.

Tulaga o le kuka:

  1. Fufuluina le falaoamata, apili e 3 kilokalama, vaeluaina i ni afa se lua ma aveese le maa (aua le lafoai).
  2. Fufulu fasi uro e lua i ni fasipepa ma auina atu i se fai meaʻai meaʻai ma se solo.
  3. Matou te tuʻuina ni apricoti i totonu o se fagu faʻamamafa ma faʻaopopo le sima eleele. Liligi 2 kilokalama o le suka i luga, aua le fefiloi. E mafai ona e lūlūina le paʻu laʻitiiti ina ia mafai ai e le suka ona salalau tutusa i luga o le fua o le fua. O le mea e tupu mai ai, o le a avea ma apricot jam i le lumanaʻi i le moli, e tatau ona ufiufi i se tapuni poʻo se solo ma tuʻu ese mo le tele o itula, e masani lava o lenei taualumaga e 3 itula. E faʻalagolago lava i le vevesi o le apricot, afai e te vaʻai ua maeʻa le sua, ona le mafai lea ona e faatali mo le 3 itula.
  4. Matou te tuʻuina le pesini ma mea o loʻo i luga o le ogaumu ma kuka mo le 35 minute. I le taimi lava e tasi, aveese le pulu, aua o lona i ai e mafai ona tuʻu, mulimuli ane, siaki. E tatau ona vaʻaia le masini tapuni mo le 8-10 itula.
  5. Toe fai faalua le faiga. A maeʻa le taimi lona tolu, sasaa le kulimi vevela maeʻa i totonu o fagu ma faʻamaʻamilo lemu. Uu i totonu o se palanikeke mafanafana ma faatalitali mo le mafanafana.
  6. Fiafia i lou faʻaaogaina!

I le tuʻuina atu faʻasologa o pepa, e mafai ona e faʻaopopoina ni fatu fatu. O le ipu o le a maua ai se tofo uigaese ma faatumuina i se seti faaopoopo o vitamini. Ina ia faia lenei mea, o le a le tuliesea ponaivi ua aveeseina, ae ua vaʻaia lelei ma se hama. O le taunuuga o le nucleoli e tatau ona faaopoopo i le masini i le kuka mulimuli.

Apricot jam i oranoa ma lemoni

E mafai ona faaopoopo le lemoni i le masani o le apricot-orange orange ina ia maua ai sina tofo malie. O le mea lea, e te maua ai se mea suamalie o le apricot jam i le oranges ma le lemon. O lenei ipu e mafai ona faia i ni auala se lua: faʻapipiʻi le fualaau aina pe tuʻu faʻamalosi. O aiaiga i totonu o nei mataupu o le a lelei ona teu, aua o loʻo i ai le lemoni.

Faʻataga 1. Apricot jam faʻamalo ma lemoni (kuka)

Tulaga o le kuka:

  1. Liligi le apricot atoa (1 kg ma fatu) i le vai ma alu mo le 2 itula.
  2. Susu, mago ma se solo. Aveese ponaivi.
  3. Tuu laulaʻau o le fua i totonu o se pesini ma faaopoopo le 0.9-1 kg o le suka. I lenei setete, e tatau ona tutu apricots mo le 12 itula (tuʻu ese mo le po).
  4. Fufulu le lemoni ma le moli, tipi i ni vaega laiti. Ia mautinoa ia aveese uma ponaivi. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e oloina i se mea e fai ai meaʻai a manu poʻo se mea e gaosia.
  5. Ua oʻo mai le taimi mo le lapisi apricot, lea e tatau ona faʻafefiloi ai fualaau suamalie.
  6. Tuu se pesini fualaau aina i luga o se ogaumu ma se mumū vevela ma faʻapala mo le afa itula. Faataga e faamaalili. Ona toe faʻaleleia lea mo le 10 minute.
  7. Faʻasala le lapisi i ipu e 0.5 lita (o mea e faʻaaogaina ua fuafuaina mo lenei aofaiga) ma, vave, fusi mau.
  8. Apricot jam i le moli mo le taumalulu ma le faaopoopoina o lemoni ua saunia. Fai se pati laisa i le taumalulu.

Le lanu o le jam ua uma ona faalagolago i le taimi na taofia ai i luga o le afi: 10 minute tuʻuina atu se paolo malulu ma se faʻamautu vai, mai le 15-20 minute o le ae maua ai se manogi manaia mafiafia.

Filifiliga 2. Jam mai arani ma apricot ma lemoni (e aunoa ma le kuka)

Ma o le siamu e le mumu ma ua teuina mo se taimi umi, ua faaopoopo le acid citric po o lemoni i le numera o mea aoga. O le apricot ma le oranges jam e le o se mea e vevela ai le vevela, o lona uiga o loo teuina uma le tele o vitamini ma e le suia ai le tofo.

Tulaga o le kuka:

  1. Mai le 2 kilokalama o apricots mama ua fufulu, ua aveeseina fatu.
  2. Vaʻa faʻafefete, tasi lemoni ma se moli, faʻafefe ma se paluga faʻatasi ma le peel. Faatasi ma i latou e tipi ma apricot.
  3. Faʻafefiloi le puree fua o fualaau aina ma le 3 kilokalama o le suka.
  4. Sterilize vaʻa ma pulou sikulima.
  5. Faʻatulaga le paluga i fagu, sasaa se sipuni o suka i le pito i luga, e puipuia ai le faʻafefete i luga ile taimi o teuina. Faʻamalosi.
  6. Ua maeʻa le siama!

Afai e te manaʻo e siamu i le vevela vevela, moli meli ma lemoni e le manaʻomia ona aveeseina.

Apricot jam i le moli e mafai ona aofia ai e le gata lemoni, ae o le lime, fualaau aina, gayayima, tapu, lemoni ma isi fualaʻau suamalie. O pi, plums poʻo pears o le a faʻapenaina atoatoa lenei jam. E na o le taimi e taʻavale ai se faʻafefiloi o mea eseese mo le taumalulu, e fautuaina e faʻaopoopo le afa o le sipuniti o le citric acid i le 1 lita le fagu.