O le togalaau

"Afi a Antonov" ma isi faʻamaʻi o fualaau aina

I totonu o togalaau ua leva ona le amanaiaina, e masani ona e mauaina laau ua gaogao ma e pei o le paʻu oona. O le masani lea ma le faʻaleagaina o le kanesa uliuli, o nisi taimi e taʻua "afi o le anton", po o le"tagata fai afi".

Faʻaleagaina o le apu i le kanesa: 1 - boleza e aʻafia i le "afi faʻamaʻi"; 2 - kanesa uliuli i luga o le laʻau ma fua (i lalo - fetus mummified); 3 - o se vaega o le aʻa e aafia i le cytosporosis; 4-solia o le cortex o se faailoga o le cytosparosis.

O le kanesa o le Black - O se maʻi matautia mushroom matautia o le apu, e aafia ai vaega uma o le laau. Muamua, e faʻaalia mai i luga o lālā ma le aʻa ma le faʻavaeina o ni lanu enaena-enaena-paauli. O nisi taimi e iloa ai le paʻu ma ona liu enaena. O le tuaoi o siama soifua maloloina ma maʻi ua lilofia i ni laupepa po o ni vaeluaga, lea o mai ai le tubercles black curlin - pycnidia, poo le spores o le fuga. Mulimuli ane, e paʻu ma paʻu le paʻu ua afaina, faʻaalia ai le paʻu lanu.

E sili ona lamatia le faʻamaʻi o lala skeletal ma le aʻa. I lenei tulaga, e ono oti le laau i le tolu i le fa tausaga. O lenei ituaiga o faamai e taatele i nisi o eria o eria tutotonu o le Europa o le atunuu, o le Volga, Iukureini, Caucasus North, Transcaucasia, Moldova, ma le Malo Tutotonu Asia.

Black Cancer (Black Rot of Apple)

"O faitotoʻa"O le malosi o le laau e maua ai le malosi o le tagata lava ia ile nofoaga ua pisia: ua vavaeeseina i se pulu paʻu ma ua le alualu i luma le maʻi. O se laau ua vaivai po o se laau ua sili atu nai lo le tele o tausaga 20-25 e mafai ona afaina i faʻamaʻi, o le mafuaaga lea e sili atu ona taatele ai le kanesa pepe i togavao matutua.

I totonu o le itu i mātū, o loʻo iai cytosporosis i luga o le paʻu o lala ma lala o le apu. E le pei o le kanesa uli, faatasi ai ma le cytosporosis, e le paʻu le paʻu, ae tumau pea lona lanu mumu-lanu enaena, ae a e taumafai e vavaeese mai le fafie, ua susu. E leai se mea e tupu mai i luga o le pulupulu o le kiona - e sili atu le telē nai lo o le gasegase e mafua ai le kanesa uliuli.

Mai le paʻu, o le manoa e pasi atu i totonu o le cambium ona oʻo ai lea i le fafie, lea e oʻo atu ai i le faʻamago atoatoa mai lala, ogalaau ma le laau atoa.

O le gasegase mafua mai o le cytosporosis e amata muamua i luga o le oti poo le tino vaivai foi le tino - i nofoaga o le faaleagaina o masini, lua o le kiona, mumu, sosoo ai ma vailaau e latalata i le soifua maloloina lelei ma toxins ma faasalalauina atu ia i latou.

Opo o le auliuli

Pe a fai o le tau mālūlū - i Belarus ma nisi o vaega o le Non-Chernozem Region, lala ma lala o le uluai poloaiga, o aʻafia o apu o loʻo aʻafia i le kanesa masani. I le uluai laasaga o le atinaʻeina o le maʻi, o lona uiga e talitutusa lava ma faailoga o le kanesa uliuli. I le lumanaʻi, i nofoaga o le toilalo o loʻo i ai le tafe, toetoe lava a ufiufi uma le manua pe, i se isi itu, o loʻo i totonu o liʻo faʻataʻatitia i ona pito. I le tulaga mulimuli, faatasi ai ma le foliga vaaia o le faamai, o manuʻa e masani ona loloto, o nisi taimi e oʻo atu ai i le mea sili.

O le kanesa masani e aʻafia ai uma tamaiti laiti ma matutua, ae e sili ona matautia, e pei o le kanesa uliuli ma le cytosporosis, mo laau matutua vaivai. O le tetee o le laau i soo se tasi o maʻi o le kanesa e faaitiitia pe a faatuai fua a latou fua ma le seleselega ua faatuai.

O le tulaga autu mo le puipuia o faamai o le paʻu o lala ma le ogalaau o le tausia lelei o laau o le apu, o la latou teuteuga talafeagai, taimi talafeagai ma le saʻo, lea e mautinoa ai le matuuga o laau i le taimi tatau.

Cytosporosis (Cytospora)

I totonu o le itu i mātū, o laau e maualalo le aʻa e itiiti ifo le aʻafia i cytosporosis.

Ina ia faʻaumatia ia punavai o faʻamaʻi pipisi, ogaoga le faaleagaina, o laau e le mafai ona vaʻaia ma lala skeletal taitasi e tatau ona tipi i lalo ma susunuina vave. I le tulaga o le kanesa uli, e tatau ona aoina ma susunuina fualaau mamago ma laulaau, e tatau ona eliina ia ogalaau.

Aʻo tausia le fuaina o laau fualaau aina, e taua tele le teu saʻo. E le gata i lea, i totonu o togalaau e leai ni vai e le mafai ona totoina ai le apu malosi mo se tausaga faamanuiaina. I luga o itu o le manua, e tatau ona puipuia lala laau mama, ma mafua ai le tele o meaʻai. Faafetai i lenei mea, manuʻa faʻamalolo vave.

Ina ia puipuia mai le lanu ma le kiona, ia Oketopa - Novema, ia mama ma faʻamaʻaina paʻu ma lala sinasina ma se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le 25%.

Lubricate cracks i le paʻu o paranesi ma le ogalaau ma se vaifofo 0.5 - 1% o le sulfate copper. O manua o le oona e sili atu mo le toe faaleleia i lalo ifo o le tausaga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le tutusa o mullein ma le omea faatasi ai ma le faʻaopoopoga e faʻaopoopo i ai - kulupu kamuta (100 g i le 10 lita o le vai).

Suauu palapala mo se aso i le vai. Aua nei ufiufi laau i le ova i luga o le masimusu. E tusa ai ma le All-Union Scientific and Research Institute of Horticulture, o se putty e le gata e le afaina ai le faamaloloina o manuʻa, ae tusa lava, i se isi itu, e matua faatuai ai lenei faagasologa.

Afai e te maua se faʻamaʻi o apu, ia vave ona alu i la latou togafitiga. Faʻamaʻa ma le faʻaeteete manua i le susu o le tau i laupapa laupapa, faʻapipiʻi meaʻai maloloina i le 1.5-2 cm, ona faʻamaʻi lea i le 2-3% o vaifofo o le sulfate copper ma pe a maeʻa le tolu i le fa aso faʻatasi ma le vine varnish (faʻapii i le 3 mm). Fufulu le afaina o le maʻi i le taimi o le toso.

A filifilia se ituaiga o apu, e tatau i se tasi ona amanaia e tutusa lava ituaiga e maua i le kanesa i itu eseese o le atunuu. Mo se faataitaiga, o laau apu o le synap Kandil, Rosemary ituaiga paʻepaʻe e le afaina i le kanesa uliuli i Crimea, ma le kandil synap, faapea foi Jonathan, Mekintosh, i le atunuu Lipetsk e seasea lava apu o le ituaiga Korichnaya paʻu, Papirovka, Borovinka, saffron Pepin, Grushovka Moscow, Saratov Region - Saina Sanina, Malta Bagaevsky. O le mea lea, e tatau ona sili atu le lelei o ituaiga o meaola, ma fetaui lelei i tulaga i le lotoifale. Ae sili atu, ia feutagai ma tagata tomai faapitoa i nofoaga o le puipuiga o vailaau po o nofoaga e teu ai togalaau.

Mea e faaaogaina:

  • N. Tsupkova - phytopathologist