Laʻau

Aisea e faʻamago ai le uʻamea?

Maranta o se mea e sili ona manaia, ae, o le mea e leaga ai, o le mea o loʻo manaʻomia. Ae afai ua e sauni e faamalie ona manaʻoga, o le a ia faʻafetai ia te oe i laʻau matagofie. E faigata tele le taʻuina atu o isi fugalaau i totonu e mafai ona tauva ma le uʻamea i totonu o le faʻaogaina o mamanu vali i lau. Luga - o lanu lanumeamata lanumoana ma lanu paʻepaʻe i itu e lua o le veto tutotonu, i lalo - lanu lanu-lanumeamata. O le tele o taimi i luga o la matou faamalama o loʻo i ai se uʻamea paʻepaʻe ma ona ituaiga. Ae o ana fugalaau e le mafaamatalaina, ua faia i le va o lau. O le uʻamea e tasi lona uiga manaia: i le afiafi na te faʻatuputeleina ona laulaau ma fusi faʻatasi. I le taeao, o laulaau e faʻasaʻo ma toe faʻaitiitia. Mo lenei mea, ua taʻua e Peretania o le Tatalo laau - o se laau e tatalo.

Maranta (Maranta). © elka52

O le laau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le vailaʻau o Bartolomeo Maranta. Vaitafe ile Homeland - vaomatua o vaomatua o Pasila. O le mea lea, e fiafia i le ea malulu (e oʻo i le 90 pasene). E masani ona fautua mai le laʻau mo le galue i le mea e taʻua o le "kindergartens in bottles", lea e faʻatupuina ai le faʻamamaina. E fautuaina foi o le uʻamea e masani ona liliuina, ae naʻo le moli lelei, ona o le tele o mataʻu vai i luga o laulaau o loʻo tuʻuina atu ai tulaga.

Tulafono lautele mo le tausiga o le ufanafana i le fale

E fefefe le laau i vaʻai ma suiga o le vevela. I le taumalulu, i potu e tupu ai le uʻamea, o le ea ole vevela e tatau ona pa'ū ifo i lalo ifo o le 12 tikeri, lelei - 16-18, i le taumafanafana o le vevela sili ona lelei e 23-24. Ina ia puipuia le matagofie ma le susulu o laulaau, e tatau ona usitai i le tele o tulafono. Talu ai ona o le tele o le malamalama e mafai ona mafua ai ona paʻu laulaau, e tatau ona ufiufi le laau. Ae ui i lea, o le ata lafoia tele foi e afaina ai lona lanu.

Afai o le pito i lalo o lau uʻamea e mamago ma enaena poʻo le lau o le a paʻu'ū, e mafai ona faʻaalia le sili atu le mago o le ea. O lanu samasama-enaena e taʻu mai ai le leai o, pe a ese, o le tele o meaʻai. I luga o faʻataʻitaʻiga, o lau laʻau e faʻafefe ma faʻamago.

Maranta (Maranta). © Steven Rodriquez

Vai le fale ma le suavai mama, e uiga i le vevela o le potu, i le taumalulu, e tatau ona faatapulaa le vai. Mai le tele o le susu i totonu o le laau, e mafai ona pala ai aʻa. O lau veve ma le maʻi mama e tatau ona aveeseina. O le mea lea e le faʻaloloa le togavao, e vavae ese. E seleseleina tipi ma le nodule e tupu mai ai lau. O lenei mea e saofaga i le faʻaleleia atili o le fausiaina o laulaau fou.

O le mea lea, mo le manuia o le galueaina o uʻamea e te manaʻomia: faapaologa puipui, maualuga maualuga, eleele mauoa, lautele le ipu.

E le gata i lea, e le faatagaina e le laau le i ai o le lime i le palapala.

Laititi faalilolilo: faaopoopo i ai ni nai fasi malala i le palapala mo le totoina o le uʻamea. I le tautotogo ma le taumafanafana, e tasi i vaiaso uma, e tatau ona fafagaina i fugalaau fugalaau. O fuga o le uʻamea o loʻo fetolofi, o lea e sili ai le totoina i totonu o pusa lautele. Suʻeina uma 1-2 tausaga i le tautotogo. O le laau lava ia e faʻatusatusa, e ola na o le 30 cm le maualuga.

Maranta (Maranta). © elka52

O le uʻamea e faʻaleleia e ala i le vaevaeina o vao ma faʻasolosolo faʻatasi ma 1-2 internodes. Laʻau e tipiina i le tolu ma totōina i totonu o se pusa ma oneone. Pe a ma le 2-3 vaiaso i le vevela o le 20-24 tikeri, latou te tuu aʻa. E mafai ona e aʻa i totonu o le vai. Ole suavai lelei e manaʻomia.