Laʻau

7 ituaiga sili ona lelei ma o le a

E i ai se auala e le masani ai e teuteu ai totonu. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e totoina ai otaota ma tausia faalelei. Ae, o le a latou ola i totonu o potu e le lelei le malamalama, ea vevela ma i le i ai o le maualalo o le vevela. E matua faigata lava.

O a mea e sili atu ona lelei?

Succulents - o se vaega o laau totō mea tutusa e mafua mai i tulaga tutusa o soifuaga. E mafai ona latou teuina vai i totonu o latou pu ma lau. Latou te ola i nofoaga mafolafola, i luga o tofū ma vaomatua.

E vaevaeina tagata 'ai i:

  1. Sue
  2. Leafy

Sue o le suavai e taofi le susu i totonu o se vaomatua. O laulaau o nei meaola e laiti, pe liua i talatala. E aofia ai:

  • Cacti
  • Euphorbia
Totonu o cactus
Euphorbia

Leafy o le suavai e faʻaputuina ai le susu i laulaʻau. E aofia ai:

  • Aloe vera
  • Tusi a Epikopo
  • Faʻasaoina
  • Haworthia
Haworthia
Tusi a Epikopo
Echvoria
Aloe vera

Ituaiga, igoa ma ituaiga o meaʻai

Se numera tele o ituaiga meaola. Lalo o ni nai vaega nei:

Rod Eonium

Eseese, ma e aofia ai silia ma le 45 ituaiga o le suavai.

O le igoa "eonium" ua faaliliuina mai le gagana Eleni anamua o le "faavavau". E tuʻuina atu mo se mafuaʻaga, faʻapitoa, ona o nei laau toto e liua umi.

Eonium tricolor

E i ai ituaiga eleni i ituaiga eseese: i le foliga o se laina eletise lautele e oʻo atu i le mita e tasi, i le ituaiga o mutia, vao. O laulaau o lenei ituaiga suamalie e mafai ona ese lanu.

Genus Didier o Madagascar

O lenei ituaiga o tagata taufetuli lua ituaiga. I foliga ma ona foliga vaaia, o le faila o se mea taua o le American cactus.

I le natura, o lenei ituaiga e ono mita le maualuga.
Didieria ma fuga

O le ogalaau e pei o se koluma ma laʻau, i totonu o sinusina o loʻo i ai vao tuitui. Ua tuputupu ae Didier i le fale. Ua paʻu le fugalaau lanu piniki i le laau lanu piniki.

Duvalia

Vaʻaiga o faʻatoʻaga o le aiga o Kutrov. E i ai sefuluiva ituaiga au. Latou te ola i Aferika i Saute.

O Duvalia na faaigoaina i le fomaʻi Farani ma le faifeʻau Auguste Henri Duval.

O lenei ituaiga suamalie e laitiiti i le tele. E i ai se laupepa laitiiti. O faʻamau e faʻalelei ma lapotopoto. Bloom i le taumafanafana ma le autumn.

Duvalia

O fugalaau e pei o le starfish lanu mumu-lanu enaena, lanu enaena ma e oʻo lava i le uliuli. Duvalls e mafua mai i le palotaina e iniseti. I fua e pei o ni fua, e tele fatu ma lauulu umi.

Agave

Evergreen laau o le aiga matua. Agave e mafai ona faigofie ona iloagofie mai isi sugalaʻau e ala ile laulaʻau o laʻau lau. O le aʻa e tupu mai ai lau laau o loʻo natia i le eleele. I le pito i luga o laulaau taitasi o se mea matuitui.

Agave i totonu o se fagu

O le fanau mai o agave o Aferika foi. O aso nei e mafai ona maua i Europa ma le Caucasus. E fesuisuiaʻi, e tasi i le sefulu tausaga.

Afai e fuga mai le agave, o le faailoga lenei o le a vave ona oti.

Faʻaipoʻa

O le laau, lea e lauiloa e pei o le "laau tupe". O se fatuga matagofie lenei ma laʻau, lapotopoto, laulaʻau foliga ma se ogalaau. E fuga mai i le sefulu o ona tausaga.

Tupe tupe

E talitonuina o tagata e ona lenei fale "laau tupe" latou te le iloa le leai o se tupe, aua e tosina ai tupe.

Cacti

Fiafia i ituaiga eseese ma lanu ofoofogia. O le mea lenei o se laau totō ma vao, vao tuitui. Lea o luga o le cacti o loʻo misi. I le natura natura, e mafai ona e mauaina ni meaola tele o cacti ma le dwarf cacti.

Faʻapipiʻi Cactus e mafai ona mea faʻapitoa, uila, papaʻu, foliga faʻapitoa. Cacti o ni mea e tupu tele lemu. I le natura, e mafai ona ola mai le sefulu i le selau o tausaga.

Ituaiga eseese o cacti

Ua vaevae Cacti toafa ma le vevela. O vao vao e ola i tulaga mataga. O fua o cacti e mafiafia, e leai ni laʻau, ma vao tuitui.

Tropical cacti sili atu le faʻamalamalamaina o le malamalama ma le susu o vaomatua o Amerika i Saute. E umi a latou puʻu, pulupulu vaivai ma manifinifi. I le avea ai o se tulafono, e tupu le cacti vaomatua i luga o isi laau.

Gasteria

Muamua mai Aferika i Saute. I le natura, e sili atu i le 85 ituaiga o gasteria. Gasteria e aʻafia i le aiga asphodel. O se laau lalelei ma laʻau lanu e pei o foliga o le laulaufaiva.

Gasteria
O le igoa faasaienisi o Gasteria ua faaliliuina o le "ipu ua gaosia i le pata", ma e lauiloa tele o le "gagana a le loia."

E faʻafefea ona tausi ma faʻafefe le laau i le fale

E le manaʻomia tele e le tagata suʻapala ma e manatu e le lelei.

Ae peitai, afai e te mulimuli i tulafono o tausiga, o lau laau e sili ona e fiafia i ai o le a sili atu le fiafia ma e mafai foi ona maua vave le pule.

Pau ma le taumalulu e tatau ona teu i le vevela, ma tuʻuina lelei i le vevela + 8-16 ° С. E tatau ona faʻatau pe a maeʻa le 5-10 aso. E taua le aua nei faʻatumu le au soʻo vai.

Poto ma le taumafanafana e tatau ona puipuia mai le la susulu. O le tau i nei vaitau e tatau ona faia i isi aso uma poʻo aso uma.

O le palapala e tatau ona matala, ma faʻafiafia. Suauu masani talafeagai ma le faaopoopoina o le oneone.

E sili atu ona lelei tagata suʻalo i le le toe gaosia. Ae afai e tatau ai i le totoina, e taua le faia o lenei mea i laau laiti.

Fuafuaga o fanua

E talisapaia e le au faipisinisi ia mea taufaasese, o la latou lanu eseese ma se numera tele o fesuiaiga i le fatuina o mea teuteu.

Faʻapitoa rosula ma gasteria e lelei tele mo togalaau teuteu-maʻa. E sili ona totoina i totonu o pusa lapoa e faʻaogaina i laʻau ma laupapa.

E leai se tulafono faʻavaomalo mo le gaosia ma le tausiga o le soʻo. E taua tele aʻo leʻi mauaina se ituaiga o laau e suʻesuʻe ai aiaiga e manaʻomia mo lona faʻaleleia. Faʻatoʻa alofa le Faatoaga i lo latou le lelei, o le toʻatele oi latou, o fea e te ola ai, latou te ola ai iina.