O le togalaau

O nisi faamatalaga e uiga i le efuefu

O Ash o se faʻaleiga masani masani o minerale, masalo, e faʻaogaina e le au faifaatoaga ma le faʻatoaga. Ae ui i lea, e le o le efuefu uma e aoga.

O le tuufaatasiga o le efuefu e faalagolago ile mea na susunuina: laupapa, vaovao, mata o le la, pateta, masini, peat, ma isi. A maeʻa le afi, e tatau ona i ai le 30 meaʻai e manaomia e le laau. O mea autu: potassium, calcium, phosphorus, magnesium, iron, silicium, sulfur. E i ai foi elemene o mea: eletini, manganese, ma isi mea. Ae e leai lava se mea e maua ai le gaʻo i totonu o le palapala, o le mea lea e faʻafefe ai le asu.

Falelaʻau

Le tele o le paluga i totonu o le pefu na maua e ala i le susunuina o mutia, vaovao, pateta ma luga. I totonu o laau laau, o le siamupini i le potassium o elm. I le auala, o pusi mafolafola mafolafola e sili atu le malosi nai lo le papa vaivai. Birch firewood e taʻitaʻia ai mea o loʻo maua i le calcium ma le phosphorus. O le tele o maukalama o loʻo maua foi i le vavao ma le vaomago. Pe a susunuina mumu o laau laiti, e fai le pusi, lea e sili atu ona lelei i meaʻai nai lo ogaumu o le vaomatua.

E taua le taʻua faapitoa e uiga i pateta. E tusa ma le 30% o le potassium, 15% o le calcium ma le 8% o faʻamalama e tumau ai i totonu mai le pusa.. Ma afai tatou te lisi uma meaʻai o iai i totonu, ona tatou maua ai lea o se vaega tele o le laulau vavalalata: potassium, calcium, phosphorus, magnesium, sulfur, sodium, silicium, iron, aluminium, manganese, kopa, zinc, pulu, bromine, iodine, arsenic , molybdenum, nickel, cobalt, titanium, strontium, chromium, lithium, rubidium.

Ae o le tauina o le palu mai le koale, aemaise lava le koala laiti, e le aoga. E tele naua meaʻai ma le tele o vaega o le sulfur. Ma o le mea moni aua nei faʻaaogaina mea na totoe pe a uma le faʻamaina o le kemisi, o oloa o le faʻamaʻi o le tele o polymers ma oona oona.

Falelaʻau

E faʻafefea ona fafagaina - faʻamamago pe faʻamama le vai? Afai e te manaʻo i meaʻai uma ia vave ona gauai i laau, faʻamalo le fuga i le vai. E masani lava latou te ave se ipu lanu i totonu o se pakete vai ma faʻaaoga lenei vaifofo i luga o se eria o le 1-2 sq.m. E faʻafefe mai le pefu pe a eliina pe faʻamalo le palapala, e faʻaalu 3-5 ipu mata i le 1 sq.m. I le auala, i luga o le eleele eleʻele ua faia lenei mea i le tautotogo ma le autumn, ma luga o oneone oneone i na o le tautotogo, aua e vave lava ona fufulu mea oona.

E aoga le faaopoopo o le palapala i le faapalaga. E fesoasoani i le vave tele o suiga o organics i totonu o humus fua.. Tuʻuina o se faapalaga o le faapalaga, o taʻitasi taʻitasi o meaʻai, otaota ma vao leaga e faʻasusu i le pefu. I le taimi lava e tasi, e faʻaumatia i le 10 kilokalama i le 1 kupita mita o le faapalaga.

O fasi fasi rhizomes aano e fusi foi i le efuefu. O Ash e le gata na magoto ai le luga, ae faapea foi ona "tuu" se pa pupuni i le tele o rot.

Tusitala: N. Lavrov - Ekaterinburg