Fale taumafanafana

Fale faʻatau fale

Afai matou te filifili e maua manu i le fale, ona tatau lea ona matou tausia. Cats e nonofo latalata i le tagata e ona. E i ai ituaiga o maile e nonofo foi i le fale. I le atunuu, ua teu le taifau e puipui le saite ma o loʻo nofo o ia i lana lava potu. E faʻafefea ona puipuia se manu mai le faʻaliliu i le taimi malulu? I totonu o la matou tusiga, faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o vevela mo se falesa.

Ina ia faʻatulagaina le faʻavevelaina o le fale apitaga, e tatau ona aumai le eletise eletise latalata ma faʻapipiʻi se pusa tapuni.

Initaneti:

  1. Laveʻa kululu mo taʻifau
  2. Fale vevela vevela
  3. Faʻatulagaina auala mo le faʻavasegaina o vevela
  4. Laufanua mafanafana mo le fale apitaga
  5. Fale faʻamafanafana fale mo le fale apitaga

Laveʻa kululu mo taʻifau

E gaosia e le au gaosiga le tele o le vevela i totonu o se pusa faʻapitoa e talafeagai mo le faʻapipiʻiina i totonu o se fale leoleo. O le mafiafia o vaega e lua e na o le 2 cm.O le sikuea sikuea e faia i itu o le 59 cm, ma o le fausaga sikuea e 52 e 96 cm. E galulue le telefoni e aunoa ma le pisa, faʻaleleia le siosiomaga.

Fale vevela vevela

Talu ai nei lava, na faʻaalia ai i luga o le maketi fale vevela faʻamalosi o loʻo faʻaaogaina i luga o le faʻavae o le faʻamalama o le uila. O le aoga tele o le faʻaaogaina o nei vevela o le latou mafanafana i luga o le vaega atoa i le vevela o + 60 tikeri. O le vevela umi o le fusi o le infrared spectrum e matua latalata lava i le vevela masani o le meaola manu. O au uo e fa-vae e le gata ina mafanafana, ae maua foi se aafiaga matagofie - o se faiga sili ona puipuia.

O le avetaavale i totonu o se masini eletise e sili ona fesoʻotaʻi faʻatasi. Afai e tasi pe sili atu foi fasipepa ua faaleagaina, o loʻo faʻaauau pea le faiga o le mafanafana. Talu ai ona o le maualuga o le faʻamalosia o le carbonal o loʻo faʻaaoga ma le maualuga o le vevela o le vevela o le ata, o nei masini faʻavevela o masini sili ona lelei.

Faʻatulagaina auala mo le faʻavasegaina o vevela

E mafai ona faʻapipiʻi faʻamafanafana i totonu o le faʻavaa o le fale o le taifau. O se vaega o le fulufulu mamoe o loʻo faʻapipii i le paʻu pito i fafo, ona faʻaalia lea o le lauulu. O se ata tifaga poʻo se mea faʻapipiʻi kulupu mo le taifau o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le pusa faʻatasi ai ma le galuega galue i le itu o le faʻaoʻo i totonu, ona afaina ai lea o le afifi.

E mafai ona faʻapipiʻiina le faʻavelaina o le kulupu i le puipui o le pusa. Mo lea faʻapipiʻiga, e manaʻomia ni faʻailoga masani, ma o loʻo faʻatūina tonu le masini i luga o le puipui.

Ina ia faʻaitiitia le taumafataga o le taumafataga ma faigofie ona fetuunai le vevela o le vevela i totonu o le pusa, e fautuaina e faʻatau se vete. Ina ia puipuia le masini mai nifo o le taifau, e tatau ona faapipiiina se atigi pusa puipui ma pu.

Laufanua mafanafana mo le fale apitaga

O sea ituaiga mafanafana e sili ona lelei i le taimi o le fausiaina o le pusa lava ia. Afai o le pusa e vateatea ma maualuga, e mafai ona faia se fola mafanafana pe a uma ona nofo ai le maile iina. E taua le tuʻituʻi i lalo o se atigipusa o plywood paʻu ma faʻailoa e tusa ma le tele o le pito i lalo o le pusa. O paʻu e fuafua le maualuga o le pusa. O se mea e vevela ai le vevela ma se uila afi faʻatasi ma se mana o le 80 watts ua faʻapipiʻiina i totonu o le pusa. O le faia o lenei mea, e puʻe pu i le faʻavae lea e faʻapipiʻi ai le uaea ma faʻatumu i le fusi faʻamafanafana. Ua faataatia se uaea mumu i luga o mauga ma se mauga mo le thermostat ua faapipiiina.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le uamea tioata e faamau ai vavao ma soli.

O se pu faʻapitoa e faia mo le uaea o loʻo i le itu. O le uaea feʻaveaʻi o loʻo tuʻuina atu i le telefoni ma le mea faʻavevela. Ua fetuunai le faatonutonuina o le vevela i le 60 tikeri. A maeʻa ona faia le fesoʻotaʻiga, e tatau ona tapunia ma le faʻaeteete uma mea vavave ma sooga. Ua tumu le atigipusa i le oneone malulu ma ua tapunia faʻatasi ma plywood i luga. E tatau ona fai muamua suʻesuʻega aʻo leʻi tuʻuina atu se fola mafanafana i totonu o se pusa. Afai a maeʻa le faʻaogaina o le faʻavevelaina o le afi, e lelei le pusa, i le taumalulu o le a mafanafana lau uo faatuatuaina.

O le uaea i le fale apitaga e tatau ona aumai i se auala e le mafai ai e le taifau ona sasa ia te ia i ona nifo. E sili le faʻaaogaina o se paipa paipa.

Fale faʻamafanafana fale mo le fale apitaga

E sili atu i tagata faifaatoaga le faʻaaogaina o faʻamafanafana fale. Mo le faia o se pusa masini e teu ai le masini, e te manaʻomia se paipa e pei o le asbestos-ciment, se pulufana 40 W, o se laʻau talafeagai, cable, cartridge, plug. O se ituaiga sulu moli mo se pulou e faia i se apa. O le tele o le mea e mafai ona faʻaaogā e tatau ona faʻaaogaina i totonu o le paipa, ae e le siva. O le moli i totonu o le molī ua tuʻuina i totonu o le paipa, o loʻo taoto i totonu o le pusa.

Mo le 12 itula o le taotoga, e naʻo le 480 watts e faʻaalu ai le vevela. I le gasologa o le vaitau, 6 kW e faʻaaluina i le faʻavevelaina o le pusa, lea e laʻititi lava. O lau uo e fa-matua o le a na ona faafetai mo le tausiga.