Tala Fou

Taumalulu taumalulu i totonu o le fale: matagofie, matagofie, muamua

O le togalaau o le taumalulu o se avanoa lea e lagona ai le manogi o fugalaau ma fiafia i le lauolaola o laau lauolaola i le tausaga atoa, e le gata i lea, i totonu o le fale poʻo le fale. E le pei o se kiona, o se togalaau malulu e faʻaalia ai le i ai o se microclimate lea o le a lelei ai le tagata, ma o le a aʻafia ai lona tulaga faaletino.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa pe o le a le togalaau o le taumalulu ma e ofoina atu filifiliga mo filifiliga mo lenei faiga fou.

O le a le togalaau malulu mo?

O le numera o tagata mamanu oe ua sauni e mamanu lau togalaau taumalulu patino e faʻapupula i aso uma. O lenei tulaga masani e mafai ai e lē e ana le fale ona avea ma laasaga se tasi e latalata atu i le natura ma pau ai i le le mautonu o le ola ai i le vao. O le mamanu o togalaau malulu i totonu o le fale o le a faalagolago i le auala e tuu ai laau ma fugalaau, o a mea o loʻo i totonu o le a latou faʻapipiʻiina, ma o meaafale e te filifilia.

Afai o le fale koli, pei o se tulafono, o loʻo i fafo atu o le fale, ma o laau e manaʻomia ai le maualuga o le vevela, vevela ma isi tulaga o loʻo tutupu i totonu, ona faaopoopoina lea e le togalaau malulu le avanoa o le fale, ma e mafai ona e nofo i ai i taimi uma.

Faataitaiga o le Faatoaga o le Togalaau

E tele filifiliga mo le mamanuina o avanoa lanu meamata, ae i totonu ia i latou o mea autu e mafai ona iloga. Faʻatasi ai ma lauiloa sili ona lauiloa o le a matou faʻalauiloa atili atu oe.

Vasega masani

O foliga taua o se taualuga tioata ma le i ai o le faitotoʻa faga. O lapisi lapopoa tioata mafolafola ma teuteu teuteu ma paʻu lanu paʻu ua maeʻa le ata. O meafale e sili atu le filifilia o aso anamua, aʻo aloese mai le faʻataʻitaʻiga le talafeagai.

Iapani

E tusa ai ma le filosofia i Sasaʻe, o le i ai o le 4 mea taua i totonu o le togalaau e faʻatagaina:

  • vai
  • fanua;
  • ea
  • maʻa (po o fafie).

O lenei filifiliga i totonu e fetaui lelei mo tagata faʻasalalau o foliga faʻasolosolo mataʻitusi ma mea masani. O le faʻavaeina o faʻamafanafanaga e iai sina faʻamatalaga auiliili, o le galuega lea a le faʻailoga a le Iapani mo le taumalulu.

E le mafai e tagata uma ona maua se vai atoa i totonu o le fale. O isi mea e maua ai ni vaipuna po o ni vai laiti.

Faʻaoga tekinolosi

Afai e te manaʻo e te manaʻo e pei o se pasese i totonu o se vaʻaleleina o vaomatua e totō ai le isi paneta, o lenei sitaili e mo oe. O le tekinolosi e faʻaalia i foliga lamolemole lamolemole, o le tele o avanoa avanoa ma elemene elemene-elemene (meafale, mea faʻapipiʻi, ipu). O se faiga faʻaonaponei ma faʻaaogaina lea e pei o tagata o vaʻaiga faʻapitoa eseese. Ona o lona agavaʻa ma lona faʻatinoga, o le mamanu o le togavao i le vaitau o le hi-tech o se tasi lea o taatele i aso nei.

Tausaga a le atunuu

O fualaau felafoaʻi ma agaga o le lalolagi o vaega autu ia o le faʻasaoina o le atunuu. O loʻo i ai ituaiga uma o meafale, watemea, ma le tele o lauusiusi. O le taualuga e tatau ona maualuga ma faʻafefiloi. O lenei faiga e masani lava ona filifilia e le au faifaatoaga faifaatoaga.

Art Nouveau style

O lenei mamanu mamanu e talafeagai mo i latou e le o faʻaaogaina e teu i luga o mea ma faʻamatalaga o totonu. O le faatulagaga o laau totino ma elemene oona e autu i se manatu se tasi. Art Nouveau e faʻavae i luga o se taaloga o fesuiaiga, faʻapipiʻiina i se foliga faʻafaʻamataʻu toe faia. O le tau sili lea ona taugofie mo mea uma mo togavao i aso nei.

O fea e tuʻu ai se togalaau malulu?

O le avea ma se auala sili e faʻalautele ai le avanoa avanoa, o se togalaau malulu e mafai ona avea ma mea lelei atoatoa i soo se potu malolo, poʻo le umukuka, potu nofo potu poʻo suʻesuʻega.

Winter garden i le potu malolo

Afai e te faʻapipiʻiina se faʻamalamalamaga faʻatasi ma vao i le potu autu o le fale, e mafai ona e suia atoa lou nofo i lenei potu. I le faaopoopo atu i se faʻaopoopoga taua o le avanoa avanoa, o le ae fatuina le malulu ma se siosiomaga o le lotogatasi ma le natura. O le faʻamuamua ma le mafanafana o le toe faʻaleleia o se potu masani o le a avea ai le potu malolo ma nofoaga o aiga ma faʻafeiloaʻiga faauo.

Taumalulu i le umukuka

Faʻafetai i le faʻaopoopoga i le umukuka, e mafai ona e 'aina le taeao ma le aoauli i se siosiomaga masani, fiafia i le la. I le afiafi, e mafai ona e faʻapotopoto lou aiga atoa mo le 'aiga o le afiafi ma matamata i le goto o le la ile mafanafana ma le mafanafana. O se fofo sili lea e suia ai le manatu o taumafataga masani.

Ina ia mafai e laau ona mauaa ma fiafia le mata, suesue ma le faaeteete ia uiga o le alualu i luma ma fausia ai tulaga uma mo o latou olaga. Tuu aganuu agavaʻa vavalalata vavalalata i le ipu malamalama, ma oi latou e fiafia i le paolo e mafai ona tuʻu loloto i le fatu. Tufatufa muamua laau tetele, ona fugalaau ma eseese ituaiga.

Faʻasoa faapitoa i manaʻoga mo le tuputupu aʻe o laau o le arasi ma pama.

O tupe ma malosiaga o loʻo faʻatupeina i le fausiaina o le togalaau malulu o le a totogia lelei, suia atoatoa lou manatu i le mafanafana o le fale. Afai e te vaʻaia lelei togalaau ma tausia, o le a latou fiafia ia te oe i aso uma mo le tele o tausaga.