Fugalaau

Le teuteuina lelei o geraniums ma le auala e fafagaina ai i latou i laʻau ma laʻau

E faigata le taʻuina o se fale e sili ona taatele ile fale nai lo geranium. E teuteuina a tatou faamalama ma faapaleni ma ola matagofie i luga o fugalaau ma togalaau aina. Matou te alolofa ia te ia mo le ola umi, lanu eseese ma le faigofie o tausiga. Tausia tulafono faigofie fugalaau e mafai ona maua mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le taumalulu. E tatau lava ona taulai totoa i le teuteuina ma le pine. O nei faʻatulagaga, faʻataunuʻuina e tusa ai ma tulafono faʻavae, e saofagā i le faʻamalosia lelei o le togavao ma le tele o lau laau toto. Afai e fafagaina lelei - lanu susulu o fugalaau.

Tiliina ma teuteuina geraniums i le fale

E faʻapefea ona tuʻi le pelargonium i le fale

Faʻapipiʻi (tweezing) - aveeseina o le pito i luga o le laau ma lauʻau. I le taimi lava e tasi, o le tuputupu aʻe o le apical e vave faʻaitiitia ma O le faʻalauteleina o laʻau e pito i lalo e faʻaosofia. O le fale e faia i tamatamai lima mama.

E tatau ona e togiina le laau mai le amataga o lona atinaʻe. Taua tele mo le geranium e tupu mai fatu.

Faʻailoa o le pelargonium

E faia i ni nai laasaga.

Muamua e tatau ona e faia le tweezing o le fatuga apical o le pusa tele i luga ae o le pona.
O pito i tua o loo i lalo, pe a uma lenei faiga, fafagu ma amata ona ola ma faʻaloloa.

Laasaga e sosoo ai - faʻapipiʻi pito o tumutumu o le vao seia oʻo ina maua e le vao le foliga manaʻomia. Afai e te le faia uma nei mea i le amataga o le tuputupu ae o le laau, ona i ai lea o se maualuga maualuga o le mauaina o se laau leaga ma se uumi uumi ma se numera itiiti o fugalaau o loo i luga tonu lava.

O le geranium e ese mai le tele o fugalaau lea e tuʻuina atu ai laulaau lanu pe a maeʻa le fafaguina o tumutumu momoe i totonu o se pona, pe a faʻamalosia.

O fugalaau i le taimi o le pine e tatau ona aveeseina.

E faʻapefea ona teuteuina e fai ai se laʻau vavalalata ma le pale fulufulu?

O le teuteuina o le aveeseina lea o vaega o le tipu lea o loʻo i ai ni manoa.

O le teuteuga o le Autumn e faia i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae. O lenei tulaga e mafai ai ona fausia le pale ma le palealii.

Afai o fugalaau i fafo i le taumafanafana, ona manaʻomia lea ona aumai i totonu o le fale ae leʻi faʻasalaina le pelargonium totonu. Fai le teuteuga mama e ala i le aveesea o otaota, ma mama. Ina ia mautinoa lelei le faʻaleleia o le ea, faʻapipiʻi taʻalo i totonu o le pale, faʻapuupuu e le tasi vaetolu.

Geranium teuteuina
A uma ona teu

Ma o le totogo pe a uma le fafagu e le faalavelaveina e le tasi le isi, e tatau ona e saunia i latou ma tipi i luga o le pito i luga o le pusa laulaau, lea e tu i fafo. E fetaui mo nei faamoemoega mamafi maamaʻai mama.

Fafasi le fasi pepa i le gaʻo ua gaosia faʻaleagaina poʻo soʻo se vailaʻau.

I le taumalulu, o le geranium o loʻo moe. E masani ona faʻaitiitia le inu susu ma o loʻo faʻapaʻu uma lavalava.. O le malulu o le ea e le tatau ona sili atu i le 10-12 tikeri. Suavai ma fafaga e tatau ona pei ona fautuaina.

E faʻaitiitia le teuteuga o le tautotogo i le faʻamavae mulimuli o le togavao. E mafai ona e amata i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati. I le taimi lea, e amata le vaitau o togavao. Afai ua e tuai ma aso ua maeʻa, ona tolopoina lea o le taimi vavala.

Laei tagata

Auala e fafaga ai faʻamaʻi

A maeʻa ona seleselega, e tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia o meaʻai faʻasusu.

Pe a filifilia se fesuiaiga, e tatau ona ia amanaʻia i nisi vaitaimi o le atinaʻe o geraniums eseese pasene o minerale e manaʻomia e fai ma vaega o laʻei pito i luga. O lea la, afai i le amataga o le tautotogo, o le tele o le eletise, fuakalama ma le potassium e tutusa, ona maeʻa ai lea o le lanu meamata, o le pasene o le eletise ua faaitiitia.

Maina minerale mo le pelargonium

O le microronutrients e aafia ai le fugalaau e sili ona lelei i le vaitau lenei. O loʻo iai pea le potassium ma le phosphorus.

Geranium e le tali lelei i fugalaʻau fou fou.

I le tautotogo, e faʻaaogaina fugalaau i vaiaso uma e lua, ma i le taumafanafana ma le tautoulu e tatau ona fafagaina i latou i le masina.
Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se mea e faʻaleleia pe a faʻaogaina geraniums, e tatau ona e muamua faʻasaina le masini ina ia aua le mu ai aʻa.

E faʻafefea ona fafaga iodine

O se fofō lelei e faʻaleleia e se fomaʻi faʻapitoa - vai iodine solution. Ina ia saunia, e tatau ona e ave 1 lita o vai ma faaopoopo iai 1 le mata o le iodine ma faʻapipiʻi ma le faaeteete le fofo i luga o puipui. O lenei taotoga e mafai ona faia i vaiaso uma, ae o le aofaiga o fofo e le tatau ona sili atu i le 50 ml i le ipu.

O le isi elemene taua e faʻaaoga mo le tele o fugalaau o geraniums. O le magnesium sulfate (magnesium sulfate, magnesia). Na o le 2-3 faʻamafanafanaina i le taimi o le taumafanafana ma o fugalaau o le a sili atu le lanu, o le aofaʻi o tumutumu o le a faateleina ma o le taimi o le vavao o le a tumau.

Fafagaina o le Geranium ma le Iodine
Magnesium sulphate

Talu ai e le fiafia le geranium i le faʻamamaina o laʻau, e tatau ona faʻaaogaina laʻau i lalo o le aʻa. O le fofo ua saunia i le fua faatatau o le 1 sipuni i le 10 lita o le vai.

Filifilia o se Pipi

Ina ia maua fua tele, e tatau ona e filifilia le avanoa sao mo le tuputupu ae. O le garanium e amata ona fuga pe a uma ona faatumuina aʻa o le atoa o le ipu po o se fugalaau. O le lapoa sili ona lelei o le ulo e 12-14 cm le lautele ile maualuga o le 10-15 cm.

Pe a totoina i totonu o koneteina tetele e tatau ona faateleina le numera o laau. Pots e mafai ona maua mai soʻo se mea e faʻamago lelei ai le paluga o le eleele.

Kateniranisi

O le meaʻai e tatau ona aofia ai le 2 vaega o le fanua o le togalaau, 1 le vaega o le humus ma le 1 le oneone. Lelei lelei alavai, e pei ona le mafai e le geranium ona faapaleni le vai.

E tatau ona faia le taʻavale pe a maeʻa maeʻa le coma eleele. Geranium o se lauʻeleʻele e gafatia le lamala, ae e le mafai ona faʻamago malosi le palapala. E tali lelei le suʻeina ma le vevela o le ea.

E fiafia Geranium i le malamalama lelei, e fuga i le paolo, ae o le susulu o le la e le manaomia.

O le taimi lava e lelei ai le tau, leai se kiona, geranium sili ona ave i fafo o le potu i luga o se faletalimalo po o se togalaau. O le eseesega o le vevela i lenei taimi o le tausaga i le va o le ao ma le po ei ai lona aafiaga aoga i le fugalaau ma faʻamalosia ai le amataga o le fuga.

E mafai ona e fiafia i le vavalalata o vao o geranium mo le tele o tausaga. Mai le vaega o le faʻagaloina ma le tuai, o lenei faʻailoga ua leva ona pasia i le vaega o teuteu matagofie ma lauiloa. Ua lava le alofa ia te ia ma tuuina atu le tausiga lelei ina ia ausia ai le tele o fua. O tulafono uma o loʻo faʻamatalaina i luga e mautinoa lava o le a maua ai taunuuga ma o le a faamalie ai tagata e ona lenei fugalaau manaia.