Laʻau

Petunia

O Petunia, e taʻua foi o petunia, o se ituaiga e foliga mai i laau afu ma mea e gaosia. O lenei ituaiga o le aiga Solanaceae. I le vaomatua, o lea ituaiga laau e mafai ona maua i togavao o Atenitina, Iurukuei, Pasila, Bolivia ma Paraguay. O le igoa o lenei ituaiga e sau mai le upu Pasila "petun" lea e faauigaina o le "tapaa". O le mea moni o le tapaa ma le petunia o loʻo fesoʻotaʻi faʻatasi. E oo lava i Amerika i Matu, e mafai ona e maua le 1 ituaiga o petunia. O lenei ituaiga e tuufaatasia ai le tusa ma le 25 ituaiga. I nisi tulaga, o nei ituaiga meaola e matua ese lava mai le tasi. I le aganuu, o se laau faapena talu mai le 18 senituri. Tagata faʻatoʻa sili atu nai lo le seneturi talu ai na fatuina ai hybrids, lea o loʻo tutupu i aso nei e pei o se togalaau poʻo se faletalimalo laau taʻitasi faaletausaga. O Petunia e manaia i lona lauolaola lauolaola uma i vaitau uma, ao fugalaau e tele, susulu ma matagofie. E le gata i lea, o lenei laau toto e lelei tele ma isi fugalaau e ola i totonu o le togalaau, mo se faataitaiga, begonia poʻo pelargonium. O le petunia petunia i le susunuina o foliga e foliga manaia, aemaise lava o ituaiga eseese o lanu eseese. E le gata i lea, o lenei laau toto e lauiloa tele, aua e oʻo lava i se tagata fai togafiti poto e mafai ona ola.

Vaega o Petunia

O le foliga o le petunia o se paʻu. I le maualuga, o fugalaau faapena e mafai ona oʻo atu i le 0.15-0.7 m, o ona aʻa e faʻafesoʻotaʻi e mafai ona faʻavae pe fetolofi. E masani lava ona i ai pusa lapisi laʻau uma e 5-12 senitimita, e iai lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu meamata. I luga o le laʻau ma afifi o loʻo i ai le pubescence. Fugalaau e pei o ni fugalaau faʻapitoa o loʻo i luga o pupuʻu pupuu, e mafai ona faʻamalo pe masani, faʻasalalau pe faʻailoga, faʻalua pe faigofie, faʻataunuʻu foi e tupu. Fugalaau e mafai ona valivali i le lanu violē, lanu piniki, lanumoana, lanu mumu, lanu paepae ma le lanu viole, ma se tuaoi, o se fetu e sili ona paʻepaʻe, o se pale po o se vevela vevela. O le fua o se pusa fugave ma fatu i totonu.

Eseesega o togalaau petunia (vine) na totoina i luga o le faapaologa ma le togalaau aina, lea na fafagaina i le faaaogaina o ituaiga o meaola o le petunia ma le petunia. O le fugalaau e amata ia Iulai, ma faaiʻu i le amataina o le kiona. O le petunia e masani ona tupu ae o se laau taʻitasi.

Totoina o petunia mai fatu

Lauina

Afai e te lūlūina fatu petunia mo fatuga ia Fepuari, ona latou manaʻomia lea o le malamalama. O le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia e lulu fatu mai le ogatotonu o le tau o Mati, ae e tatau ona matauina ona o le le lava o le ao, o le fatuina o fatu e matua maualalo lava, o lea e tatau ai ona totoina i se itu. O le fua mo le luluina e tatau ona malamalama, tatala ma tumu i meaʻai. Fautuaga o mea e sui ai: solo solo, peʻa, oneone ma eleele suamalie poo eleele lauʻeleʻele (2: 2: 1: 2).

Faʻatoʻa le pusa i le faʻafefiloi o le palapala, aʻo le pito i luga ma le mafiafia o le 10 mm e tatau ona aofia ai se mea faʻapipiʻi. 24 itula ao le i lulu, e tatau ona lelei le faamamaina o le eleele, i lenei tulaga, o fatu i luga o le fogaeleele e mafai ona faasoasoa tutusa. O fatu ao leʻi luluina e tatau ona faʻaputuina ma le oneone malulu. Ona tufatufa atu lea i luga o le pito o le meaʻai ma susu mai le pamu moli. O le koneteina i luga e tatau ona ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. O fualaau e seleseleina i se mafanafana (mai le 20 i le 23 tikeri).

A maeʻa pe a ma le 7 aso, e tatau ona tupu muamua fua muamua. O le a manaʻomia ona faʻamalosi ma faʻamaluluina i aso uma mai le sprayer 2 taimi i le aso. E taua tele i lenei vaitau le faatumauina o le maualuga o le susu i totonu o le mini-greenhouse, peitaʻi, ona o lenei mea, o se "uliuli" e mafai ona tupu i luga o laau. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona ave faʻamalosi le condensate mai le ata tifaga pe a uma ona faʻaalia, ma e tatau ona faʻafefe le ipu i le isi itu. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻavasegaina faʻalaʻaulaʻau i se vaivaiga vaivai o le potassium. A faʻapipiʻi le laʻau muamua i luga o laau, e tatau ona aveese le fale mai le fagu, e tatau ona ufiufi le pito i luga o le oneone, ma faʻafefe e tatau ona faʻaitiitia.

Togalaau Tausi

Pe a fai e fatu laau 3 poo le 4 pepa laulaau saʻo, e tatau ona filifilia, muamua, ia faʻamamaina lelei le masini i le pusa. Ave le laau ma faʻalemu le pry i le laau. Aveesea mai le palapala, uuina laulaau, ao taumafai e aua le luluina le mea mai le aʻa. Mo se paluga, faʻaaoga ipu taʻitasi e faia i le palasitika poʻo le peat, lea e tatau ona faʻatumu i le mea e tasi. A maeʻa ona totogo, e manaʻomia ona faʻaleleia lelei ma ufiufi pepa pepa poʻo lutrasil mo le 2-3 aso.

I lenei vaitau, e tatau ona lelei le tausiga o fualaau ma e tatau ona matua taua lenei. A o faagasolo lenei vaitau, o le sui e tatau ona faʻaleleia lelei ile taimi atoa. I le taimi lea, o le tele o mea e aʻafia ai le taimi o le faʻavaivai, o le mea lea, i se tasi tulaga o le a manaʻomia ona susu susu i le 1 pe 2 taimi i le 7 aso, ma le isi faalua i le aso. E taua tele le faʻamalosi faʻamalosi le pito i luga o le mea faʻapipiʻi faataamilo i laau. 7 aso pe a uma le togiina, e tatau ona fafagaina le faʻaletolo faʻaletausaga 1 le taimi i le vaiaso, aʻo aʻa ma isi auala e faʻaogaina ai le fafagaina e tatau ona suia. Mo luga o laʻei, e mafai ona e aveina Kemira, Nitrofosku, Mortar poʻo isi faʻamaʻi vai e mafai ona sosolo vai-vai, ma le 25 i le 35 kalama e ave i le 1 pakete vai.

Eseesega o le telefini e amata ona fuga 3 masina talu ona lūlū fatu, ma ituaiga multiflora - i le maea ai o le 2.5 masina. Aʻo le i amataina le totōina o laau ile eleele lafoaia, e tatau ona faʻamaʻa. O le faia o lenei mea, i le ao, e ave atu ai vao i le auala poʻo le totoina o laau toto i se potu malulu mo ni nai aso.

Totoina o petunias i luga o le eleele

O le a le taimi e faʻatau ai

O eleele lafulemu poʻo oneone lafulemu e lelei mo le totoina o petunia, ma o le a lelei tele pe afai e faʻapipiʻi le humus poʻo le faapalaga aʻo leʻi totoina laau. Fertilizing o le eleele ma le manulele e le fautuaina, aua e mafai ona afaina ai fatu. Mo le totoina, e tatau ona e filifili se nofoaga i fafo e malamalama lelei. E tatau ona toto laau i le tautotogo pe afai e leai se taufaamatau o fulufulu toe faafoi (masani mai le ogatotonu i le faaiuga o Me). E tatau ona faia le tau i le afiafi poʻo le aso timuga.

Laufanua Faʻamasinoga

A o totoina fua o fatu laau, o le fuga o se petunia o le a tumau seia oo ia Novema. Talu ai o nei fugalaau e masani ona maualalo, ua totoina i tafatafa o le pito o le moega fugalaau. Muamua, o fugalaau i totonu o ipu e tatau ona faʻafeinuina tele, ona tosoina lea i fafo ma se paluga o le eleele ma totōina i totonu o se lua na saunia muamua. Alu i le 0.3 i le 0.4 m o avanoa avanoa i le va o laau. O fugalaau e totogo e tatau ona faʻafeinu. A maeʻa le aso, ona ufiufi lea o luga o le 'upega tafaʻilagi i se paʻu o mulch.

Tausia le petunia i le togalaau

E le faigata tele ona tupu le toto, ae ao le i amataina le totoina, e tatau ona e suesue uma tulafono ma uiga o le tausiga o ia laau. Petunia e puipuia mai le lamala, ae i le taimi lava e tasi i le vevela vevela e tatau ona faʻafeinu. E tatau ona maitauina o ituaiga laiti e felafoaʻi e itiiti le manaʻomia e faʻafeinu, pe a faʻatusatusa i le tele-faʻafefe. I le taimi o le timu, e tatau ona sasaa le vai i lalo o aʻa, aua o isi fugalaau matala o le laau e mafai ona manua. A maeʻa ona faʻafeinu le petunia, o le aso e sosoo ai e tatau ona tatala le pito i luga o le 'upega tafaʻilagi, aʻo aveese uma vao vao.

Afai e te manaʻo i le umi o le fugalaau e tele ma sili atu le mataʻina pe a mafai ai, fafaga faʻasoasoa lenei laau. O le uluai fafagaina o petunias o loʻo faia i le 7 aso talu ona totoina ile eleele. Ona faia lea o laei pito i luga i vaiaso taʻitasi ma le afa vaiaso seia aulia Aokuso, e faʻaaoga ai fugalaau faʻalavelave mo lenei, lea e aofia ai le tele o le suka. E i ai taimi, e mafai ona fafagaina le petunia i fugalaʻau faʻasolima, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi faʻamafanafana poʻo mullein infusion.

Faʻapenaina o petunias e ala i le vaʻaia

O le faʻapipiʻiina e ala i le vavaeina e talafeagai mo na o petryia faʻatoʻaga, ma mo togafiti uma o mini-petunias (caliberhoa). E mafai ona faʻalauteleina le vaeluaga o Terry e ala i le faʻasolosolo i vaiaso mulimuli o le taumalulu, o le muamua - i le tautotogo, ae o mea laiti-petuniasia ma le lauiloa - i le tausaga atoa, ae mo lenei mea o le a latou manaʻomia le faʻasalaga faaopoopo i moli mumulu, ma le vevela (mai le 21 i le 24 tikeri).

Otioti le taotoga o apical, lea e tatau ona i ai mai le 4 i le 6 laulau lapisi. Fufulu uma lau lau sei vagana ai le pito i luga. O lau totoe e tatau ona faapuupuuina e le ½ vaega. E manaʻomia ona totō aʻa i aʻafiaga o le eleele e tasi, lea e faʻaaogaina mo tipu. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona ufiufi le pito o le meaʻai i se laʻau o le perlite poʻo le oneone ma le mafiafia o le 20-25 mm, lea e tatau ona faʻamaligi i se vaifofo malie. I le va o vavaega, e tatau ona maitauina se mamao o le 15-20 mm, ma mai i luga o le koneteina e ufiufi i le tioata. E le aoga le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe (mo se faʻataʻitaʻiga, Heteroauxin), aua o le seleseleina fou ua lelei ona aʻa, ae e le aoga le tuai ona totoina. O le meaʻai i totonu o le kiona e tatau ona susu i le taimi uma, mo le mea lea e tatau ona e faʻamusuina le petunia faalua i le aso mai le pamu moli. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o le tele o le mimiti e fesoasoani i le atinaʻeina o le "lanu uliuli" poʻo le fausaga. O Terry ma le petunia e le mafaatusalia o le a aʻafia atoatoa pe tusa ma le 7 aso, ma le mini-petunia - i le maeʻa ai o le 14 aso.

A maeʻa le umi o aʻa e oo i le 10-15 mm le uumi, e tatau ona totō le laau i totonu o ipu taʻitasi, o le lapoa e tatau ona tutusa ma le 50 mm. Ina ia mafai ona toto malosi le laau, e tatau ona faapipiiina i luga o le 4 po o le 5 laulau pepa. O faʻamatalaga o laʻau o loʻo totoe pe a uma le pinching e mafai ona faʻaaogaina e pei o ni meaʻai. A maea se lua vaiaso, pe a manaʻomia, toe faʻaʻamuʻi le 'au. A maeʻa le 6 vaiaso, ona totoina lea o laau i totonu o ipu, e oʻo atu i le 11-13 senitimita lona lautele. O le tausiga mo le tuputupu ae o le seleselega e tatau ona tutusa ma le totoina o laau toto. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le tele o mea e maua ai avanoa e maua ai le avanoa, ma o le mea lea e fautuaina ai e taofi faʻamalosi pusa ma latou.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai, afai o le a tuputupu aʻe le petunia, o tulafono uma o le tekinolosi o mea taufaatoaga o se aganuu e matauina, o le a le mafai lava ona maʻi, ma o le a le toe i ai ni iniseti leaga. Afai e le lelei le siakiina o le laau, o nisi taimi e gasegase i le paʻu o le paʻu, chlorosis, vae uliuli ma le pala. Ina ia faʻafetaui nei faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina meafaigaluega na fuafua lelei mo lenei mea. Peitai, e sili atu le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi, mo le mea lenei e tatau lava ona e tausia lelei le vao. E le gata i lea, o lenei laau toto e mafai ona aʻafia ai faʻamaʻi viral, lea o aso nei ua manatu e le mafai ona faʻaleleia.

Aphids, thrips, vaʻavavevave ma slugs e mafai ona ola i luga o petunias. Ina ia mafai ona faʻaumatia, e tatau foi ona e faʻaaogaina fualaau faasaina mo lenei mea.

Fatuina fatu

O le aoina o fatu e tatau ona faia pe a maeʻa ona matua i luga o le vao. I le vaitau o le vavao, e tatau ona maitauina le vao o na ituaiga o mea e te manaʻomia e aoina ai fatu. E tatau ona maitauina le faʻaaogaina o laʻititi pito i lalo e faʻaputuina ai fatu, aua o totonu ia o fatu o loʻo tutupu aʻe ma matua vave. A maeʻa ona faʻaleleia le pupu, e tatau ona iloa mo le 8 vaiaso, pe a uma le taimi lea o le a fua atoatoa ai fatu. O fatu o ia laau e laiti (pe tusa ma le afa millimita), i totonu o le pusa e tasi e tusa ma le 100 fasi vaega.

Lulu ese fua o fatu mai atigipusa ma tufatufaina atu i taga, aua nei galo e saini le tausaga o le aoina, vasega ma le lanu o le fugalaau. E mafai foi ona e tipiina pusa ma teuina i le fale. E manaʻomia le vevela o fatu, mo lenei mea e teuina mo le 3-4 masina i le vevela o le potu. Afai e saʻo lelei le teuina o fatu, ona tumau pea lea mo le sili atu i le fa tausaga.

Ina ua uma ona tupu

Afai e te manaʻo e teu le petunia, ona tatau lea ona aveese mai le palapala ia Oketopa, ona aveesea uma lea o vaovao mai le vao. E totoina le togavao i totonu o se ulo ma fufulu i totonu o se potu malulu. O iinei o le a malolo ai le fugalaau, ae manaʻomia ona faʻafeinu i nisi taimi ina ia lelei le susu o le eleele. I luga o se malamalama mafanafana o le faamalama o le faamalama, e tatau ona siitia le fagu i le laau ia Fepuari, ma e tatau ona toe faaleleia vaiinu. A maeʻa ona tosoina e tamaʻi tamaʻi 2 pe 3 paipa o laupepa, e tatau ona vavae ese ma se "mulivae" e totoina i fugalaau e tumu ile palapala, e tatau ona ufiufi lona pito i oneone. E tatau ona ufiufi le fagu e faaaoga ai le tioata poʻo le ata tifaga, ona tuʻuina atu lea i sina ata. Tuʻu fasi laau i vai inu, faʻaleleia ma faʻaleleia mo le 20 aso, ao tulimataiina aʻa. Ona totoina lea o le laau i ni ipu eseese. O loʻo totōina i le eleele lafoaʻi i le taimi lava lea e pei o le petunia tipu.

E le tatau ona eli i luga ma susunuina ia vao i le taimi o le tautoulu, ma eliina le saite.

Ituaiga ma ituaiga o petunias ma ata ma igoa

O ituaiga eseese uma o togalaau aina e vaevaeina i ni vaega se 2: tele-faʻaleleia ma tele-faʻaleleia.

Tele-petunias flowered (multiflora)

Pe a faatusatusa i ituaiga tetele, e tele ituaiga o fugalaau (multiflora) e amata ona ola muamua, ae o le tele o fugalaau e lima-senitimita le lautele e ola i luga o le vao, latou te ola mo se taimi umi. O ia fugalaau e le o se meaʻai, e mafai ona ola i soʻo se eleele, latou te le fefefe i timuga ma pei o le susulu o le la. I lenei tulaga, e mafai ona taʻua lea petunia o se fugalaau totō moni. E foliga mai e sili atu le manaia nai lo laau o ituaiga tele-flowered, ae o laau vavao ua ufitia i fugalaau eseese eseese e mafai ona faamalieina lo latou lalelei ae leʻi tupu mai fulu malulu. O le sili ona lauiloa o ituaiga nei o multiflorous petunia:

  1. Fiafia. O lenei faasologa e aofia ai le 9 hybrids. O le maualuga, ma le lautele o laau, e tusa ma le 0.2 mita, o fugalaau e oo i le 40 mm le lautele, e mafai ona valivali: mumu ma veins ma se fulufulu vevela, saumoni, fugalaau mumu, paleni paleni ma veins vevela, lanu piniki, lanumoana - violet, paʻepaʻe, lanu piniki ma le lanu o le kulimi, etc.
  2. Mirage. O lenei faasologa e aofia ai le 13 hybrids compact. O le tele o fugalaau fugalaau e mai i le 60 i le 90 mm, e mafai ona valiina: piniki ma vevela piniki uliuli, mumu ma vevundy veins, fugalaau fugalaau, lili lalac ma vela vela, piniki ma fugala vevela, paʻepaʻe, ma isi.
  3. Plumcrystals. O le togavao e oʻo i le maualuga e tusa ma le 0.3 mita, ma 0.25 mita le lautele. O lona umi o fugalaau e tusa ma le 70 mm. E faasolosolo malie, e le o le lanu o fugalaau: muaʻi lanu-lanu piniki, ona sosoo ai lea ma se palelac pale, ma i le iuga e na o sina lilac laitiiti. Veins, valiina i le paʻu-violet, tu i fafo e ese mai i tua o se fugalaau.

Petunia tele-fuga (grandiflora)

O le vaega sili ona taatele o hybrids, lea e aofia ai le faitau selau o ituaiga, o le petunia tele-flowered (grandiflora). I totonu o ia togalaau, o fugalaau e telē tele ma ofoofogia, ae e laʻititi tele nai lo vao o ituaiga laiti. O lea vaega e tasi le toe foi, o le mea moni o le savili ma le timu e mafai ona faamanualia ai fugalaau, lea e le maua ai le fiafia ona o lenei mea.I lenei itu, o le petunia tele-flowered e masani ona faʻaaogaina mo le ola i totonu o koneteina poʻo ipu i totonu, luga o le terrace poʻo le faletalimalo. Ua vaevaeina lenei vaega i lalo o vaega:

  • tele-fuga - o se togavao e oʻo i se maualuga pe tusa o le 0.6 mita, o fugalaau lamolemole ei ai le taʻi 8 i le 10 centimita;
  • tele-faʻafeifo ifo - maualuga o vao mai le 0.25 i le 0.3 m, o isi uiga e tutusa ma le vaega muamua;
  • tele-tautau ifo i lalo ma tele-flowered fringed - ogalaau e oo atu i le 0.25-0.3 m ma le 0.65-0.7 m, faasolosolo, fugalaau fuga, o le lautele e tusa ma le 12 inisi le lautele;
  • maualuga tele-faʻalelei maualuga maualalo ma tele-faʻalelei ifo maualuga - o le maualuga o le vao e 0.3-0.4 m ma le 0.5-0.75 mita, i le faasologa, o fugalaau lamolemole ei ai le lautele, o le lautele e tusa ma le 10-12 sima, i luga o le fogaeleele o loo i ai veins o se lanu uliuli pe a faatusatusa i le autu autu;
  • tele-flowered terry - o le maualuga o le vao e mai i le 0.5 i le 0.6 mita, o le tele o fugalaau e lua e oʻo mai i le 10 i le 12 senitimita, o lo latou pito e faʻasusu pe lamolemole.

O le faasologa lenei o petunia tele-flowered e matua lauiloa lava:

  1. Lulu faʻataʻitaʻi. O nei hybrids ua vave ona fuga mai. O le maualuga o le vao e tusa ma le 0.25 m. O fugalaau e mafai ona valiina i ni lanu eseese, mo se faataitaiga: fugalaau, lanumoana ma se lanu paʻepaʻe, violē-lanumoana, piniki, paʻepaʻe, samasoni, ma isi.
  2. Picoti. O le tuufaatasiga o lenei faasologa e aofia ai le 4 hybrids, lea e eseese i le i ai o le pito sili ona faauluina o le toto, lea o loo siomia e se tuaoi paepae, e oo atu i le lautele o le 15 mm. O le vao e oʻo i le maualuga o le 0.25 m. O fugalaau e valiina i le lanu violē, violē-lanu moana, mumu, lanu piniki ma le fugalaau.
  3. Perille Pirouette. O lenei lalaga o lanu violē-violet, i luga o le pito i tua o le totoina o paluga ua pasi atu i se tuaoi papaʻe. O le vao e oʻo i le maualuga o le 0.25 m.

Petunia floribunda

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga o vaega sili ona lauiloa petunia, o le petunia floribunda o loʻo manaʻomia pea. O loʻo i ai o ia i se tulaga vavalalata i le va o nei vaega. I fugalaau o lenei vaega, o le timu e toetoe lava a le sili atu le matautia e pei lava o fugalaau o multiflora petunia. E ui i lea, ina ia foliga matagofie tele ia laau, e tatau ona tupu i luga o le tele, aua o le mea lea ua totōina i laʻau fugalaau tetele. Eseesega:

  1. Sonia. O lenei faasologa e sili ona lauiloa i le au fai togalaau, e aofia ai le 11 hybrids. O fualaau e oʻo atu i le maualuga o le 0.25 m. O fugalaau e mafai ona valiina fugalaau, paʻu ma le fugalaau i se fetu paʻepaʻe, paepae, viole violē ma vela violēlū, piniki, piniki ma le fugalaau i se fetu mafiafia, mūmū ma le lautele, lanu mumu, ma isi. .
  2. Lauiloa. O lenei ituaiga e aofia ai vailaau e puipuia mai le vevela ma le timu. O ituaiga eseese e tolu lanu eseese, o fugalaau e lua-tone, manino pe lanu-lanu.

Faʻatoʻaga o faʻatoʻaga

O loʻo i ai foi se faʻalapotopotoga faʻatoʻaga e taua o le faʻapitoa poʻo le faletalimalo. O laau e aofia ai i totonu e mafai ona fesuisuiai ma fufulu uumi e masani ona tupu aʻe. O ia fugalaau e vave ona ola ae tetee i tulaga leaga o le tau. Fiafia ituaiga:

  1. Surfinia. I le lautele, o fugalaau o nei laau toto e oo i le 60-90 mm. Ae ui i lea, o ituaiga laiti e aofia ai (Mini Pearl ma Pink Mini) ei ai fugalaau e na o le 5 mm. E mafai ona valivali fugalaau i lanu uma lava, sei vagana ai samame samasama ma moli.
  2. Tumbelin. O lenei faasologa o le taunuuga o le galuega a le kamupani Iapani o Santori. Terry fugalaau.
  3. Conchita. O fugalaau o nei hybrids e sili atu ona tutusa i le tele ma foliga i fugalaau o mea laiti-petunias (caliberhoa). O fugalaau laʻitiiti e oʻo i le 50 mm, e eseese a latou lanu, ma e mafai ona valiina i le tele o lanu lanu.