Fugalaau

Matou te suesue i ituaiga eseese o tulip i le ata ma igoa

Tulips ua leva ona avea ma autu o le faamemelo i Sasae, i le taimi lava i Europa, na mafua ai ona latou fiafia, avea ma se tasi o togalaau sili ona pele ma masani. I aso nei, o tulip growers e i ai a latou ituaiga o tulip, o ata ma igoa o le a mafua ai ona manao e teuteuina lo latou nofoaga i nei fugalaau.

O le tele o ituaiga o vao ma vao faaleaganuu na faamalosia ai tagata fai togalaau ma tagata masani o tulip ina ia fausia ma faaleleia pea le tulaga faapitoa o le faavasegaina, lea e aofia ai le tele o vasega ma vaega.

O le nofoaga autu mo le tulip filifiliga ua leva ona avea ma Netherlands. I le o mai iinei i le tele o seneturi ua mavae, o le agavaʻa o le agavaʻa ua avea ma alofa ma galuega o le olaga atoa. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga ma faʻamatalaga fou tulips tuai o Dutch o loʻo avea pea ma faavae o faʻatutuga taʻitasi.

I le vaitau o le vavao, e vaevaeina ai laau i le vave, ogatotonu ma tuai. E tusa ai ma le foliga o le fugalaau ma le amataga, e vaevaeina tulips i ni sefululima vasega, o le tele o ia mea e tuʻuina atu i hybrids o Gesner ma Foster tulips.

Talu ai e oo lava i ituaiga o meaola e ola ai, e pei o teuteuga a Bieberstein, o se isi vasega e tuʻuina atu foi ia i latou. O laau e ola ai, lea o loʻo galulue malosi ai faʻatoʻaga, ei ai a latou lava vaega. O tulips ia o Kaufman, Foster ma Greig.

Laʻau faʻapupula vave tulip

O ata o tulip ma igoa o ituaiga o le vave fugalaau e masani lava ona matua fiafia tele i totonu o faifaatoaga. E le o se mea e ofo ai, aua i uluai aso mafanafana e te manaʻo moni ai i lanu susulu. I totonu o le tautotogo o le tautotogo, o tulip e tele fugalaau. Ae ui i lea, o ituaiga muamua o ituaiga o tulips faigofie ma le tuai e maualalo i le maualuga ma le eseese i a latou tagatanuu mulimuli ane.

O tulips faigofie po o Tulipa i se tasi vave e faʻapipiʻiina i le vasega 1. O laau totő e oo i le 40 cm le maualuga ma sina mea itiiti e aofia i Gesner ma Schrenk tulips. E faalagolago i le eseesega, o le tele o se fugalaau fugalaau e oʻo i le 5-7 cm. O lanu mumu ma le samasama e maualuga i le lanu o fugalaau. E ui lava e tele isi lanu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tulip lanu viole o le Pupii Prince o loʻo faʻaalia i le ata.

Talu ai nei, o le lauiloa o uluai tulip ituaiga o loo ola pea talu mai le ogatotonu o Aperila o loo tuputupu aʻe, lea e faafaigofieina e ala i le mafai ona faamalosia o fugalaau, ae o ponuniki malolosi ae pupuu e le talafeagai i taimi uma mo le tipi.

Vasega 2 Tulipa Lua I le amataga o le amataina o tulip muamua na vave maua mai i le taimi lava na amata ai le aganuu i le Lalolagi Tuai. O le igoa Peretania o le vaega ua faaliliuina moni lava e pei o le "faalua", lea o loo faamatalaina lelei ai le fausaga o le fugalaau, e peiseai o loo i ai ni nimbuses e lua e faafoliga o le tasi i le isi.

O aso nei, o faifaʻatasiga o loʻo ofoina atu i le togalaau le olaola tele o fugalaau faʻatasi ai ma popo faaopoopo. O laau toto o lenei ituaiga ua pala, malolosi, fuga mo le lua vaiaso ma e lelei tele mo le ola i totonu o fagu, faʻapea foi ma le faʻamalo o le tautotogo.

Eseesega, ata ma le igoa o le tulip e totoina fua

O le vaega lona lua o laau o loʻo faʻapipiʻiina tulips sili ona taatele ma lauiloa a Darwin ma Triumph.

Triumph tulips o loʻo i totonu o le Vasega 3 o se vaega tuʻufaʻatasia o laau totō faʻatasi ai ma fugalaau tetele e faapaleina ai fugalaau e oʻo i le 70 cm le maualuga. O ituaiga e toe foʻi mai i le amataga o le seneturi mulimuli ma ituaiga fou e lelei mo le faʻatoʻaga tele. O tagata e totoina vine e tosina mai i fugalaau fugalaau o tulip ma fugalaau e matua faatumauina o latou foliga, e foliga tutusa ma tioata matagofie. O le fugalaau e amata i le sefulu tausaga talu ai o Aperila ma e tumau i le 7-12 aso.

Ona o le telē, o le fugalaau mausali ma le i ai o le lanu mumu, ae o samasama foi, lanu piniki, laau totoa, lanu violē ma le lua-tone corollas, ogatotonu o fualaau aina muamua, O le fiafia o tagata nonofo i le mafanafana i le vaega e lagolagoina e:

  • ituaiga le lelei;
  • uiga masani o le faamoemoe;
  • se tele o lanu;
  • fugalaau tetele, puipui tele le foliga ma le fou;
  • faigofie faʻaleleia le vegetative;
  • le gafatia e faʻaoga mo le faʻasalalauga i le ogatotonu ma taimi tuai.

O le maualuga, faʻasaʻo i faʻamaʻi viral ma le matua fesuisuiaʻi ona o lo latou gafatia i fesuiaiga, o Darwin hybrids e tauva i luga o tutusa tutusa ma Triumph tulips ma avea ma vasega 4, e pei o le muamua.

O nei laau toto e tatau ona latou fiafia i le ituaiga tulip e igoa ia Apeldoorn o loo faaalia i le ata, lea na faaalia atoa ai le gafatia e fanauina ni fanau e le pei o matua i le taimi e totoina ai laau.

O le isi ituaiga, e masani ona lauiloa i le Soviet Union talu ai, o le Parade tulip, na toe maua mai i le 50s ma o loo teuteuina pea auala o le aai Rusia ma fuga mai tagata o le taumafanafana.

O le tulip samasama o loʻo tuʻuina atu i le ata e fesoʻotaʻi ma le ituaiga muamua ua taua o le Golden Parade ma ua manatu o se tasi o fale pito i tele i totonu o le aiga i le vaeluaga o ituaiga.

O samoa uma o Darwin e masani ona faʻaalia i lanu mumu pe lua-lanu o le lapoa, pe a ma le 10 cm le maualuga. Fugalaau i le vevela o le tau e mafai ona tatala atoatoa, lea e faʻavaveina ai lo latou paʻu.

Luga-fugalaau tulip: peony, faigofie ma isi vasega

O le vaega lenei e sili ona tele ma motusia, e le gata i le lanu ma le foliga o le corollas, o lanu ua tuufaatasia. Tulips e fai ni vasega tutoatasi e fitu, o nisi o loʻo galue malosi, ma o nisi o le a le pine ae avea ma talafaasolopito.

O le vasega 5 e aofia ai ituaiga o tulipasi faigofie poʻo le Tulipa Single Late faʻatasi ma peduncles e oo i le 75 cm le maualuga ma le fuamoa e tutusa. O totoga o nei tulips e lapotopoto, ma o le pito i lalo o le fugalaau e foliga mai o se sikuea masani. O lenei vasega e matua ese lava. Soʻo se lanu ma a latou faʻapotopotoga e mafai ona maua iinei.

O tulips paʻepaʻe ma le lanu uliuli e foliga matagofie i talaane o le isi, lea o loʻo faʻatusalia e le Masiofo o le Po i le ata. Eseese le fuga mai i le ogatotonu o Me e sili ona lelei i fuga ma tipi, ae e le fetaui lelei mo le faʻasalalau, ona e tele naua i totonu o le fale.

O le matagofie o tulip lalac-colored tulips a Tulipa Lilyflowering na faia i le vasega 6.

O nei laau toto e sau mai Turkey, ona o lo latou agamalu, ua lata ona latou faasalalauina i Europa. O le mea autu o le vasega o ona taʻaloga taua, o le faia o se mea faʻapitoa e faʻaleleia ai se lili. O le maualuga o le ponuncle e 50 - 60 cm.

I totonu o le paʻu o tulip lanu-lanu e papaʻe, e pei o le ata, lanu piniki, lilac, lanu samasama ma le mumu, faapea foi ma a latou faʻapotopotoga tele.

I totonu o le Vasega 7, e mafai ona e vaʻaia fugalaau o foliga uma mai faigofie i le lilac pe faalua.

Ae ui i lea, o ituaiga eseese uma o le ai ai se tasi o faailoga masani - o le i ai o le faga o le nila i pito o petals. O fugalaau muamua o lenei ituaiga na vaaia i le afa muamua o le seneturi talu ai, ma talu mai lena taimi, o ituaiga eseese mo le tipi ma le matagofie o le laufanua e foliga mai ma tele atu taimi.

O se tasi o vaega pito sili ona fou o le faʻavasegaina o togalaau - Vasega 8 o loʻo faia e tulipuli Tulipa Viridiflora tulipulu lanumeamata e maua mai i le suiga tumau o laau faigofie.

E mafai ona vaʻavaʻai mai i ona foliga e ala i se lanu lanu meamata lautele o loʻo pasia i luga o le lili tutotonu o petal taitasi. Ona o lea, o le tulip buds e foliga lanu meamata mo se taimi umi, ma o lo latou lanu moni e na o le pau lava o le lanu e foliga mai ai. O le sili ona lauiloa i le vasega o le tulip punavai o le Spring Green ituaiga o loʻo tuʻuina i le ata.

O le maualuga ma le maualuga o le maualuga o peduncles na faia ai tulip o lenei vasega avanoa mo le teuteuina o le saite, ma mo le tipi.

Afai e fou le vasega valu, ona leai ai lea o le faʻamoemoe ole atinaʻe ile Vasega 9, ua fuafuaina mo tulipese faʻaseesea a Rembrandt. O lenei nuu o ituaiga eseese, e masani ona vali mai ata vali o tusiata Dutch ma Flemish o le 17th-18th seneturi, ua uma ona soloia nei i aso nei, ma o ituaiga na totoe ina ua maea le tumama o le vasega ua siitia atu i isi vaega.

O le mafuaʻaga mo lenei mea o le faʻapipiʻiina lea o le vailaau o se siama faʻaleagaina faʻaleagaina, ma mafua ai ona faʻaalia le sasaina ma le sasa o le eseesega o ata i luga o petals.

O lapisi o Parrot ma meaola matagofie e foliga tutusa ma fulufulu o manulele manu felelei Form 10. O laau o lenei ituaiga e iloga e le gata ia latou foliga mataʻutia o corollas, ae faapena foi i lo latou tele.

O le umi o le fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 20 cm, lea e faʻapipiʻi ai ona manaʻoga i le malosi o peduncles. Ole malosi o tulipeti e matua malosi, ae e le tele tele, e oʻo i le 40-60 cm. Ina ia taofia le leiloa o fugalaau ona o le matagi po o le mamafa o timuga, e maua ai e le togalaau le puipuiga malu, ma o nisi taimi e lagolago ai.

Terry late tulips, o le Vasega 11, e ala i le faʻataʻitaʻiga ma vave, ua taʻua o le Tulipa Double Late. Ae ui i lea, o lenei vaega e iai le isi igoa, mafua mai i foliga matagofie o se fugalaau lapopoa - peony tulips.

Pe a faatusatusa i fugalaau e lua e tatala i le faaiuga o Aperila, o le siakiina i ituaiga o ituaiga e tuai ona sili atu ma lapopoʻa, e pei o le tupuga o le Apeldoorn tulip, ituaiga terry Double Beauty Of Apeldoorn.

E pei o le perrot tulips, o le tele o ituaiga terry eseese ma ulu mamafa e manaʻomia le lagolago ma totoina i se nofoaga e puipuia mai le matagi. Faatasi ai ma le tausiga ma le gauai masani, o nei laau totő ma upega e oo i le 60 cm o le a fausia ai se kapeta i luga o le fugalaau matagofie matagofie ma le susulu.

O le tausiga faʻapitoa a le au fai togalaau e leʻi leva talu ona tuʻuina atu i le Ice Cream tulip ma le paʻu papa o se paolo malulu ma se paʻepaʻe sinasina e pei o se pu ma se mea e sili ona fiafia i le taumafanafana. E ui o le eseesega e fou lava, i le taimi nei o le tulip photo O le Ice cream e teuteuina e le gata i faʻamaumauga faʻamalama, ae faʻapea foʻi ma fuafuaga a le 'au nofoa afi o Rusia.

Species tulips: o le vaega lona fa i le faʻatoaga o le togalaau

O le vaega lona fa o tulipisi ituaiga, o loʻo faʻaaogaina i le filifilia o togavao ma tupu aʻe e pei o ni mea totino tutoatasi.

Ua tuʻuina le vasega 12 i Kaufman tulips, lea e fuga mai ia Mati, e mafai ona ausia le maualuga o le 30 cm, ma o latou fugalaau e maua ai laʻau manulele o lanu eseese e masani lava ona maua i luga o paʻu ma paʻu papa.

Faʻalele tulips, pito sili ona maualuga o laau toto, e le gata mo lenei mea, ae faʻapea foi mo fugalaau tetele, lea na mafai ai ona faʻaaogaina laau mo le tele o ituaiga faʻalapotopotoga o isi vaega ma vasega. Faʻaleleia le tulip buds i le masina o Aperila ma faʻapitoa ona gauai atu i ai faʻatasi ai ma pamu masani e le masani ai i le pito i luga.

O ituaiga o tulip tulimanu ma o latou totoga o loʻo faia le vasega 14 e faigofie ona iloa e lau laʻau mamanu e ufiufi i fasi lanu ma fasipolo. E ui lava o laau toto o lenei ituaiga e le o se uumi tele, ona o le maualuga o le lalelei ma le umi o le fugalaau, e masani ona latou talia malolo i le saite.

O le vasega 15 o loʻo iai tulips vao. Pe a faatusatusa i latou faatoʻaga ma aiga, o nei meaola, e masani ona taʻua o meaola, e puupuu, e sili atu ona fetuunai i tulaga leaga. E le gata i lea, o fugalaau fugalaau e manaia tele e le afaina i faʻamaʻi pe o faʻamausali uma lava.