Laʻau

Faatasi ai ma le cyclamen o le ai ai le fiafia

Latou te fai mai fiafia fiafia i lanu o le cyclamen. Ma i totonu o fale e tupu ai, e leai se nofoaga mo le faanoanoa ma le le fiafia. E i ai le filemu ma le nofo lelei i lona siosiomaga. O lea, afai ei ai se mea e sese i le olaga, aua le faatuai, totoina lenei fatu manaia i le taimi nei. Ma, talitonu mai ia te aʻu, o le a le pasi lou aiga i le fiafia.

Tatou te ola fatu

I ni nai tausaga talu ai, na ou faatauina mai ai ni afi uila se tolu mai le tasi tamaitai. Na latou ola mai fatu ma sa matua laiti lava, oa la laulaau o le tele o na o le ata. Ma i le lua tausaga mulimuli ane, na ola ae aʻu afi ma fuga i fugalaau paʻepaʻe. Na foliga mai o nei mea o le cyclamens Peresia. Sa ou manao e fai fatuga o isi afa. Sa ou faatauina ni taga o fatu i le faleoloa ma totoina.

Cyclamen

Uunaia e le manuia, na ou filifili e maua aʻu fatu. Mo lenei mea e tatau ona viliina fugalaau. I le faʻaaogaina o se faʻatusatusaga, na ia faʻasaʻo ese ai ma le faʻaeteete le lanu samasama lanu samasama mai nisi fugalaau i luga o lona atigilima ma togi le pistil o le fugalaau i le manulele ina ia pipii ai i le maasiasi. O fugalaau fugalaau ua vave ona mou atu, o latou pu na paʻu i luga o le taimi ma tautau.

Ina ua mavae ni nai vaiaso, o le atigipusa lea na matua ai fatu. A o gaʻo fatu, pusa le pusa, o lea e sili ai le aveeseina i sina taimi muamua ma tuu ai ia vevela.

Fuaina i le tausaga atoa

E mafai ona toto fatu i soo se taimi o le tausaga. Sa ou lūlū fatu i le loloto o le 1 cm, i se paluga susu ma le palapala eleele, i se mamao e 2-3 cm mai le tasi. O fatu e ola i le pogisa i le vevela o le 18-20 °. O lenei faagasologa e umi, pe a ma le 30-40 aso, ae tusa lava pe a tele le fatu ua totogo, atonu e foliga mai o se mea e foliga mai o se tasi po o ni cyclamens foi, ona o nisi mafuaaga na tuai ai ma le germination. Ina ua uma ona vaaia laau muamua, na ou aveina atu i latou i le malamalama. Na ola o ia pe a tupu lau laupepa e lua i luga o laau, ma ufiufi atoa le eleele i nodules. A o tuputupu aʻe nodules, pe a uma le 6-8 masina, faʻapipiʻi i totonu o ipu e iʻu ile 6-7 cm, ma nodules i le taimi e tasi na totoe 1/3 e tulaʻi i luga aʻe o le eleele. Soʻo - o se faʻafefiloi o eleele laʻau, humus, oneone ma le peat i se fua faatatau o le 3: 1: 1: 1.

Cyclamen

Matou te auina atu e malolo

O tamaiti talavou e le malolo i le taumafanafana, o lea ou te leʻi taofia ai le fafagaina ma le pulumuina, ae na ou puipuia i latou mai le susulu o le la. O fuga o le uila afi e mafai ona tupu i le 13-15 masina, ae o lau laau na totoina 2 tausaga talu ona totoina. O le cyclamens matutua pe a uma ona tupu (masani i le tautotogo o le tautotogo) e alu e malolo. O le taimi lava e amata ai ona lanu samasama, ou te tipi i luga o le suāvai, ae i le taimi lava lea ou te le faatagaina ai le magoina o se coma. Ou te teuina ipu uila i se nofoaga manaia seia oo ina amata ona amata lau laulaau. Ina ua mavae lena mea, sa ou totoina i latou i le eleele fou. Ou te filifilia nai ipu uila uila. Mo se tamai anufe (1-1.5 tausaga), e manaʻomia se ipu e 7-8 cm le umi, mo anufe 2-3 tausaga -14-15 cm E le tatau ona sili atu i le 3 cm le va o le pulu ma le pito o le ulo.

Cyclamen

Savalivali

I le faaiuga o Aperila, ou te aveeseina aʻu afi mai le fale i le auala, ma o iina o loo i ai i le ea fou i taumafanafana uma. E oo lava i aso vevela, ou te le mama le uila i totonu o se potu malulu, aua e tele aʻu ipu ma e faigata tele ona aumai i totonu ma ave i fafo i aso uma, ae

Cyclamen

Ou te lafi i taimi uma mai le la, faʻafefe i le timu ma faʻafefe. Pe a timu le timu, ou te faʻaalia le cyclamens i lalo o le "vai", ae ia mautinoa e na o laulaau e susu, talu ai e le manaʻomia le vai e paʻu i luga o le fatu - o le mea lea e mafua ai ona pala. I le ogatotonu o le taumafanafana, o lau fugalaau e aliali mai i luga o laʻu uila, ma i Aokuso o le vave amata.

Ou te aumaia afi i totonu o le fale ia Oketopa, faatasi ai ma le amataga o le kiona. Afai e te manaʻo i le cyclamen e faʻafeiloaʻi oe i la latou vaʻaiga i le taumalulu uma, ona e manaʻomia lea ona e faia ni tulaga faapitoa mo lenei mea - o le vevela aupito lelei e 10-14 tikeri ma se lanu susulu, ae le o le la.

Le manuia le tuputupu aʻe o nei fugalaau matagofie!

Cyclamen

Mea e faaaogaina:

  • E. R. Ivkrbinina