O le togalaau

E faʻafefea ona faʻavave vave ona ola fatu kālati

O kapeti muamua o se faleteuoloa o vitamini, e tatau ai foi i le tautotogo. Ae o fatu o lenei aganuu e faasolosolo malie lemu ma e mafai ona maua ai ni laau vaivai. Ina ia mafai ona vave totogo le kāloti ma avatu se seleselega lelei, e tatau ona totoina muamua le togafitiga o fatu. E tele filifiliga mo sauniuniga mo le totoina o kāloti.

Tuuina atu o fatukeke i totonu o se taga lino

O lenei metotia e le mafai ona taʻua vave, ae e faʻaitiitia ai le faʻalavelave. Pe a oo mai ni mea e pala, ia eli se taga lino o fatu i le eleele. O lenei nofoaga e makaina i se mea ma ufiufi i le kiona. A maeʻa le 12-14 aso, o le fatu ua fatuina ua sauni mo le totoina. O lenei metotia e fesoasoani e le gata ina faatelevaveina ai le germination o fatukeke, ae ia faʻamalosi foi.

E faʻafefea ona ola i totonu o le vai faʻamamaina

O lenei mea e manaʻomia:

  • 3 lita;
  • faioloa eletise.

Liligi le fatu ile vai i totonu o se fagu ma tuu le tagata faʻaulu (pusapū). O le mauaina pea o le ea e mafua ai le vave osofia o fatukeke. Suia le vai i le 12-14 itula. O le taimi lava e pipiʻi ai fatu, faʻaaoga mea o loʻo i totonu o le fagu i totonu o le susu.

E mafai ona faafaigofie lenei faiga pe afai e sasaa le fatu i totonu o se taga gau ma tuu i luma o le paso o se pusa faamalosi e pamu ai le okesene.

A maeʻa aso 3-4, e sauni le fatu mo le totoina. I le tulaga o le leaga o le tau, e mafai ona afifiina fatu i le susu susu ma se taga palasitika. O le a teuina i le pusaaisa mo ni nai aso.

Humidification

Ufiufi le pito i lalo o le lautele laupepa i pepa o fale puipui pe gaosi. I luga o le pito i luga o se ie tele. Faʻasoʻoto se fasi manifinifi o fatu. Ufiufi i latou i se isi laupepa o ie ma faʻamama le lima. Aua le faatumu fatu i le vai. O le maualuga o le susu o le a sili ona leaga, aua e poloka ai le maua o le okesene e manaʻomia mo le ola o laau.

Ufiufi le ipu i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana (20-25e uiga iC) O le vevela ma le vevela o le a faʻavaveina le faagasologa o le germination. Liliu ma le faaeteete le fatu ile 10-12 itula. O lenei mea o le a maua ai le maua o le okesene. A maeʻa le 2-4 aso, e mafai ona lūlū fatu fatu i le palapala.

Faʻavaveina le germination o fatulati pati e manaʻomia ai le mataʻituina ma le gauai atu i le faʻaalia o uluaʻi fuālaau. O le taimi lava e toso ai le afifi, ma tosoina le atigi, e aliali foi aʻa. O aʻa talavou e matua agavaivai, e faigofie lava ona faaleagaina pe a lulu. Vaavaai le tulaga o fatu ma toto vave i le taimi lava e oso ai. Afai e le mafai e le tau ona vave lulu, e mafai ona teuina le fatu i le pusaaisa, e pei ona faamatalaina i luga.

Le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le ola

E iai se aafiaga lelei e ala i le totoina muamua o fatu i fofo o elemene. E mafai ona e faʻatau se kosi faʻapipiʻi e faia i le mea e fai, lea e aofia ai le boron, magnesium, molybdenum, apamemea, iron, zinc, cobalt. Mo se faʻataʻitaʻiga, Kemira station waʻa. O sea vaifofo e faʻafefeteina i le vai mafanafana, o le fatu ua faʻafefeteina. Mo le faigofie o le lūlū, o fatu e tatau ona faʻagogo i se tulaga mataga.

O se togafitiga anamua anamua o loʻo aʻoaʻo mai ai pe faapefea ona vave faʻafeina fatu kararo: tuʻu 2 tbsp I le 1 lita o le vai mafanafana. fafie fafie ma faʻatumu mo aso e lua. Faʻamamaina ma le faʻaeteete le faʻasolo ina ia le tulaʻi mai le palapala mai le pito i lalo. Tuu fatu o kāloti poʻo aniani i totonu o se ato gau ma tuu i totonu o le fua. Tetee 8-10 itula. E mafai ona e toto.

O le gaosiga o le gaosiga o aso nei ua ofoina mai ai le tele o fualaau oona lea e saofagā i le faatelevaveina o germination o fatukeke ma isi mea totō. O nisi oi latou:

  • Energen. Fufulu 10 faʻafefea i le 0.5 l o le vai. O fatu e tuʻuina i totonu o se taga lino ma i totonu o se fagu e iai se vaifofo.
  • Bioglobin. Laʻau o le saturates ma polotini ma vitamini, faʻateleina o le germination ma fualaau aina.
  • Pennant. Faʻateleina le faʻaleleia o le fatu ma le faʻamalosia o le germination e 15-20%.
  • Gibberellin, Ecost, Thiourea, EPIN ma isi fualaau tutusa.
  • O le toʻatele o tagata e galulue i meaola faʻatoʻaga e mafaufau i taʻitaʻi i le muaʻi totoina togafitiga Zircon ma Albite. O nei fualaau oona e saofagā i le faʻatupulaia tele o le malosi o le fatu germination ma le fua o le germination.

Afai e le o iai ni sauniuniga faʻapitoa mo oe pe e te le maua le avanoa e totogi ai le tele o le gauai i le muai totoina o togafitiga, e mafai ona faʻavavevaveina le germination o kāloti i ni auala vave.

Faʻafefea ona faatelevaveina le germination o kāloti i auala faigofie

Liligi i totonu o le vai vevela.

E sili le faʻaaogaina o se vevela mo lenei mea. Afai e leai, sasaa fatu i totonu o se fagu vailaʻau ma afifi lelei ia tausia le vevela. E tatau ona iai le vevela i le va o le 45 ma le 55 e uiga iC. O le umi o lea gaioiga e 30 minute.

Suauu.

O se auala faigofie lenei. I totonu o se pakete palasitika, fai se faʻaeaea tele i luga o vae (tuʻu). Salu i luga ma se pulou (tv tuai). E mafai ona e faʻaaogaina se tootoo e ala i le fatuina o se tulaga i lalo. Salu fatu i totonu o se fagu, tuu i se pakete. Liligi le vai vevela iina ina ia le aʻafia ai fatu. Kuni le pakete faʻamau ma se tapuni ma tuʻu ai i le po. O le saoasaoa o le fatu germination e tele taimi e faatele ai.

Sogi i le po.

O le auala sili ona taatele ma taugofie e saunia ai fatu. A o lei totoina, e mafai ona sasaa fatu fatu karro i le vai ma tuu i se nofoaga mafanafana. Mo se aso e tatau ona fufulu lelei. O le aso e sosoo ai e mafai ona e lulu. I lenei tulaga, ia vave ona totoina fatu, ia suavai le moega i aso uma mo ni nai aso.

Faaaoga vodka.

Ina ia faʻavaveina le faʻamalosi, totogo fatu muamua i luma o le toto i vodka. O fatu o lenei fualaau faisua e aofia ai le tele o suauu taua e faʻaitiitia ai le germination. O le ava malosi e faalauiloa ai le faateʻaina o nei suauʻu. Ina ia faʻamamaina fatu, ia na o le vodka mo latou 10-15 minute. A maeʻa lena, fufulu maeʻaeʻa le ato faʻamau ma fatu i lalo o le vai tafe.

Hydrogen peroxide poʻo le masima.

O le lūlūina o le fatu mo le 20 minute e matuā faateleina ai le fua o le germination o fatu ma le tolu pasene o le fua o le germination germination. Fuuri le sodium humate, taulai atu i lanu. O le malosi o le fofo e tatau ona foliga tutusa ma le ti uliuli (afai e te tosoina se ipu lauti ma le taga e tasi). O le hydrogen peroxide mo le lafoaia o loʻo faʻaaoga i le maualuga o le 0.5%.

E tolu tausaga le aloe o le sua e faʻateleina ai le tuputupu ae

O le aloe o le sua e faʻamalosia le tuputupu ae lelei o le toto. O le laupepa o le ae togi ai le sua, fufulu i le pusaaisa mo ni nai aso. Faamolemole ia matau o le aloe e tatau ona le itiiti ifo ile tolu tausaga. Mo le faʻavaveina o le fatu germination, saunia se fofo o le 10-15 pata o lenei vai ma le 0.5 l vai. E mafai foi ona faʻaaoga le vaifofo lava lea e tasi mo le fausiaina o totonu o laau.