Meaai

Le uaina fou mai le siaki o le tausaga talu ai

I le amataga o le vaitau fou o le tau vevela, o fagu o le siama o le tausaga talu ai e masani lava ona tumau i luga o fata o le pusaaisa. Aua e te faanatinati e faʻaumatia, aua e mafai ona e faia le uaina mai siamu, lea ua leiloloa lona tofo ma le manogi. Nai lo le suamalie ole suamalie, e te mauaina se oloa sologa lelei - o se uaina lelei ua faia i le fale lea o le a mafanafana ma fiafia ai le aiga. Seʻi o tatou faʻataʻitaʻi se fua faigofie mo le uaina i totonu o fale.

O se auala faigofie masani e faia ai le uaina

E tatau ona saunia:

  • se fagu ei ai se gafatia e 3 l;
  • se fasi falaoa mo le faamamaina ma se taotoga;
  • se totigilima faatauina i se fale talavai po o se faamauvai;

O ogalaau mo le uaina mai le jam e tatau ona faʻamaʻiina ma togafitiga uma. Fufuluina i latou i le suauu, ona sasaa lea o le vai tafe pe faaaoga se isi metotia talafeagai mo oe.

Meaʻai

  • 1 lita o tuai tuai;
  • 1 lita o vai pupula ua vela;
  • 10 - 150 g vine po o vine vine fou;

E mafai ona faaopoopo le suauʻu pe afai o le siama e le fiafia. A, i se isi itu, e sili atu le suamalie, e tatau ona e faʻaopopo vai. Ua fuafuaina e le au atamamai o le mea sili ona lelei o le suka i totonu o le wort e le tatau ona sili atu nai lo le 20%.

O vine vine po o vine ua na o le faalēaogaina! A leai, o le fefete o loʻo ola i luga o le fogaeleele o le a mou atu. Aua le faʻaaogaina vine ua afifiina i taga ua saunia mo le faʻaaoga vave.

O lenei fua mo le uaina o fale ua le faʻaaogaina le fefete faʻamago, o le ae mauaina se vaiinu eseʻese ma latou. O le mea faʻamalosi i la tatou tusi lesona o vine po o vine.

Tekonolosi teu

O le faagasologa o le faia o le uaina mai le jam e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua. aʻo muamua e aofia ai le faʻamalosi muamua, ma le lona lua e aofia ai le faʻamamaina o le meainu ma le puipuia e maua ai le malosi ma le manino.

Vaega 1

Faatumu se fagu lita e tolu-lita poʻo le fagu, vai ma vine (vine po o le fou), faʻaali seʻia oʻo ina lamolemole. Fuga vine fou. Ufiufi le fagu i le gau ma tuu i se pogisa ma mafanafana (ia le itiiti ifo ma le 20 - 25 tikeri) nofoaga. Afai e le mafai ona puipuia malu mai le malamalama, afifi le fagu i se ie tele.

E mafai ona e faʻaaogaina le avanoa i le fale i le tausaga ua mavae o soʻo se fua ma fua, ia fautuaina e aua nei faʻafefiloi ia mea ina ia i ai le tofo o le uaina.

Taofi mo aso e lima, faʻamalosi i aso uma ma se sipuni laupapa ma se lima umi. Afai a uma le 20 itula poʻo le taimi muamua o loʻo i ai faailo o le faʻamalosi: (manogi manogi, fulufulu, gaʻo), ona masani lea o le faia o le uaina mai siamu tuai.

I le lima aso mulimuli ane, ua oʻo i le taimi e faʻalavelave ai: vavae ese le paʻu paʻu (paluga, mea e le faʻavaivaia), faamama le vai e ala i le gaosi, gaugau i luga ole laulau ma sasaa i totonu o se fagu mama, ma faʻamaʻaina atoa. Ia mautinoa e le itiiti ifo i le 25% o le volumes e tumau pea i totonu o le fagu; o lenei avanoa e tatau mo le puao ma le carbon dioxide na gaosia i le taimi o le faʻamalosi.

Tuu se totini lima i le ua o le apa, ona fai muamua lea o se pupu i se tasi o ona tamailima. Afai ei ai se loka vai i le faatoaga, ia faʻaaogaina e fai ai le uaina mai siamu i le fale.

Ina ia aua neʻi faalavelaveina mea o loʻo i totonu o le siaki, ia nonoa lona ua i luga o le totigilima.

O le a le mea e fai pe afai e leʻi faʻafefete le totigilima i totonu o le 4 aso? Siaki pe afai e fetaui tulaga talafeagai: vevela i totonu o le potu o loʻo inu ai le vai, tapunia faʻamalosi o le siaki. Atonu e sili atu ona faʻatuatuaina e faʻamau ai sooga o le paʻu ma le tioata ma se paluga.

Vaega 2

Tatou te tuua na o le fagu mo se taimi umi: mai le 30 i le 60 aso, i le mafanafana ma le pogisa, tatou te mataʻituina le tulaga o le totini lima. A oʻo loa ina maeʻa (pe, e tusa ai ma lea, o le mea lea e "filemu" ai le "hydrolock"), ua maeʻa le faʻamalosi. O le mea inu na susulu, na pauu i lalo.

Ia sasaa lemu le uaina e aunoa ma le afaina o le suavai, aua o le a sili atu le lelei o le faʻaaogaina o se masini faʻavave mai le pusa i se falemaʻi maʻi. Afai e tofo le manogi, faaopoopo sina suka. O lenei e mafai ona e sasaaina le vai i totonu o fagu mama, pipiʻu ma faapipii i totonu o le pusaaisa. O se taunuuga, tatou te maua le malosi o le vai mai le 10 i le 13 tikeri.

Liligi i totonu o tioata i le 2 - 3 masina. Afai e aliali mai le pala i le taimi e matua ai, e tatau ona toe sasaa le uaina i totonu o se koneteina fou. Simentimente e mafai ona tuʻuina atu ai se taimi oona. O lenei uaina o le a tumau lona uiga lelei mo le 2 i le 3 tausaga pe a teuina i totonu o le malulu.

O le auala ua taua i luga e talafeagai foi pe afai o le masi ua maeʻa. Toe faia ma le tuufaatasiga o masini uma lava ia gaoioiga tutusa, tausia ia tutusa tutusa e faatatau i vai ua kuka ma vine. Pau le eseesega o le 1 le ipu suka ua faaopoopoina. I le faaiuga o le faʻagasologa o le faʻamalosi, o le vai inu ua tuʻuina atu foi le taimi e faʻamaʻa ai i totonu o le pusaaisa. Ae o faataitaiga e faaalia ai o le teuina i se nofoaga manaia o le a umi se taimi umi, ia le itiiti ifo i le 3 masina.

E faʻapefea ona vave ona faia le uaina mai siamu i le fale

Mo le tagata le onosai, o le a matou tuuina atu se lomiga o le "palliative" o se talavai mo le uaina mai le siama. 2 lita le tele o le vai e ave i le 1 lita o le oloa tuai: 2 - 2, 3 lita, se luʻu o vine vine. Ae o le faʻamoemoe o le faʻaopoopoga lea o le 10 g o le fefete faʻamago.

Tekinolosi Faʻatau:

  1. Faʻafefiloi le vai i le siamu ma aumai i se faʻala. O lenei paluga e tatau ona matua suamalie.
  2. O le vai malulu e tatau ona faʻamamaina, faʻamamaina e ala i le susu, sasaa i se fagu tele.
  3. Fufulu le fefete i totonu o sina tamaʻi kulimi ma faʻafefiloi mo le tusa ma le 20 minute. A maeʻa, faʻafeiloaʻi i latou i totonu o le autu, faʻafefiloi lelei. O le fagu e tatau ona faʻatumu e tusa o "tauau", ae le o mata.
  4. Ole taimi nei e te manaʻomia se loka vai ma se faʻaofuofu e tuʻu i lalo ile fagu vai. Matou te tuʻu lenei masini pe a pogisa ma mafanafana (a itiiti ifo ma le 25 tikeri).

A maeʻa le 2 i le 3 aso, faʻaauau pea le faʻamalosi, e mafai ona e matauina le gaioiga o le afi carbon dioxide bubbles. Ma a maeʻa le vaiaso, ua uma ona e tofo i le uaina, e tatau ona suamalie ma inu ma itiiti sina carbonate. E tumau pea le saoloto mai le palapala - sasaa i totonu o fagu mama, faaopoopo i ai ni nai vine mama, ma auina atu i le pusaaisa. Naʻo le tasi i le lua aso. Ona mafai lea ona e fiafia ia te oe lava. Tasi se tasi - o le uaina ua saunia i lenei auala o le a le umi ona taofi ona uiga lelei.